Clijstersová překazila Heninové návrat, v Brisbane ji udolala

9. 1. 2010, 13:59
Aktuality 24
Okruh WTA se po více než třech letech dočkal dalšího duelu bývalých světových jedniček Justine Heninové a Kim Clijstersové. Ve finále turnaje v Brisbane bojovaly Belgičanky téměř dvě a půl hodiny a vítězně z něj vyšla Clijstersová, která vyhrála 6-3 4-6 7-6.
Kim Clijstersová

Šestadvacetiletá Kim Clijstersová vstoupila do zápasu skvěle a po vyhraném prvním setu se ve druhé sadě ujala vedení 4-1. O rok starší Justine Heninová však dokázala získat osm gamů za sebou a v rozhodujícím setu se dokonce ujala vedení 3-0.

Psychické výhody z obratu v zápase ale nevyužila. Její krajanka jí prolomila podání a vrátila se do zápasu. Utkání, ve kterém nebylo o dramatické okamžiky nouze, pro sebe mohla Heninová získat ještě několikrát. Za stavu 5-3 podávala na vítězství, ale selhala. Následně měla při servisu Clijstersové dva mečboly, ty ovšem nedokázala využít a téměř dvě a půl hodiny trvající souboj dospěl do tie-breaku.

V něm se Clijstersová rychle ujala vedení 4-0 a za stavu 6-3 měla sama tři mečboly. Heninová všechny odvrátila, dvojchybou ale své krajance nabídla čtvrtý a ten už Clijstersová využila.

"To byl zápas... Myslím, že jsme si s Justine pro zbytek roku nasadily laťku dost vysoko," řekla Clijstersová, která se vrátila k tenisu po dlouhé pauze loni. Kariéru ukončila v květnu 2007, po porodu dcery se však rozhodla znovu hrát a dokázala zvítězit na US Open.

Heninová prý z prohry zklamaná nebyla. "Bylo to jako sen, nemohla jsem chtít víc," prohlásila. "Gratuluji Kim, byl to skvělý boj. Dneska večer jsem si to opravdu užila," uvedla vítězka sedmi grandslamů.

Belgická tenistka se původně měla představit na nadcházejícím turnaji v Sydney, kvůli zranění levé nohy, které si přivodila ve finále, se však odhlásila. "Nemělo by to být vážné. Ale hrát s tím v Sydney by byla velká chyba," prohlásila Heninová.

Úspěchu se na turnaji žen v Brisbane dočkala vedle Belgie také Česká republika. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou zvítězily ve čtyřhře, ve finále porazily maďarsko-španělskou dvojici Czinková/Parraová Santonjaová 2-6 7-6 a 10-4.

Výsledky - Brisbane - ženy (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Clijstersová (1-Belg.) - Heninová (Belg.) 6:3, 4:6, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Czinková, Parraová (Maď./Šp.) 2:6, 7:6 (7:3), 10:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevim proč,ale ta Kim je mi přišerně nesympaticka.. je to takova žabka:)) Jinak ale tenis paradni, řeknu Vam,že nevim kdo jim bude dělat konkurenci v krasnych vyměnach a i celkově, jsou prostě nej!
Reagovat
majjkaa
no jej vyzor je taky aky je :) nie je najkrajsia ale ani najskaredsia tenistka :) a to je jedno predsa :) ALE jej tenis to je nieco uzasneee!! a este ma aj zlatucku dcerku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ..tak ta její dcerka ja zlatíčko....Kim je pro mně sympatická a přeji jí vše nej.
Reagovat
a.magerova
No holky být já na baby, tak raději volím Kim než Justine, a nejen kvůli vyvinutějšímu hrudníku :-)) ale jinak klobouk dolů před jejich výkony po takové pauze !!! Dělají čest ženskému tenisu.
Reagovat
Mercury
Z mužského pohledu jsou podle mě obě docela srovnatelné. 2/10, abych jim nekřivdil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mně překvapuje...myslela jsem si, že Kim se líbí více, Justine na mně působí trošinku jako chlap.
Reagovat
smazaný uživatel
Si pamatate ze vyhlasovala do medii ze chce dominovat zenskemu tenisu v roku 2010:D Ked videla tento zapas tak jej museli vlasy stat:D
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha. Na těchto turnajích s dotací 220 tisíc jde úplně o prd a na běžných turnajích Premier jde o prd skoro stejně. Venuše chce vyhrát všechny důležité turnaje a to ještě teoreticky může (4x GS, 4x Premier mandatory a finále Doha).
Reagovat
smazaný uživatel
Chci videt jak vyhraje na French open :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ved to ze na tomto turnaji o nic nesloa Kim s Justine predviedli svetovy tenis. Na AO si myslim ze kludne mozu hrat spolu finale ak nebudu v rovnakej polke pavuka. Venus som to myslel obrazne- vzhladom k tomu ze minuly rok okrem Wimbledonu nikde jej neslo a je cim dalej starsia neviem si predsvativ ako chce vyhrat velke turnaje- cize dominovat zenskemu tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Rozšiřuji příspěvky ve stejném duchu. Opravdu nádhera, finále jak má být na 3sety a drama až do konce. Na první turnaj pro Justine super. Těším se na další zápasy. Uvidíme, jak zareaguje zbytek ženského pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak Kim sama řekla, tento zápas nastavil laťku hodně vysoko. Dokonce si troufám tvrdit, že tak zajímavý zápas, jako tento, jsme v minulé sezoně neviděli. Samozřejmě, bylo tam dost záchvěvů lability, ale ono také nelze hrát po celý zápas bezchybně. Ta nervozita Kim v druhém setu tomu zápasu dodala ještě větší dimenzi. Justine se rozhodně nemusí za co stydět, krásných výměn předvedly obě nezpočet. Množí tvrdili již dříve, že díky návratu těchto dvou Belgičanek bude ženský tenis zas o poznání zajímavější. Dnes se to potvrdilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, zda myslíš ten měčbolový míč za stavu 6:4 pro Kim v tiebreaku třetího setu, ale ze záznamu jej ještě jednou ukazovali a mně přišel spíše opravdu jako out. No co, aspoň byl další zajímavý moment zápasu, jak se již Kim začala radovat, naposledy se něco podobného stalo Caroline v Eastbourne loni.
Reagovat
skott
Urcite ten, ale nazor mam prave opacnej.I reakce Justine byla jako kdyz je prekvapena, ze to opravila.Na to s Wozniacki jsem si taky vzpomnel, taky bylo ve finale, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten micek byl podle me dobrej, ukazovali to asi 5x a oko vidi oko nejni..., ale co Kim to zmakla:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomuhle ja rikam zapas, klobouk dolu pred obema, rezali do toho holky statecne. Justinin backhand neuveritelny, jak psal tomasinho, na to je radost se divat. Jinak drama jako bejk, vyhrala moje oblibenkyne, co vic si prat, velka parada.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas, který z toho udělala Kim její nepochopitelným zkratem na konci druhé sady. Jinač na to, že hrála Justine první turnaj, hrála skvěle, i když jí nemusím, ten backhand je něco úžasného. Jinač jsem už nedoufal, že se Kim zvedne, ale dokázala a jsem za zo rád, bravo Kim!
Reagovat
skott
Asi tak nejak.Velke drama, ale super zapas v zadnem pripade.Kim byla hrozna, kdyz prohrala 8 gemu v rade a taky jsem uz moc neveril, ze se znova zvedne.No a korunu tomu nasadila rozhodci, ktera opravila Kim viteznej mic pri matchballu jako out.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Ale jde vidět, že se máme na co těšit a ženský tenis bude po delší době oprvadu zajímavý.
Reagovat
skott
Ja se taky tesim, co predvedou obe belgicanky dal, protoze na finale prvniho tydne sezony to bylo vazne slusne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, na první turnaj hodně slušné.
Reagovat
smazaný uživatel
víc takovýhle zápasů,než řežeb williamsek
Reagovat
smazaný uživatel
Parádný zápas. Len tak ďalej baby. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Znovu opakuji: byla to nádhera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist