Cibulková vyřadila Šarapovovou a v Melbourne je poprvé ve čtvrtfinále

20. 1. 2014, 05:36
Aktuality 112
AUSTRALIAN OPEN - Den po světové jedničce Sereně Williamsová se s Australian Open rozloučila i třetí nasazená Maria Šarapovová. Ruskou tenistku vyřadila Slovenka Dominika Cibulková, která si tak zahraje čtvrtfinále už na všech grandslamových turnajích.
Dominika Cibulková (Tennis Australia)

Dominika Cibulková na letošním Australian Open předvádí skvělý tenis a do 4. kola prošla jako nůž máslem. Ve třech zápasech ztratila dohromady jen devět gamů a vyrovnala své melbournské maximum.

O jeho překonání se dnes poprvé na rychlém povrchu utkala s třetí hráčkou světa Marií Šarapovovou, s níž sice prohrála první set, nakonec ale zvítězila 3-6 6-4 6-1 a bilanci vzájemných zápasů vyrovnala na 3-3.

V prvním setu hrála lépe Šarapovová, zatímco Cibulková ztratila třikrát podání a poprvé na turnaji prohrála set. Ve druhém ale Slovenka po třech brejcích vedla 5-0 a Rusce, kterou trápily zdravotní potíže s kyčlí, hrozil kanár. Pak sice získala čtyři gamy v řadě, Cibulková ale na poslední chvíli obrat v setu zastavila a na třetí pokus už dějství při svém servisu ukončila.

Rozhodující sada přinesla dlouhé boje o Rusčino podání. Šarapovová, která se před začátekm třetího setu nechala ošetřovat, o něj nakonec třikrát přišla, zatímco Cibulková po servisu ztratila jen pět míčků a postup si snadno pohlídala.



"Šla jsem na kurtu a byla si stoprocentně jistá, že můžu vyhrát, že ji můžu porazit na velkém kurtu v důležitém utkání. Už jsem to předtím dokázala a teď jsem hrdá, že jsem to otočila," řekla čtyřiadvacetiletá Cibulková, která tak zkompletovala sbírku čtvrtfinále, do kterého se dostala už na všech grandslamech. Maximum drží z Roland Garros 2009, kde si zahrála v semifinále.

Šarapovová prohru na problémy s bokem nesváděla. "Dá se nějaká ta bolístka čekat, když strávíte hodně času na dvorci. Nehrála jsem tenhle turnaj od začátku nejlépe, snažila jsem se, ale soupeřka byla výborná," řekla vítězka Australian Open z roku 2008 Šarapovová, která dnes zápase zahrála jen 27 vítězných úderů a udělala 45 nevynucených chyb.

Cibulková si o postup mezi kvarteto nejlepších zahraje se Simonou Halepovou, která je ve čtvrtfinále grandslamového turnaje vůbec poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletá Rumunka, která loňskou životní sezonu zakončila na 11. místě světa, ale na nejdůležitějších turnajích se nedokázala prosadit, dnes rovněž vyřadila bývalou světovou jedničku. Jelenu Jankovičovou ze Srbska zdolala 6-4 2-6 6-0.

Ani v osmifinále nezaváhala druhá nasazená Běloruska Viktoria Azarenková, která na Australian Open neprohrála už 18 zápasů v řadě. Dnes v repríze loňského semifinále porazila 6-3 6-2 dvacetiletou Američanku Sloane Stephensovou a postoupila do čtvrtfinále.

"Prostě to tady miluju. Všechno je tady tak útulné, cítím se tady jako doma," usmívala se druhá nasazená, která turnaj ovládla v letech 2012 a 2013.

Ve čtvrtfinále Azarenkovou vyzve Agnieszka Radwaňská, která z 16 vzájemných zápasů vyhrála jen tři a už sedmkrát v řadě odešla jako poražená. Polka dnes porazila hladce 6-1 6-3 dvacetiletou Španělku Garbinu Muguruzaovou, která prohrála poprvé po sérii 11 výher v řadě.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
pondělní výsledky žen (20. 01. 2014)
Dvouhra - osmifinále:
Azarenková (2-Běl.) - Stephensová (13-USA) 6-3 6-2
Cibulková (20-SR) - Šarapovová (3-Rus.) 3-6 6-4 6-1
A. Radwaňská (5-Pol.) - Muguruzaová (Šp.) 6-1 6-3
Halepová (11-Rum.) - Jankovičová (8-Srb.) 6-4 2-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska jsem i přes noční čas sledoval zápasy Mashy a Viky. Už jsem je tady stručně okomentoval krátce po jejich skončení, ale ke každému dni patří souhrn a nejinak tomu bude dnes... :)

Masha - Dominika: Bohužel musím začít tím méně veselým. Věřil jsem, že Masha postoupí, ale prostě to nevyšlo a důvodu bylo určitě víc... Přitom začátek byl pro Mashu příznivý. Dominika vstoupila do zápasu nervózně, což znamenalo hned v prvním gemu brejk pro Mashu. Dominika si ztracený servis mohla vzít zpátky ve čtvrtém gemu, to by ale musela využít dva brejkboly. Masha se tedy stále držela ve vedení a hrála celkem dobře (pak už to bohužel bylo jenom horší). V sedmém gemu navíc Masha ukořistila další brejk a šla tedy podávat na zisk 1. setu. To se jí ale vůbec nepovedlo, když poprvé v zápase ztratila podání a dokonce čistou hrou. Hned vzápětí to ovšem napravila, když proměnila svůj druhý setbol a zakončila první sadu na returnu. Do té doby šlo všechno podle plánu, pak se ale karta otočila... Dominika začala 2. set mnohem lépe než první, naopak výkon Mashy šel hodně dolů a v některých momentech měla problém přehodit míček přes síť. Ze strany Mashy to byl skutečně velký výpadek a Dominika rychle vedla 5:0, aniž by nějaký gem musela hrát přes shodu! Pak ale Masha zase zapnula. Díky dvěma brejkům a dvěma podrženým servisům snížila na 4:5 a už se začínalo zdát, že to Dominika nedotáhne. Dominika šla potřetí ve 2. setu podávat na jeho zisk a nakonec to zvládla. Bohužel, Masha tam zkazila asi dva returny proti druhému podání, což jí znemožnilo získat další brejk a srovnat na 5:5. Dominika tedy získala druhou sadu, po které si Masha vzala off-court MTO a já tušil, že něco není v pořádku. Už během 2. setu to nebyla ta Masha jako vždycky a důvodem ošetřování byla bolest v bocích...
Reagovat
smazaný uživatel
Hned úvod třetí sady napověděl o tom, jak se ten zápas bude vyvíjet dál. Masha v prvním gemu ztratila servis a Dominika hrála s velkou sebedůvěrou. Za stavu 0:2 sice Masha odvrátila dva brejkboly, ale to byl zároveň jediný gem, který ve 3. setu získala. V následujících čtyřech hrách si Dominika celkem bez problémů dvakrát podržela podání a dvakrát Mashu po vyrovnaném gemu brejkla. Bylo poznat, že Masha není ve své kůži. Začala kupit (dvoj)chyby a za všechno mluvila situace, kterou jsem viděl asi za stavu 1:3. Masha během toho gemu zahrála dva winnery za sebou a srovnala na 30-30. Za normálních okolností by se určitě radovala a hecovala, jenže nic takového jsem od ní dneska neviděl a nejspíš v tom sehrály roli ty zdravotní problémy... Zápas nakonec skončil v sedmém gemu při podání Mashy, která v této hře měla nevyužila tři gemboly, naopak Dominika proměnila druhý mečbol. Masha proti tomu rozhodujícímu mečbolu zahrála těsný aut, protože v první chvíli jsem si myslel, že to letělo na čáru. Ale situace byla jasná a Masha si už ani nebrala jestřába...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/hfDhIgGf/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě to hodně, ale při takových zápasech mě spíš než prohra vždycky mrzí ty zdravotní problémy. O to víc právě u Mashy, která loni v tomto ohledu měla dost velkou smůlu. Naštěstí by to snad nemělo být nic vážného a jde opravdu jenom o to, že Masha prostě v Melbourne sehrála náročné zápasy (hlavně ve 2. kole), což se na jejím těle projevilo... Je ale dobře, že se Masha na nic nevymlouvá. To by totiž nebylo správné vůči Dominice, která si to vítězství zasloužila svým výkonem. Jak už jsem psal, Masha ten zápas prohrála ve 2. setu, kde si to nechala až příliš utéct. Stačilo lépe chytnout začátek a možná by ten zápas měl jinou vítězku. Stejně tak v případě, že by se Masha povedlo srovnat z 0:5 na 5:5. Těžko říct, jak by to potom vypadalo, ale psychická výhoda by určitě byla na straně Mashy. Ale to se nestalo, takže se nedá nic dělat... Osobně si myslím, že kdyby Masha neprohrála dneska, tak by prohrála buď ve čtvrtfinále nebo semifinále. Na finále to letos prostě nebylo a Masha sama ví, že ty výkony nebyly optimální. Určitě je ale třeba mít na paměti, že Masha hrála teprve druhý turnaj po zranění a přestože ty výkony v Brisbane vypadaly velmi nadějně, tak po ní asi nemůžeme chtít zázraky. Ona se do toho určitě dostane, ale chce to ještě trochu času... No a když si uvědomím, že Masha nebyla daleko od vyřazení ve 2. kole, tak to nakonec ještě nedopadlo tak špatně.

Jak už jsem uvedl, Dominika postoupila zaslouženě a jsem sám zvědavý, kdo postoupí z toho nečekaného čtvrtfinále mezi ní a Simonou (tipnul jsem Simonu)... Jinak Dominika opravdu není oblíbenou soupeřkou mých favoritek na grandslamech. V roce 2009 vyřadila Mashu ve čtvrtfinále RG, ale tam mi to ještě tolik nevadilo, protože tehdy mi byla sympatická i Dominika. Pak ale vyřadila Caro v osmifinále Wimbledonu 2011, Viku v osmifinále RG 2012 a do třetice Mashu v osmifinále AO 2014. Častěji poráží moje favoritky na GS asi jenom Serena. To je další důvod, proč už mi Dominika nemůže být tak sympatická jako dřív (teď to myslím trochu z legrace). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vika - Sloane: Tak teď už přejdu k tomu lepšímu a taky kratšímu zápasu. Loni se Vika a Sloane utkaly v semifinále AO, letos už to bylo o dvě kola dřív. Dá se říct, že Vika hrála dobře od začátku do konce. Nějaké rezervy by se tam určitě našly, ale jinak Vika neměla v zápase prakticky žádný výpadek... První brejk získala Vika ve čtvrtém gemu a když poté v další hře jeden brejkbol odvrátila, tak se dostala do vedení 4:1. Následoval dlouhatánský šestý gem, ve kterém Vika nevyužila šest brejkbolů, ale nakonec ji to nijak mrzet nemuselo. Do konce 1. setu si totiž obě holky udržely podání a náskok jednoho brejku tak Vice stačil. Vika dopodávala první sadu za stavu 5:3 a proměnila hned první setbol... Druhý set začal pro Viku taky velmi příznivě, když nejprve získala brejk čistou hrou a potom ho čistou hrou i potvrdila. Ve třetí hře sice Vika nevyužila jeden brejkbol a tři šance na brejk zahodila taky v dlouhém pátém gemu, ale nic zásadního to neznamenalo. Vika si totiž bez problémů držela svůj servis a ještě jeden brejk nakonec taky získala, což znamenalo vedení 5:2 a Vika šla podávat na vítězství. V tom posledním gemu sice měla Sloane svůj jediný brejkbol v zápase, ale Vika ho odvrátila a po využití prvního mečbolu dotáhla zápas do vítězného konce. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/8fVu4wFQ/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, Vika předvedla dobrý výkon a výsledek je daný i tím, že Sloane udělala celkem dost chyb. Vika v tomto zápase neztratila ani jeden servis, což je určitě velké plus. Sice si mohla lépe poradit s některými brejkboly a byly tam rezervy třeba při hraní kraťasů, ale jinak to bylo úplně v pohodě... Asi takovým nejkurióznějším momentem bylo, jak Sloane na síti nastřelila Viku, což už jsem taky zmínil. Basův komentář ("Victoria Azarenková teď může být ráda, že není mužem.") mluví snad za všechno. :D Jinak Sloane ode mě získává aspoň takovou neoficiální cenu pro nejlepší outfit letošního AO. Sloane je pěkná holka a ty její růžové šaty tu krásu ještě zdůraznily. :) Vika má letos taky takové holčičí barvy a pěkný outfit, který jí moc sluší, takže v tomto ohledu to bylo pěkné pokoukání. :)

Viku čeká ve čtvrtfinále Aga, což je taková tradiční soupeřka. Aga má bezesporu svou kvalitu, proto je taky v Top 5. Přesto bude Vika favoritkou a podtrhuje to i vzájemná bilance, kde Vika vede výrazným rozdílem 13:3, přičemž vyhrála posledních sedm zápasů.

Po včerejšku jsem doufal, že ve čtvrtfinále budou tři moje favoritky. Nakonec jsou tam dvě, takže teď už vím, že si přeju finále Vika - Ana. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě krátce k mixu: Kiki Mladenovic a Daniel Nestor postoupily do čtvrtfinále, když porazily americko-polskou dvojici Raymond/Fyrstenberg 6:4, 6:1.
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/OMXJ0ieS/#prubeh-zapasu;1

Ve čtvrtfinále bude soupeřem zkušený a zajímavě složený pár Hantuchová/Paes.
Reagovat
tommr
docela bych bral reprízu finále mixu na USO včetně konečnýho výsledku. Co ty na to? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na loňském US Open hráli Kiki s Nestorem proti Andrejce a Maxovi už v semifinále. Tam to byl velmi těsný zápas (skončilo to 12:10 v super tie-breaku) a mluvili jsme tady o tom, že to bylo předčasné finále... Ve finále už pak Andrejka s Maxem (proti dvojici Spears/González) zdaleka tolik práce neměli...
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_US_Open_%E2%80%93_Mixed_Doubles
Reagovat
Mayo
Fantázia, uškriekaná je vonku...Domča skvelé...škoda, ešte keby chce vypadnúť aj Azarenka :D ale tak 2 favoritky je tiež fajn
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtým kole na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka na AO postoupila do čtvrtfinále a může ještě získat další body (až 1570 bodů za titul):

1. Williams, S. 13000 (+8255)
2. Azarenka 6581 (+1836) *
3. Sharapova 5416 (+671)
4. Radwanska, A. 5400 (+655) *
5. Li 5000 (+255) *
---------------------------------------
6. Kvitová 4745
---------------------------------------
7. Errani 4440 (-305)
8. Jankovic 4310 (-435)
9. Kerber 4030 (-715)
10. Halep 3760 (-985) *
11. Wozniacki 3370 (-1375)
12. Ivanovic 3160 (-1585) *
13. Vinci 3020 (-1725)
14. Lisicki 2980 (-1765)
15. Suarez Navarro 2745 (-2000)
16. Stosur 2705 (-2040)
17. Stephens 2415 (-2330)
18. Kirilenko 2325 (-2420)
19. Flipkens 2255 (-2490)
20. Cibulková 2186 (-2559) *
21. Pennetta 2165 (-2580) *
22. Cirstea 2020 (-2725)
23. Bouchard 2019 (-2726) *
...

Petra i přes nečekaný selhání proti Kumkhumový zatím zůstává na šestým místě. Předstihnout jí může už jen Halepová (ta k tomu ovšem potřebuje získat titul). Ostatní hráčky už Petru nemůžou předstihnout ani teoreticky ...

Pozice Sereny jako jedničky je i přes její nečekaný vyřazení neotřesitelná. Sharapovová zatím zůstává třetí, ale může se ještě propadnout za čtvrtou Agu Radwanskou a pátou Li Na ...
Za zmínku ještě stojí vypadnutí Wozniacký z první desítky kam se místo ní posunula Halepová. Wozniackou může ještě předstihnout Ivanovicová a v případě zisku titulu i Cibulková, Pennettaová nebo Bouchardová ...
Do první dvacítky se díky vítězství nad Sharapovovou vrátila Cibulková a v případě postupu do semifinále se tam můžou dostat i Pennettaová a Bouchardová ...
Reagovat
lars
A jak jsi na to prisel, ze ma Peta 4745 ??
Reagovat
smazaný uživatel
Proste tak, ze je vazne ma :-)
Reagovat
tommr
před AO měla Petra 4835 bodů, odečetlo se jí 100 bodů za lonský druhý kolo a přičetlo se jí 10 bodů za letošní první kolo ...
Reagovat
lars
A proc se ji nepocita 125 bodu za Cincinnaty ?
Reagovat
tommr
protože výsledek z GS se započítává povinně a nejde ho ničím nahradit ...
Reagovat
lars
tak to se tech 10 bodu za AO zbavi nejdriv za rok ? :(( takova kotva.
A proc ji zapocitavaji 80 za Miami ?
Reagovat
tommr
Miami (spolu s Indian Wells, Madridem a Pekingem) patří mezi Premier Mandatory turnaje, který se započítávají povinně stejně jako GS ...
Reagovat
smazaný uživatel
protože Miami je taky povinný turnaj (Premier Mandatory)
stejně jako Madrid, Indian Wells a Peking
Reagovat
smazaný uživatel
mě předběhl, grázl jeden :-))
Reagovat
VlS
rozhovor s Andy. Říkala, že se už s Lucinou tolik netlučou raketama a že si to začíná sedat. Tak kočky, kdy yste udělali titul, tak bych vám fakt věřil, že si to už v podstatě sedlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád. Protože od Lucky bych raketou nechtěl dostat ani v nejdivočejších snech.
Reagovat
Fandina
Tak to je super, že si sedly. Vevnitř článku je audio s Andy.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/hlavackova-se-safarovou-jsou-v-melbourne-ve-ctvrtfinale-dal-jdou-nadal-murray-i-federer--1305337
Reagovat
VlS
kdybyste udělaly .......
Reagovat
pepin
Tak jsem mluvil s dcerou, je to 130 australských doláčů.
Reagovat
pepin
A ještě jsem zapomněl, lístky jsou na den a lístky na večer jsou dražší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se tak zamýšlím nad Bušičkou, co s ní, tak jsem si vzpomněl na
na Petru C.
http://www.listal.com/petra-cetkovsk%C3%A1/pictures
Reagovat
kada.tom
Když tak vidím ta ženská QF, tak tedy doufám, že dvojice pro SF budou Bouchard - Li a Halep - Azarenka (nicméně nevadil by mi ani postup Agy do SF, ačkoliv budu fandit Vice) :-)

Finále bude, pevně věřím, stejné jako loni, takže by mi bylo jedno, která z dam by to vyhrála, ale samozřejmě o něco víc bych to přál mojí milované Vičce ;-)
Reagovat
Vojtaakk
Tak to já to mám přesně naopak, snad s výjimkou Halep-Cibulková, kde je mi to celkem buřt. Ideální finále Ivanovič-jedna z výše jmenovaných.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tento zapas jsem dost zvedavej. Co jsem mohl videt, tak ani jedna zde nema nejakou oslnivou formu, takze stat se muze asi cokoliv. Samozrejme velkou favoritkou je zase Vika ale ja verim a doufam, ze Aga uz tu smolnout serii pretrhne a postoupi do Semi :-) Jinak uz ted jsem s AO spokojenej. Hlavne jsem zvedavej jako slecna nakonec urve titul, protoze po vyrazeni Sereny a Mashy je to tedkon hodne otevrene :-) Muj osobni tip je LiNa ale nejvice to samozrejme preji Age :-)
Reagovat
baggik
Vika se s ni nezdrzi dyl jak hodinu. Seriozne si prece nikdo nmuz myslet ze by snad vyhrala ta polka. :-\
Reagovat
smazaný uživatel
Počítáš do toho času i MTO?
No Vika je na Agu asi tak nabroušená jako Serena na Mášu. Tedy jestli si to už nevyříkaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta polka má jméno a aby ses možná nedivil, kdo s kým se jak zdrží..
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že už si to vyříkaly... Krom toho, Vika porážela Agu už před tím Dauhá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyrikaly. Na predminulym TM uz spolu zase v pohode mluvily. Jinak Aga uz Viku taky parkrat porazila, tak na to by se taky nemelo zapominat. Vika je velka favoritka a sanci rozhodne ma.

baggik: Do hodiny si rozhodne nemyslim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
*ale Aga sanci rozhodne ma.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem mimo :) Děkuju za vysvětlení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga ji v roce 2012(jak měla Vika tu serii vitězství) nařkla, že simuluje nebo tak něco. Vika se ohradila a hned v dalším zápase nasra..á Vika vedla 6:0, 5:0. Pak Aze pustila dva gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, děkuju :)
Reagovat
VlS
Jak znám holky, tak si nevyříkali nic a čeká to na nějakou extra pikantní příležitost. Předpoklad, že si holky jdou něco vyříkat a přežijou to bez škrábanců a pocuchanýho učesu ........, no v praxi by se jistě našla tu a tam výjimka potvrzující pravidlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno tak vzhledem k tomu jak na tom TM 2012 obe vypadaly v Semifinale na kurtu, tak bych se ani nedivil, ze si to tam vyrikaly i touto metodou :-D
Reagovat
baggik
Ok, nepocitam medical timeout. :-D je treba to trosku nahecovat.
Reagovat
tommr
nakonec to bylo o dost lehčí než jsem čekal. Ve čtvrtfinále s Azarenkovou to bude předčasný finále ... :)
Muguruza dneska nehrála tak dobře jako v předchozích zápasech, ale stejně je pro mě zatím největší překvapení sezóny. Pokud zůstane zdravá tak bude určitě brzy patřit mezi absolutní špičku. Jsem hodně zvědavej jak si s ní poradí Petra a Lucka při FC na kterej bude Muguruza určitě nominovaná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Ve čtvrtfinále s Azarenkovou to bude předčasný finále..." A co Na Li? To je podle mě větší favoritka než Aga (nejen podle mě, ale i podle nasazené pozice)... Myslím si, že teď spousta lidí očekává reprízu loňského finále, nebo případně další překvapení v podání Any. :)

Jinak je to stejné jako loni v Miami. Caro proti Muguruze prohrála, Aga ji porazila.
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasim. Proto to bude jen tresnicka na dortu az ji Aga ve finale porazi :-) Davaj Isha...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepíše se tady, že hráčka porazí favoritku a pak hned prohraje? Ana porazila Serenu a že by ji Genie odstavila? :) No každopádně věřím, že celá mužská populace bude koukat, určitě ne jen kvůli tenisu, že? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se toho nakecá... Hele, Sabine ve Wimbledonu porazila Serenu taky v osmifinále a nakonec došla až do finále. Takže určitě neprohrála hned potom, co porazila Serenu...

K té druhé části tvého příspěvku: No jéje, copak by ne! :) Vždyť je to přece příjemné, když se člověk může podívat na krásná a šikovná děvčata. Na tom přece není nic špatného, ba právě naopak... Ale chápu, že ty nejsi chlap, tak to bereš holt jinak. :D
Reagovat
tommr
o tom jestli se letos bude konat repríza lonskýho finále se rozhodne právě mezi Agou a Azarenkovou. A vítězka nejspíš získá titul. Proto si myslím, že to bude předčasný finále ...
Li Na má při vší úctě k Ivanovicový cestu do finále mnohem jednodušší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš se divit, ale já se taky ráda podívám na hezké holky, ještě nejsem tak zapšklá (zatím) :D:D Jsem zvědavá, jestli Genie ustojí ten tlak, sice je ranařka a hraje dobře, ale třeba se Šafinou bylo vidět, jak pak odešla, když byla Lucka trpělivá. Ana je zkušená, tak uvidíme. Já osobně mám velkou radost ze Simči a doufám, že Domču dá, i když ta bude asi po vítězství nahecovaná:) ale všechno je ve hvězdách :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ještě nic neplánoval. Podívej se, jaké byly předpovědi před turnajem a jak to vypadá teď... Prostě všech osm zbývajících hráček má v tuto chvíli úplně stejnou šanci (jestli dobře počítám, tak každá má 12,5%). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem rád, že máš pro nás-samce aspoň trochu pochopení... :D
Reagovat
VlS
souhlasím s tebou, jistě je možné některé favorizovat trochu víc, ale záruka na to není a do finále mají všechny 2 zápasy před sebou. Tak třeba Genie - Simona by se taky spoustě lidí líbilo. Nejpravděpodobnější je Na Li - Vika, ale stát se může opravdu cokoliv. Mě by se nejmíň líbilo Flavia - Dominika.
Reagovat
smazaný uživatel
Me by se nejvice libilo finale Aga - Ana nebo Aga - LiNa
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych bral Aga-Angie, Ana-Angie nebo Aga-Ana. No škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stou Angie ti to moc nevychazi, kdyz uz vypadala ale chapu te :-)
Reagovat
baggik
Toto je 4 kolo GS? Vzdyt ta Muguruza neni absolutne schopna trefit kurt.
Reagovat
baggik
A jeste ke vsemu je hloupa, radwanska ji daruje breakbol, ona si ho uhraje rozhodci nesmyslne zahlasi aut a ona nevola jestraba, to neni normalni.
Reagovat
baggik
Jeste ze uz je konec, divat se jak nekdo dvacetkrat trefi sitku a dvacetkrat vyhodi tri metry za lajnu fakt neni zabava. Radwanska nic extra nepredvadi a na Vicku tradicne nebude mit, o parnik, nebo aspon o rybarskou lodku.
Reagovat
VlS
Asi dolehla krize z příležitosti, to se mlaďoškám stává.
Reagovat
r176
tak ještě vypráskat tu druhou heknu azarenku a budu se moct dívat na tenis i se zvukem
Reagovat
brixner
Zbavila jsi Melbourne toho... Ale ne, už ne, pokus o vtip:-)) Po pravdě - čekal jsem, že Maria vyhraje, myslím, že formu na to měla ! Ale tu má evidentně i Cibule, ono hrát proti té dělostřelbě není žádný med! Obdivuji Cibuliin fyzický fond, běhala jako Bolt, když vidím její stehna...Takže po vyřazení Petry a Sammy držím palce právě jí, mohlo by to klapnout! Sdílím názor, že pro ženský tenis je asi dobré, že vypadla Serena, myslím, že v konkurenci, co zbyla, by zrovna Cibule šanci mít mohla! Brix
Reagovat
pepin
Chtěl si napsat řevu, což máš naprostou pravdu. Když jsi zmínil u Cibule ta stehna, mě Ti nějak přišlo, že je nějaká mohutnější a nebo se mi to jen zdálo? Pravda je ale také, že marfuša hodně kazila a to i míče, které normálně hrávala, ale na to se již nikdo ptát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to Máša kazila za míče?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se ti splnilo, ale jinak se moc neraduj. Pořád je tam ještě Vika a mám takový pocit (a zároveň pevně věřím), že tam bude až do posledního zápasu... :D
Reagovat
brixner
No jo, ten řev jsme tu už rozebrali, teď s tím můžeme, tedy min. v Austrálii, přestat;-) Ve třetím setu se Maria opravdu pohybovala úplně jinak, nebudu nic rozebírat, prostě byla pomalejší. Psal jsem to už mnohokrát-při pohybech do stran je Maria hodně zranitelná a Cibule toho dost využívala. Mě tedy příjde spíš opak a to, že Cibule maličko "splaskla",ale TV jistě různě zkresluje. Ty její "hnáty" jsou ale výstavní, myslím tedy z pohledu muže a bude v nich mít ohromnou sílu, je to vidět třeba na akceleraci, když se připočte Cibulino nízké těžiště...je prostě hodně rychlá, opak Marie. No, uvidíme, kam až Cibule dojde, ale fakt bych jí to vítězství přál! Brix
Reagovat
pepin
Tak spoustu, v koncovce to již také komentoval reportér, že ji např. odešel forhend, který ji do té doby držel nad vodou.
Reagovat
brixner
No, byl to spíš takový výkřik do tmy, fakt jsem očekával, že Maria zvítězí, i když jsem fandil Cibuli! Máš pravdu-Vika zatím hraje skvěle, skoro jako stroj a bude velice těžké jí zastavit, ale šance tady jsou, takže uvidíme. Ani Viku rád nemám a to asi z "pochopitelných důvodů" :-) Takže tak nějak ze slušnosti na dálku přitakávám r176...Brix
Reagovat
brixner
Jasně, do posledního zápasu! No a po něm zvedne pohárek nad spocenou hlavičku někdo jiný:-) Monty, chlape, musím si rýpnout;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a ten někdo bude Ana! :) Čoveče, tohle rýpnutí se ti zrovna moc nepovedlo... :D
Reagovat
VlS
už viděl hrát o moc líp, než zatím předvádí tady.
Reagovat
dadaft
žádné blbosti,
povodit, rozebrat, zničit.
dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Hlavne chytre jako to umis.
Reagovat
pepin
No myslím si, že to nebude mít holka lehké, aby nebyla další v řadě.
Reagovat
dadaft
hm, tohle nevypadá na jednoduchou záležitost...
Reagovat
dadaft
ale koukatelný tenis, to zas jo.
Reagovat
pepin
Tak to určitě, letošní AO nabízí spoustu hezkých a atraktivních zápasů, jen si tam nějak neumím představit naši Petru s tím těžkotonážním pohybem.
Reagovat
tommr
tak žádná lehká záležitost se asi nedala čekat po těch předchozích výsledcích Muguruzy. Přesto si myslím, že jí Aga nakonec udolá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pretahuji se teda hezky. To muze byt na hodne dlouho.
Reagovat
Fandina
Muguruza mi připomíná trochu Petru, vysoké štíhle nohy i útočením. Zatím je to z její strany ale dost opatrné. Viděla jsem jí hrát odvážněji.
Reagovat
pepin
No nevím, nebyl bych si tím tak jistý, ale bude to asi dlouhý zápas, bude to o pinkání. Jinak jak jsem Ti psal, že mám odletět na AO, tak ted volala dcera, je tam, byla na Lucii s Andrejkou, říkala, že si to holky užívaly, je prý s nimi kopec legrace. Zítra jde na Tomáše s Ferrerem, lístek stojí 130 doláčů.
Reagovat
Fandina
Tak to je super, že si to holky užívaly. Dovedu si to představit. Když jsem byla na French Open, tak jsem si také zašla na debla Lucky s Nasťou a Háček, oba páry tenkrát vyhrály, nehrály proti sobě a všechny holky, tedy naše byly super usměvavé a užívaly si to. A ještě k tomu vyhrály. Tak držím palce Lucce s Andy moc, ať to vyhrají!!!
Reagovat
tommr
jj zápas Andrey s Luckou jsem taky viděl. Holky vypadají v pohodě a snad jim ta dobrá nálada vydrží i v dalších zápasech kdy už budou hrát proti velmi těžkejm soupeřkám ... :)
Jinak ta cena je v australskejch dolarech? A předpokládám, že je to jen na denní program a na noční zápasy se prodávají zvláštní lístky? :)
Reagovat
pepin
Pokud jsem to od dcery pochopil, tak lístky se prodávají do areálu, ale na ty tři největší, kde se hlavně hraje konec se musejí lístky koupit zvlášt. Myslím si, že australských, ale až bude volat tak se zeptám a zeptám se přesně i na ty lístky, abych tady nepsal nějaké bludy. Ale nebyla tam sama od nás, říkala, že tam byli lidi od Svitav, s českou vlajkou a bylo to moc prima.
Reagovat
Fandina
Tady jsou ceny na AO v eurech:
http://www.viagogo.com/sk/Sports-Tickets/Tennis/Australian-Open-Tickets
Reagovat
pepin
Tak v eurech to vychází na nějakých 2300 a v austr. dolarech na 2500. Snad jsem ji dobře rozuměl, že to stojí 130. Ale bude zítra volat tak se ji zeptám.
Reagovat
dadaft
co k tomu říct Dominiko?
ve třetím setu skvělá délka, skvělá razance, aktivní hra a téměř žádné chyby a to i z těžkých pozic.
Máša neměla nárok.
gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha by nárok měla, ale rozhodující bylo, že si nechala tak utéct 2. set. Stačilo začít hrát o jeden gem dřív a možná by to dopadlo jinak. Stejně tak si myslím, že po srovnání na 5:5 by to Masha otočila... Ale holt se nestalo. Celý třetí set už Dominika byla lepší a když se u Mashy ještě přidaly ty zdravotní problémy, tak už to bylo bez šance.
Reagovat
tommr
ty zdravotní problémy jsou stejnýho rázu jako ty kvůli kterejm vynechala závěr lonský sezóny nebo je to něco novýho?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, rameno to není. Mashe ošetřovali bok (možná kyčel). S kyčlí měla po Wimbledonu taky problémy, ale jenom krátkodobě... Tady by to snad nemělo být nic vážného. Spíš je to tím, že Masha neodehrála zrovna jednoduché zápasy a strávila tam dost času (hlavně ve 2. kole). Jisté je, že Masha na to určitě nesvádí dnešní prohru... Přesto jsem aspoň já poznal, že něco není v pořádku. Bylo to vidět na jejím výrazu.
Reagovat
baggik
Parada Domco! Velka gratulace.
Reagovat
Lina
Taktéž Cibulkové gratuluji.
Reagovat
jackiec
chvalabohu, williamska venku, uječená kráva venku, ještě zbývá jedna hekalka a bude fajn
Reagovat
rychlej
máš recht předsedo :-)
Reagovat
LukasH
Ubohý...
Reagovat
pepin
To, že tam ječí jako kdyby ji operovaly je pravda, ale nevím proč používáš vulgární slova. Já ji také nemám rád a nemusím, ale není nutné ji nadávat. Je také ale pravda, že při odchodu ani divákům nezamávala, nebo je pozdravila. Potvrdila to co o ní ostatní říkají.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že si nejsem úplně jistý, jestli se Masha po zápase loučila s diváky. Ale mám pocit, že ani Sloane dneska nemávala a tu asi určitě kritizovat nebudeš. Ale to je jedno... Já bych to nevyčítal ani Mashe, ani Sloane. Zdravit diváky má hlavně vítěz. Poražený může opustit kurt, jak uzná za vhodné. Asi je logické, že bezprostředně po zápase ta prohra dost mrzí, takže bych to nespojoval s nějakými povahovými vlastnostmi.

jackiec: Mám takové tušení, žes přišel od těch "inteligentů" na sport.cz...
Reagovat
pepin
Podívej, já na rozdíl od Tebe, pokud "Očička" nepozdravila diváky, tak to klidně zkritizuji, ale toho jsem si nevšiml. Ale Ty máš opět ve své zaslepenosti sto výmluv a provedeš rozbor proč ano a proč ne, a kdo má zdravit a kdo ne. Pozdravit by měl ten, kdo na tom kurtu hrál a komu lidi fandili. To je podle mě slušnost a ne to rozdělovat, kdo vyhrál a kdo prohrál. Ale o Tvoji marfuše je to známé a nejsem já ani první ani poslední kdo se zminoval o jejím chování. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi zase příjemnej... Tak to je snad každého věc, jestli divákům zamává nebo ne. Ty holky určitě netrápí, co si myslíš ty nebo já. Teď si přesně nejsem jistý, jestli to byla Martina Hingis, kdo říkal, že diváky prostě má zdravit jenom vítěz... A co se týče Mashy, tak 100 lidí může mít 100 názorů a nikdo z nich ji třeba osobně nezná. Neberu ti, že ji nemusíš a neberu to ani ostatním (pokud to nezachází moc daleko). Faktem ale je, že Masha má na FB tolik fanoušků, kolik má ČR obyvatel (možná i víc - 11 milionů) a žádná jiná tenistka se takovou podporou pochlubit nemůže (např. Serena má 1,8 milionu, ostatní tenistky asi "jenom" statisíce). To už něco znamená.
Reagovat
Fandina
Diváky zdraví vítěz uprostřed kurtu a na všechny strany. Je to tak dohodlé, jako že na kurt přichází první níže na žebříčku postavený, nebo že z kurtu odchází první poražený. Ale ve Wimblu odcházejí spolu oba.
Reagovat
pepin
To máš pravdu, o tom já jsem nepsal, ale když se díváš, tak drtivá většina těch co prohrají při odchodu pozdraví diváky, nic víc, nic mín.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě Anička má 1,5 milionu fanoušků na FB. Na tu bych nerad zapomněl. :) No a zhruba stejně tolik má taky Venus, takže to už je čtvrtá milionárka... Jinak z těch, co mají pod milion, jsou na tom nejlépe asi Caro (799 tisíc) a Vika (742 tisíc).
Reagovat
Jan
Gratulace Cibulkové. Šikovná i hezká tenistka.
Reagovat
Vojtaakk
Ještě aby vypadla Aza a bude to v pohodě!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže Maruš trápila kyčel.. Tak ta už jí trápila loni, tak snad to bude v pohodě.. :-) HLavně se uzdravit, to je teď nejdůležitější..
Reagovat
Fandina
Gratulace, mám radost a držím palce proti Simoně. Domčo pome pome pome!
Reagovat
Elrondin
Tak Domče i Simoně velká gratulace, nečekal jsem, že by obě mohly postoupit. Teď nevím, komu mám fandit, ale asi Domče, mám jí ve fantasy ;o)
Jinak loni se na konci sezóny hodně řešilo, jestli má Simona na desítku (nebo i lépe), plno lidí psalo, že vítězila jen na menších turnajích a na lépe bodované turnaje nemá. Tak tady je odpověď...
Reagovat
Fandina
Halelp bude favoritkou a není divu, po loňské šňuře a i vítězstvích tady. Domča nejí tak úspěšná, ale zase hraje útočným stylem, který se mi nejen líbí, ale je i účelný, když se sejde víc okolností, může vyhrát. Dost se mi její hra líbí a každopádně jí přeji a držím palce. Domčo pome pome pome!
Reagovat
tommr
jj Halepová už je v desítce na úkor Wozniacký a zpátky jí tam už nepustí. Naopak půjde ještě nahoru a v ohrožení už je i Petra. Z Halepový by mohla bejt druhá Heninová ... :)
Reagovat
Elrondin
Hmm, Justine, moje srdcová záležitost (mám jí jako Avatar ve fantasy), škoda že ještě nehraje, s Kim na okruhu hodně chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Z Halepový 2. Heninová? Člověče, tohle je dost přehnané tvrzení, si myslím. Podle mně se Halepová strašně moc přeceňuje. Pro mně je to hráčka na úrovni Erraniové, i svým stylem jsou si hodně podobné. Ale Simoně se pravděpodobně bude víc dařit i na ostatných površích, né jen na antuce, jak Sáře. Williamsová, Azarenková a Šarapovová si s ní dosud bez problémů poradily.
Ovšem proti Dominice bude nejspíš favoritkou zápasu, protože hraje velmi trpělivý tenis a to Domča příliš nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Domče i Simče, tu jsem bohužel nedokoukala, ale dala kanárka Jeleně..? skvělé :)
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovič je na vzestupu, takže výhrou nad ní velmi potěšila. Je rozdíl do dalšího kola projít těsně díky jednomu brejku nebo zvládnout 3. set v takové pohodě (+ TV fanda navíc ušetří nervy). Ještě by to chtělo přes cibuli projít do SF a u mě spokojenost. Nakonec snad AO neskončí v ženské části tak špatně, jak se po včerejšku zdálo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist