Češi slavili vítězným kolečkem, Štěpánek rozskákal halu

14. 9. 2013, 20:47
Aktuality 2
Tradičním vítězným kolečkem celého realizačního celku oslavili čeští tenisté po vítězné čtyřhře nad Argentinou třetí postup do finále Davisova poháru za posledních pět sezon. Bezprostřední oslavy na kurtu pak řídil jako obvykle hlavní bavič týmu Radek Štěpánek, který rozskákal celou O2 arenu.
Český tým (© Česká sportovní)

Když Tomáš Berdych přímým bodem z podání proměnil mečbol a zajistil českým tenistům rozhodující třetí bod semifinálového klání s Argentinou, v návalu euforie radostně vypálil míček do hlediště. Oba aktéři dnešní čtyřhry si plácli s lavičkou a pak už celý tým včetně Lukáše Rosola i Jiřího Veselého "rozjel" na kurtu obvyklé vítězné kolečko. 

Štěpánek "pumpováním" hecoval halu a více než jedenáct tisíc nadšených fanoušků vestoje aplaudovalo. "Chtěli bychom poděkovat všem, co přišli. Dlouho jsme před vámi nehráli, je to čest hrát v takové atmosféře. Jsme rádi, že jste nás posunuli do dalšího finále, jste skvělí," vzkázal divákům na kurtu Štěpánek. 


© Česká sportovní

Starší z české dvojice jako obvykle plnil roli baviče a režíroval oslavy. "A teď si zaskáčeme, ne? Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop," křičel Štěpánek radostně do mikrofonu a O2 arena se otřásala v základech. 

Oslavy pokračovaly v šatně, do které vešli Štěpánek s Berdychem za zvuků písně písně We Are The Champions od kapely Queen a ostatní je pokropili šampaňským. Radostně se výskalo a připíjelo z lahví s celým realizačním týmem. 


© Česká sportovní

"Vítězná pyramida se musí skládat z částeček a každá musí fungovat na sto procent. A náš tým funguje naprosto skvěle," řekl Štěpánek. "Tenhle úspěch není jen o čtyřech hráčích a kapitánovi, ale o všech, co nám pomáhají a vše kolem chystají a připravují. Kdyby jeden článek nefungoval, tak by to mohlo mít velký vliv, ale tady je vše perfektní a výhry jsou tou nejlepší odměnou pro všechny," dodal Berdych. 

V sobotu večer plánovali tenisté společnou večeři a další oslavy. "Bude sranda a zábava, jak to má být. Celý tým jako vždycky," usmál se Štěpánek. 

Češi teď věří, že se jim povede zopakovat loňské finálové vítězství proti Španělsku. Jejich soupeřem v boji o "salátovou mísu" bude lepší z dvojice Srbsko, Kanada.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
kam dala oci bize boze.... :-\
Reagovat
a.magerova
Radek přiznal, že tam měl přítelkyni, takže tenisová láska potvrzena přímo hlavním aktérem :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist