Cetkovská první letošní čtvrtfinále nevybojovala

11. 4. 2012, 15:43
Aktuality 6
Poslední Češka zůstává ve hře o titul na turnaji žen v Barceloně. S katalánskou metropolí se dnes rozloučila Petra Cetkovská, která nestačila na domácí Carlu Suárezovou a stále tak čeká na své první letošní čtvrtfinále. České barvy nyní v Barceloně hájí už jen Klára Zakopalová.
Cetkovská Petra

Petra Cetkovská je sice na svém žebříčkovém maximu, na žádném z letošních turnajů ale neprošla dál než do osmifinále. Výjimkou není ani podnik v Barceloně, kde jí dnes Carla Suárezová oplatila předchozí tři porážky.

Cetkovské ještě vyšel úvod zápasu, kdy Španělce sebrala první dva servisy. Suárezová to ale české soupeřce dokázala pokaždé oplatit, od stavu 2-2 vyhrála čtyři hry v řadě a úvodní sadu získala poměrem 6-2. Ve druhém setu čekali diváci na další brejk až do osmého gamu; za stavu 5-3 ještě domácí tenistka zápas nedokázala při svém podání ukončit, naděje Cetkovské na zvrat ale netrvala dlouho. Celkový šestý brejk Carly Suárezové znamenal její vítězství 6-2 6-4 a postup mezi nejlepší osmičku.

Po vyřazení sedmadvacetileté rodačky z Prostějova zůstala v antukovém turnaji z Češek ve dvouhře už jen Klára Zakopalová. Tu ve druhém kole čeká zítra třetí nasazená Slovenka Dominika Cibulková.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Cirsteaová (Rum.) - Hercogová (8-Slovin.) 6:4, skreč.

2. kolo:
C. Suárezová (Šp.) - Cetkovská (6-ČR) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peerová/P. Suárezová (Arg.) - Govorcovová/Uhlířová (3-Běl./ČR) 6:2, 2:6, 10:8.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
s potěšením kvituji vítězství Simony. Roberta určitě není jednoduchá soupeřka, ale zvládla to dobře.
Reagovat
tommr
Suarez Navarro je sice nebezpečná soupeřka (přesvědčit se o tom mohla i Petra Kvitová na letošním AO), ale dneska byla určitě k poražení. Petře se ale letos vůbec nedaří ...

Dnešní porážka bude Petru stát i nějaký body do žebříčku. Tenhle týden totiž obhajuje lonský finále z Johannesburgu (110 bodů) a tak ztratí 60 bodů a v žebříčku si pohorší minimálně o jedno místo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak si aspoň trochu spravily chuť s Bárou, když vyhrály ve čtyřhře :-)
Reagovat
tommr
aspon něco ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem se na to koukal. Ve druhém setu Petra určitě nehrála špatně. Akorát jí v rozhodující chvíli trochu odešlo podání... Ale jinak ty kraťasy, radost pohledět. :)
To mě docela překvapilo, že Petra C. hraje čtyřhru s Bárou. Neměly mezi sebou v minulosti nějakou rozmíšku? No, asi už je to minulost. :) Ale stejně mi nejdou moc dohromady. Petra je taková milá a sympatická, Bára je taková... Však víte. :D
Reagovat
VlS
Na toho debla jsem se díval. Bára hrála moc dobře, Peťa zas tak dobře nehrála, ale dopadlo to a řekl bych, že především díky Barči, Petra si se sítí a volejema moc nerozumí.
U Barči je těžké ji nějak pochopit a přijmout. Je impulzivní a sprostá, ale jinak mě připadá docela férová. To sprostý pokřikování mě ale taky není sympatický.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist