Češi odletěli k semifinále Davis Cupu ve Francii i s Berdychem

7. 9. 2014, 17:30
Aktuality 32
Čeští tenisté dnes odcestovali z Prahy k semifinále Davisova poháru ve Francii v kompletní sestavě. K týmu se stihl připojit i Tomáš Berdych, který zvládl přesun z US Open v New Yorku. Zkušený Radek Štěpánek měl potíže s kotníkem, ale už je fit stejně jako zbylí členové českého celku Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Obhájci trofeje se v Paříži od pátku do neděle pokusí o třetí postup do finále za sebou.
Český daviscupový tým (© Česká sportovní)

Berdych po vyřazení ve čtvrtfinále US Open s pozdějším finalistou Chorvatem Marinem Čiličem absolvoval rychlý návrat do Čech. "Přesun byl rychlý, dost na poslední chvíli. Doletěl jsem včera brzy ráno, jen jsem si přebalil věci, přehodil, co bylo potřeba a dnes ráno už zase jel sem na letiště," řekl Berdych novinářům. "Moc jsem toho nenaspal, ale dalo se to zvládnout," dodal.

Ostatní tři členové týmu se po dřívějším vyřazení z US Open v minulých dnech připravovali v Česku. Rosol a Veselý už několik dní trénují na antuce a zvykají si na povrch, na němž se bude semifinále Davisova poháru v areálu Roland Garros hrát.

Štěpánek se zatím na antuku nedostal, protože si lehce poranil kotník. "Nic vážného to ale není. Při běhání po lese se mi trochu vymkla noha, musel jsem trochu zvolnit a tři dny jsem měl volnější režim. Dneska jsem dostal svolení jít na kurt," uvedl Štěpánek.

Obhájci daviscupové trofeje si po příletu do Paříže hned dnes odpoledne od čtyř hodin poprvé v dějišti zápasu zatrénují. "Každý z kluků si zahraje aspoň hodinku. Uvidíme, jak se bude cítit Tomáš. Doufám, že si aspoň na 20 nebo 30 minut taky ťukne," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Z přesunu z tvrdého povrchu na antuku nemá přehnané obavy. "Tři měsíce jsme všichni nehráli na antuce, pro všechny je to stejné. My Češi jsme na antuce vyrůstali, takže přechod až tak hrozný nebude," mínil Navrátil.

Češi usilují o třetí triumf v soutěži po sobě, vzhledem k domácímu prostředí centrálního dvorce Roland Garros i dobrým výkonům na US Open jsou ale favoritem podle bookmakerů Francouzi.

"Favoritem jsou určitě oni. Hrají doma, mají výborný tým. My budeme hledat jakoukoliv maličkost, drobnost, i ty zkušenosti máme. Něco podobného jsme absolvovali předloni v Argentině, tam se to povedlo. I z toho si něco můžeme vzít a udělat vše pro to, aby se to povedlo," uvedl Berdych, který se vrací do Davis Cupu po vynechaném čtvrtfinále.

"I když žebříčky nerozhodují, jejich postavení je momentálně silnější. Mírným favoritem budou oni, mohli si vybrat prostředí, ale zkušenějším týmem jsme my. To, co jsme si za tři roky prošli, je pro nás k nezaplacení. Hráli jsme v Argentině, v Srbsku. Navíc na ně bude určitě větší tlak," přemítal Navrátil.

Velkou českou zbraní je také dobrá atmosféra v týmu. Potvrdil ji Štěpánek, který si při setkání s novináři vypůjčil od televizí dva mikrofony a dělal rozhovor s kapitánem.

Navrátil zatím ještě neřešil, zda na páteční dvouhru vedle Berdycha nasadí Štěpánka nebo Rosola. "Uvidíme, jak budou vypadat tréninky, jak ten Radkův kotník. Snad je dobrý. Jediné, co vím, že bude hrát Tomáš. A čtyřhra je taky skoro jasná," dodal Navrátil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
Roger_Federer
Kazdopadne musime verit.
Reagovat
a.magerova
Což o to... my věříme, tak doufám, že TO pomůže :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ten hlupy Berdych asi nevedel ze su vsetci v tricku a ze je tam teplo a ze sa fotia vnutri. asi si myslel ze ta skareda bunda je in...... haha on bude vzdy hlupak s inteligenciu hnupa........
Reagovat
George_Renel
Pro hlupáka(čku), každý hloupý......
Reagovat
PetaM
No jo, Jirkova košile vyloženě vypadá, jako tričko ...
Reagovat
smazaný uživatel
Naše bych viděla jako jasné favority pouze ve čtyřhře. Berďovy zápasy budou tak 50:50 a co se týmové dvojky týče, tam je to naprosto jasný pro Francouze. Ale naděje umírá poslední. Před dvěma roky nikdo nevěřil, že kluci můžou porazit ve finále Španělsko, minulý rok to bylo podobné se Srby. V náš prospěch hraje daviscupové štěstí :)
Reagovat
Fandina
Všechny předešlé ročníky byly vlastně v režii Berdi. Vždycky záleželo na tom, jestli udělá dva body a půlku v deblu. A potom, když dva body v singlu neudělá, udělá ho za něj Štěpula. A podle mě to platí i tady. Záleží to všechno na Berďovi. Pokud udělá dva body, nepochybuji o tom, že ten třetí přidá Štěpula nebo někdo jiný. Berďo pojď pojď pojď!
Reagovat
Roger_Federer
To je takova zvlastni uvaha, Berdych je samozdrejme dlouholeta Ceska jednicka, a ty dva body se od nej cekaji, bez nich dost tezko vubec premyslet o uspechu..Nicmene, rekl bych ze tak silny tym jako je ted Francie nasi kluci hodne dlouho necelili.Samizdrejme ze bez Berdycha by nebyli zadne dva tituli z DC.To je snad jasne kazdemu.
Reagovat
Fandina
Jané je, že když Berďa tady udělá dva body a to může, tak ten třetí se také najde. A je to jedno, jestli se hraje s Francií nebo Švýcarskem. Podle mě na to má je porazit. A je to jenom na něm, jestli to dokáže. A když ho někdo zaskočí v případě neúspěchu jeho, jedině dobře. Je to týmová soutěž. Ale odvíjí se to od Berdi.
Reagovat
Roger_Federer
Jasne je ze ty dva body Berda musi udelat, protoze jinak se sance na minimu a ty 3 body se budou delat tezko., samozdrejme je to sport a muze se stat cokoliv..
Reagovat
Fandina
U Berdi je větší šance, že body udělá než u ostatních našich hráčů. A platí to o každé týmové jedničce. Proto jsou žebříčky a nasazování podle nich a také to jak hrají vidí každý kdo tenis sleduje. Berďa je lepší tenista než Štěpánek, Rosol a Veselý, má víc úspěchů a je výš na žebříčku. Takže vyhrát můžeme, ale záleží to především na Berďovi. Už jen kvůli tomu, že debl si bež něj také nelze představit.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě, bylo super, že když Berďa nehrál, kluci body také udělali. A třeba proto loňský Kazachstán a letošní Japonsko, které kluci porazili. Ale když je Berďa v týmu, nastoupí, tak je to na něm. Berďo pojď pojď pojď!
Reagovat
Roger_Federer
Jestli se nepletu tymovou jednicku urcuje kapitan, nikoliv zebricek.To je jasne, ze Berda je jednicka, ma nejvic uspechu, je lepsi hrac nez Luky,Hajecek a Stepula..Ale je taky jasne ze k postupu potrebujeme pres naslapanou Francii nutne potrebujeme jeho dva body i debl, jinak asi neni sance.Luky i Stepula nemaji ted formu.
Reagovat
Fandina
Na Háječka jsem zapomněla. Ten zabodoval vloni v Kazachstánu a před několika lety byl z jedním, kdo zajistil výhru v Chile, když tam Berďa ani Štěpec nebyli. Doufám, že se mu zase zadaří v antukové sezoně a úplně se nepropadne v žebříčku. Jinak je jasné, že kapitán bude jmenovat týmovou jedničkou toho nejúspěšnějšího a to je Berďa a většinou to tak je i u jiných zemí, že ten nejvýš na žebříčku je nejúspěšnější. Žebříček je součet výher jednotlivců, takže suchá spravedlnost ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Tak ze v ci je to teda rezii ?Berdycha nebo Francouzou, kdyz jsou vsichni zanim na zebricku?Vlastne by to melo byt uplne v klidu, Berda je klepne s Luky prida boda.
Reagovat
Fandina
Necháme se překvapit.
Reagovat
Roger_Federer
Kazdopadne musime verit.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba tvrdíte úplně totéž, ale dokázali jste o tom diskutovat skoro 2 hodiny :D
Reagovat
Fandina
Byl neodbytný ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Když udělá 2 body, třetí už se najde? A jako kde? V lese při sbírání hub? Pokud Berďa udělá 2 body, tak to ještě ani omylem nebude znamenat postup. Francie má vskutku velmi konzistentní tým.
Reagovat
Fandina
Bylo by dobré, kdyby udělal 3. Dva v singlu a jeden společně se Štěpulou v deblu. A bylo by to.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě aby vyhráli :)

http://www.nicole-vaidisova.com/
Reagovat
Cico93
a čo stou stránkou?
Reagovat
Patri.k
To bude nějaký propagátor Vaidišové :DD
Reagovat
Patri.k
Asi hledá sponzory :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek, je to obyčajný reklamný agent-dement, nahlásil som ho redakcii.
Reagovat
slacker
Neni to Fandina mozna se tim budou v redakci zabyvat.
Reagovat
smazaný uživatel
je super ze si bol hned nahlasit. ved bonzovanie je cesky narodny sport ze? Rychle vsetkych udavajme, vsetkych nahlasujme.... Ach preco su lusňdia taky ako ty???? bez bonzakov by bol svet ovela krajsi...... A utekaj ma bonznut, ty bonzak.........
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu proč furt ten odkaz, navíc za příspěvky, které se toho vůbec netýkají, že by nějaká skrytá reklama?
Reagovat
smazaný uživatel
skrytá jak sviňa :DD
Reagovat
Cico93
Berdych spravi 2,5 bodu, ale tomu vôbec neverim.
Reagovat
smazaný uživatel
ja vidim ve všech předpokladaných zápasech jako favorita francouze
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist