Cirsteaová si v Torontu zahraje ve svém největším finále

10. 8. 2013, 20:43
Aktuality 197
WTA TORONTO - Pět let čekala Sorana Cirsteaová na své celkově třetí finále, až si ho ve skvělé formě hrající Rumunka vybojovala na turnaji WTA Premier 5 v Torontu. V dnešním semifinále porazila Číňanku Na Li a v boji o titul v neděli vyzve lepší z dvojice Serena Williamsová a Agnieszka Radwaňská.
Sorana Cirsteaová

Sorana Cirsteaová měla velmi slušný začátek kariéry. V roce 2007 jako sedmnáctiletá dívka proměnila svůj teprve druhý start na turnaji WTA na antuce v Budapešti ve finále a v 18 letech pak na konci sezony 2008 vyhrála podnik v uzbeckém Taškentu. 

Od té doby se však dlouhých takřka pět let dostávala maximálně jen do semifinále, na grandslamech pak přešla jen jednou třetí kolo, když si v roce 2009 zahrála čtvrtfinále na Roland Garros. Už loňskou sezonu zakončila poprvé jako hráčka Top 30 a letos svůj progres potvrzuje. 

V červnu se ve světovém žebříčku objevila poprvé na 22. místě a v pondělí se s velkou pravděpodobností může těšit na premiérový posun mezi dvacet nejlepších tenistek světa. Tento týden totiž hraje životní turnaj v Torontu, kde postoupila už do finále a zajistila si tak minimálně 620 bodů.

Loni Cirsteaová na Rogers Cupu prohrála už v 1. kole dvakrát 0-6 s Karatančevovou, letos však kolí jednu favoritku za druhou. Po hladké výhře nad Savčukovou vyřadila dvě bývalé světové jedničky - Caroline Wozniackou po odvrácení dvou mečbolů a Srbku Jelenu Jankovičovou - a připsala si již tři skalpy hráček Top 10 - po Wozniacké si včera vyšlápla na obhájkyni titulu Petru Kvitovou a v dnešním semifinále po dalším velmi dobré výkonu porazila i světovou šestku Na Li.

Cirsteaová sice jednatřicetiletou Číňanku z pěti vzájemných duelů porazila jen loni ve Wimbledonu, dnes však na favoritku vletěla plná elánu a sebevědomí. V prvním setu třiadvacetiletá Rumunka ztratila po svém podání jen čtyři fiftýny a už po 22 minutách vedla 1-0 na sety.

Ve druhé sadě pak prohrávala 2-5, k setbolu ale Na Li nepustila a naopak sama po čtyřech vyhraných gamech v řadě podávala na vítězství a vypracovala si i dva mečboly. Čínská hráčka se ještě zachránila, v tie-breaku ale byla úspěšnější Cirsteaová, která tak zvítězila 6-1 7-6.

V nedělním finále se Cirsteaová utká s vítězkou nočního semifinále Serenou Williamsovou, s níž ve dvou vzájemných duelech uhrála dohromady jen pět gamů. Jednatřicetiletá Američanka si v souboji o deváté letošní finále poradila i v šestém vzájemném duelu s Agnieszkou Radwaňskou, kterou zdolala 7-6 6-4. 

"Už jsem proti ní delší dobu nehrála a trochu zapomněla, jak ploché údery umí zahrát. Ale dobře to dopadlo, určitě jsme odehrály další dobrý zápas," řekla Williamsová. Pokud ve finále splní roli jasné favoritky, s 54. triumfem se v historickém pořadí odpoutá na devátém místě od krajanky Moniky Selešové. 

Do finále čtyřhry postoupila Květa Peschkeová, která spolu s Annou-Lenou Grönfeldovou v semifinále porazila ruské vítězky letošního Roland Garros Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou 6-2 6-4. O titul si česko-německá dvojice zahraje buď se slovinsko-srbským párem Katarina Srebotniková a Jelena Jankovičová.

- WTA PREMIER 5 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 08. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (3-Pol.) 7-6(3) 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Na Li (4-Čína) 6-1 7-6(5)

Čtyřhra - semifinále:
Grönefeldová/Peschkeová (3-Něm./ČR) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

197
Přidat komentář
slacker
extrem definice = v matematice se jedna o minima a maxima, rozlisuje se ještě lokalni a globalni. Extremy jsou na obou stranach
Reagovat
smazaný uživatel
My se ale nebavíme o matematice, nýbrž o tenise. ;-)
Reagovat
slacker
Extrem = Okraj.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě. Ono ale taky záleží na tom, jak moc je ten okraj vzdálen od středu.
Reagovat
slacker
Vtip je ten ze na tom prave vůbec nezalezi, dulezite je ze za okrajem uz nic dal není.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak na tom velmi záleží.
Reagovat
slacker
Je mi lito, i na naprosto netenisovem tematu se ukazalo jsi zac. Zabedneny dogmatik.
Reagovat
smazaný uživatel
Především se ukázala tvoje absolutní neschopnost vést rozumnou debatu. Když ti dojdou argumenty (a tobě dochází velice rychle), zmůžeš se akorát na hloupé urážky.
Reagovat
slacker
Vest debatu s dogmatikem se neda

Slova "Zabedneny dogmatik" jsou urážlivá, jsou-li nevhodně použita. To ale není tento případ. Poznavas něco? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by sis ujasnit, co je to dogma a dogmatik.

Poznávám. To ti ani nestojím za to, abys mě urazil trochu originálněji? ;-)
Reagovat
slacker
A jeje jeste zacit resit co je podle Quesh dogma

Dogma (pl. dogmata; řec. ????? dogma názor, učení; ?????? dokein ukazovat se správným) je výslovné tvrzení čili teze, o němž se v dané oblasti nebo v určitém společenství nepochybuje. V křesťanství se tak označují články víry, které církev uznává jako zjevenou pravdu.

V širším smyslu znamená dogma jakékoli tvrzení, o němž nelze pochybovat (např. v právu). Protože zákazu diskutovat, pochybovat a zejména kritizovat důležité ideje nebo rozhodnutí zneužívají různé politické, společenské nebo i církevní a vědecké autority, má slovo dogma často pejorativní význam.

Podobně i odvozená slova dogmatismus a dogmatický znamenají v běžné řeči často strnulý, konzervativní, autoritativní nebo dokonce ? pokud se obává diskuse ? pokrytecký.

Dogmaticke je mimojine tvoje opakovane trzeni ze u extremu hodne zalezi na vzdalenosti kraje (extremu) od stredu. Prestoze je uplne jedno jestli je okraj (Edge) daleko jen 2 cm nebo na druhém konci galaxie
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, doufám, že jsi ten text, který jsi sem zkopíroval, taky pochopil. To abys věděl, kdo z nás dvou je tady dogmatik, kdo z nás dvou tady svá tvrzení považuje za natolik nezpochybnitelná, že se je ani neobtěžuje podložit nějakými argumenty a ještě uráží oponenta, který si dovolí ta tvrzení za pomoci svých argumentů zpochybnit. Nápověda: já to nejsem.
Reagovat
slacker
"Ono ale taky záleží na tom, jak moc je ten okraj vzdálen od středu." ... tohle je argument? Logicky a necim podlozeny? Je to qeushuv dogmaticky (a navic nespravny) vyrok který se nedokazuje a o kterem se ani radsi nediskutuje
Reagovat
smazaný uživatel
V praktickém úhlu ano, bavíme se tu o tom, o kolik větší či menší výkyvy má Petra oproti ostatním hráčkám. A tady je hodně důležité, jak veliký je rozdíl mezi hráčkou průměrnou, čili středem a hráčkou, která je extrém, čili krajní bod. Čím větší ten interval (rozdíl) je, tím větší je to problém. Stručné, jasné, logické.
Reagovat
slacker
Ach jo v tomhlen vlaknu se neresi Petra nebo tenis ale co dela extrem extrémem. Poloha na okraji. U okraje vzdalenost od stredu nemá zadniou roli. Roli to ma když posuzujeme něco mezi Stredem a Okrajem
Reagovat
smazaný uživatel
Celou dobu se neřeší nic než Petra a tenis. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"A tady je hodně důležité, jak veliký je rozdíl mezi hráčkou průměrnou, čili středem a hráčkou, která je extrém, čili krajní bod."

Hracku, ktera je extrem (krajni bod) k posouzeni si musite vybrat, tudiz ty urcis kde bude extrem. Pokud zadnou nevyberes tak musis mit neco z ceho urcujes extrem (zebricek WTA, zebricek WTA+ostatni), tudiz extrem bude stanovenej a je jedno jak moc je vzdalenej. Pokud si vyberes napriklad TOP 50 nebo treba TOP 20, tak zase extrem (krajni mez) bude 50./20. hracka WTA zebricku.

tudiz pravdu ma slacker :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krajní bod je přeci jasně definován, ten si vybrat nemůžeš. Maximálně si můžeš vybrat množinu bodů, tj. budeme-li se bavit o top 10/20/50/100.. ale určitě se nemůžeš rozhodnout, která z nich je extrém.

Čili pravdu mám já. ;-)
Reagovat
slacker
Podivej co je to za vola co musí mit za kazdou cenu "pravdu" a poslední slovo. Akorát mu nedochazi ze v ocich ostatnich zustane zoufalym deb.lem :-))
Reagovat
Fandina
včerejším, tak dodatečná gratulace Andrejce Hlaváčková. Přeji všechno nej a ať se daří!
Reagovat
Fandina
Krejčíková Siniaková vyhrály turnaj ITF ve čtyřhře. Holkám se nějak spolu daří, tak moc držím palce dál a fandím. Gratulka a pojď pojd pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal: Vůbec se nebojím říct, že už teď by holky měly na menší turnaje WTA. :)
Reagovat
gigin
ceremoniál. Sorana plakala dojetím, až málem rozplakala aj Serenu. Všichni dojatí. Moc pěkné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to moc líbilo. Sori je milá holka a Serena byla opravdu fajn. :)
Reagovat
MarcelPersch
Tak ted jeste Rafa :)
Reagovat
LukasH
Tak, to bychom měli. Serena 6:2, 6:0 s úspěšností prvního servisu 45%.
Gratulace. Sorana dobrý, ale je škoda, že v tom finále není někdo hoden Sereny.
Reagovat
gigin
Sorana v suchým, Serena v mokrým.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra opět bude hrát i debla, tentokrát s Flipkensovou: http://assets.usta.com/assets/663/15/WTA_Doubles_Draw.pdf
Reagovat
gigin
Jo tož to je paráda. To je takový Tipsa WTA. Tlačím!!! :)))
Reagovat
PetaM
Proč zrovna s Kirsten? Petroooo!! :D :D Překvapilo mě, Háčka nehrají spolu. Zřejmě je Lucka H. zraněná. S naším deblovým párem to nevypadá vůbec dobře ... :( :(
Reagovat
smazaný uživatel
Proč, proč.. musí brát, co je k dispozici. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zvědavá, jak si Sorana poradí :)) Sereno jdi do toho !! :)
Reagovat
LukasH
Tak vážení, před chvílí jsem se vrátil z tenisu. Hrál jsem zápas s kamarádem. První set jsem získal 6:2, šlo mi všechno - podání, údery k zadním lajnám a dostran, returny....
V druhým jako když utne. Dostal jsem kanára. Najednou nešlo nic. Byl jsem nakonec rád, že jsem přehodil síť, údery, který mi v 1. setu tak šly, končily v autu. Přemýšlel jsem, co dělám špatně a zdálo se mi, že všechno dělám stejně, jen to prostě nejde.
A zpátky získat původní hru je hrozně těžký. Člověk si přestane věřit, hraje opatrně a blbě.
Třetí set se o něco zlepšil, ale prohrál jsem ho 4:6.
Proč se tu takhle rozepisuju? Chci tím jen říct, že když prohraje Petra, vedou se tu nekonečný diskuze, proč to nejde, když to předtím šlo a co by měla změnit. Vím, oni samozřejmě trénujou a nedělají nic jinýho, ale ve finále to mají podobně.
Reagovat
Michaelus
Mě se také děje úplně to stejné...
Trefuji úplně stejně,ale letí to úplně jinam.
Reagovat
LukasH
Jasně, no. A fakt si myslim, že oni to mají stejně s tim rozdílem, že se to všechno odehrává na mnohem vyšším levelu. Já hraju s kamarádem, co hraje asi stejně jako já. Někdy vyhraje on, někdy já. Oni sice trénujou pořád jako profesionálové, ale zase hrajou proti profesionálům.
Pak záleží, jak se s tím kdo dokáže vypořádat. Ale nějakej univerzální recept, jak se těm propadům vyhnout, asi neexistuje.
Třeba jsem sledoval Murrayho a dělal spoustu chyb. A jakto, když musí s Lendlem dřít do krve a zdálo by se, že už to má tak v ruce?
Prostě tenis. Zrádnej to sport.
Reagovat
slacker
Abeceda kazdeho profesionálního tenisty by mělo byt trefovat plechovku kam ji postavi trenér :-) Rekreanti hrajou na nahodu
Reagovat
smazaný uživatel
Ono trefovat plechovku při tréninku je celkem brnkačka, ale ostrý zápas je ostrý zápas. ;-)
Reagovat
LukasH
Nesuď to, když o tom zjevně tolik nevíš. Já před časem měl i trenéra. Byl to známej. Při tréninku jsem stál uprostřed kurtu a musel jsem třeba 10x za sebou trefit forhendovej kout, pak bekhendovej. Pak nabíhaný míče atd., atd. Nejsem žádnej profesionál, ale na amatéra si myslím, že hraju ten slušnější tenis. Brácha hrál tenis 10 let, měl éru, kdy vyhrával a pak to přestalo nějak jít. A to trénoval.
Věř mi, i když tu plechovku při tréninku trefí 100x, tak při zápase, pokud jim to nejde, to místo, kde předtím byla ta plechovka, netrefí ani jednou.
Reagovat
slacker
Sem ochoten pripustit ze to občas muze nejit. Ale Petra je tim skoro legendarni když ji v zahranici nekdo prezdiva na Miss Inconsitency a pisou se fejetony kde se tenhle jeji typicky rys rozebira.
Asi jako je normalni ze se strida radost a smutek, tak u bipolarni poruchy (maniodepresivity) je to patologicke. A Petriny vypadky jsou extremni
Reagovat
smazaný uživatel
Napsat, že Petřiny výpadky jsou extrémní je kolosální hovadina, kterou může napsat jenom někdo, kdo tenis vůbec nesleduje. Jo, má s nimi problém, ale rozhodně v tom není sama. A to ani v rámci nejužší špičky.
Reagovat
slacker
Když je to hovadina tak zrejme uvedes na podporu svého tvrzeni jmena nekolik hracek které mají bezne ještě mnohem extremnejsi a castejsi propady. A shodne se na tom vic lidi nez jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo Viku, Mášu a Serenu + možná Agu a Saru všechny. Hodně proslulá je tím třeba Li Na, abych byl konkrétní.

Teď je řada na tobě: kteří lidé se na tom shodnou? A bezejmenné plkaly na anonymních diskuzích prosím vynech.
Reagovat
slacker
Neumis chapat psany text, ja po tobe chtel kdo další se s tebou shodne na tech hrackach se stejnymi a extremnejsimy výkyvy.
Takze o které hracce se da rict ze ma extremni propady kdyz rict o Petre je to pry kolosalni hovadina. O zadne? O vsech? No někdo extremni byt musí.
Reagovat
slacker
A milostive ti povolim ze se s tebou mohou shodnout i bezejmenni plkalove.
Reagovat
smazaný uživatel
"Když je to hovadina tak zrejme uvedes na podporu svého tvrzeni jmena nekolik hracek které mají bezne ještě mnohem extremnejsi a castejsi propady. A shodne se na tom vic lidi nez jeden."

Zcela zjevně po mě chceš jména těch hráček, co mají výpadky jako Petra, a ta jsem ti dal. Je to těžký, když sám nevíš, na co se vlastně ptáš. Btw. proč někdo musí být extrémní?
Reagovat
slacker
Něco/Někdo je proste nutne extrem jen z definice slova extrem.

Dal jsi jen Na Li, kdo další se s tebou shodne ze na Li Na extremni vypadky a Petra ve srovnani s ni tedy nemá extremni propady.

Pokud něco jako extrem dle filosofa Queshe neexituje, pak se ptam kdo další s tebou souhlasi ze všechny ostatní hracky mají vicemene stejne propady jako Petra. A propadem neminim konstatne podprumernou hru se zablesky ale miru poklesu.

Neocekavam ze by jsi byl schopen priznat ze slovo kolosalni hovadina je urazlive
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli definujeme extrém jako mimořádnost, tak mimořádné jsou tak akorát Vika, Máša či Serena, ty jsou mimořádně stabilní. Mimořádně labilní hráčka není.

Tys mi zatím nedodal nikoho, kdo by souhlasil s tebou, nevidím tedy důvod, proč bych já ti měl nějaká jména dodávat.

Slova "kolosální hovadina" jsou urážlivá, jsou-li nevhodně použita. To ale není tento případ.
Reagovat
LukasH
Zkusím to uvést na pravou míru. Petra se všude probírá proto, že každý kdo má oči vidí, že umí zahrát tenis na úrovni No.1, když má den. V roce 2011 oslnila skoro všechny. Jestli se tenisová veřejnost raduje teď nad Soranou, tak si vem, co to je oproti Petře v roce 2011. Sezónu 2010 končila tuším 34. a o rok pozdějc 2. Navíc byla sice druhá, ale tehdejší jedničku Caroline porazila, kdy si vzpomněla.
Tudíž kvůli tomu, co má za sebou, se o ní mluví mnohem víc než např. o Kerber.
Díky tomu, jak hraje, se od ní hrozně čeká a já se tomu svým způsobem nedivím. Zrovna když jsem sledoval dnešní finále Sorana-Serena, říkal jsem si, jaká je škoda, že tam není Petra, která mohla být Sereně (která navíc vůbec nebyla v top formě) mnohem lepší soupeřkou.
Ale pokud se úplně odpoutáš od toho, co Petra dokázala, tak opravdu nemá oproti jiným hráčkám takový propady. Jak říká Quesh. Vždyť co letos Kerber, Stosur nebo Wozniacki, která od antuky vyhrála snad jeden zápas. Li Na má teď trochu lepší období, ale taky kolik jí je? Konstantně opravdu hrají jen prvních 5 hráček.
Reagovat
slacker
Jses proste kolosalni hovado .. to není urážka jen vhodne pouzito.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se nedá říct, že by se Caro nějak dařilo, ale v Eastbourne byla v semifinále a na Wimbledonu ve 2. kole. V Torontu teď hrála svůj první zápas na betonu, ve kterém prohrála z mečbolů proti pozdější finalistce Soraně... No ale v každém případě vyhrála od antuky víc než jeden zápas (čtyři, pokud dobře počítám). :) Na antuce toho moc nevyhrála, to je fakt. :(
Reagovat
slacker
Je rec o výsledkových propadech o srovnani s minulosti nebo o propadech v kvalite hry v ramci jednoho setu/zapasu/turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to v zásadě jedno, ani v jednom není Petra nijak výjimečná. Jasně, Vika, Máša či Serena, tedy hráčky, v jejichž společnosti bychom Petru rádi viděli, s tím takový problém nemají (i když to není tak dávno, co měly), ale ve srovnání s ostatními hráčkami na tom Petra nijak hůř není.
Reagovat
LukasH
Jojo, nechtěl jsem Caroline nijak shazovat, mám jí docela rád, ne Eastbourne jsem si nevzpomněl. Jen jsem to chtěl uvést pro srovnání.
Reagovat
slacker
http://betswot.com/swots/tennis-wta-rogers-cup-toronto-third-round-petra-kvitova-samantha-stosur/

Weaknesses

?Kvitova Inconsistency

Kvitova is very hit and miss player. She is very very good or very very bad, there is no balance to her play. Her shots are winners or the back fence type job. Her results since her Wimbledon triumph illustrate this. If she is playing well, she wins tournament, if she is playing bad, she is out very early hence her volatile profile.
Reagovat
LukasH
Víš, já pořád nevim, čeho přesně se chceš vlastně dopátrat. Už jsem tu někoikrát napsal, že univerzální recept na to, aby to všechno šlo, neexistuje.
Když se po nějakým prohraným zápase zeptal redaktor Petry (bylo to na rozhlas.cz), proč má takový propady v rámci jednoho zápasu, odpověděla..."No, to bych taky ráda věděla". A sama řekla, že je to věc, na který musí pracovat nejvíc.
A věř, že to nevyřeší 100 trefených plechovek. Kdyby to bylo, jak píšeš ty, tak by na první místo v žebříčku byla fronta. Na světě je tísíce a tisíce tenistů a hodně z nich má cíl např. dostat se do první čtyřstovky v žebříčku (plácl jsem to jako příklad). A jsou třeba i talentovaní, jenže neumí vyhrávat....
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, ale nějak tam nevidím nic o tom, že by v tomhle Petra byla výjimečná. A upřímně, ani si nemyslím, že vypadnutí ve čtvrtfinále splňuje definice vypadnutí "velmi brzy."
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, ale nějak tam nevidím nic o tom, že by v tomhle Petra byla výjimečná. A upřímně, ani si nemyslím, že vypadnutí ve čtvrtfinále splňuje definice vypadnutí "velmi brzy."
Reagovat
slacker
Debata je uz dost roztristena, uz se tu resi prilis věci naraz a napreskacku.
Jesli se nemylim sam si zapasy se Sam a Soranou oznacil za obrat o 180. Uz si všichni zvykaji ze se to to u Petry proste stava, ja tyhle zvraty povazuji za extremni a nekdo zase ma hokej v tom co znamena slovo extremni a chce se hadat ze cerna je bila a modra je zase zelena. Krome toho sem ještě vyjadril zklamani ze se to 2 roky spise zhorsuje a zda za to nemůže také trenersky stereotyp.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám v definici pojmu jasno a rozhodně se nehádám. Na rozdíl od tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám v definici pojmu jasno a rozhodně se nehádám. Na rozdíl od tebe.
Reagovat
LukasH
Ale jo, se Soranou to obrat byl, když se předtím zdálo, že je z krize venku, protože porazila předchozí hráčky jednoznačně.
Ale celý to začalo tim mým vláknem, kde jsem jenom chtěl říct, jak je ten tenis zrádnej sport.
Nelze popřít, že Petra ty propady má, ona to ví, snaží se na tom nějak pracovat. Změna trenéra by možná pomohla a možná taky ne. Vždyť kolik hráček je změnilo a nic. Muselo by jít o někoho opravdu dobrýho, kdo se v 1. desítce sám pohyboval - viz. Murray, Lendl. Ale vždycky jsem zdůrazňoval, že jsou to jen dohady do diskuze. Neříkám, že by tohle nebo tohle jistě pomohlo.
Nechci se tu hádat a slovíčkařit. Je taková, jaká je, hraje to, co hraje, je to její život, její tenis a ona sama musí najít způsoby, jak zlepšit to a to.
Ty se snažíš najít nějakou konkrétní odpověď a já ti už dlouho říkám, že odpověď není.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět jsem viděl jenom highlighty, protože včera večer jsem byl zase pryč. Na finále už bych se chtěl podívat, ale až po skončení finále ME v basketu žen do 16 let (ČR - Španělsko)...

Sorana je opravdu velmi příjemným překvapením turnaje v Torontu. :) Sice pořád musím myslet na to, že Caro proti ní měla dva mečboly, ale aspoň si říkám, že toho Sorana využila a došla opravdu daleko... Věděl jsem, že proti Na Li bude mít šanci. Na Li už proti Aně nebyla stoprocentní a nechybělo moc, aby bylo semifinále Ana - Sorana. Sorana hraje možná trochu podobně jako Ana a tentokrát už se Na Li obrat nepovedl... Dneska to bude mít Sorana opravdu těžké, ale jsem přesvědčený, že uhraje proti Sereně určitě víc než v předchozích dvou vzájemných zápasech (1:6, 2:6 a 0:6, 2:6). Viděl jsem i highlighty ze zápasu Serena - Aga a bylo vidět, že Serena se docela nadřela. Asi to byl pohledný zápas, protože v něm bylo spoustu výměn na síti. Aga sice hraje jiným stylem, ale proč by Serenu nemohla potrápit i Sorana? :) Serena je sice jasnou favoritkou, ale kdoví... Sorana možná bude trochu nervózní z takového finále, ale na druhou stranu zase může hrát naprosto uvolněně. V Torontu totiž předčila veškerá očekávání. :)

Jinak po přečtení včerejších komentářů musím říct, co už asi všichni víte: Cico má v té hlavě opravdu hodně nas... A to jsem ještě slušný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky samozřejmě nemůžu opomenout kvalifikaci v Cincinnati... Mrzí mě, že Donna Vekic prohrála ve třech setech, ale Dulgheru je podle posledních výsledků asi ve formě. Naopak mám velkou radost, že Monica Puig postoupila do dalšího kola kvalifikace, kde se utká proti Scheepers. Je to sice těžká soupeřka, ale možná jsem i rád, že Monča nehraje proti Melanie Oudin, která je její kamarádka a minule (v kvalifikaci Eastbourne) proti ní Monica prohrála 0:6, 4:6... Bylo by opravdu moc fajn, kdyby se Monča dostala do hlavní soutěže. Sonja a janekda by měli určitě taky radost. :)

Tady přidám ještě hezké foto, kde je Monča se psem, jehož paničkou je Bethanie... :)
https://pbs.twimg.com/media/BRP-U00CUAAYgNG.jpg

Jinak teď trochu nestíhám tenis taky z toho důvodu, že je toho víc. Kiki a Maki, baskeťačky do 16 let... Nejen tenistky jsou šikovné holky. :)
Reagovat
Alexandria
Ahoj!Ako som uz napisala-vcera som tu branila Soranu proti vemi vulgarno-brutalnym rasovym /!/invektivam-sama som Israel,hovorim sice slovensky,ale som Israel,moj priatel je v Ceskej robi na cievnej chirurgii,vola ma aby som prisla dostudovat do Ceskej,lebo sa citi velmi osamely-premyslam nad tym...uvidim,preto sa tu pohybujem.Ale k tennisu:Som zvedava na ten zapas Sorana je kamoska s A.Ivanic,obe su mi sympaticke,Sorana mala na pere herpes/i ja som mala-uz je zhojeny/ a viem co to je-vycerpanie a psychicka koncentracia na maxime-poznam to sama na sebe,tak by som sa nechal prijemne prekvapit Soranou.
Reagovat
LukasH
Jojo, Soraně jsem potom, co vyřadila Petru, finále přál. Ovšem musím říct, že tenisově mě zas tak úplně neoslnila. Všechny hráčky, pes který prošla, jí hodně, hodně pomohly. Přes Caroline se dvěma mečboly, Jelenu jsem neviděl, to je pravda, přes Petru se třema winnerama ve druhým setu, i přes Na Li, která hrála nejhůř za poslední dobu. Nechci vůbec rýpat, jen to konstatuju. Sorana si zaslouží obdiv za to, že si udržela potřebnou úroveň tenisu se všema soupeřkama a nenechala se nakazit žádnou krizí.
Počítá se výhra. Třeba Petra, to sice skoro všechno vyhrála loni, ovšem taky v těch zápasech nijak neexcelovala.
Kdyby teď byla Serena v top formě, řekl bych, že je Sorana bez šance, ale viděl jsem včera Serenu polykat prášky, tak nevím.
Reagovat
Michaelus
Serenu nesmíme podcenit,ona mistr tenisu a dokáže nemožné
Reagovat
Alexandria
Ahoj!Blahozelam finalistom jednak Sorane vs Serene,kde je znacny vekovy i vykon.rozdiel podla tabuliek,ale Serena je hratelna a porazitelna/vid vykon Agy Radwanskej!/a jednak Rafovi Nadalovi,jemu drzim palce zvlast,aby po pauze dostal nove tenisove"ego",osviezujuce a aby vyhral nad Raonicom,ktory si tabulkovo polepsil svojimi vykonmi,hlavne vsak dobre zdravie mily Rafa,lebo to je najdolezitejsie z toho vsetkeho!P.S.Rada by som sa nechala prekvapit mojou sucastnickou Soranou,ktora mala herpes -i ja som mala ale na vnutornej strane pery,ale uz sa hoji tak Sorana,drzme si palce a podme do boja-sme bojovnicky!
Reagovat
dadaft
Aga - Serena
hm, tak koukám (vlastně čtu), že jsem přišel o super zápas. (((((
snad to budou zítra opakovat...
Reagovat
smazaný uživatel
zatim byly vsechny zapasy Agy na internetu tak snad tadyten tam bude take ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
LukasH
Serena - No.1 každým coulem - takhle se vyhrává, i když se úplně nedaří.
Aga - krásnej tenis. Překvapila mě. Zlepšila údery, úžasnej return, hrála aktivně.
Reagovat
smazaný uživatel
Serewna s Agou vypadaji jako docela dobre kamaradky...tak priste Agy nevadi...byla jsi uzasna :-) Nachvilu jsem se stal Polakem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
sláva vítězům, čest poraženým.

Takže přátelé zítra Sorana.
Reagovat
MarcelPersch
I kdyby hrala pod praskama, tak ne. Ale pekny vykon od Agy dneska.
Reagovat
LukasH
v tom jméně máš uprostřed dva překlepy.
Reagovat
smazaný uživatel
jake preklepy...zitra proste Sorana vs. Serena :-)
Reagovat
LukasH
pokus o vtip.
Reagovat
smazaný uživatel
oběma :))
Reagovat
LukasH
Serena není dneska v top formě, ale potí tam krev. Tohle přesně, co se tam teď odehrává, mi chybí u Petry. I když Petru už by po tomhle odvezli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ago, Serenu máš na lopatě!
Reagovat
MarcelPersch
chvilema se mi zda, ze Serena breci, jak se musi na jediny bod v jejim stavu nadrit :(
Reagovat
LukasH
Serena toho má plný kecky.
Reagovat
smazaný uživatel
To se ani nedivim...ty vymeny, ktere tam jsou jsou neuveritelny. Obe se tam prohanej strasne
Reagovat
smazaný uživatel
to je trápení...
Reagovat
smazaný uživatel
ne tomudle ja rikam tenis....nadherny vymeny a boj na krev
Reagovat
smazaný uživatel
ted si nezaslouží prohrát ani jedna...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nechod proti me a tahni obe :-) Konecne mi prisel ten jeji backhand po lajne ale hnedka match ball :-( to odvratis !!!
Reagovat
smazaný uživatel
uf, tak snad Serenu přibrzdila.
Reagovat
smazaný uživatel
top tenis. Díky Aze.

Připadá mi, že mírně přitvrdila.
Reagovat
smazaný uživatel
ty dva tesny mice pri sanci na Break ball...tomu se rika smula
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra dneska jsem Polak :-) Aga dneska jezdi...pojd jeste to zkus
Reagovat
LukasH
....jezdí, ale stačit to asi nebude
Reagovat
smazaný uživatel
musi ji jeste poradne prohnat a jeste neni konec...Serena si propoti zachvili isukni :-)
Reagovat
LukasH
Hezky Aga. Ještě se nevzdala....
Reagovat
smazaný uživatel
...a Taky nevzda...tak tadytoho forhandu po lajne je skoda :-( kousicek od lajny a mohl byt break ball...Ago pojd !!!
Reagovat
Titan
Aga Lotto fashion dancing...
Serena upocený fashion walking...
:-))))
Reagovat
LukasH
Dneska je na empairu Marija Cicak (nebo Čičak, nevim) a už při zápasu s Petrou mě napadlo, že jí nosí smůlu. Mam pocit, že posledních pár zápasů Petra prohrála právě pod touhle rozhodčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrdila. Holka šikovná.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a ted uz to musi dotahnout idykz je cesta dlouha :-) Mela by vice chodit na sit a davat mice s malym odskokem...stema ma Serena nejvetsi problemy
Reagovat
smazaný uživatel
Ideme nato Djoko - Nadal
Reagovat
LukasH
Ach jo. Sirína dělá Petru a Aga hraje neuvěřitelně.
Reagovat
Mayo
no idem na to finále...vamos Rafa
Reagovat
Mayo
pane bože na nebi...semifinále
Reagovat
smazaný uživatel
premna finale
Reagovat
smazaný uživatel
Aga hra na 1*
Reagovat
smazaný uživatel
Nááádhera
Reagovat
smazaný uživatel
nene, dneska je ten den, kdy Aga musí vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc jestli Aga vyhraje, tak si asi koupím, třeba lego
Reagovat
Titan
Něco polského, ne lego... Třeba hovězí koninu...:-))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Cecek konec :(
Reagovat
Sonja
Hm, tak si Serena vzala nějaký prášek, asi jí fakt není dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Cico, co si vzala za prášek?
Reagovat
Sonja
Štveš mě:/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v klidu, ne? To vidí všichni, že není ve svý kůži.
Reagovat
Sonja
O to nejde...ale Cicka mám dost a ty ho ještě přivoláváš:/
Reagovat
smazaný uživatel
Ten level nemůže Serena udržet. Snad vyhraje chytrost nad hrubou silou.
Reagovat
LukasH
A Sereně to teď moc sluší.:-):-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doraz to zacne

slavne Vamos
Srb nebude vediet kde mu hlava stoji
Reagovat
MarcelPersch
snad mas pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime Novak je skoro na tomto povrchu neporazitelny ale Rafa dokaze vsetko mozne
Reagovat
LukasH
Kdepak, Serena se taky dokáže slušně vystřílet a prohrát 2 hry čistě, ale když je třeba, zabere.
Ale musím pochválit Agu. Stává se z ní aktivní tenistka a dokáže střílet winnery...
Reagovat
Mayo
je to možné ? 7-6 prvý set...wow Agneška parádne sa držala
Reagovat
MarcelPersch
Snad to bude ve 2. lepsi :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Peťa ztratila serv :(
Reagovat
smazaný uživatel
A Peťa teď odvrátila 2 BP na 1:5
Reagovat
smazaný uživatel
Brejk! 3:4, Petra podává
Reagovat
smazaný uživatel
dopr. rebrejk 3:5
Reagovat
MarcelPersch
Snad udela Aga v tiebreaku nejakou chybu, protoze to je hruza dneska, servis i groundstrokes.
Reagovat
Sonja
:-D Taky ji nepoznávám... aby se do toho TB vůbec dostala hele.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena hraje dneska fantasticky. Přesto by to měla vyhrát Aga.
Reagovat
Sonja
Tak dobré:-)
Reagovat
Sonja
Ty seš vtipálek:-)
Reagovat
Mr.Pink
Myslím, že ve druhém setu přijde tvrdý trest. Tohle si Serena nenechá líbit.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena začla řvát, takže je správně nasr..á :)) Jedeme !!
Reagovat
smazaný uživatel
Aga uz na sebe nadava...ani se ji nedivim, tolik prilezitosti co promrhala :-( Pojd Ago!!!break!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Aga 8 body za sebou
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pozeram na ten tenis tak zajtra rumunka schyta riadne
Reagovat
smazaný uživatel
Supeeer, to je ten tenis. Co chci od Agy.
Reagovat
smazaný uživatel
ten bod na 0:15 nemal chybu
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle hraje ale celej turnaj :-) Dneska si jde pro vitezstvi
Reagovat
smazaný uživatel
jj
Reagovat
Sonja
Serena dneska hrůza...
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká hrůza? Je to 5:4 pro Serenu.
Reagovat
Sonja
Jj, po dvou dvojchybách Agy... Prostě dneska očividně není ve svý kůži, ta si dá zas několikahodinovej trénink hned po zápase:-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
A to ji to bohuzel Aga daroval...tak ty podani ji docela vybira a kdyz to ted nevuide tak co. Stejne jsem necekal ze da Serenu ve dvou
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě není konec setu :)
Reagovat
Sonja
3 UE ze hry + dvojchyba a je srovnáno:-DDDD
Vzbuď se, Sereno!
Reagovat
smazaný uživatel
Ago doraz ji a jdeme na druhej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To neni mozny...dneska je se Serenou i ta paska :-/ Ago ty ji prechytracis...hod tam par tech tvejch nadhernejch backhandu po lajne...Nejake vymeny jsou hodne luxusni od obou
Reagovat
Sonja
Dneska je se Serenou i ta páska?:-D Proboha, Serena je dnes poloviční, co bys ještě chtěl...
Reagovat
smazaný uživatel
polovicni? Aga ji tam honi po celym kurtu ale nedokaze zakoncit tu vymenu :-( Serena je hlavne nervozni ale to je jeji vec
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanska
Ferrer
to by bol pekny parik
Reagovat
Sonja
Spíš Radwa Můra, Ferrer Sara
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš kvůli stylu hry, tak jednoznačně s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy vie aj esa davat aj zakoncit vymeny
Reagovat
smazaný uživatel
Aga už dala tuším 2 esa. A hraje zase o ještě o něco chytřeji než Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga taky zakoncuje vymeny...Dala uz nekolik winneru, nastesti dneska na siti je mnohem lepsi nez proti Sare v prvnim setu
Reagovat
Sonja
Serena je se sebou hrubě nespokojená...ani se jí nedivím, zatím je na returnu jalová a víc netrefuje než trefuje...
Reagovat
smazaný uživatel
mne sa zda ze ona je na seba velmi prisna vsetko by chcela mat za pol hodiny za sebou a vysledky 6:1 6:2
Reagovat
Sonja
Tak to má bejt ale.
Reagovat
Titan
Až se Serana obarví na blond, snad jí to vyjde... :-)))))
Mám takové mravenčení že dneska to Aga dohraje do konce...:-)
Reagovat
Titan
Je to dobré, Serena sice vede, ale potí se až hrůza. Živě vidí svůj konec na tomto turnaji...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nay to da Radwanska nemusi vzdy len Serena
Reagovat
MarcelPersch
musi :P
Reagovat
smazaný uživatel
ja to pozeram a fandim Age

kratim si cas bo doraz Vamooos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Tak holky, snad uvidím pěkný tenis. Sereno, jdi na to :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to marný. Přesto oceňuji, že fandíš outsiderce.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ty seš tady zase? A to jsem tě popíchala, kde se dalo :))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Buď ráda, že já tebe ne. Páč ode mě to funguje.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDD to musí bejt něco teda :DDDDDDDDD

Serena vyhraje a ty to dobře víš, Aga nemá proti ní šanci :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aga - prostě atletka
Reagovat
smazaný uživatel
Jako co, Serena to taky hodlá Aze usnadňovat nebo co? To snad není pravda dneska....
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně, Peťa Cetka bojuje. První set prohrála, ale druhý z 0:2 na 4:2
Reagovat
smazaný uživatel
ajaj, teď je to 4:4
Reagovat
smazaný uživatel
uf. Nejdřív Peťa nevyužila 4 BP a pak Erakovič 4 MP.
Reagovat
smazaný uživatel
A je tu brejk. Peťa podává na vítězství v setu.
Reagovat
smazaný uživatel
SET
Reagovat
smazaný uživatel
1:1
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic a Dodig si to okato predali a nik ma nepresvedci ze ne
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomeň, že Dodig teď prodává jeden zápas za druhým. S tím DelPem to bylo ještě okatější.
Reagovat
smazaný uživatel
a som sa nechces zahrat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
neviem co pisemm, som vypil, nechcela by ma aj tak
Reagovat
smazaný uživatel
ozrana, jak ta polsledna
Reagovat
smazaný uživatel
dobru :))
Reagovat
Mr.Pink
After playing a couple of loose games and appearing to lose control of the second set in her quarterfinal with Petra Kvitova, Sorana Cirstea called one of her coaches, Darren Cahill, to the court. The Aussie?s words helped turn things around for Cirstea, who won in three sets.

?He came at 4-3 in the second set, and he pointed at the little girl in the stand and said, ?Where does she want to be?,?? Cirstea said. ?I said, ?Here in my place playing.? So he said, ?Okay, so that?s why you are here for. That?s why you have been doing all the work. That?s why you have been sacrificing everything for these moments. There is no other place in the world where you?d rather be.?

perfektní koučing
Reagovat
smazaný uživatel
Standardní motivační proslov no..
Reagovat
Mr.Pink
že jsem ho u žádného kouče ještě neslyšel :)
Reagovat
Titan
Jak píše quesh, je to standardní psychologie. Trenér a psycholog v jednom je ale zároveň dost komplikovaná záležitost, protože nelze selhat ani v jednom. Navíc se to zlomí po velké úspěchu, protože ta věta už nemůže fungovat... Externí psychologie je zákeřná, proto je lepší mít to sám v hlavě v pořádku...
Reagovat
LukasH
Přesně. Myslím si, že to se dá použít na hráčku typu Sorany, pro kterou je tohle životní úspěch. U Petry je to jiná situace. Neříkám, že by jí to třeba nenakoplo pro danou chvíli, ale z dlouhodobýho hlediska to neni řešení, zvlášť ne potom, co už má za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se není co divit, když při rozmluvě kouče a hráčky obvykle buď běží reklama nebo do toho žvaní komentátor zápasu, takže mu není rozumět. ;-)
Reagovat
Mr.Pink
souhlasím, z dlouhodobého hlediska je to k ničemu, protože motivace z venčí funguje jen krátkodobě. Ideální je koučovat hráče se silnou vnitřní motivací. Ale v tomhle případě o nic jiného ani nešlo, než namotivovat hráčku na několik gamů. Od toho tam ten kouč přece je.
Reagovat
Mayo
kks to je aká pani :O bodaj by celé vyhrala
Reagovat
Titan
"Bodaj by sme i my mali takychto k*okotov?" :-))))
:-))) TP mě upozornil, že citace obsahuje zakázané slovo...
Reagovat
vibbi
malý detail, opravte si to, Sorana neporazila Petru, protože Petra porazila samu sebe...jinak se to říct nedá, Sori hrála včera příšerně, dnes jsem ji neviděla, včera měla štěstí, že proti ní stála nepřítomná petra
Reagovat
Titan
Takovým alibismem bychom mohli říct, že Petra nemá min. 4 grandslamy proto, že se porážela nebo, že se dnes Li Na porazila sama...
Reagovat
Alexandria
UPRIMNE BLAHOZELAM SORANA!
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem ten zapas od konce druheho setu a vazne si to zaslouzi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist