Češi v Paříži dohráli. Vypadl i Štěpánek

29. 5. 2009, 17:54
Aktuality 34
Žádný z českých tenistů se na grandslamovém French Open neprobojoval přes 3. kolo. Po Ivetě Benešové, která dnes nestačila na obhájkyni titulu Anu Ivanovičovou, se s Roland Garros rozloučil i poslední český zástupce ve dvouhrách Radek Štěpánek. Žebříčkově nejlepší Čech podlehl Chorvatu Čiličovi po setech 1-6 6-7 a 3-6.
Radek Štěpánek (© rolandgarros.com)

Radku Štěpánkovi proti Čiličovi nevyšel již začátek zápasu, když se nemohl opřít o své podání. To mu nezafungovalo ani při startu druhé sady, pak se však vzchopil, získal ztracené podání zpět a dovedl set do tie-breaku. V něm ale znovu na kurtu vládl Čilič a získal ho pro sebe poměrem 7:4. V třetím setu pak Chorvat potvrdil převahu a za dvě hodiny a šest minut postoupil i díky 40 vítězným míčům oproti deseti Štěpánkovým.

"Udělal jsem tomu funus. Chtěl jsem postoupit, ale bohužel to z mé strany nebylo vůbec dobré. Skoro jsem se nedostával do šancí, udělal jsem moc chyb, vůbec jsem se k míčům nedostával nohama a byl jsem pomalejší," litoval třicetiletý Štěpánek. "Byl jednoznačně lepší. Hrál do obrovského úhlu, kam já jsem se častokrát ani nedostal. Navíc jeho výborný servis vyskakoval strašidelně vysoko a ani jeho druhý servis jsem nemohl atakovat tak často," chválil soupeře, který mu vrátil jasnou porážku z jediného dosavadního vzájemného souboje z před dvou let v Gstaadu.

Český tenis má na Roland Garros zastoupení už jen ve čtyřhrách zásluhou Jaroslava Levinského hrajícího se Zelenayem ze Slovenska, Lukáše Dlouhého tvořícího duo s Indem Paesem, dvojice Leoš Friedel, David Štoch a Květy Peschkeové, která bojuje po boky Američanky Raymondové.

Nadal spláchl Hewitta, dál jde i Murray
Mezi posledními šestnácti se podle očekávání objevil zdejší čtyřnásobný vítěz Rafael Nadal. Obhájce titulu v souboji současné a bývalé světové jedničky nedal šanci Lleytonu Hewittovi. Australan proti Nadalovi uhrál jen pět gamů a podlehl mu 1-6 3-6 1-6. Prodloužil tak sérii bez porážky na French Open již na 31. zápasů, čímž opět vylepšil dosavadní rekord.

"Vždy potěší, když dokážete nad Lleytonem vyhrát," řekl Nadal. "Musíte hrát soustředěně a nechybovat."

Španěl, jenž příští středu oslaví 23. narozeniny, se v dalším zápase střetne s Robinem Söderlingem. Ač se švédský tenista pohybuje již osmým rokem na okruhu ATP a pět sezon je takřka stabilním hráčem první světové padesátky, dnes vůbec poprvé postoupil do grandslamového osmifinále. Podařilo se mu to díky skalpu Davida Ferrera, když nasazenou čtrnáctku porazil po čtyřsetové bitvě 6-7 7-5 6-2 7-6.

Poprvé v kariéře se do osmifinále Roland Garros dostal Brit Andy Murray. Třetí nasazený hráč přešel přes Srba Janka Tipsareviče, který si během zápasu nechal dvakrát ošetřovat bolavou kyčel. Ani masáže a prášky mu ale nepomohly, a tak po dvou prohraných setech Murraymu zápas vzdal.

Třetí hráč světa se však druhý zápas po sobě dostal do problémů. Podobně jako ve druhém kole proti Staracemu otočil za nerozhodného stavu třetí sadu z 1-5, i dnes v úvodním dějství vyhrál tři gamy, v nichž Srb podával na zisk setu. Ten nakonec získal v tie-breaku. O vylepšení pařížského maxima bude usilovat proti Čiličovi.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 16,15 milionu eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (4-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 6-4 6-1
Kohlschreiber (29-Něm.) - Ferrero (Šp.) 6-4 2-6 6-4 6-7(3) 6-3

Dvouhra - 3. kolo:
Čilič (13-Chorv.) - Štěpánek (18-ČR) 6-1 7-6(4) 6-3
Nadal (1-Šp.) - Hewitt (Aust.) 6-1 6-3 6-1
Murray (3-Brit.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(3) 6-3 skreč T.
Hanescu (30-Rum.) - Simon (7-Fr.) 6-4 6-4 6-2
Davyděnko (10-Rus.) - Wawrinka (17-Švýc.) 6-3 4-6 6-3 6-2
Verdasco (8-Šp.) - Almagro (Šp.) 6-2 7-6(4) 7-6(8)
Gonzalez (12-Chile) - Ouanna (Fr.) 7-5 6-3 7-5
Söderling (23-Švéd.) - Ferrer (14-Šp.) 6-7(5) 7-5 6-2 7-6(5)

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý
, Paes (3-ČR/Indie) - Cerretani, Stachovskij (USA/Ukr.) 4-6 6-3 6-2
Levinský, Zelenay (ČR/SR) - Granollers, Ventura (Šp.) 6-3 6-2
Aspelin, Hanley (Švéd./Austr.) - Čermák, Mertiňák (12-ČR/SR) 7-6(5) 6-3
Moodie, Norman (JAR/Belg.) - Hernych, Ch. Rochus (ČR/Belg.) 6-4 6-4

Smíšená čtyřhra:
Pennettaová, Vemič (It./Srb.) - Peschkeová, Čermák (ČR) 7:5, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už na to nemá a mít nebude.....00000000000.....,která to svádí na to,že se nedostala ke svý hře.
Reagovat
no1
meli by ste ty clanky aji cist pise se tam i o rafovi proti co si prectou nadpis a tim to konci :)
Reagovat
a.magerova
Ano ano máš pravdu, ale my to čteme celé :-))
Lidi jak se vám líbí Janko Tipsarevič (o něm se tu taky píše) v těch brýlích, které mu ladí s tričkem, mně se to líbí, a moc :-))
Reagovat
smazaný uživatel
pojd marusko bojuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se jdou ti Češi zahrabat, ještě před 10 leti jsme byli mezi světovou elitou a teď je maximum našich hráčů na grandslamech ve dvouhře třetí kolo. Polsední grandslam, co za něco stál z pohledu našich hráčů byl Wimbledon 2007.
Reagovat
smazaný uživatel
a ty si co? ty si rusák nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
tak nemůžeš od 30 letého štěpánka čekat výsledky na antuce,tady je spíš problém někde jinde,je to víceméně to samé co se tedka děje v hokeji bohužel.Po berdychovi a štěpánkovi není z mladých nikdo je to smutné ,ale je to tak:-(
Reagovat
skott
jak pise majkl, asi zalezi jake je tve ocekavani...Mame dobre hrace/ky, ale nikdo z nich nema na to hrat pravidelne semi nebo finale grandslamu.U chlapu ani neni nahrada za Stepanka, natoz nejaky supertalent, posledni snad Dusan Lojda, ale kde je mu dnes konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu, škoda Kvitové, ta na začátku minulého roku vypadala na megatalent a očekávalo se, že v současnosti bude okupovat první dvacítku žebříčku. Bohužel ale její výkony mají poslední dobou sestupnou tendenci.
Asi bych neměl ty naše současné výsledky porovnávat s minulostí, protože to byla výjimečná doba z pohledu našich, která se už asi nikdy nebude opakovat. Mohu být rád za nějaké menší úspěchy, jako např. když uhrál Berdych v Melbourne 2 sety na Federera nebo QF Vaidišové ve Wimbledonu 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.chance.cz/cs/chance/tiket?cislo=99109349932&kod=120259
Reagovat
smazaný uživatel
Mám tu něco pro ortodoxní Fedoušovce. Rozhovor s Matsem Wilanderem, který komentuje pro Eurosport. Článek si přečtěte na www.idnes.cz

Malá ukázka:

"Kdo je nejlepší hráč na antuce kromě Nadala?
Právě Federer, o hodně před ostatními. Když to vezmu historicky, Nadal je číslo jedna, Björn Borg dvě a Federer tři."

"Proč? Pořád se Nadala bojí? Bylo to tady hodně vidět v loňském finále.
Pamatuju si jednu jeho větu právě loni před finále. Tvrdil, že časy, kdy se Nadala na antuce bál, jsou pryč. Vypadal sebevědomě, ale pak vyšel na kurt a byl na něm vidět větší strach než kdykoliv předtím. Hodně mě tím zklamal, byl jako malý kluk. Bál se Nadala loni tady a bál se ho i letos na Australian Open. Bojí se ho vždycky, když proti němu nastoupí."
Reagovat
smazaný uživatel
neznamená, že když to Mats tvrdí, musí to být zákonitě pravda.Je to jenom jeho názor.Tim ho nechci nijak shazovat.Ale víš co na tobě nechápu?? nemáš rád rogera, fajn.Nic ti neudělal, tak ho ale nemusíš pořád urážet i když ted si vyjímečně ani nenadával.Tvrdíš, jak je tohle rogerportál, tak když tě to tolik žere, najdi si nebo rovnou založ rafaportál.
Reagovat
a.magerova
Barney. No fakt nechápu, proč pod článek o Štěpánkovi píšeš to co píšeš. Ta Tvá nenávist je neskutečná.

Jo a když už chceš dát odkaz na článek, nauč se to lépe :-))

http://sport.idnes.cz/mats-wilander-nadal-ma-jedineho-soupere-sebe-fzv-/tenis.asp?c=A090528_223834_tenis_ald
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto že v tom článku se o Nadalovi píše :)
Reagovat
a.magerova
Ano píše se tam o více tenistech (Nadala nevyjímaje), ale vůbec není ten rozhovor tak nenávistný jak tady Barney uvádí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ten článek je hodně dobrý,řekl bych ,že po dlouhé době člověk,který objektivně zhodnotil,jak se věci mají:-)
Barney z něho jenom vypíchnul,jenom to co mu nejvíc sedělo,ale vždyd ho už znáte ne? tak proč se pořád rozčilujete:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec nehápu, na co tím článkem chtěl Barney upozornit :D Mě to přijde řečeno hezky a pravdivě.. i pro "ortodoxní Fedoušovce" :D Mě je dokonce po přečtení Fedexe i líto, co tam říká o tom strachu :o( .. a že je v současné době druhý nejlepší na antuce je taky krásné, protože my s klidem uznáme, že nejlepší je Nadal ne?? :o)
Reagovat
smazaný uživatel
k barneymu sa nema cenu vyjadrovat, preto to preskocim. co sa tyka toho clanku, s tym ze je nadal najlepsi na antuke nemam problem, ze je momentalne najlepsi tiez nemam problem priznat. vec sa ma tak ze keby fedex je uz teraz na tom tak ze aj keby nevyhral odteraz ziaden turnaj, a nielen turnaj ale ani zapas, vzdy bude proste stale roger federer, tenisovy genius a virtuoz. a rovnako je na tom nadal hoci hra uplne iny styl. su to proste dve ikony. federerov problem posledneho roku spociva v tom ze jeho forma poklesla, nadalova stupla,fedex prehral zopar tesnych zapasov a vyzera to ze nadal sa mu pekne dostal do hlavy. a to ze sa o tom stale pise a diskutuje ako o nejakom komplexe atd tuto skutocnost prehlbuje...mrzelo by ma keby sa z toho nevyhrabal, ale ako som povedal....aj keby uz nevyhral jediny zapas, to ako dokazal neorhozene kralovat, styl akym hral atd....stale bude roger federer,ikona tenis on court aj off court...commenty typu fanaticky rogerovec a podobne nech si "flinstonovci" a im podobny odpustia, nemyslim ze hore uvedene je akokolvek fanaticke....vravim nadal je na tom presne tak isto.BODKA :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak toto je fakt dobreee...pochvala
Reagovat
a.magerova
yavanna: a co Ty včera? Taky dobrééé nebo výbornééé?
Byla pochvala? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Magerova....zrovna tebe jsem považoval za jednu z nejsolidnějších tady, ale proč by Barney nemohl tady psát o Rafovi, když vy ty příspěvky Rogerovi cpete naprosto všude. Navíc Barney tady ani nenadává jenom dal odkaz. Opravdu se chováte jako by vám to tady patřilo...tady se může asi psát jen o Rogerovi....tohle je neskutečná trapárna.
Reagovat
a.magerova
Tady klidně pište (pišme) o současném nejlepším tenistovi světa - Rafa, nebo o nejhezčím - Novak, nebo o našich, kterým se momentálně nedaří, je fajn, že jsou tu i fanoušci Andyho M. či Andyho R. či jiných.
Ale způsob, jakým nás na ten článek upozornil Barney, nebyl zrovna nejmírumilovnější. On tu nepsal o Nadalovi, on tu zase jako první začal o Rogerovi a opět čekal naše reakce...
asi je to jeho hobby :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:( letela jsem jak spinavy hadr...
Reagovat
smazaný uživatel
no je fakt ,že v članku občas v članku ,kde není o rogerovi ani slovo je komentáč go roger atd:-D
Reagovat
smazaný uživatel
no sice je fakt, ale radsej napisat uplne k odveci clanku go roger ako niekoho bezdovodne urazat a hladat na nom chyby len preto, ze mi nesedi...
VAMOS ROGER!!! GO RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS ROGER!!! GO RAFA!!! :-D tak tohle byla zase perla:-D ale tak mě je to upřímně jedno:-)barney je barney,ten už jiný nebude,ale tedka nic tak hrozného nenapsal:-) možná až na ten nadpis:-D ,ortodoxní Fedoušovce, :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ani ja si nemyslim, ze teraz napisal nieco zle, ten rozhovor s wilanderom bol super, citala som si ho hned niekolkokrat, ale nechapem, preco stale utoci na rogerovych fans, ako keby bolo nieco zle na tom, ze mu fandime a chceme, aby vyhraval. ja dokazem pochopit, ze rogera neznasa, ale striehnut na kazdy jeho preslap a potom sa v tom vyzivat, to nepochopim.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim, ze si pustil Nadala do hlavy. Ale on sa dokaze z toho vyhrabat. V jeho kariere uz take chvil mal, napr. Nalbandia, Safin. V Madride ukazal, ze sa Nadala neboji. Co sa tyka Wilandera, da sa s nim suhlasit ak pozna vsetky okolnosti. A tie on nepozna. Fed nie je z tych, co rozobera svoje prehry. Prehral a hotovo. Tu je s Nadalom odlisny pristup. V Madride uz od 3. kola vsetci vedeli, ze Nadala boli koleno. Na RG uz o bolesti nie je ani chyru ani slychu. Neviem ako to dopadne, ale prial by som to Fedovi. Hraje na vsetkych povrchoch konstantne.
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu co pořád nařážíš na nadalové zranění,co například turnaj mistrů 2008,tam všichni věděli,že federera bolí záda,je to uplně to samé a navíc si myslím,že wilander zná mnohem víc okolností ,něž ty:-) a navíc on myslel ,že ho to žere psychicky a to ty vědět taky nemůžeš:-)
Reagovat
smazaný uživatel
krásný zápas, Rafák je prostě extra třída!
Reagovat
carolyn
nejsi ty ortodoxní vámosák?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, fandím i mnoha jiným, jenom nemám rád namistrovanýho velkohubýho elegána a jeho fanatický fans
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ta chapem. Cloveka v tvojom rozpolozeni, musi taky "takmer dokonaly clovek" poriadne stvat. Odporucam Ti, nieco s tym robit, inak to s Tebou pojde dolem padem. Musis mat tazky zivot chlapec.
Reagovat
a.magerova
To nebude chlapec !
To už bude dost zralý muž !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist