Čeští tenisté chtěli Srbsko, kapitán je spokojen s Rusy

11. 2. 2008, 05:00
Aktuality 0
Ačkoliv čeští tenisté si více přáli nastoupit ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku, nehrající kapitán Jaroslav Navrátil přistupuje k souboji s Ruskem se střízlivým optimismem. "Můj názor je ten, že Rusko je trošičku příjemnější, protože Novak Djokovič je lepší než všichni Rusové," řekl dnes Navrátil novinářům.
Tenisté si pro čtvrtfinále přáli Srbsko, kapitán Navrátil je s Rusy spokojen.
Čeští daviscupoví reprezentanti rozebírali svoje vyhlídky už od sobotního večera. V rámci decentní oslavy u pozdní večeře přišel duel obou potenciálních rivalů na přetřes. "Radek Štěpánek i Tomáš Berdych si více přáli Srbsko. Já si myslím, že Rusko je sice těžké, ale více hratelné, protože Djokovič je lepší než všichni ruští hráči. Nepojedeme tam jako favorit. Bude to vyrovnané padesát na padesát, ale myslím, že to utkání se dá vyhrát," prohlásil Navrátil.

Důležitá bude znovu volba povrchu. Podle Navrátila Rusové nachystají některý z rychlejších koberců s pomalým odskokem, jako třeba RuKortHard, na kterém o víkendu vyřadili Srbsko. "Můžu se jen domnívat. Ale když se ruský kapitán rozhodl pro utkání se Srbskem pro Južného jako druhého hráče a v současnosti jejich nejlepší hráč spolu s Davyděnkem Andrejev vlastně nebyl v týmu, tak z toho odvozuju, že bychom mohli hrát na pomalém rychlém povrchu, protože pro Južného je antuka nejhorší povrch," uvažoval Navrátil.

Jasný není povrch ani dějiště zápasu. Čechům by se zřejmě nejvíce zamlouvala Moskva s prověřeným prostředím Českého domu. "Kdyby se hrálo v Moskvě, samozřejmě bychom bydleli v Českém domě s českou kuchyní. Byla by šance, že s těmi podmínkami a jídlem by to pro nás bylo schůdnější. Musíme ale počkat, kam Rusové zápas dají," řekl Navrátil.

Nehrající kapitán pevně věří, že se nezmění sestava. Snad jen zdravotní potíže by mohly roztrhnout hvězdné spojení Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. "Parta byla celý týden opravdu vynikající. Důležité bude, na jakém povrchu se bude hrát, ale jak říkám, myslím, že Rusové zvolí pomalý rychlý povrch a v této kombinaci si myslím, že tým se asi nebude měnit," uvedl Navrátil.

Na škodu podle Navrátila nebude ani to, že v cizím prostředí česká reprezentace nebude favoritem. "Určitě to kluky nebude tak svazovat. Můžeme hrát uvolněně, tým má obrovskou sílu. Všechno jsou to vynikající hráči, utkání určitě můžeme vyhrát," řekl Navrátil. Rusové doma v Davis Cupu prohráli naposledy v roce 1995.
ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist