Cibulková odvrátila čtyři mečboly a postoupila

16. 9. 2008, 11:42
Aktuality 0
Bývalá světová jednička Amelie Mauresmová dohrála na turnaji v Tokiu už v prvním kole. Devětadvacetiletá Francouzka nestačila na Slovenku Cibulkovou, proti níž neproměnila čtyři mečboly a prohrála 6-0 1-6 6-7.
Dominika Cibulková

Souboj dvou tenisových generací - Mauresmová je o deset let starší než Dominika Cibulková - dnes rozhodly nevynucené chyby. V úvodním setu dominovala Francouzka, která odvrátila tři brejkboly a sama své soupeřce sebrala všechny tři servisy. Ve druhé sadě se ale karty obrátily: slovenské tenistce se sice zhoršila úspěšnost podání, své soupeřce ale ani jednou nenabídla možnost prolomit servis.

Rozhodnout se tak muselo ve třetím setu, v němž Cibulková odvrátila čtyři mečboly a v tie-breaku rozhodla o svém postupu do druhého kola.

"Moc bych si přála, abych mohla ten mečbol vrátit," litovala po utkání Mauresmová, kterou letos pronásledovala zranění, jejichž vinou klesla v žebříčku na 23. místo. "Musím uznat, že hrála vážně dobře. Ale je frustrující prohrát, když máte mečboly."

Bývalá vítězka Wimbledonu a Australian Open znovu odmítla myšlenky na ukončení své kariéry. "Loni jsem si sama pokládala hodně otázek. Letos ale ne, kupodivu. Minulé léto jsem měla pochybnosti o tom, že na to fyzicky ještě stačím, ale na konci minulého roku jsem konečně našla odpověď. Proč pořád hraju? Protože tenis pořád miluju. Pořád mám pocit, že můžu něčeho dosáhnout. Je to výzva."

Italka Flavia Pennettaová, která porazila Mauresmovou ve čtvrtém kole US Open, je v Tokiu v osmifinále poté, co porazila dvakrát 6-4 trápící se Izraelku Shahar Peerovou. Dařilo se i šesté nasazené Agnieszce Radwaňské z Polska, kterou po výhře nad domácí Nakamuraovou čeká Francouzka Marion Bartoliová.

Výsledky - Tokio:
Cibulková (SR) - Mauresmová 0:6, 6:1, 7:6(8), Kanepiová (Est.) - Čakvetadzeová (8-Rus.) 6:4, 3:6, 6:3, Bartoliová (Fr.) - Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:2, Pennettaová (It.) - Peerová (Izr.) 6:4, 6:4, Cornetová (Fr.) - Wozniaková (Kan.) 4:6, 6:3, 6:3, Moritaová (Jap.) - Szavayová (Maď.) 6:7(7), 7:5, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist