Cibulková vyřadila Američanku Venus Williamsovou

21. 2. 2008, 23:30
Aktuality 0
Slovenská fedcupová reprezentantka se dnes v Dauhá postarala o jedno z překvapení - poradila si s šestinásobnou grandslamovou vítězkou Venus Williamsovou. Už v třetím kole přišel turnaj o dvě nejvýše nasazené tenistky. Na Qatar Open dnes vypadla světová dvojka Světlana Kuzněcovová, třetí hráčka žebříčku Ana Ivanovičová ke svému utkání kvůli zranění ani nenastoupila.
Dominika Cibulková si v Dauhá zahraje čtvrtfinále proti Radwaňské

V katarském Dauhá se překvapení zrodilo v duelu Dominiky Cibulkové s šestou nasazenou Američankou Venus Williamsovou. Osmnáctiletá slovenská fedcupová reprezentantka vyřadila vítězku šesti grandslamových turnajů po výhře 6:3 v obou setech a postoupila do čtvrtfinále, v němž bude její soupeřkou Polka Radwaňská.

Start turnajové jedničky Ivanovičové byl v ohrožení od středy, kdy sice postoupila přes Olgu Govorcovovou, ale v závěru utkání utrpěla zranění kotníku levé nohy. Ačkoli si postižené místo celou noc ledovala, kvůli bolesti mohla na nohu sotva šlápnout a musela se z turnaje odhlásit. Indispozice dvacetileté Srbky pomohla bez boje do čtvrtfinále Agnieszce Radwaňské z Polska.

Ruska Kuzněcovová dnes překvapivě neuhrála ani set proti Rakušance Sybille Bammerové a jedné ze tří matek na okruhu WTA podlehla 3:6 a 6:7. Světlana Kuznětsovová v utkání hodně chybovala a postup soupeřky byl zcela zasloužený.

WTA Dauhá - výsledky 4. dne:

Dvouhra - 3. kolo:
A. Radwaňská (16-Pol.) - Ivanovičová (1-Srb.) bez boje
Bammerová (15-Rak.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6-3 7-6(8)
Cibulková (SR) - V. Williamsová (6-USA) 6-3 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Safinová (11-Rus.) 7-5 6-3
Wozniacká (Dán.) - Medinaová (Šp.) 3-6 7-6(3) 6-3
Jankovičová (3-Srb.) - Sugijamaová (Jap.) 6-1 6-2
Šarapovová (4-Rus.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-2 6-2
Li Na (Čína) - Peerová (12-Izr.) 6-1 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Švedovová/Uhlířová (Rus./ČR) 5-7 6-4 10-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Husárová/A. Radwaňská (SR/Pol.) 7-6(6) 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist