Češi budou ve Francii sázet i na respekt soupeřů

7. 4. 2014, 13:55
Aktuality 39
Až ráno před cestou z Japonska zpět do Evropy se čeští tenisté dozvěděli, že o třetí finále Davis Cupu v řadě pojedou bojovat do Francie. V zářijovém semifinále očekávají silného protivníka, ale budou sázet i na respekt, který jakožto vítězové dvou posledních ročníků soutěže mají.
Radek Štěpánek a Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Češi porazili v Tokiu Japonsko přesvědčivě 5:0 a v době, kdy šli v zemi vycházejícího slunce spát, ještě nevěděli, jak dopadne zápas Francie s Německem. Hosté vedli v Nancy 2:0 na zápasy, domácí ale duel otočili a postoupili.

"Přál jsem si Německo, ale stále jsem počítal s Francií. Viděl jsem jejich sílu, která se potvrdila," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. Tenisté se mezi sebou sázeli, kdo postoupí; vyhrál Lukáš Rosol, zatímco Radek Štěpánek věřil oslabeným Němcům. "Vyšla Francie, ale i tam šance je. Budeme se zase prát," řekl Rosol.

Francie má v elitní padesátce osm hráčů a čtveřice Richard Gasquet (nyní 11. ve světovém žebříčku), Jo-Wilfried Tsonga (12.), Gaël Monfils (25.) a Gilles Simon (27.) už byla v elitní desítce. K tomu mají přední deblový pár Julien Benneteau/Michaël Llodra, který v sobotu zavelel v souboji s Němci svou výhrou k obratu.

"Je to silný soupeř, ale v semifinále si opravdu nejde vybírat. Už nejsme tým, který se rozkoukává, ale jsme ti dvojnásobní vítězové. Přirozený respekt, který z kluků jde, jsem už vnímal třeba tady v Japonsku," řekl Navrátil. "Musíme se soustředit na náš tým, být zdravotně fit a v co nejlepší formě. Zase odevzdáme všechno a popereme se o další finále," přidal se Štěpánek na facebooku daviscupového týmu.

Čeští tenisté se s Francií střetnou popatnácté v daviscupové historii, dosavadní bilance je vyrovnaná 7:7. Naposledy v roce 2009 v prvním kole v Ostravě zvítězila dvojice Tomáš Berdych, Štěpánek 3:2 na zápasy. V posledních pěti vzájemných zápasech vždy každý tým využil domácího prostředí.

Semifinále se uskuteční od 12. do 14. září a Štěpánek předpokládal, že se bude hrát pod Eiffelovou věží v Paříži. "Možná i na Roland Garros, ale výběr si řeknou oni," připomněl Štěpánek slavný areál, v kterém se hraje grandslamový French Open.

Síla českého týmu se bude odvíjet od toho, jestli se do nominace vrátí aktuálně pátý hráč světa Tomáš Berdych, který Japonsko vynechal. Navrátil nechtěl na českou jedničku kvůli účasti v týmu tlačit. "Nechal bych tomu čas. Bude to jeho rozhodnutí, jestli chce, nebo nechce hrát. Rozhodne sám Tomáš," řekl kapitán.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.usnews.com/news/sports/articles/2014/04/08/wild-card-federer-to-play-in-monte-carlo-masters
Reagovat
Aresko123
vidim ze sa tu rozprudila debata o ceskom finale. nesrandujte, cez francuzko neni sanca prejst bez berdycha sa rovna prakticky 0 a s Berdychom je to aj tak len cca 15-25 % sanca na uspech. takze finale je prec ale aj tak 2 x po sebe vyhra DC je super.
Reagovat
UnrealTom
no názor slováků tu všichni čekáme :)))
Reagovat
darek.vrana
Jasně, s Berdychem 15%. Komiku.
Reagovat
kada.tom
no jo, na Slováky jsme tady zvědavý ... tohle tenisportal.CZ ne .SK :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mě nepřekvapuje, že to píše právě Slovák? :) Jak můžeš mluvit o tom, že i s Berdychem nejsme favorité, a nemůžem je porazit.. Nevíš, třeba bude chybět třeba Tsonga, ostatně těch jedniček proti nám už nenastoupilo požehnaně.. Někdo tam nahoře prostě chce, abychom vyhrávali..

A od tebe, jelikož si Slovák, to beru tak, že spíše závidíš naším úspěchům, protože sami hrajete v DC prd.. :-))
Reagovat
Fandina
Věřím tomu, že pokud bude Berďa hrát, můžeme s Francií postoupit, i když podle součtu postavení tenistů na žebříčku je favoritem Francie.
Reagovat
smazaný uživatel
DC me nezajima ale Roger v praze?! abych zacal setrit
Reagovat
steve79
Přál bych si finále česko-švýcarsko. Moc jsem Švýcarům po sobobě nevěřil, forma wawrinky je takřka nulová. Hráli bysme se Šýcarskem doma nebo u nich??
Reagovat
smazaný uživatel
´Kdyby jsme byli ve finale se Svycarskem, tak bysme meli hrat u nas, protoze na zacatku roku 2013 jsme hrali ve Svycarsku.
Reagovat
steve79
Hm, tak to by bylo zajímavý. Je to ještě hodně daleko. Až v zaří nás čeká semifinále. Jestli bude Roger a Wawrinka bez zranění a trošku ve formě, tak bude těžké je zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas nemůžeme myslet už na finále, ještě v něm ani nejsme.. A myslím, že kdybychom se tam dostali, a finále hráli s Berďou, a Radkem, tak to klidně vyhrát můžeme.. Třeba zas bude chybět Fedex nebo Stan, ostatně, štěstí jsme už měli dost.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ohledně formy Wawrinky.. Do finále je stále moc a moc času, a klidně ji zas může nabrat.. Nebo zase Roger ztratit, možných je věcí.. :) Ale, ani my ani Švýcaři, tam nejsme, uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
Reagovat
gigin
Založil jsem si přepravní společnost. I proto jsem tu dýl nebyl. Jinak zdar jak sviňa. Všeci :DD

http://imgup.cz/images/2014/04/07/bevgO.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:-D

Priznej se, ze ty penize jsi na ne vzal z Lotysska od jednoho bohatsiho otcima jednoho tenisty :-D
Reagovat
darek.vrana
A kdoví, třeba během sezóny vyletí Veselka nahoru jako kometa a bude v září už jedničkou...:)
Reagovat
babolat.cz
šancí je, ačkoliv to Tomovi nepřeji, že mu ty GS nevyjdou a pak si bude chtít spravit chuť při DC. Ale raději mu přeji ty GS než DC, myslím, že 2 DC za sebou stačí.
Reagovat
babolat.cz
no to je jasný, takový Tsonga nebo Monfils se z Rosola určitě doslova poser....
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Francúzi sú favoritom, dokonca aj v prípade, ze budú hrat bez najlepsieho hraca..Mám pocit, ze by boli favoritom aj proti Svajciarom, na ktorých zrejme narazia vo finále?..Hrali by doma?..
Reagovat
Roger_Federer
Chci videt bookmakera ktery v pripadnem finale vypise jako favoryti Francouze proti Federerovi a Wawrinkovi..Samozdrejme je to hodne daleko.
Reagovat
tommr
síla Francie spočívá hlavně v tom, že oni ani žádnýho jednoznačně nejlepšího hráče nemají. Jedničkou může bej Gasquet nebo Tsonga a ani Monfils nebo Simon pokud jsou zdravý nejsou o moc horší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sila Francie hlavne spociva vtom, ze maji hodne vyrovnane hrace a priserne silny a sehrany debl. Francouzsky debl bude asi nejsilnejsi, kterymu kdy Tom s Radkem celili. Snad tam Tom bude, protoze jinak vazne nemame sanci...
Reagovat
darek.vrana
Zároveň ale riziko, že vyberou špatně, viz teď Benneteau nebo tenkrát u nás debl a Simon...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Tsonga s Monfilsom možu byť silné duo..Simon možno ako žolík proti Federerovi, vsetko záleží od povrchu, myslím že ak by hralo Francúzsko doma, tak bude hrať určite na antuke..Alebo obetujú dva body pre Federera a zvolia trávu, kde vsak dopredu odpíšu Monfilsa so Simonom..Skor to vidím na antuku..
Reagovat
smazaný uživatel
Vis ale o tom, ze Francie bude hrat s nama a ne se Svajcam :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand má na mysli případné finále Francie vs Švýcarsko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim, jen davam najevo, ze k tomu nedojde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nepochopila. Beru zpět:)
Reagovat
tommr
jj frantíci mají mraky dobrejch deblistů. Momentálně jsou v první deblový dvacítce hned 4 jejich hráči: Benneteau, Llodra, Mahut a Roger-Vasselin. Francouzskej kapitán si to může nakombinovat jak zrovna potřebuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
V případě, že by došlo k finále Francie-Svýcarsko, hrálo by se ve Francii, podle tohohle odkazu:

http://www.daviscup.com/en/draws-results/head-to-head/head-to-head.aspx?team1=SUI&team2=FRA
Reagovat
smazaný uživatel
Díky..
Reagovat
Fandina
kluci a moc hezké počteníčko na facebooku, trička, pocity. A vítězství. Gratulka!!!
https://www.facebook.com/czechdaviscupteam
Reagovat
carolyn
https://www.facebook.com/photo.php?v=10154031330015523&set=vb.253559905522&type=2&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinale DC bude az po US Open, takze verim, ze na 90% Berda bude hrat. Kazdopadne s Francii to bude teda masakr. Nedivil bych se, kdyby proti Tomasovi v sestave trener frantiku ani jednou nenasadil Tsongu ale misto nej Gasqueta a Simona, na ktere to Tomas to moc neumi.
Reagovat
darek.vrana
To by bylo jedině dobře, protože Simon se v Davis Cupu vždycky zhroutí.
Reagovat
tommr
pokud bude Gasquet zdravej tak bude určitě hrát. Nasazení Simona na Tomáše je pro frantíky určitě jedna z možnejch taktickejch variant, ale moc nevěřím tomu, že by k tomu našel francouzskej katitán dostatek odvahy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš je hlavně obrovský bojovník, a v DC se vždy dokáže hecnout.. Nasazení, Simona, Gasqueta, či Monfilse nemusí nic znamenat.. Tomáš porazil i daleko těžší.. A turnaj, a DC je něco jiného,. Tam Tomášovi věřím.

Ale ještě ani nevíme, zda bude hrát.. Někde jsem nedávno četl, že končí s tímto rokem definitivně, ale tomu já zas tak moc nevěřím, proč by nehrál SF, když už je to po všech GS a už bude vědět, zda se kvalifikoval na turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
že pokud bude vědět, že má postup na TM téměř jistý, že do Francie pojede ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist