Čilič s Američany neprohrává. V Delray Beach ho čeká třetí finále za tři týdny

23. 2. 2014, 09:44
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Marin Čilič potvrzuje výbornou fomru i v Delray Beach. Chorvatský tenista neztratil set ani s domácím Johnem Isnerem, proti kterému si připsal 21. výhru nad americkým soupeřem v řadě a potřetí během tří týdnů postoupil do finále. V něm se utká s předloňským šampionem Kevinem Andersonem.
Marin Čilič (© yellowtennisball.com)

Marin Čilič v druhém sobotním semifinálovém utkání, které začalo kvůli dešti s několikahodinovým zpožděním, porazil i ve čtvrtém vzájemném souboji domácího Johna Isnera , kterému nenabídl jediný brejkbol. Prodloužil tak svou vítěznou sérii v zápasech s americkými hráči, od roku 2008 jich porazil už jednadvacet za sebou.

Pětadvacetiletý Chorvat má skvělou aktuální formu, kterou si do Spojených států přivezl z evropských hal. Po triumfu v Záhřebu a finále v Rotterdamu, kde podlehl až Tomáši Berdychovi, vyhrál už 13 z posledních 14 utkání a postoupil třetí týden po sobě do finále.

"Tohle jsou nejlepší tři týdny mého života. Jsem na vrcholu spokojenosti, užívám si to," radoval se pětadvacetiletý Chorvat po postupu do dvacátého finále kariéry, kterou loni málem zničily pletky s dopingem.

Pozitivní test měl loni v květnu v Mnichově a hrozil mu dvouletý trest. Tvrdému verditku ale unikl, neboť podle vyšetřovací komise tenisové federace ITF užil stimulant niketamid nevědomky v tabletách s glukózou, a ne proto, aby si zlepšil výkonnost. Činnost měl původně zastavenou na devět měsíců do konce ledna, v říjnu však dosáhl u sportovního arbitrážního soudu (CAS) zkrácení na pouhé čtyři měsíce a na kurty se tak vrátil ještě v závěru loňské sezony.

I proto se bývalá světová devítka už nyní dostává zpět do herní pohody a v Delray Beach může získat jedenáctý titul na okruhu ATP. O ten bude aktuálně 29. hráč hrát s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, s nímž má kladnou bilanci tři vítězství a jedné porážky, kterou utrpěl loni na antuce v Římě.

Anderson v sobotu porazil 6-2 6-4 domácího překvapivého semifinalistu Steva Johnsona a postoupil posedmé v kariéře a podruhé na tomto turnaji do finále. Právě v Delray Beach získal předloni jeden ze svých dvou turnajových triumfů v kariéře.

Čermák je ve finále čtyřhry
František Čermák si v Delray Beach zahraje podvaapadesáté ve finále turnaje ATP ve čtyřhře. Na Floridě se do něj dostal s Rusem Michajlem Jelginem, když zdolali 6-4 3-6 10-8 australsko-běloruskou dvojici Samuel Groth a Max Mirnyj.

O jubilejní 30. titul si sedmatřicetiletý český tenista zahraje proti světovým jedničkám Bobu a Miku Brynovým.

- ATP 250 DELRAY BEACH -
(USA / Florida, tv. povrch, 539.730 dolarů)
sobotní výsledky (22. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Čilič (7-Chorv.) - Isner (2-USA) 7-6(5) 6-3
Anderson (4-JAR) - Johnson (USA) 6-2 6-4
Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Jelgin (ČR/Rus.) - Groth/Mirnyj (Austr./Běl.) 6-3 3-6 10-8 
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Dobře Marin, dělá mi radost a doufám, že si z Delray Beach odveze titul :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist