Chat velikánů na Instagramu. Nadal chce založit rodinu, Federer a Murray se úspěšně zotavují ze zranění

21. 4. 2020, 10:03
Aktuality 49
V pondělí se na Instagramu uskutečnil velmi sledovaný live chat velikánů tenisové scény. Po technických problémech na začátku vysílání se spojili Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray. Nadal se v živém vysílání rozpovídal o touze založit rodinu, Federer s Murraym prostřednictvím sociálních sítí aktualizovali svůj zdravotní stav.

Začátek plánovaného vysílání ale neproběhl úplně podle představ. Nadalovi a Federerovi chvíli trvalo hovor zahájit. "Konečně!" radoval se Nadal, když na druhé straně spatřil Federera. "Jsme připojeni? Dokázali jsme to? Vůbec netuším, jestli byla chyba u mě nebo u tebe," ulevilo se Federerovi.

Dohromady vyhráli 39 grandslamových titulů, ale s Instagramem to asi moc neumí. Proto si přední tenisté z obou tenisových legend vystřelili. "Vyhrál asi tak 52krát French Open, ale neumí s Instagramem," vtipkoval pozdější účastník živého vysílání Murray. Rýpanec si nenechal ujít ani Stan Wawrinka. "Rogere, ukonči váš hovor, pak se vrať a znovu se zkuste spojit."

Když se konečně vysílání naplno a bez technických potíží rozjelo, Nadal se rozpovídal o momentální situaci ve světě. "Je hrozné sledovat, kolik lidí přišlo o své blízké, aniž by se s nimi mohli rozloučit. Neumím si něco takového ani představit." Pandemie koronaviru si ve světě vyžádala už přes 170 tisíc obětí a nakazilo se téměř 2,5 milionu lidí.

Konverzace se následně přesunula k mnohem příjemnějšímu tématu - otcovství. Murray, který má už tři děti, totiž kvůli nim musí každý den vstávat v šest hodin ráno a chodit brzy spát. Jeho proslov zaujal Nadala, jenž je jediným členem Big Four, který ještě potomka nemá. Teprve loni si vzal svou dlouholetou přítelkyni Xiscu. "Doufám, že brzy budu ve stejné situaci jako ty," vyjádřil Nadal svou touhu stát se otcem. Murray mu vtipně odpověděl. "Teď je ten správný čas, když jsi sám se svou rodinou."

Nadal sice chce založit rodinu, to ovšem neznamená, že pomýšlí na konec kariéry, naopak. "Moje motivace stále hrát je strašně jednoduchá. Prostě miluju tenis. Mám obrovské štěstí, že mám díky tenisu tolik zážitků. Chci dál dělat věci, které mi přináší radost. Nezáleží na tom, jestli se mi bude nadále dařit. Tenis a turnaje zbožňuju, takže se snažím být zdravý."

V rozhovoru s Federerem se Nadal svěřil s tím, že od března nedržel v ruce raketu. Poslední trénink absolvoval v kalifornském Indian Wells, které se nakonec stalo první tenisovou obětí nového typu koronaviru.

Federer se na kurty nedostal ještě déle. Poslední soutěžní zápas odehrál na Australian Open, kde v semifinále nestačil na pozdějšího šampiona Novaka Djokoviče. Poté podstoupil druhou operaci kolene, což překvapilo celý tenisový svět. Na kurty se plánoval vrátit v červnu po skončení antukového jara. Tenisová sezona je ale momentálně přerušená minimálně do 13. července a švýcarský veterán se bude muset letos obejít bez svého milovaného Wimbledonu.

A jak se po operaci rekordman v počtu grandslamových trofejí zotavuje? "Koleno je v pohodě. Prvních šest týdnů po operaci bylo vážně dobrých, pak se to trošku zpomalilo. Teď už je to zase lepší. Mám spoustu času na zotavení, takže si s tím nedělám hlavu a nechci nic uspěchat."

"Pokud má tahle hrozná situace ve světě alespoň nějaké pozitivum, tak je to právě ten dostatek času na všechno," uvedl nejstarší hráč elitní stovky. "Nakonec mi nezáleží na tom, kdy se vrátím, hlavně chci, aby koleno drželo. Občas si zapinkám o zeď, rehabilituju a udržuju se v kondici. Cítím se teď šťastný."

Také Murray se zotavuje ze zranění. Od listopadového finálového turnaje Davisova poháru nehrál kvůli kostnímu výrůstku, který zasahuje do oblasti dvakrát operované kyčle. "Hodně jsem trénoval, ale už pět týdnů, kdy se začalo všechno zavírat, jsem pořádný trénink neabsolvoval. Pořád ale cvičím a cítím se výborně. Uvidíme, co se stane, až se do toho zase budu moct naplno pustit."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Opravují RAFOVI.
Reagovat
Krisboy
Co mu zase opravují?
Reagovat
peggy
Budu Řadoví velice prát potomka vím,že jej bude milovat.Svuj tenis neopustí také a výchova nového Rafu nebo Řafici,ja uz se toho nedockam,ale fandete jim.Dik.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nahrané, ale trošku lepší, než Djokovič s Murraym. FEDAL se bavili o sobě, rodině, přátelích. Murray s Djokovičem si honili péra o lepší BH a return.
Reagovat
paddy
https://www.extrastory.cz/koronavirus-prezije-i-velmi-vysoke-teploty-dari-se-mi-i-v-saune.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
FulnekUltras
https://www.aazdravi.cz/narod-treba-zklidnit-odrouskovat-prohlasil-elitni-cesky-lekar-koronavirem-se-strasi/
Reagovat
Marduch
Takhle přece nemůže trénovat seriózní uchazeč o Goata :p

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1353576-podivny-nadaluv-trenink-udery-do-autu-a-jeste-jednou-proc.html#article-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
Somarina
Reagovat
Nola
Vajda ta potesi

https://sport.aktuality.sk/c/443584/marian-vajda-predpoklada-najblizie-turnaje-az-v-septembri-s-djokovicom-je-v-spojeni-cez-videochat/
Reagovat
sojka1
ten musi byt vzdycky uplne na hadry... pokud soudim podle tech uvodnich balonku na kriz... :-))
Reagovat
Ereinion
hodně zajímavý...je fakt, že z BIG 3 je Rafa jednoznačně nejvíc psycho, s těmi všemi různými rituály...
Reagovat
annah
Rafa je sympaťák, ale ty rituály jsou příšerné. Před pár dny jsem se dívala na jeho zápas s Gyrosem. Pořád si upravoval rozkrok a zadek. Bylo to nechutné.
Reagovat
George_Renel
Rituály jsou OK, blbé jsou ty řiťuály. .-)
Reagovat
Patik
si vezmi čo to muselo dať roboty spraviť z neho tenistu takého formátu akým je..keď si človek vezme že Rafa je pravák..naučiť sa používať opačnú ruku a dať do nej toľko citu aby presne triafal loptičky navyše s takým obrovským topspinom..niektorí praváci ktorí hrajú pravou nezahrajú tak presne loptičky ako on čo hrá opačnou rukou..a to nieje len o ruke..to je automaticky ľavácky backhand..servis..práca nohami garde všetko..Toni kompletne prerobil človeka..to museli byť neskutočné hodiny driny a prerábania..nečudo že Rafovi z toho úplne preplo..a že sa dali na doping..keby som môjho žiaka hentak prerobil a strávil s ním na tréningoch tisícky hodín tiež by som to nechcel len tak zahodiť po pár rokoch kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis..Pravak a vsetkych vyklepe lavou..

A pajťo z vychodu este stále pochybuje, kto je goat
Reagovat
Amputace
Ta první věta je snad největší klišé a mýtus v (nejen) tenisovém světě posledních 20ti let. Jistě, držitel 19ti GS nemá talent. Původně pravák, který se naučil hrát levou, nemá talent. Sportovec, který i v 33ti letech vyhrává velké turnaje, nemá talent. Je to stejné jako Messi vs Ronaldo. Messi talent od pánaboha, Ronaldo si všechno vydřel v posilovně... Je to samozřejmě zcela absurdní a především naivní představa těch dotyčných (především novinářů), kteří tyto nesmysly šíří. S talentem se, takříkajíc narodil možná tak Mozart v hudbě, který už ve třech letech uměl číst noty a komponoval, což v praxi znamenalo, že měl poškozený mozek a neustále, i když nechtěl, slyšel hudbu (lépe řečeno melodie). Federer ani Messi se s žádnou podobnou anomálií nenarodili. Jako geniální tenista, fotbalista, hokejista atd. se samozřejmě nikdo nenarodí. Nejlepšími se sportovci nerodí, ale je to důsledek obrovské, pro normálního člověka nepředstavitelné dřiny, která je dostane na vrchol a která je odlišuje od průměrných sportovců. To, čím se mezi sebou liší sportovci na té úplně nejvyšší možné úrovni, není ani tak míra jejich talentu jako spíše styl, který lze v daném sportu praktikovat. Ve výsledku je to o tom, že máme o těch sportech nějakou představu, a pokud nějaký sportovec této představě vyhovuje, interpretujeme to jako talent a ne jako dřinu. Když se řekne geniální fotbalista, pravděpodobně si většina lidí představí člověka s míčem přilepeným na noze a ne obránce obírajícího protihráče o míč čistým skluzem na hranici šestnáctky. Když se řekne tenis, zase si plno lidí představí eleganci, upravený zevnějšek, ladný pohyb atd., s čímž si člověk určitě spojí určitě spíš Federera než Nadala. Ale o talentu (jeho míře) to na této úrovni už není. Je to spíš o psychické odolnosti, dostatku motivace a schopnosti stále hledat nové výzvy (viz kontrast Lauda-Hunt).
Reagovat
Amputace
Tito pisálci by neměli zapomínat, že se tady nesrovnává první a druhý sled, ale dva pravděpodobně nejlepší hráči v celých dějinách toho sportu (na Ronalda s Messim to platí úplně stejně), takže zahájení článku o jednom z nich slovy "nebyl obdařen výjimečným talentem" je nonsens už z principu věci.
Reagovat
sojka1
a proc by to mel byt nonsens, sam pises, ze na tehle nejvyssi urovni to uz neni jen o talentu.... jehoz mensi mira muze a zakonite take je vyvazena vetsi mirou vseho dalsiho, o cem se zminujes a co ho odlisuje od mene uspesnych. Vubec nevim, za co bojujes. Nadal o to elegantnejsi uz nebude nikdy, uspesnejsi mozna ... :-)
Reagovat
Amputace
Jenže tady se nebavíme o "nejvyšší úrovni" - to je třeba Murray, Wawrinka, Thiem atd. Tady se bavíme o nejlepších a nejúspěšnějších hráčích toho sportu historicky. A jen skutečný blázen se může domnívat, že jeden se do této kategorie dostal díky talentu a druhý díky dřině. Oba se tam zcela samozřejmě dostali díky podobně vyvážené kombinaci talentu a dřiny. Nebo ty si myslíš, že Federer nedře? Že se tak prostě narodil, občas zatrénuje, aby se udržel v kondici a zbytek má "od Boha"? A naopak že Nadal, sice už jako teenager vyhrávající Grandslamy, nicméně netalentovaný tenista to díky totální dřině dotáhl až na vrchol?

V čem vlastně spočívá tenisový talent? Že jeden umí držet raketu lépe než druhý anebo že má větší cit? Jak to chceš posoudit? Posuzování talentu se v tomto případě rovná posuzování stylů. Prostě Federer se ti líbí víc, připadá ti ladnější a elegantnější, to ale neznamená, že je talentovanější. Ty jsi mě nepochopila - já netvrdím, že talent není na této úrovni zapotřebí a dá se vyvážit dřinou, tvrdím úplný opak, a sice, že pokud se budeme bavit o Nadalovi a Federerovi (tedy dvou nejúspěšnějších) či Ronaldovi a Messim, ten poměr talentu a dřiny bude dost podobný. Lidé (a novináři obzvláště) však mylně interpretují výrazy jako "elegance" či "lehkost" coby synonyma "talentu". Že něco na pohled dobře vypadá, neznamená, že je to výsledek většího talentu než něco, co sice tak dobře nevypadá, účel to nicméně plní úplně stejně. A bojuji za to, že jen (s prominutím) totální id.iot si může myslet, že tenista "bez výjimečného talentu" vyhrál 19GS a v 33ti letech (kdy už to zákonitě ani nemůže být primárně o atributech, které se dají vydřít - pohyb, fyzička) je světová dvojka a finalista posledního odehraného GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Amputace zrejme chcel naznacit, ze elegancia nemusi automaticky suvisiet s talentom, je to herny štýl.

Nadal má rychlejsie nohy, je teda talentovanejsi, nez Federer?..

Hodnotit talent na zaklade jedneho aspektu, akym je technika, moze byt, ako pise Amputace, velmi klamlivé.

Preco sa napriklad Federer presadil az ako 22r, ked je taký talentovany, napriklad?...
Naopak, talent sa asociuje skoro automaticky s výkonom, ktorý je neprimerane kvalitny k mladému veku.

Nadal ako 8r vyhral turnaj chlapcov do 13r..A na svojom prvom RG okamzite triumfoval. Myslim si, ze tam kusok toho talentu asi bude.
Reagovat
sojka1
ze ty jsi nikdy nehral zakovske souteze? Ze tys je nikdy ani nesledoval? U deti (i dorostu) je oproti dospelym markantni nerovnomerny vyvoj. Rozdily jsou nejen ve fyzicke, ale i v psychicke (a pro tenis tak dulezite) oblasti. Uz jsem mnohokrat pripominala Nadaluv nepopiratelne akcelerovany fyzicky vyvoj a pripocitala bych i jeho vrozenou (a dostatecne stryckem pilovanou) psychickou odolnost. Nadal byl v 17 vyspela mlaticka, Roger byl v 17 vztekly kloucek....
A k tomu talentu, samozrejme, ze lehkost, elegance a kreativita souvisi s mirou talentu. Elegantni netalentovane kopyto jsem jeste v zivote nevidela. Tim samozrejme nerikam, ze je Nadal kopyto. Nadal je uzasny, neuveritelny, obdivuhodny a dech berouci sportovec, ale neni talentovanejsi tenista nez je Roger Federer.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy som nehral žiakovské súťaže..Čo tým chceš povedať?..že nemôžem mať na vec iný názor?..

Správne, u detí a dorastu. Nerobme z 22 ročného chlapa deti a dorast prosím ťa :)..Apropos, nie je psychická odolnosť taktiež súčasťou talentu?..či tam radíš len tej jednoručný BH?..

Ja netvrdím, že je Federer elegantné netalentované kopyto. Nevkladaj mi tvoje slová do úst, je to argumentačný faul. Federer je talentovaný, ale či je talentovanejší, než Nadal?..hmm

Ale aby som sa vrátil k tvojej rétorike. Áno, videl som hráča s elegantnejším herným štýlom, než Nadal, ktorý by bol menej talentovaný. Určite aj ty sama. Vidíš, nevylučuje sa to.
Reagovat
sojka1
to jsme si nerozumeli, vubec to nebylo mysleno jako tvoje slova, jsou to moje slova a me niterne presvedceni. Netalentovany proste nemuze pusobit elegantne a naopak elegos talent ma, to s Nadalem nijak nesouvisi, tak mi to pripada na jakemkoliv kurtu...
Souteze - tys mluvil o 8 a 13 letech a jde o moji osobni zkusenost, ta byva docela cenna, mnohdy cennejsi nez teoretizovani. A vek okolo dvacitky vubec jeste neni vybalancovany, zvlaste u muzu, o tom bys mohl dokonce neco vedet i osobne..... jo a ovsem, ze muzes mit nazor, ale ja stejne tak a ovsemze nemusi byt totozne, z toho se nestrili....
A zrejme se (vsichni tri) jen neshodujeme na komponentech talentu, ktere ze to zahrnujeme do specialne tenisoveho (bouchani raketou do balonu) a ktere do sportovniho talentu obecne. A ani z toho se nestrili, nejsme nepratele, my jen diskutujeme... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze nie sme nepriatelia. Si dokonca moj oblúbený oponent..

Tak mne pride triumf 8 rocneho na turnaji 12 rocných teda ako velmi velký extrém, hoci iba na regionálnej úrovni, vidis, aj Nadal zrejme niekedy vytazil zo slabsej konkurencie :)

O talente. Pozor. Ja nevravim, ze elegantný nie je talentovaný. Ja hovorim, ze elegantny nemusi byt talentovanejsi, nez mlátička. Cedric Pioline bol velmi elegantný, Llodra takisto ale neboli takí talentovaní ako Nadal s Djokovicomx
Reagovat
Amputace
Neshodujeme no. Ty jsi de facto potvrdila větu novináře, že Nadal nebyl obdařen výjimečným talentem, což je samozřejmě vzhledem k úrovni, na kterou to dotáhl, totální nesmysl. Jistě, že elegance souvisí s mírou talentu, současně ale absence elegance míru talentu nijak nevylučuje. Federer je (už jsem tady ty příměry jednou dával) takový tenisový Mozart. Má eleganci a čistou techniku, ale drží se v zajetých kolejích. Nadal je spíše Beethoven. Přišel s něčím, co tenisový svět nečekal - s totálně fyzickým pojetím tenisu a herním stylem účelným, platným a revolučním. Současní mladí tenisté možná obdivují Federera, reálně se však snaží kopírovat spíše Nadala, Djokoviče či Murrayho, jejichž styl dlouhých výměn a minimální přítomnosti na síti bude vzhledem k trendu zpomalování povrchů stále více platný. A teď jak chceš talenty těch dvou srovnávat, abys ve výsledku mohla říct, že ten má toho talentu víc než ten druhý? Nadal se odklonil od klasiky, jeho styl byl v době jeho nástupu naprosto neortodoxní, Federer naopak vypiloval klasický styl k dokonalosti.
Reagovat
Amputace
Federer má možná lepší cit v ruce, ale zase nemá lepší cit v nohách a současně nemá schopnost zahrát pod fyzickým a psychickým tlakem to, co Nadal. Proto se často v klíčových fázích zápasů vyhází. Není to jen proto (jak jeho fanoušci s chutí omílají), že by byl psychicky slabý, ale on je (ve srovnání s Nadalem) slabý i fyzicky a ten jeho cit se s narůstajícím fyzickým tlakem pochopitelně vytrácí - třese se mu, takříkajíc ruka. Fyzické předpoklady jsou u tenisu dnešní doby zcela na srovnatelné úrovni s těmi technickými a současně nejsou o nic méně důsledkem talentu než technika a cit v ruce. Nehledě na to, že Nadal má i ten cit na neuvěřitelně vysoké úrovni, kterou navíc dokázal jako nikdo jiný (možná vyjímaje Djokoviče) propojit s vysokou fyzickou a psychickou vybaveností. To vše je ale talent, jeho odrazy, nejen ta tvá elegance. Nebo mi chceš říct, že Federer je talentovanější sportovec než třeba Bolt? (Protože ten přece jenom běhá, to mohl vydřít, podle tvé logiky žádný talent vlastně nepotřebuje). Federer, kreativní génius, nedokázal 15 let najít recept na svého hlavního rivala. Podařilo se mu to až po změně rakety v době, kdy jsou oba po třicítce. Je to se vším všudy tenisový klasicista a Nadal revolucionář a inovátor. Takže je vlastně přirozené (a v historii tomu tak většinou bylo), že je Nadal v současnosti vnímán jako ten, kdo boří klasický styl, který je spojován s tím jediným a pravým tenisovým uměním. Jsem přesvědčen, že za 50 se bude na Nadala vzpomínat jako na hráče, který otevřel úplně novou etapu tenisu. Dnes samozřejmě vedle klasického Federera působí jako ten méně talentovaný, prakticky to ale není pravda.
Reagovat
sojka1
namaloval jsi moc hezke "platno", jak by rekl Patik, opravdu se mi libi, ale podle me tim stetcem pretahujes... pres ten talent.... :-)

Federer nema talent byt silny fyzicky? Federer nema talent byt silny mentalne? To ja teda nemam talent byt vysoka!!! Fyzicka a psychicka vybavenost podle me neni tenisovy talent. To je obecna sportovni dispozice.
Prenesla bych to i do fotbalu a atletiky. Necitim se povolana tyhle sporty hodnotit ve smyslu k nim potrebneho talentu, nevenuji se jim. Nevim, jestli ho mam a co vlastne je bezecky a fotbalovy talent. Jen vim, ze mam prirozene sportovni dispozice, takze slusne beham a slusne zvladam srandafotbalek... :-)

A zdrahala bych se Nadala oznacit za prukopnika nove tenisove ery. Mam pocit, ze dlouhe tenisove vymeny a zapasy budou pomalu koncit, ze se schyluje ke zmene. Tenis se podle me zrychli, zapasy se zkrati, zmeni se pocitani, prvni vlastovky uz vyletely. Rekla bych, ze dlouho nepreziji ani petihodinove GS bitvy tenisovych gladiatoru a muzi prijdou o zapasy na tri vitezne.... ale to uz taky pretahuju a hodne silne... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A na zemegulu raz dopadne asteroid a zazvoní zvonec a rozprávky bude koniec.
Reagovat
Amputace
Zjednodušuješ to na úroveň nějaké vrozené fyzické či psychické dispozice (což když půjdu do důsledku je co jiného než talent, který by měl být přece vrozený...). Tady jde ale především o to, jak který tenista dokáže s těmi fyzickými a psychickými dispozicemi pracovat po tlakem zápasu. Nikdo v tom není lepší než Nadal, který ti zahraje míč s podobnou intenzitou a přesností v páté hodině zápasu jako v první minutě. To není o nějaké vydřené nabušenosti z posilovny, ale o velmi úzkém propojení herního citu právě s fyzickými a psychickými schopnostmi. Což je přece úplně logicky o zručnosti stejně jako ta Rogerova elegance.

Tvůj pocit, při vší úctě, nikoho nezajímá. Realita je naopak taková, že se povrchy dále zpomalují a nic nenaznačuje, že by se to mělo měnit. Prvními vlaštovkami je pro tebe co? Že 1 tenista s 10 není čistokrevný baseliner, ale občas zajde na síť? Nadal průkopníkem nové tenisové éry bezesporu je. Minimálně už jen tím, že v době jeho nástupu se takovým tenisem nikdo jiný na podobné úrovni neprezentoval. Byl sám mezi všemi. Dnes naopak drtivá většina všech hraje jako on. Jak výstižněji bys chtěla definovat průkopníka?
Reagovat
Ondra979
tak tady nemuzu uplne souhlasit. Nadal jiste talentovany je, ale prece jen ciste tenisove o neco mene nez Federer. Fyzicky byl vzdy nabuseny mozna az moc, ale to neni tenisovy um prece. A proc s nim Fed casteji prohraval az do nedavna? Je to komplex nekolika faktoru - antukova dominance Nadala v tom hraje nemalou roli, trochu smuly - napr velmi tesne porazky, at uz Rim06, Wimbledon 08 a nektere dalsi, zpomalovani povrchu, uzsi hlava rakety, kterou mel Roger vymenit drive a trochu lepsi taktika. herne na nej mimo antuku mel vzdycky, to je celkem jasna vec a dokazal to az ve zralejsim veku.
Reagovat
steve79
Je to fajn, že si spolu takto ze srandy zavolají. Nedokážu si představit, že by takový hovor proběhl před dvanácti lety :D Jejich ,, kamarádství,, se začalo rodit až kolem roku 2014.
Reagovat
Patik
Rafova tvár vyzerá občas ako po mŕtvici..funguje len jedna strana..ale je fajn vidieť ako si rozumejú..chcelo by to volaký ich spoločný projekt..celej Big4..nejaké podujatie možno ich vlastný turnaj myslím si že ich mená sú dostatočne veľké nato aby si to mohli dovoliť..možno po skončení ich kariéry a tejto éry..éra big 4 je to najlepšie čo mohlo tento šport postretnúť..v ľuďoch to zanechalo veľmi veľa a premňa osobne by to bola škoda po 20tich rokoch len tak všetko ukončiť a zanechať tu len štatistiky a čísla ktoré nikto nikdy neprekoná..
Reagovat
gigin
Mohli by udělat "hromadu". To by bolo podujatie, ktoré by tu určitě nezanechalo iba štatistiky a čísla ktoré nikto nikdy neprekoná...

By mne pak bavilo sledovat, co by z toho bylo, vyrostlo, pak to hrálo a tipovalo se, čí to je.

Aj taký je šport, aj taký je koronavirus.
Reagovat
gigin
Myslím samozřejmě i s chotěma.
Reagovat
peRFect
Stačí Big3 jak tam byla. Novaka zbytečné, resp. kontraproduktivní přidávat.
Reagovat
steve79
Murray už má tři děti ?
Reagovat
gigin
The tennis star and his wife Kim have daughters Sophia, four, and two-year-old Edie and welcomed a baby boy called Teddy into the world in October.
Reagovat
steve79
To aby jsme ho co nejdříve dohnali :D
Reagovat
gigin
Jako nasadil tempo. Zraněný, nehrál, teď sa zase nehraje... Daj pokoj, mi už stačí co mám :DDD
Reagovat
steve79
To je co ? Kolik :D Myslím si, že dvě bohatě stačí
Reagovat
gigin
Až nad hlavu ;)
Reagovat
George_Renel
Skot co nešetří. :-)
Reagovat
gigin
Taky jsem o tom nejmladším smykovi nevěděl.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
gigin
Vidíš, děkuju magu :**
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som pár minút. Strašne priteplený rozhovor..Podla mna boli obaja vyzlečení, nastastie som videl len tváre.
Reagovat
peRFect
Ten přátelský dialog byl předpokládám jen promo, přetvářka, zřejmě zaplacené (ideálně Mirce) protože kdyby ne, prostřelil by sis hlavu že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, nepostrelil.

Pre teba nové zistenie, Mozes si ju teda prestrelit sám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist