Český souboj o semifinále v Monterrey vyhrála Benešová

7. 3. 2009, 08:23
Aktuality 2
WTA MONTERREY - Iveta Benešová si v Mexiku po týdnu zahraje znovu o finále. Ve čtvrtfinálovém střetnutí porazila ve dvou setech krajanku Barboru Zahlavovou-Strýcovou a v dalším zápase narazí na Číňanku Li Na, jež vyřadila další Češku Lucii Šafářovou.
Iveta Benešová

Iveta Benešová se v pondělí poprvé v kariéře posune mezi třicet nejlepších tenistek světa. V mexickém Monterrey potvrzuje dobrou formu, když si výhrou 7-5 6-4 nad krajankou Barborou Zahlavovou-Strýcovou zajistila již třetí letošní semifinále. Svou soupeřku porazila potřetí z pěti vzájemných soubojů.

O chvil pár později se však Benešová se Zahlavovou-Strýcovou postavily na kurt vedle sebe a již při třetí letošní semifinálové účasti si zajistily výhrou nad párem Erakovičová/Šafářová premiérové deblové finále v tomto roce. Společně už triumfovaly loni na turnaji ve Stockholmu.

Šestadvacetiletá rodačka z Mostu bude ve dvouhře o finále teprve usilovat. Do cesty se jí potřetí na okruhu WTA postaví Číňanka Li Na, která ve v prvním kole vyřadila nejvýše nasazenou Agniezsku Radwaňskou a ve čtvrtfinále si poradila s Češkou Lucií Šafářovou. Benešová na Číňanku dosud recept nenašla.

Čína bude mít v semifinále dvojí zastoupení. Semifinalistka loňského Wimbledonu Čeng Ťie porazila hladce 6-3 6-2 Giselu Dulkovou z Argentiny a oplatila jí vyřazení z Hobartu.

Namále měla na podniku s dotací 220.000 dolarů druhá nasazená Marion Bartoliová, když s dvacetiletou Američankou Vaniou Kingovou prohrála první set. Francouzka však nakonec roli favoritky potvrdila a postoupila mezi nejlepší čtyři tenistky turnaje.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Benešová (6-ČR) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 7-5 6-4
Li Na (Čína) - Šafářová (ČR) 6-3 7-6(3)
Bartoliová (2-Fr.) - Kingová (USA) 2-6 6-2 6-3
Čeng Ťie (4-Čína) - Dulková (7-Arg.) 6-2 6-2

Semifinálové dvojice: Benešová - Li Na, Čeng Ťie - Bartoliová.

Čtyřhra - semifiínále:
Benešová/Zahlavová/Strýcová (ČR) - Erakovičová/Šafářová (N.Zél./ČR) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já jsem to sice neviděl, ale podle oné informační tabulky je důvod výhry Benešové a Záhlavové-Strýcové v deblu naprosto zřejmý - ze zápisu se zdá, že na jedné straně kurtu stáli tři tenistky:)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon: "stálY", samozřejmě:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist