Češi myslí na finále: Nastoupí-li Nadal, bude to moc těžké

19. 9. 2009, 20:27
Aktuality 5
Emoce z čerstvé výhry v semifinále ještě neopadly a už se čeští tenisté myšlenkově ubírali do Španělska. Podle nich bude velký rozdíl, jestli proti nim začátkem prosince bude stát Rafael Nadal, nebo ne.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Španělsko porazilo v semifinále Izrael bez bývalé světové jedničky a současného druhého hráče světa. Nadal v nominaci původně byl, ale nakonec se omluvil kvůli zranění z grandslamového US Open. Levoruký král antuky měl navíc letos velké problémy s kolenními vazy.

"Nadal je na antuce nejlepší hráč, který v naší generaci hraje. A bude to rozdíl, když bude nebo nebude," konstatoval Štěpánek po čtyřhře. "Uvidíme, jak na tom bude jeho zdravotní stav."

Českým tenistům může nahrávat fakt, že Nadal už Davis Cup vyhrál a mohl by dát přednost odpočinku a přípravě na další sezonu.

"Nikdo teď neví, jestli Nadal bude hrát nebo ne. Rozdíl by to byl obrovskej, on se na antuce těžko poráží. Kluci už ho zdolali, ale s ním by bylo finále strašlivě těžký," řekl Navrátil. "Určitě není v ideálním rozpoložení a prvního hráče světa neuspokojí, když je druhej nebo třetí. Davis Cup mu do kalendáře moc nemusí zapadat, ale to je moje domněnka. Hrají doma a tak se necháme překvapit," dodal.

Ať už s Nadalem nebo bez něj, je jasné, že se bude hrát na antuce a asi v Madridu. "Pojedeme tam bojovat o salátovou mísu. Chceme se o ní poprat," řekl kapitán Navrátil. "Španělé jsou nejlepší antukáři na světě, budeme outsideři, ale už jsme jako outsideři letos dokázali vyhrát a nepojedeme tam předem jako poražení," řekl Štěpánek.

Ve Španělsku bude české tenisty čekat zcela jiná atmosféra než v Chorvatsku. V Poreči měli díky tisícovce fanoušků domácí prostředí, protože domácí diváci do hlediště skoro žádní nedorazili.

"Tady (v Chorvatsku) to bylo fantastické, ale tam to bude úplně jiné. Očekávám deset tisíc fanoušků," odhadoval Berdych a Štěpánek mu skočil do řeči se svou představou: "Já bych řekl padesát (tisíc)." I do Španělska by měly být připraveny speciály pro fanoušky. "Snad přijedou a pokusí se nám trochu pomoci," přál si Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa by měl letos Davis Cup vypustit a raději se soustředit na závěrečný turnaj mistrů. Minulý rok bylo na turnaji znát, že byl ochuzen o nejlepšího hráče, takové zklamání nesmí Rafael Britům uštědřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bude chtít hrát, vyhrát další titul do sbírky bere každý tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pre ČR tu nastastie existuje dost velka sanca ze v termine finale bude Nadal kvoli zdraviu nepouzitelny,aj bez neho je bude sice ESP velkym favoritom,ale v pripade ze by nastupil,tak pravdepodobnost ze ho niekto z dvojice Berdych-Stepanek porazia na 3 sety na antuke je nulova...
Reagovat
smazaný uživatel
Zas takový rozdíl to není, Verdasco, Ferrer, Ferrero, Lopez, Robredo - to je hned 5 skvělých hráčů, takže i bez Nadala budou španělé favority
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal na Rafovo stránkách nedávno bylo že má v plánu finále hrát.Ovšem může se stát že se nebude "cejtit" dobře a dá přednost někomu jinému.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist