Český tým bude při finále Davis Cupu v Bělehradu znovu bydlet vedle haly

3. 10. 2013, 10:36
Aktuality 16
Čeští reprezentanti najdou při finále Davisova poháru proti Srbsku zázemí ve stejném hotelu jako při semifinále před třemi lety. V Bělehradu budou bydlet vedle haly, v které je od 15. do 17. listopadu čeká obhajoba zisku "salátové mísy".
Češi v Srbsku

"Hotel je hned vedle haly a máme pro tým patnáct pokojů. Není nejluxusnější, ale pro nás je důležité, že kluci dohrají a za tři minuty jsou na pokoji v klidu a nemusí řešit dopravu," řekl ČTK Vladimír Šafařík, ředitel České sportovní, po návratu z inspekční cesty v Bělehradu, na které řešil sportovní i společenské záležitosti finále.

Hotel sousedí s bělehradskou arénou a tenisté v něm bydleli i v roce 2010 při semifinále, v kterém sice vedli po čtyřhře 2-1, ale nakonec zápas prohráli 2-3.

Samotnou arénu tenisté i Šafařík už díky tomu znají. Stejný je i tvrdý povrch s vyšším odskokem RuKort Hard, na kterém Srbové v roce 2010 porazili po českém týmu i Francii a slavili tehdy svůj premiérový triumf v soutěži. Za míče zvolili antukové Dunlop Fort. "To je jejich volba a výhoda domácího týmu," řekl Šafařík.

Na vyjednávání podmínek a prostor pro domácí i hosty dohlíží zástupci mezinárodní federace ITF. Češi tak budou mít dostatek místa pro hráče i realizační tým. "ITF chce, aby podmínky byly adekvátní pro obě strany, a my díky pořádání loňského finále v Praze víme, co si můžeme a nemůžeme při vyjednávání dovolit," řekl Šafařík.

Třetí účast českých tenistů ve finále za pět ročníků a fakt, že mají v držení "salátovou mísu", dělají z týmu vážené hosty. "Je to velká výhoda. Dívají se na nás lépe než před čtyřmi lety," vzpomněl si Šafařík na zkušenost z finále v roce 2009 v Barceloně.

V jednání jsou stále začátky zápasů v jednotlivých dnech. Podle Šafaříka je v návrhu, aby se v pátek a v sobotu hrálo od 16:00 a v neděli od 14:00. Šafaříka hlavně překvapil návrh ceny lístků - dražší permanentka na tři dny má stát 60 eur (asi 1535 korun) a druhá kategorie je o polovinu levnější. "Cena je neuvěřitelně nízká. Pro ně tenis není hlavní sport jako fotbal a basket a chtějí mít především plno," řekl Šafařík.

Balíčky pětidenních zájezdů s lístky (od 7490 korun) na zápas začal od úterý prodávat Čedok. Jednotlivé vstupenky v Česku do prodeje nepůjdou.

Zástupci České sportovní měli i schůzku s českou velvyslankyní v Srbsku Hanou Hubáčkovou a mluvili o případné pomoci fanouškům při problémech třeba na hranicích nebo při ztrátě dokladů. Podle Šafaříka bude na finále zvýšena bezpečnost a jako vždy v Srbsku se při sportovních akcích nebude prodávat alkohol.

Kuchaře jako do Kazachstánu si tenisté do Srbska nepovezou, protože z roku 2010 mají dobré zkušenosti. Jediným nedostatkem arény jsou prostory pro vzácné hosty, ale jinak odjížděl Šafařík domů spokojen. "Pozitivně naladěn," usmál se.

ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem ráda, že bude tvrdý povrch. Se Srby se moc kalkulovat nedá a platí to oboustranně. Berďa a Djoko zahrajou dobře na všem a pro Štěpánka s Tipsou je antuka za trest.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si Srb, ze fandis vsemu co vyslo ze Srbska nebo jak?
Reagovat
gigin
Nn, všemu ne...
Reagovat
smazaný uživatel
A čo teraz?
to je jaka inf?žiadna
radšj napíšte ale tu dajte rozhovor s dajkáým tenistom a nie take zbytočnosti
Reagovat
Fandina
http://www.cedok.cz/promo/daviscupfinalesrbskocr.htm?utm_source=bannery&utm_medium=web&utm_term=DC2013
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj nevite prosim nekdo urcite,jestli je to za 12000 Kc komplet i s cenou listku a ubytovanim???.fakt bych rad jel
Reagovat
gigin
Jj a máš to aj se snídaněj, tvl...
Reagovat
smazaný uživatel
no jo tvl,tak sem to objednal,doufam,ze to nebude zadnej kouc:).Sem zvedav,koho mi soupnou na hotel :).uz to zbyva jen vyhrat :)
Reagovat
gigin
Na pokoji budeš mít určo nějakou fajnou Srběnku :)) Tak si to užij. Já jedu taky, ale autem... Poznáš mne, budu tam jedinej Čech, který fandí proti. Snad mne nedobijete, jak koňa no :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Si delas hyzde.tak ja se jedu hlavne podivat na peknej tenis,treba si tam nekde potkame a dame po drinku.mne je jedno komu fandis.ja osobne v tom mam jasno ...Cesi jedeeeeem
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně jestli je to se zdravotním pojištěním :-O
Reagovat
smazaný uživatel
nejaky tam snad bude...
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
taky nazor :D
Reagovat
gigin
http://www.protenis.cz/clanky/zacal-prodej-zajezdu-na-finale-davis-cupu-v-belehrade
Reagovat
Fandina
Tak moc držím palce kluci. A dejte to!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist