Cibulková je v prvním letošním semifinále

12. 4. 2008, 10:02
Aktuality 8
Osmnáctiletá slovenská tenistka Dominika Cibulková v Amelia Island vyhrála čtvrtfinálový duel s Amelií Mauresmovou 6-1 7-6 a poprvé v této sezoně postoupila do semifinále. V něm se o své premiérové finále utká s další zástupkyní francouzského tenisu, sedmnáctiletou Alize Cornetovou. Ta si letos na antuce už boj o titul zkusila a v Amelia Island ještě neztratila ani set.
Dominika Cibulková je v prvním letošním semifinále

Slibnou budoucnost vidí odborníci v osmnáctileté Slovence Dominice Cibulkové. Mohla by se stát nástupkyní Daniely Hantuchové a v Amelia Island jako by postupně symbolicky přebírala žezlo slovenské jedničky - k tomu má sice ještě daleko, ale Hantuchová na americké antuce vypadla už ve svém úvodním střetnutí s Chorvatkou Špremovou a naopak Cibulková si poradila už se čtyřmi soupeřkami - v 3. kole s druhou nasazenou Čakvetadzeovou a ve čtvrtfinále porazila i bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou z Francie. Letos už tedy bývalou nejlepší hráčku světa porazila podruhé - v Dauhá si poradila s Venus Williamsovou.

Cibulková proti Mauresmové začala výborně. V 1. setu ani jednou neztratila podání a vyhrála hladce 6-1. V druhém dějství však Mauresmová dokázala využít obě brejkové příležitosti a držela tak se Slovenkou krok až do tiebreaku. V něm ale uspěla Cibulková a poprvé v této sezoně postoupila do semifinále. Cibulková podávala na jistotu - žádné eso se jí nepovedlo, ale nedopustila se ani žádné dvojchyby a 4 z 5 jejích prvních servisů směřovaly do dvorce.

O premiérové finále se dnes Cibulková utká s další Francouzkou - Alize Cornetová v Amelia Island ještě neztratila ani set a v souboji mládí bude dokonce ještě o rok mladší tenistkou. Letos si už zahrála finále na antuce v Acapulku.

WTA Amelia Island - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus) - A. Bondarenková (10-Ukr) 6-7 (9) 6-3 6-2
Cornetová (Fra) - Razzanová (Fra) 6-4 6-2
Davenportová (16-USA) - Szavayová (8-Maď) 6-4 7-6
doplněno:
Mauresmová (11-Fra) - Cibulková (SR) 6-1 7-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hold kdo umí ten umí a štěstí přeje připraveným, ne jako třeba mistru Berdychovi..... jsem zvědav jak dopadne zítřejší finále já rozhodně držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
DOMINIKA POSTUPILA DO FINALE
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika do TOHO - si number one - dufam ze postupis do finale a potom zmäties tu pseudo rusku s americkymi maniermy , ktora si o sebe myslí že už lepšej niet
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim nevim kdo koho prejede?
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková Cornetovou,proč?
Reagovat
smazaný uživatel
jeste neco nejasnýho?
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika je fakt super, takhle smáznout Mauresmovou,čumím.Tu mladou Francouzku přejede a ve finále si poradí s hekající Márií.
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Dominika! držel jsem jí palce a fandim jak našim, tak slovenkám, Dominika mě mile překvapila. snad takhle zaválí i Lucie Šafářová v dohledné době! No a co se týče semifinále Dominiky, tak doufám, že má stále dost sil a budeme se na ni moci těšit ve finále!! Ale rozhodně bych to neviděl takhle jednoduše, ovšem stát se může cokoliv, tenis je velice nevyzpytatelný... pokud by ve finále dokázala smáznout téměř o 30cm vyšší Marii, byl by to velký nárez, skoda ze jsem nevidel v televizi zápas Dominiky v nemz smetla Venus, nebo ted tu Chakvetadze, musely to byt pekne bitvy a těším se co nám mladá Dominika jestě ukáže!! Fandíme!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist