Čeští tenisté odletěli do Chorvatska pro postup do finále DC

13. 9. 2009, 12:47
Aktuality 7
S touhou využít obrovskou šanci a poprvé v historii samostatné republiky se probít do finále Davisova poháru dnes odletěli čeští tenisté do Poreče, kde je od pátku do neděle čeká semifinále s Chorvatskem.

S kapitánem Jaroslavem Navrátilem před polednem zamířili do slovinské Lublaně, odkud se na Istrii dopraví autobusem, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jan Hájek a Jan Hernych. Chyběl jen Lukáš Dlouhý. "Asi má bramborovou brigádu," vtipkoval Štěpánek na účet českého deblisty, který v New Yorku čeká na odložené finále čtyřhry US Open.

"Tu šanci (na výhru) cítíme a uděláme vše, abychom ji využili a mohli si zahrát finále," řekl Štěpánek na tiskové konferenci na letišti. "Je to pro nás obrovská výzva," podotkl Berdych.

Triumf v Davis Cupu získal jen tehdejší československý tým před 29 lety a Navrátilův výběr má šanci se k titulu přiblížit. "Jsme poprvé v semifinále a doufám, že už to dotáhneme až do konce. Nálada je dobrá a doufám, že formu potvrdíme v Chorvatsku," řekl kapitán.

Hlavně si zvyknout na pomalý povrch, vědí tenisté
U Jaderského moře se bude hrát v hale a na antuce, kde letos Chorvaté porazili Chilany a také Američany. "Těším se na Chorvaty, moře si můžeme užít až potom. Jedeme se snažit urvat tři body, to je náš hlavní cíl. Důležité je, že jsme v pořádku," uvedl Štěpánek, který zaklepal na dřevo, že na rozdíl od čtvrtfinálového duelu s Argentinou v Ostravě ho netrápí zdraví a cítí formu.

Všichni čeští hráči už trénovali dva dny na antuce, aby si zvykali na přechod z amerických betonů na pomalejší povrch. Berdych s Hájkem hráli v Prostějově, Hernych v Praze a Štěpánek v Americe. "Zatím mi chutnala zelená antuka, ale ještě máme čtyři dny tréninku a není nic nového, že měníme povrchy během chvilky," řekl tenista.

Podle Berdycha bude záležet, jak si kdo na pomalý povrch zvykne. Nic prý nemusí znamenat například forma chorvatské jedničky Marina Čiliče, který na US Open vyřadil světovou dvojku Brita Andyho Murrayho. "Tady se bude forma odvíjet až od aktuálního stavu. Vše se smaže a začíná od začátku. Kdo si zvykne, tak bude hrát líp," řekl Berdych.

Aktuality o týmu na facebooku
Do Chorvatska se chystají minimálně tři české autobusy, jeden s bubeníky, takže tým podpoří okolo 800 fanoušků. Ti by mohli být konkurencí pro očekávané bouřlivé publikum v hale pro čtyři tisíce diváků ."Když jsem hrál v Záhřebu s Ančičem, tak byli hodně divocí," vzpomínal Hernych. "Američani říkali, že v létě tam ani nebylo plno a tak strašné to zase nebylo," zjistil Berdych od Jamese Blaka.

Už dnes v podvečer tenisté poprvé vyzkoušejí halu při hodinovém tréninku. "To jsem docela rád," potěšilo kapitána, který má zatím klidné spaní. "Ale nervozita přijde, vždyť povedu tým v semifinále poprvé a šance je velká. Čeká nás kvalitní soupeř v hlučném prostředí, ale kluci jsou zkušení a věřím jim," řekl Navrátil.

Další čeští fanoušci, kteří chtějí podpořit tým a vědět, jak se hráči na zápas připravují, mohou sledovat internet. Na facebooku najdou stránky "czechdaviscupteam", kde se dozvědí aktuality.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel bychom měli být realisté, Čilič je v super formě navíc doma, naši nic moc, Radek je bojovník, Berdych zahraje jen doma a na antuce je nic moc a tak ve dvouhrách uhrajem maximálně jeden bod na Esoviče a ani to není jisté, snad jen čtyřhru dáme, vidím to objektivně na výprask 1:4
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Cilič je v super formě ale na tvrdém povrchu přijde na antuku a může to být uplně jiné.Stím že Berdych dokáže zahrát jen doma stím nesouhlasím.Například v Rusku na antuce proti Davydenkovi hrál skvěle a kdyby se nezranil měl v tom zápasu velké šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že od chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že by naši v případném FI jeli do Španělska na antuku, tak to pro mne ztratilo jakékoliv kouzlo.
Reagovat
smazaný uživatel
a proč?:-)Pokud by Španělsku opět chyběl Nadal tak máme šanci ve Španělsku vyhrát!!Pojdme hošii uhrajem postup:-)Hlavně od Tomáše chci vidět super výkon:-)GOGO Češiiiiiii
Reagovat
smazaný uživatel
No, teď jim chybí Nadal a taky Verdasco... Taky je tam Ferrero, no jedinou možnost vidím v salmonele v dezertu španělské DC reprezentace, bohužel. Kdyby se hrálo u nás, tak neřeknu ani popel.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Jasně byli bychom outsideři to je jasné.ALe Ferrera se dá porazit.I když na antuce to je samozřejmě težší než na betonu nebo taraflexu:-)Já věřím že šance by tam byla:-)A 4hru bychom měli vyhrát.Hlavně ať přejdou kluci přes Chorvaty a pak můžem spekulovat:-)!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist