Čím déle byl Štěpánek na kurtu, tím se cítil jistěji

13. 9. 2013, 20:28
Aktuality 1
Radek Štěpánek se pomaleji rozjížděl, musel už v prvním setu upravit taktiku, ale úvodní dvouhru semifinále Davisova poháru proti Argentině zvládl. V pražské O2 areně porazil Juana Mónaka 7-6 6-3 a 6-2, ke konci měl zápas zcela pod kontrolou a užíval si elektrizující atmosféru.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Čím déle jsem byl na kurtu, tím byl můj výkon lepší," pochvaloval si Štěpánek na tiskové konferenci. Mónaka porazil popáté v kariéře a v Davis Cupu podruhé, přičemž před čtyřmi lety to v Ostavě dokonce zvládl stejným výsledkem.

Radek Štěpánek přitom přiletěl do Prahy z New Yorku po triumfu ve čtyřhře na US Open z hráčů jako poslední a celý týden se potýkal s časovou změnou. "Poprvé jsem se dobře vyspal až před zápasem. Ještě jsem si po snídani přidal," řekl.

Zápas ale nezačal Štěpánek ideálně. Nepodával příliš dobře a útočná taktika mu moc nevycházela. Snažil se chodit co nejvíc na síť, i po druhém podání, ale Mónako dobře returnoval a loňského hrdinu finále Davisova poháru prohazoval.

Štěpánek musel na situaci reagovat a povedlo se mu "namíchat" ideální taktickou variantu. "Začal jsem být trpělivější, hrál jsme s ním výměny, což jsem původně nechtěl, ale viděl jsem, že ho v nich přehrávám," řekl Štěpánek. "Hrál jsem jenom rovné údery bez liftu a začal chodit na síť po líp připraveném útoku. Začalo to fungovat a s přibývajícím časem jsem měl lepší a lepší rytmus," řekl Štěpánek.

V závěru prvního setu podával na jeho zisk, ale za stavu 6:5 udělal dvě dvojchyby a o servis přišel. "To by se nemělo stávat, ale tie-break jsem pak zahrál naprosto skvěle," mohl se pochválit za vyhranou zkrácenou hru poměrem 7:3.

Ještě jednu slabou chvilku si Štěpánek v utkání vybral. Ve druhé sadě vedl 3:0, ale nechal soupeře srovnat. "To jsem zažil tolikrát, že jsem tomu nevěnoval pozornost. Ignoroval jsem to a soustředil se na svoji hru," řekl Štěpánek. Využil rychlého povrchu i podpory fanoušků a zápas jistě dohrál. "V závěru jsem exceloval," řekl.

Výkon Štěpánka ocenil i třicátý hráč světa Mónaco. "Zapůsobil na mě. Věděl jsem, že umí na takovém povrchu hrát, ale on předvedl výborný výkon," řekl.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek si užíval atmosféru, kterou vytvářelo skoro jedenáct tisíc diváků. "Byla elektrizující, fanoušci byli zase vynikající," děkoval Štěpánek, kterého v hledišti podporovala i přítelkyně Petra Kvitová. "Jsem za to rád," řekl.

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
výborně. Přesně tak, čím byl déle na kurtu, tím si víc věřil a nakonec si to i užíval. Pěkný výkon Radku, jen tak dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist