Češi v Umagu zahájili generálku na olympiádu. Menšík vyřadil obhájce titulu, Macháč podlehl Monteirovi

22. 7., 19:54
Aktuality 3
ATP UMAG - S poloviční úspěšností vstoupili do svého jediného přípravného turnaje před olympiádou čeští tenisté. Zatímco Jakub Menšík (18) na antuce v chorvatském Umagu přehrál hladce ve dvou setech australského obhájce titulu Alexeie Popyrina (24) a dal zapomenout na nezdary na trávě, Tomáš Macháč (23) neudržel vedení proti Brazilci Thiagu Monteirovi (30) a může si balit kufry do Paříže.
Jakub Menšík (© Profimedia)

Menšík – Popyrin 6:3, 6:2

Jakub Menšík si letos odbyl premiéru na trávě a vyhrál na ní jen dva ze sedmi zápasů. Na čtyřech z pěti turnajů vypadl hned v prvním kole. Po Wimbledonu se navzdory blížící se olympiádě vydal i do USA na derniéru tradičního turnaje v Newportu, ani ve městě se sídlem Tenisové síně slávy ale neprorazil a po jediném vystoupení se zase vrátil do Evropy.

O šest dní později už na antuce v chorvatském Umagu zahájil generálku na olympijský turnaj, který začíná za pět dní na pařížském Roland Garros. A na Istrii se hned v prvním kole postaral o vyřazení loňského šampiona Alexeie Popyrina, Australana přehrál 6:3, 6:2.

81. hráč světového pořadí Menšík rozhodl první set brejkem v osmém gamu a pak proměnil třetí setbol. Druhou sadu začal hned ziskem soupeřova podání, za stavu 3:1 se mu to proti 46. hráči světa povedlo znovu a v osmé hře při vlastním podání proměnil třetí mečbol.

O své třetí čtvrtfinále se osmnáctiletý Čech, který si v únoru v Dauhá zahrál první finále na okruhu ATP, utká s nasazeným Italem Lucianem Darderim, nebo domácím Dujem Ajdukovičem. Chorvat v sobotu v Bastadu uhrál set proti Rafaelu Nadalovi.

Monteiro – Macháč 3:6, 6:3, 6:4

Naopak Tomáš Macháč skončil na svém jediném přípravném turnaji před olympiádou hned v prvním kole. V Umagu český tenista v prvním zápase od vyřazení ve druhém kole Wimbledonu neudržel vedení proti Brazilci Thiagu Monteirovi a prohrál 6:3, 3:6, 4:6.

Třiadvacetiletý Macháč z pozice 39. hráče ATP duel dobře rozehrál a získal první set díky brejku v šesté hře. Druhá sada ale patřila o 40 míst hůře postavenému soupeři. Monteiro se ujal vedení 4:1, a když Macháč v osmém gamu nepotvrdil zisk Brazilcova podání, čistou hrou set doservíroval.

Statistiky zápasu Thiago Monteiro – Tomáš MacháčStatistiky zápasu Thiago Monteiro – Tomáš Macháč (@ Livesport)

Rovněž ve třetí sadě Macháč hned po brejku ztratil vlastní servis. Pak při vedení 4:3 nevyužil v maratonském gamu čtyři možnosti na další zisk Monteirova podání a ve zbytku utkání uhrál už jen dva míče. Už v neděli pro Macháče turnaj skončil i ve čtyřhře, kde tvořil pár s Romanem Jebavým.

Výsledky turnaje ATP 250 v Umagu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
australan.tenis
Kubajs, to je mašina. Společně s Krejčíkovou a Siniakovou asi jediný, za koho se nemusíme stydět.
Reagovat
Dobry-den
Kuba konečně povedený výkon.
Ten výlet do Newportu jsem ale pořád nepochopil...

Tomáš je po RG slušně mimo. Propadák.
Reagovat
darek.vrana
Monteiro na antuce byl těžký los. Spíš mě překvapilo, že byl Tomáš favoritem. A nakonec to i málem potvrdil, chyběl možná jeden balón? A špatně nehrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist