Češi - Američané 2:0. Berdych i Štěpánek si v Šanghaji zahrají o semifinále

11. 10. 2012, 10:49
Aktuality 203
Český tenis bude mít ve čtvrtfinále turnaje Masters v Šanghaji hned dvojnásobné zastoupení. Tomáš Berdych zlomil své osmifinálové prokletí a po výhře nad Američanem Querreym tam poprvé v kariéře prošel mezi nejlepší osmičku. Tu krátce po něm vybojoval i Radek Štěpánek, který rovněž ve třech setech porazil dalšího Američana Isnera.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Šanghaji vypadl třikrát po sobě v osmifinále, ale tentokrát přes třetí kolo přešel. V utkání s tvrdě servírujícím Samem Querreym, který dal v zápase 17 es, získal od stavu 2-2 v prvním setu pět her v řadě. Vyrovnaný druhý set ale ztratil v tie-breaku a o postupu rozhodl až ve třetím. V tom vzal soupeři první servis a výhodu brejku už udržel.

Američana letos porazil už potřetí a celkově počtvrté v kariéře. "Hráli jsme spolu potřetí za relativně krátkou dobu a to může být hodně nevyzpytatelné. O to jsem radši, že jsem to zvládl," citoval Berdycha po utkání Radiožurnál.

Na konto si Tomáš Berdych připsal 52. výhru sezony a jedna ho dělí od vyrovnání osobního rekordu, který si vytvořil loni. Pokusí se o ni v pátek v duelu o postup do semifinále v Šanghaji, v němž se střetne s Jo-Wilfriedem Tsongou. Francouzský tenista dnes zdolal Marcose Baghdatise z Kypru, kterému celkem pětkrát sebral podání, 6-2 a 7-6.

Česko-francouzský duel bude o to zajímavější, že oba hráči bojují o účast na Turnaji mistrů. Tsonga ale podle svých slov na Londýn nemyslí. "Momentálně mám v hlavě tenhle turnaj a to, abych tu hrál co nejlíp. Londýn je samozřejmě mým cílem, ale mám ještě jiný - vyhrát pár turnajů a zkusit porazit hráče před sebou," uvedl šestý hráč světa, jehož poslední výkony Tomáš Berdych ocenil. "Hraje výborně, ale je důležité, abych se soustředil na svůj tenis. To je cesta jak ho porazit," řekl český tenista.

Radek ŠtěpánekStejně jako Berdycha, i Radka Štěpánka dnes v Šanghaji čekal vysoký Američan s výborným servisem - John Isner. Na toho Štěpánek za svou kariéru narazil už třikrát a dvakrát z jejich souboje vzešel jako vítěz. Už tak dobrou bilanci si český reprezentant vylepšil, když 206 centimetrů vysokého soupeře porazil ve třech setech.

Dnešní duely českých hráčů se nepodobaly jen v tom, že proti nim nastoupili Američané, ale také svým průběhem. Štěpánek si celý první set bezpečně hlídal podání, a tak rozhodujícím momentem úvodní sady byl sedmý game, kdy si rodák z Karviné vypracoval dva brejkboly a ten druhý proměnil.

Závěr setu poznamenala Štěpánkova rozepře s rozhodčím, pro kterého byla zdvižená pravačka českého reprezentanta po Isnerově podání znamením, že si 41. hráč světa chce vzít "jestřábí oko". Umpire námitky neuznal a Štěpánek poté na příjmu ani přes dva setboly sadu neukončil, v další hře už ale při svém podání nezaváhal a první set vyhrál 6-4.

Zatímco v úvodní sadě si Radek Štěpánek připsal pouhé tři nevynucené chyby a výborně returnoval jeden z nejnebezpečnějších servisů na okruhu ATP, v následujícím setu už John Isner při svém podání soupeře k ničemu nepustil. Sám sice neproměnil svůj první brejkbol, to ho ale příliš mrzet nemuselo - sada totiž dospěla do tie-breaku, který pro sebe Američan získal v poměru 7-5.

Štěpánek však v rozhodujícím dějství dál pokračoval ve své pestré hře a v šestém gamu se dočkal: nejprve ještě promarnil dva brejkboly, třetí nabídnutou šanci už ale využil a dostal se do vedení 4-2. Američan se nevzdal, o dva gamy později při svém podání odvrátil první Štěpánkův mečbol a českého hráče trápil i za stavu 5-3. Po výměně, během níž přešel míč 33x přes síť, se ale Radek Štěpánek dostal ke druhému mečbolu a bodem z podání zápas ukončil.

Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude obhájce dvou posledních titulů Andy Murray. Britský tenista dnes ve svém úvodním utkání na turnaji - jako vysoko nasazený hráč měl v prvním kole volný los a v osmifinále proti němu nenastoupil Florian Mayer - porazil Ukrajince Dolgopolova hladce 6-2 6-2.

Federer ve švýcarském souboji udolal Wawrinku
Podobně dramatickou podívanou jako Štěpánek s Isnerem předvedli dnes divákům v Šanghaji Roger Federer a Stanislas Wawrinka. Méně úspěšný z obou Švýcarů už s Federerem svedl na okruhu ATP 12 soubojů a z vítězství se radoval zatím jen jednou. Výhry se nedočkal ani dnes, přestože k ní neměl vůbec daleko.

Výborně hrající Wawrinka držel s favoritem dlouho krok, díky brejku v sedmé hře se dostal dokonce do vedení 5-3 a o dva gamy později při svém podání set ukončil. Druhou sadu začal lépe Federer, jenže světová jednička se z náskoku neradovala dlouho. Za stavu 4-4 to při Wawrinkově brejkbolu nevypadalo s Federerovým dalším působením na turnaji vůbec dobře, nejvýše nasazený hráč ale ukázal, v čem je jeho síla - své podání si udržel, vybojoval tie-break a v něm si vynutil třetí set.

Tím pro tenisové fanoušky v hledišti napínavá podívaná skončila. V rozhodující sadě už Federer svého krajana jasně přehrál - Wawrinka získal ve třetím setu všehovšudy pět výměn a s turnajem se rozloučil 'kanárem'.

Svou vynikající aktuální formu dnes v Šanghaji potvrdil druhý nasazený Novak Djokovič. Srbský tenista už ve svém úvodním zápase nečelil žádnému brejkbolu a stejně se mu vedlo i proti Felicianu Lopézovi. Španěl držel s favoritem krok jen do stavu 3-4, kdy poprvé ztratil podání. Další Djokovičův brejk přišel ve třetí hře následujího setu a zbytek utkání si už srbský tenista pohlídal.

Výsledky - Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 3,531.600 dolarů):

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (4-ČR) - Querrey (USA) 6:2, 6:7 (3:7), 6:4, Štěpánek (ČR) - Isner (8-USA) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, Federer (1-Švýc.) - Wawrinka (13-Švýc.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, Djokovič (2-Srb.) - F. López (Šp.) 6:3, 6:3, Murray (3-Brit.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:2, 6:2, Tsonga (5-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6:2, 7:6 (7:2), Čilič (10-Chorv.) - Verdasco (Šp.) 4:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) - Berdych/Zimonjič (ČR/Srb.) 6:2, 7:6 (7:5), Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Anderson/Querrey (JAR/USA) 6:4, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

203
Přidat komentář
VlS
Moc pěkně Tome, tak a teď hurá na Novaka
Reagovat
gigin
Moc pěkně Berďo ano. S tím Novakem ještě nedivoč!! :))
Reagovat
a.magerova
I gigin si zjevně (stejně jako já) přeje měření sil Tom vs Tom...!!! Tak nám TO dopřej a fandi s námi :-))
Reagovat
tommr
a pak že jsem tu jedinej pesimista já - gigin je ještě horší ... :)
Reagovat
gigin
a.magerova: Ty zase perlíš jak Dobrá voda!! :DD
tommr: To není pesimismus. Jen respekt :))
Reagovat
smazaný uživatel
skvěle Berďo!
Reagovat
tommr
už zkraje utkání - zřejmě má něco se zádama? Doufám, že to Tomáše moc nerozhodí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo mu dal dáreček,tak ho snad využije :)
Reagovat
tommr
a ve druhým setu mu za stavu 2:2 nabíd další, ale tentokrát ho bohužel Tomáš odmít ...
Reagovat
smazaný uživatel
nevyužil myslíš jako to prásk eso, prásk eso? Tam měl teda šancí...
Reagovat
smazaný uživatel
prostě se mu roztřepaly tentokrát nohy místo ruky
Reagovat
tommr
no tam šlo spíš o ten třetí brejkbol kde Tomáš zbytečně přepálil return z Tsongova druhýho servisu. Naštěstí ho to ale mrzet nemusí, protože třetí nabídku po Tsongově dvojchybě v TB nakonec přece jen využil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci supeeer. Videla jsem bohuzel jen posledni 2gemy Rada Isner, ale i to stalo za to.Rada vypadal kupodivu jeste dosti plny elanu a to je posledni dobu jiz celkem ne obvykly jev a to je moc prijemne, Daroval Isnerovi za cely zapas jeden breakball a jeste nepromeneny, no to je uzasne. Ta predposledni vymena to byl balsam na dusi tenisoveho fanouska. Plouhani Johna po kurtu to je zase casto k videni pri jeho zapasech, casto matouci,ale dnes to byla opravdova beznadej. Asi to bude pro Radu konecna, i mimo jine se dlouhy zapas a unava podepise na vysledku zapasu, ale i tak je to super. Tez gratulace Tomovi, asi take pekny zapas, alespon podle vysledku to tak vypada. No proste ctvrtfinale nabizi zajimava utkani.
Reagovat
Pe3k
Vyšlo nové a luxusní video "Novak Djokovic - Gladiator on Court HD"

http://www.youtube.com/watch?v=Ny197mBdL00&feature=g-all-c
Reagovat
gigin
Díky moc!! :)
Reagovat
Bob
to je fakt hezký video :)
Reagovat
a.magerova
Na Tomově tričku mě rajcuje ten zeleno-žlutý pruh, Radek mě tentokrát zklamal chybějící extravagancí :-/
Roger - no nic co by mě dostávalo na kolena, ale tak... :-))
Reagovat
Mayo
zajtra Radek končí ... a ešte keby chcel aj Tomáš skončiť to by bolo niečo :)
Reagovat
Fandina
Češi - Američané 2 : 0 - tak to je super ... úsměv
Reagovat
rubens
Vypadá to, že všichni, mimo Amíků (a Brože ), jsou dneska spokojeni. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne sklamal mi Tipsa tím ubohím výkonem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cmon Burdette! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jí fandím jen proto že je na ni vsazeno ale hraje dobře :D teda krom toho z 2:0 na 2:3 tam prohrála 15 míčů v řadě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych poprosit redakci, aby nepsala "zahrají o semifinále", strašně to mate. Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
přidávám se
Reagovat
Nola
http://sport.aktuality.sk/c/138525/novak-djokovic-exkluzivne-vajda-je-vacsi-soumen-nez-ja/

inteligenti úsmev, ak máte záujem prečítajte si veľmi príjemný rozhovor
Reagovat
gigin
Veľmi pekne ďakujem ;)
Reagovat
Nola
rado sa stalo;)

môžme ho zaradiť medzi inteligentov? úsmev
Reagovat
Heather_Fedex
mezi imitatorov ;))
Reagovat
gigin
Čo ja viem? Na to sú tu iní experti ;))))
Reagovat
gigin
Jo tááááááááááááááááák!! Už jsem to pochopil. Prepáč :DD
Reagovat
Nola
ja toho tvojho dnes pochválim a ty mi to takto oplatíš ;))

radšej imitátora ako suchára ;))
Reagovat
Heather_Fedex
to je pomsta za to, ze si hanila federerovu kondici. ted je vesmir opet v rovnovaze ;))
a roger NENI suchar!!!!!
http://m.youtube.com/#/watch?v=AR1xegUetNU
Reagovat
a.magerova
Holky nehádejte se :-))
Dovolím si jen připomenout 300 vs 53.... neměli jsme čas na opičky :-)))
Reagovat
gigin
31 vs 25
Reagovat
smazaný uživatel
k té inteligenci, bez záruky - kdysi, kdesi jsem četl, že Tipsarevič by měl mít IQ přes 140. To je hodně kvalitní číslo. To už nemím ani já :-) A Andy Rodick kdesi v nějaké rádiové show dělal IQ test a skončil na 133, přičemž jeho manželka "plavková modelka" na tom byla lépe.
Reagovat
rubens
Máš 139, jo? Je to relativní. Já mám podle nějakýho testu nad 160, podle
jinýho (soc. chování ap.) jsem asi imbetsil. :)
Reagovat
gigin
Hoši, běžte už s těma iq, titulama a inženýrama do ři.i!!! :DDD
Reagovat
a.magerova
Z mého pohledu je to dost relativní, je něco jiného dělat IQ testy poprvé (přesně si tuto situaci pamatuji) a třeba po pětisté... dnes už ani některé otázky nemusím číst, abych věděla odpověď :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, copak Brooklyn... :)
http://i2.listal.com/image/1726646/600full-brooklyn-decker.jpg

gigin: Přesně! :D
Reagovat
Heather_Fedex
marion bartoli ma iq 170!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda.
Reagovat
a.magerova
Copak Brooklyn, ale ty prsteny, to bude asi osmnáctikarátové zlato a brilianty, že?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím. Přiznám se, že jsem se díval na něco úplně jiného než na ty prsteny. :D
Reagovat
Heather_Fedex
co se stalo, ze si napsal prispevek pod clanek atp??
Reagovat
smazaný uživatel
Já to někdy omrknu a když se pod článkem ATP diskutuje o ženském tenise, tak se rád připojím. :) Podrobnější komentáře ale píšu jenom u článků, ke kterým to patří...
Reagovat
gigin
Já už vidím, jak ti vaří vepřo knedlo zelo a pere pos.ané trencle!!!
Reagovat
Heather_Fedex
aha ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale kdyby ti odpočívala doma, tak bys neprotestoval... Nebo jo? :D
Reagovat
gigin
Tož, co už bych nadělal :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
rod_laver
To jsou opět plky.. Neznám snad nikoho, kdo by tvrdil, že jeho IQ je nižší hodnoty než 120, přičemž 130ky (vstupní hodnota pro členství v Mense) v Evropě dosáhnou 2 procenta populace, ale tenisté jsou velmi inteligentní sportovci. Nemá Štěpec 145, když má Bartoli 170? :)) Já jen, že IQ lze spolehlivě změřit pouze do hodnoty 160. Spolužák napsal jako jeden z prvních v ČR na MFF UK Meze pro vzdálenostně podmíněné značkování grafů a jeho IQ je lehce pod 150. Asi s ním spolupracuje Tipsarevič po nocích a Bartoli vylepšuje algoritmy pro roboty obchodující na Chicagské burze. Pane bože..
Reagovat
rod_laver
jinak jediný relevantní test lze provést v Mense, na internetu či v knížní podobě má každý přes 130, na FB dokonce jednu dobu byla populární aplikace, která každému minimálně vyplivla hodnotu > 132. Jsme to ale inteligentní národ :)) Andy Roddick měl na netu 157 a jeho přítelkyně na FB 164, nekecám!
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš hrušky s jablkama. IQ je něco jako inteligenční talent, dar, který musíš rozvíjet. A vzhledem k tomu, že se Bartoliová ani Tipsarevič nevěnovali technickým či matematickým oborům, asi tomu tvému kamarády s roboty ani algoritmy moc nepomohou. Sama Marion tvrdila, že má IQ 175, ale co je na tom pravdy je otazník, Sharon Stone taky tvrdila, že je v Mense a má IQ 149. Nakonec se ukázalo, že nesedí ani členství, ani IQ. Roddick prý dělal v tom rádiu seriózní test s kontrolou Mensy. A facebook sem netahej.
Reagovat
Stan_Borowitz
Psychologie není exaktní věda a celý ten humbuk kolem IQ se zbytečně zveličuje, až se z celé původně možná dobré myšlenky stala jakási cirkusová (neboli moderním slovem showbusninessové) atrakce. V určitém typu testů nepochybně může i Bartoliová dosáhnout IQ 170 a Štěpánek třeba 210, ale to snad nikdo rozumný nemůže brát vážně. Ani Mensa není zárukou objektivity (dá-li se v tomto oboru o něčem takovém vůbec hovořit) měření. Spíše bych věřil výsledkům testu podstoupeného na nějakém renomovaném vědeckém pracovišti než v rádiu, byť s kontrolou Mensy...
Reagovat
smazaný uživatel
já nevím, my jsme je dělali v učebně, kde okolo nás lítalo milión učitelů a lidí z Mensy.
Reagovat
a.magerova
Zimní OH a prý i letní na Nově :-/
Reagovat
smazaný uživatel
zase tak zle nebude, ČT bude dávat ze ZOH všechno kromě hokeje. Sice nevím, jestli třeba biatlon s Rejmanem bude nějaká výhra a nebudu se radši dívat na ARD/ZDF, ale všechno lepší jak se na něco dívat na Fandovi, kdy mám vždycky pocit, že se dívám na TV přes mléčné sklo.
Reagovat
gigin
Já si počkám na Broze (jestli teda bude ochotnej přijít informovat) a budu štelovat pozice a točit taléřama :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak mně jde na ZOH z velké části hlavně o hokej, takže mě ta informace dost naštvala (proč mě ty televize dneska jenom štvou? :D). Bez Záruby to nebude ono a Nova je na hokej dlouhodobě strašná (viz MS 1999). :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo z MS 1999 mám dodnes jedinou vzpomínku:

Hlaváč dava gól a přes půlku obrazovky začně blikat zlatým písmem nápis "MISTŘI!!!". Do toho už mi jen hučí v uších Vašek Tittlebach se slovy " Tak to doma můžete odšpuntovat"

Bože již nikdy více takových věcí :))
Reagovat
smazaný uživatel
Není co dodat...

http://www.youtube.com/watch?v=1PW0KjEo7ww

Ujčík, Hlaváč, bekhend, góóóóóól!!! :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za fotku Brooklyn, ona je neskutečně sexy... Zavidim Andy :D

Jinak jsem taky naštvanej, že hokej na ZOH bude vysílat Nova... Nedovedu si představit, že to bude třeba jeden z posledních zápasu Jardy za národak a nebude u toho Záruba.. :-(( Už vidím, jak třeba Ordinaci nevysílaj a dají přednost hokeji... Fakt parchanti největší... Aspon, že vysílací práva na LOH 2016 koupila ČT..
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Nejsi sám, kdo závidí. :) Uvidíme, jestli Jarda v Soči bude hrát. Nedávno se vyjádřil tak, že tomu moc nevěří. Je to pořád ještě daleko... Ale přál bych mu, aby se s reprezentací rozloučil nějakým úspěchem, pokud možno zlatým. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Tommy!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy zejtra v 9:20. Takže zase uvidim ho*no. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
J8 uvidím poprvé od US open celý zápas. S Wawrošem 1. set a dneska 3 gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl jenom set s Wawrinkou. A celý zápas s Raonicem, což ale nebyl moc dobrej zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to asi ne. Já právě s Wawrošek ten první, s dolgem první tři gamy, pak jsem musel pryč. Zítra uvidím ale první tři semi, 4. mě nezajímá, to bude jasnačka.
Reagovat
Pe3k
HIGHLIGHTS Shanghai Rolex Masters 2012 [HD]

http://www.youtube.com/watch?v=KLQ48Clm-9M&feature=g-all-u
Reagovat
gigin
Za chvílu "ičky" na plac. A teď babo raď!! :))) Asi to budu muset pojat, jakože hraje Německo x Srbsko :-OO Tvl Vlčku kde sííííííí??!! Poraď!!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, Srbija dnes valec..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Ana vyhrála. Myslím, že Petko se do toho pomalu dostává a moc jí přeju, aby se vrátila mezi špičku. Je to hezká a sympatická holka. A taky doufám, že spolu Ana a Petko ještě někdy budou hrát čtyřhru. Jsou to velmi dobré kamarádky a bylo hezké, jak se po zápase objaly. :)

Akorát mě štve, že jsem neviděl poslední dva gemy zápasu, protože na německém Eurosportu to přepli na nějakou blbou házenou a než jsem zapnul komp a naladil stream na netu, tak už byl konec... Omlouvám se fanouškům házené, ale fakt mě to naštvalo.
Reagovat
gigin
Po zralé úvaze a tajné radě jednoho místního uživatele jsem to Aničce nakonec přál :))
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře. :)
Reagovat
rubens
..sně tak, a ještě je mi trochu líto Johna, tomu nejde nepřát. :)
Reagovat
rubens
..mělo být níže..
Reagovat
a.magerova
Jo a já tam mám chybu mělo tam být "naštval" :-))
Reagovat
smazaný uživatel
za Johna jsem smutna, je to tunta - a Stepec me svym chytrym tenisem, dokonalym mazactvim a zalibou v dramatickem umeni - kde ja tohle uz videla???) rozciloval! Gratulace a hlavne nepolevit, famozni vysledky! :-)
Reagovat
Nola
ani vo sne by ma nenapadlo, že by Federer klesol pod turnaji na 2. miesto v rebríčku, ja mu to doprajem, viem si predstaviť radosť fanúšikov, ktorých má dnes ani najviac po celom svete, gratulujem!!
Pravdepodobne takúto sezónu už nezopakuje, mladší majú lepšiu kondičku, menej starostí, nie sú zaťažení rodinnými problémami...

a veľká gratulácia českým tenistom, porazili dnes dvoch amerických servismanov!!!

Nole ma potešil, Tipsa sklamal, tak to už chodí, zajtra snáď svitne krajší deň a Srbsko vydrží v akcii do konca turnaja
Reagovat
Heather_Fedex
dekujeme ;)
-ale to, ze tuhle sezonu uz nedokaze zopakovat a ze ma horsi kondicku sis mohla odpustit ;)
Reagovat
Nola
"pravdepodobne"...
Reagovat
Jan
Proč se zlobit, pokud je to pravda ?
Reagovat
Heather_Fedex
a kdo se zlobi??
Reagovat
J.M.
Lepší kondičku než Federer má stále málokdo. Federer je excelentně trénovaný. Problém vyššího věku, staršího těla, je hlavně pomalejší regenerace. Roger klidně zvládne bez problémů odehrát náročný, libovolně dlouhý zápas, kdy libovolně mladého soupeře utahá k smrti, tak jako dnes Stana nebo na olympiádě Juana. Ale pak v dalším zápase už to není on. Už se z toho tak rychle nevzpamatuje. Ta dlouhodobá výdrž, zápas od zápasu, turnaj za turnajem, už je horší. I proto je pro něj letos tak smrtící ta trojkombinace Basilej-Paříž-Londýn, která je kvůli olympiádě tři týdny bez přestávky. A to už asi Roger těžko dá jako loni. Letos měl problém hrát už v Římě, který byl hned po jeho vítězném Madridu, a to měl před Madridem snad šest týdnů volno. Samozřejmě se to týká i mladších hráčů, viz teď Nišikori a Raonič po Tokiu... Ale Roger býval ještě donedávna znám jako železný muž. Tím už pomalu přestává být.
Reagovat
Nola
neprotirečíš si? úsmev
kondička znamená, aj to, že zvládam absolvovať viac turnajov po sebe a dotiahnem to aspoň do semi, a tých mladých čo si menoval to je slabý odvar.. Federer ich dá lavou zadnou aj bez formy..
ja som mala na mysli trio Nole, Murray, Rafa, stačí porovnať ich kariéru vo veku Raonica, mladého japonca a všetkých tých nádejí, ktoré majú byť budúcimi jednotkami na okruhu
Reagovat
J.M.
Kondička je zkrácenina od kondice, a kondice je stav. Fyzická kondice je aktuální fyzický stav, který je proměnný v čase, závislý na okolnostech, které jsou do značné míry ovlivnitelné. Rogerova kondice v chvílích, kdy je v pořádku, je stále vynikající.

Naproti tomu fyziologický věk organismu je věc těžko ovlivnitelná, a i když se mění, tak jen k horšímu, a to (v porovnání se schopností ovlivňovat fyzickou kondici) jen velmi pozvolna. Ano, starší svaly se po zatěži obnovují pomaleji než mladé, jsou trošku pomalejí, fyziologické pochody ve starším těle probíhají pomaleji. Ale rozlišuji aktuální fyzickou kondici od věcí daných věkem. Horší regenerace se dá kompenzovat jiným plánováním, hraním menšího počtu turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
pridala bych i geologicke hledisko, kde stav kondice znamena priznive podminky pro hospodarnou tezbu.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
takze doufam, ze ze sebe v danem case vytezi maximum. Je mi Marina lito, ale musim ho v zajmu dobre veci obetovat.. :-)
Reagovat
a.magerova
City stranou, v zájmu "dobré věci" obětujeme každého!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo! Jauuu! :-)))
Reagovat
a.magerova
Gratulace všem dnešním vítězům, teda hlavně tomu "mému", samozřejmě i našim klukům a i ostatním.... :-))
Reagovat
rubens
Tak přijdu domů a co nevidím - samé hezké výsledky, óóó. Tedy skoro.
Taky velká gratula.
Reagovat
a.magerova
No jestli pod tím pojmem "tedy skoro" máš na mysli Feliciána, tak ten mě taky neštval, ale teda co už?!!! :-))))
Reagovat
VlS
Janko, a alou vařit Krakonoša. Fuj, to byl vejprask!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byl Tommy. Robin je Haase. :-)
Reagovat
VlS
Pravda - jsem trubka.
Reagovat
Pe3k
Gratulace maestru Federerovi k historickému zápisu a to za minimálně 300 týdnů v čele světového žebříčku. Just number one forever :)
Reagovat
gigin
S dovolením s připojím. Opravdu úžasné!!
Reagovat
a.magerova
Mám z toho radost snad větší než ON :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
...též se připojuji,mám obrovskou radost!!! Super Rogere!!
Reagovat
smazaný uživatel
dneškem to nekončí, jedeme na 333!
Reagovat
Heather_Fedex
dnesni rogeruv zapas byl presnou symbolikoutoho, jak tezke je tenhle milnik dosahnout ;)
obrovska gratulace k nadhernemu jubileu!
Reagovat
J.M.
No horší zpráva je, že s takovouto už to moc přes to kulaté čislo nepůjde. Novak jede jako dokonale namazaná mašina a střídání stráží se blíží. Mnohem víc bych dal přednost pozici č. 1 na konci roku. To je historicky-statisticky velmi ceněný údaj. Nějaký týden k té třístovce bude mít ještě šanci přidat zkraje příštího roku, ale jednička na konci roku, tam už, obávám se, může navždycky zůstat jako poslední ten rok 2009, což už je docela dávno, a Rogerovu kariéru i letošní úspěšnou sezónu to v historické perspektivě staví do trochu jiného světla (tedy že v roce 2012 už byl léta za zenitem).
Reagovat
Pe3k
Mohl by překonat i historický rekord Steffi Graf 377!
Reagovat
Heather_Fedex
a jinak zajimalo by me, o jaky chloupek by vedl po tomhle turnaji roger, kdyby zitra (nedejboze!) nestacil na cilice a novak by turnaj vyhral?
Reagovat
tommr
Federer by zůstal i nadále první, ale ved by už jen o 15 bodů ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
diki ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prozatím bude stačit 311 !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prozatím bude stačit 311!
Reagovat
smazaný uživatel
Haas hraje fakt parádně. Hned jsem si vzpomněl na ten zápas s Gulbisem na UO to byl rozhodně jeden z nejlepších zápasů co sem kdy viděl. Doufám, že se ještě stihnou někde potkat.
Reagovat
J.M.
Haas jede fantasticky. Nepamatuju se, že bych někdy viděl Tipsareviče tak bezradného. Tak snad to vydrží.
Reagovat
tommr
jj Haas mu dává pěknou nakládačku ... :)
Reagovat
tommr
od 8:00 našeho času hraje Tomáš s Tsongou - bude to nejen souboj o semifinále, ale i přímej souboj o šestý místo v žebříčku ... :)
Hned po skončení Tomášova zápasu nastoupí Radek proti Murraymu. Radek by se v případě vítězství vrátil zpátky do první třicítky ... :)
Oba zápasy našich bude vysílat Nova Sport. Vypadá to ale, že neuvidíme začátek prvního zápasu, protože Nova Sport plánuje začátek přímýho přenosu až na 8:35 ...
Reagovat
smazaný uživatel
... a Federer vs Čilič zítra od 14,00 h.To je super!!
Reagovat
Bob
koukej se vzpamatovat a začni hrát sakra!!
Reagovat
tommr
uklidni se laskavě a neřvi tak - jsou tady i lidi, kterým to takhle perfektně vyhovuje ... :)
Reagovat
Fandina
zároveň na Eurosportu v rozhovoru a taky koukám na něj na netu. No tak rozhovor tedy zajímavý, ale měřítkem inteligence, jak tady bylo včera psáno, tak tam nic zvlášního nepozoruji. Normální jako každý jiný tenista v rozhovorech, které jsem slyšela ... úsměv
Pokud se týká hry teď momentálně s Tommym ... tak bezesporu držím palce krásnému Tommymu a co se týká Tipsy, bojuje to se musí nechat, nicméně Haas vyhrál první set a zatím má evidentně navrh. Tak jen tak dál.
Reagovat
Bob
Já jsem klidný. Nevyšiluji jako ty, když si někdo do tebe rýpne, ohledně Tvé kritiky na všechno ;) Asi nevíš, co to je být v klidu, fandím Tipsovi, tak mu prostě přeju.
Reagovat
tommr
tak hlavní je, že si v klidu. Co říkáš tomu výsledku? Dobrý, ne? :)
Reagovat
gigin
Bob: Klid, tak hukl no :)
tommr: Tvl ty jsi taky dobrý rejpal!! Na tebe si jednou počkám!! :)
Fandina: Ty tu zase říkáš věci, které tu vůbec nezazněly!!!!
Reagovat
Bob
Haas hrál skvěle, to musím uznat. Nemám s tím problém. Více mě těší, že se tak trapně snažíš :)
Reagovat
tommr
mě už to nedalo. Bob se tady do mě furt naváží a tak jsem mu dal jednou trochu ochutnat jeho vlastní medicinu. A podívej se jak hned prská ... :)
Reagovat
Fandina
gigin ... psalo se tu včera že byl nějaký rozhovor s Tipsou a teď byl na Eurosportu, tak si myslím, že to byla repríza toho včerejšího a neviděla jsem na něm nic tak extrovního, abych podle něj usuzovala na extra inteligenci kohokoli. Tak nebuď tak nepříjemný, všechno nečtu, co tu píšete ... úsměv
Reagovat
Bob
to nebyla moje medicína. tohle byl nějaký slabý odvárek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nepsal konkrétně o tomhle rozhovoru. Říkal jsem, že všechny jeho rozhovory jsou hodně kvalitní a z toho je vidět ta inteligence. Někteří hráči mají třeba problém v těch rozhovorech a někdy celkem melou nesmysly, ale on je zvládá prvotřídně. Tady aby se jeden bál něco napsat.
Reagovat
gigin
Podle včerejšího rozhovoru se nic neposuzovalo. Jen jsem řekl, že tam působil celkem kultivovaně. Mutademus se připojil, že jeho rozhovory se mu líbí a že je podle něj nejinteligentnější hráč okruhu. Magerka ho odsunula na druhé místo. Pak přiletěla soječka a odšoupla ho úplně bokem, páč Isner má taky univerzitu. Bob totiž připomněl, že Jankela má taky nějakou školu. To bylo vše. Odpust mi mou nepříjemnost, už to nikdy neudělám.
Reagovat
Fandina
Člověče, děláš ty vůbec něco jiného než píšeš čteš Tenisportál. Nemám ti co odpouštět, když všechno chceš mít podle toho jak to proběhlo a pak to chceš i od druhého. Já nejsem ty proboha. Něco jsem si přečetla a odpovídím na to podle svého, nepitvám všechno doslovně jako ty. A hlavně to chce úsměv ... tečko!
Reagovat
smazaný uživatel
Někoho kvůli něčemu kritizovat a nakonec přiznat, že vlastně ani nevíš, jak to bylo. To je docela kumšt.
Reagovat
Fandina
V pohodě. Jasně Tipsa je inteligentní, ale to je spoustu jiných také a kromě toho on už nevím kdy to bylo, měl nějaké okénko při grandslamu a tak nějak se mi okoukal, prostě ho beru nějak běžně, obyčejně, průměrně asi tak nějak. Rozhovor nerozhovor ... úsměv
Reagovat
VlS
Ach jo, nec hápu co dělal Fedex v 1. a částečně 2. a ve 3. se Wawroš normálně po.....
Fanynky Fedexe můžou bejt spokojený s výhrou, ale co ten výkon?
Reagovat
a.magerova
Umíme i nad sem tam špatným výkonem přimhouřit oko a pochválit.... :-))
Reagovat
spaniel
Zapas s Luem taky nebyl buhvico, snad se to zlepsi...
Reagovat
J.M.
Výkon odpovídal tomu, jak na tom v této fázi sezóny je. První dvě třetiny letošní sezóny včetně olympiády pro něj byly mimořádně vyčerpávající. Už loni, kdy na tom nebyl s celkovou únavou tak špatně jako letos, si dal po US Open hodně dlouhou pauzu, Šanghaj vynechal. Myslím, že ani letos by do ní normálně nejel, ale v podstatě "musel" jenom kvůli tomu závodu o první příčku. Ale těch pár týdnů po US Open mu muselo stačit jak na odpočinek (který, jak po Davis Cupu říkal, nutně potřeboval), tak na následný trénink, a ani jedno z toho, na rozdíl od minulého roku, nemohlo být pořádné. A je to vidět. Ani ten závěr sezóny v hale bych letos v tomto světle neviděl moc... světle.
Reagovat
tommr
zápasy Federer-Wawrinka mi připomínají spíš exhibice s předem známým výsledkem než ostrý soutěžní zápasy. Federer obvykle nechá nejdřív Wawrinku trochu čuchnout, pak postupně začne přidávat a v závěru Wawrinka odpadne. Že to ještě někoho baví sledovat ... :)
Reagovat
Bob
škoda..
Reagovat
a.magerova
A kdes byl, když jsem tu potřebovala málem umělé dýchání, cos nenapsal, že se nervuju zbytečně.... :-/
Reagovat
tommr
já tyhle zápasy zásadně nesleduju, protože mi v nich chybí jakýkoli napětí. Ale chápu, že ty jako velká fanynka Federera to třeba prožíváš i když určitě taky musíš tušit jak to asi nakonec dopadne ... :)
Reagovat
a.magerova
No já něco tušila před zápasem, ale teda TO tušení mě během jednoho a půl setu zcela přešlo a začlo mi jít i o holý život :-))))
Reagovat
spaniel
To co predvedl Wawrinka ve tretim setu je tak na pokutu. Trucovity jak male decko.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zase Andyho neviděl. Ale aspoň že vyhrál. Radek taky pěkně, sice mi vyřadil Johna, ale přeju mu to. Nevidím ale proti Andymu sebemenší šanci na úspěch, nemá proti němu jedinou zbraň, kterou by ho mohl porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
když se to vezme kolem a kolem, kdyby se hovořilo o nějaké velké zbrani, měl by Štěpánek prohrávat naprosto s každým. Servis proůměr, backhand průměr, forehand na úrovni sedmé stovky žebříčku, jen ty voleje má velmi dobré. Ale pak je tu bojovnost, chytrost, změny tempa hry apod., díky kterým se Radek dostal tam, kam se dostal. Jen si myslím, že zítra už toho bude mít plné zuby a když u kraťasů nebude včas nohama, vzejde z toho spousta chyb či nalitých míčů pro Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže právě Murray je v tomhle taky výborný, takže mu Radkova hra vadit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jestli jsem psal u Štěpánka, že mu ve druhém setu odcházel až odešel první servis, tak nevím, co pak napsat o servisu Wawrinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Max Mirnyi has recorded his 600th tour-level doubles match win in Shanghai with Daniel Nestor.
Reagovat
gigin
Jeď!!!!! :))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bez šance
Reagovat
smazaný uživatel
Ale moc rád bych se mýlil. :D
Reagovat
Heather_Fedex
;((
Reagovat
a.magerova
Od kdy vy dva fandíte Švýcarovi?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Když ty můžeš fandit Tommymu proti Tommymu, tak já můžu fandit Švýcarovi proti Švýcarovi.
Reagovat
a.magerova
Jo tak vtipné odpovědi si cením :-))
Přesto pamatovat si budu!!!
Reagovat
gigin
Měls pravdu. Škoda no :)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby tam byl kdokoliv jinej, tak bych asi i věřil, ale Wawrinkovi proti Federovi bych snad nevěřil ani za stavu 6:0,5:0 40:0.
Reagovat
smazaný uživatel
*Federerovi
Reagovat
J.M.
Fascinuje mě, jak rychle to Radkovi ve třiatřiceti pořád běhá. Dneska tam měl neskutečné doběhnuté míče, prohozy z plného běhu. I anglický komentátor říkal, že Štěpánek je jeden z nejlepších obranářů. Což je dost zajímavé, když je známý hlavně jako špičkový síťař. Ale dneska běhal snad líp než zamlada.

Škoda však té spousty promarněných příležitostí, brejkbolů, setbolu ve druhém, setu... Takhle se zápas zbytečně protáhl, Radka to stálo hodně sil a ty mu podle mě budou zítra proti Murraymu chybět. Tam už by ve svém věku opravdu potřeboval být odpočatější, aby měl nějakou šanci.
Reagovat
tommr
síly budou zítra chybět nejen Radkovi, ale i Tomášovi - oba museli dneska odehrát těžký třísetový zápasy v singlu a k tomu navíc i deblovej zápas. Jejich soupeři naproti tomu k postupu potřebovali pouze dva sety ...
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek má velice dobrou schopnost předvídat. I proto vybere obrovskou spoustu míčů, které už vypadají ztraceně, i když nemá atletické schopnosti Nadala, Djokoviče nebo Murrayho. V tomhle kdysi vynikala třeba Martina Hingisová.
Reagovat
tommr
dnešní výhra Tomáše nad Querrym byla už jeho 52.vítězství v letošní sezoně ...
Připomínám, že loni vyhrál celkem 53 zápasů což byl jeho historicky nejlepší výsledek. Letos má tudíž našlápnuto k vytvoření novýho rekordu - šanci na vyrovnání lonskýho čísla bude mít už v dalším zápase v Šanghaji proti Tsongovi a i kdyby se mu to nepovedlo tak bude mít ještě další příležitosti ve Stockholmu, v Paříži, na TM a ve finále DC. Osobně tipuju, že na každým z těhle turnajů minimálně jedno vítězství přidá ... :)
Reagovat
Fandina
Tomovi a Radkovi ... super super super ... jen tak dál!
Reagovat
VlS
Zdá se, že forma u Tomáše stále je a Radek se do ní asi docela dostal.
Tomův postup jsem očekával a proti Samovi jsem mu věřil. Gratulace teď doré oko a hodně štěstí na JWT, bude to přímý souboj o 6. pozici v rankingu.
Radkovi jsem naopak nevěřil a moc mile mě překvapil pestrou hrou nekalenou mnoha zbytečnými chybami a hlavně velmi dobrým returnem. Zážitek mi trochu pokazilo Radkovo dětinské extempore v 1. setu s Lajánim. Jak to trefně komentoval komentátor na NS, pokud nehlásil challenge nebo neřídil dopravu, tak co tam proboha dělal? Zbytečný "tricky" úlet.
Reagovat
Fandina
Co tam Radek dělal by mě tedy také moc zajímalo, ale ať to bylo co to bylo, evidentně oko nechtěl, reagoval velmi přesvědčivě, to se nedá hrát. Problém je na umpire, když mu Radek vysvětlil, že oko nechtěl, měl to reflektovat. Ale jak známo, rozhodčí má vždycky pravdu ... úsměv
Reagovat
J.M.
Rozhodčí to reflektoval - oko se nekonalo, když jej Radek nechtěl. Jenomže pak se Radek neměl co divit, když o ten bod přišel, když po podání zastavil hru. Prostě jednoznačně a pouze jeho chyba, rozhodčí neudělal nic špatně.
Reagovat
Fandina
Tu hru zastavil rozhodčí, ne Radek.
Reagovat
J.M.
Radek ji zastavil tím, že zvedl ruku a přestal hrát (a pak to donekonečna popíral, přestože záznam to jasně potvrdil). To je způsob, kterým hráč zastavuje hru. Rozhodčí jenom konal podle toho.
Reagovat
Fandina
Ruku nezvedal, měl pořád raketu nahoře i po úderu nedal jí vůbec dolu a zajímavé je hlavně to, jak trval na svém, že nechtěl ani oko ani zastavit hru ... tak nevím ... úsměv
Reagovat
VlS
Fandino, ty víš že já taky fandím našim, ale kvůli tomu nebudu hrát slepého a blbého. Rozhodčí pochopil jasné a nesporné gesto k zastavení hry jako požadavek na zastavení hry. Chyba rozhodčího byla, že to nedotáhl do konce a nenechal jestřába promítnout, ale to je detail. To nija nesnižuje fakt, že Radek hrál super zápas, krásnej na koukání, zajímavej a zábavnej.
I kdyby jestřába nechtěl, tak si musel být vědom, že udělal gesto, který nemohl rozhodčí pochopit jinak, měl bejt potichu a podívat se na filmeček a bylo by. Zbytečná kaňka na super výkonu.
Reagovat
J.M.
Nebyla chyba rozhodčího, že nenechal přehrát oko - hráči si někdy řeknou o challenge, nebo to tak vypadá, ale pak se rychle rozmyslí a stáhnou to, a rozhodčí to respektuje. To se stává. Nicméně to zastavení hry bylo evidentní - nejen to jasné gesto zvednuté ruky, ale i to, jak ihned po něm přestal hrát.
Reagovat
Fandina
Jsme na anonymním webu, tady si na nic nehraju, to bych se na to vykašlala, abych sem psala něco neupřímně ... úsměv.
Podle mě Radek oko nechtěl a proto byl tak přesvědčivý a umpire si myslel, že ho chce a to je všechno. To se stává při hře, kdyby se nehrálo, nebyly by zápletky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Víte Fandino, obykle tu na moc věcí nereaguji a Radek odehrál skvělý zápas, ale zřejmě jste nikdy nehrála tenis či nebyla pod řádným sportovním tlakem. Tak tedy, Radku: toto sis mohl odpustit. BEZ ÚSMĚVU :(
Reagovat
Pe3k
Gratulace Radkovi. Je to frajer. Berdych taky postupuje, takže ideálka.
Reagovat
tommr
to je opravdu velikej úspěch - zvlášt v Šanghaji kde se Tomášovi v minulejch létech moc nedařilo ... :)
Pro Tomáše znamená dnešní postup už téměř stoprocentní jistotu účasti na TM. Připravit by ho o ní mohla jen zcela mimořádná souhra náhod ... :)
Radek se díky dnešnímu vítězství zase posune zpátky do první čtyřicítky což mu zaručuje přímou účast na všech ATP turnajích a dává mu velkou šanci na nasazení na GS ... :)
Jejich dobrá forma je navíc velkým příslibem pro nadcházející finále DC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Famózně Radek. Opět ukázal, jaký je dříč. Je s podivem, že někdo s tak slabým forehandem dokáže hrát na tak vysoké úrovni, navíc v tolika letech. Ale Radkova herní inteligence, to je famózní záležitost. Za stavu 5:3 30:15 vytáhl Isner nádherný prohoz a následující míč fakt stál za to, nikdo nechtěl jít do útoku, nikdo nechtěl udělat chybu, ale zároveň pustit toho druhého do útoku. Radek držel forehandem Isnera v backhandovém rohu a jako svůj 17.úder ve výměně z ničeho nic na utahaného Američana vytáhl nádherný kraťas! Na Radkův variabilní tenis se spoustou změn rytmu se mi moc dobře dívá a ještě lepší je, když vyhrává. Radek se srovnal s Benneteauem na 35.místě žebříčku a vzhledem k tomu, že toho teď moc neobhajuje, spíš skoro nic, může opět reálně uvažovat o příčkách znamenajících na Australian open nasazené pozice!
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobře Radek. Teď ještě toho Murrayho. ;-)
Reagovat
tommr
před začátkem turnaje bych řek, že Radek nemá nejmenší šanci, ale po skvělejch výkonech proti Gasquetovi a Isnerovi už to nevidím tak beznadějně. Pokud se náladovej Murray špatně vyspí může ho Radek hodně potrápit nebo dokonce i porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom jsem mírně upravil 1. příspěvek v diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
v pořádku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek Andíka porazit nemůže není toho hoden!
Reagovat
spaniel
Parada! Vyhra Radka me vzdycky potesi, nad Isnerem obzvlast!
Reagovat
tommr
dneska ČR-USA zatím 2:0 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radku, doraz ho!
Reagovat
smazaný uživatel
Na http://live-tennis.eu/ už má body připsané :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je škody, to je škody. Radkovi v TB úplně odešel servis, nedal jediné první podání do kurtu. Naopak Isner si servisem pomohl, Štěpánkův return za stavu 4:3 zůstal na pásce, pak dal Isner eso. Za stavu 5:5 vyhodil Radek lehký forehand asi půl metru ven a Isner opět bodoval servisem. Možná rozhodující moment TB ale přišel už dříve. Za stavu 2:1 se Radek dostal z defenzívy a prohazoval Isnera z dobré pozice uvnitř kurtu, Američan se jen smutně díval, ale balónek skončil kousek pod páskou v síti. Jde se do třetího setu.
Reagovat
smazaný uživatel
ve druhém setu uhrál Isner celkem 41 míčů - z toho dal 10 es plus několik dalších přímých bodů z podání. Ten servis má famózní, ale tenis to je jak pojď mě ***
Reagovat
smazaný uživatel
Pcha a Radek vyhrál!!!Opět gratulace!Umí to říci ti kritici tady?
Reagovat
smazaný uživatel
trollové vylézají jen při porážkách
Reagovat
smazaný uživatel
Díky odhlášení asi 6 hráčů se Rosol i Hájek dostanou ve Stockholmu přímo do hlavní soutěže. Zatím tam jsou přihlášení i Berdych s Tsongou, ale nevěřím, že ten z nich, který postoupí do semifinále, pojede i do Stockholmu. Obzvláště když oba hráli i minulý týden. Rosol je ovšem přihlášený i do hůře obsazené Moskvy, kde díky ohlášení pár lidí má rovněž právo na první kolo. Uvidíme, pro který turnaj se rozhodne. Oba dva, tedy Hájek i Rosol jsou přihlášení i do Vídně, kde jsou momentálně první a druhý pod čarou. V přihláškách figuruje i Del Potro, který údajně opravdu přijede.
Reagovat
smazaný uživatel
a Nole opět v suchém tričku. Vypadá to, že to první místo na konci roku opravdu chce.
Reagovat
Sonja
Jojo, v suchém pyžamku:-))))
Každopádně jeden z dvojice Tipsa/Haas bude teprv tvrdý oříšek... pokud nám to Tipsa teda nepustí z kamarádství jako vždycky:-P
Reagovat
gigin
Jako Feli taky není žádný nazdárek!! Výborný hráč s výtečným servisem. Dnes teda mrak nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Přešťastní čínští kameramani běhají kolem Radka, který se, evidentně oprávněně, hádá o jestřábí oko.
Reagovat
J.M.
To jsou zase ty klasické momenty, kterými si Radek tak kazí pověst... Tak dobře hraje, má to nadějně rozehrané, a pak takový nepochopitelný zkrat, kdy se člověk skoro stydí, že mu fandí, a je mu líto chudáka rozhodčího, který musí snášet tu donekonečna protahovanou trapnost. Ještě že diváci to moc neprožívají. Co k takovým mozkovým výpadkům Radka vede, vždyť je to úplně zbytečné... První set má i tak v kapse.
Reagovat
smazaný uživatel
Plně souhlasím s komentářem. Na druhou stranu chápu, co k tomu Radka vede: on je prostě "po...ný" profík, který chce rozhodit soupeřův rytmus na podání. Ví, že John se občas trochu vyvést z rytmu nechá, a byla by určitě výhoda vstupovat do druhého setu na servisu.

Jinak hádka s rozhodčím byla trapná, na druhou stranu striktně vzato, když rozhodčí zastaví výměnu pro domnělý challenge, není asi úplně podle regulí, aby se utíkal k výroku "když teda ne challenge, tak hindrance". Spíš to měl být let s tím, že Radkovi vysvětlí, že příště tu zvednutou raketu už za hindrance bude považovat. (Omlouvám se za "tenis speak" plný anglismů. :-) )
Reagovat
tommr
to bylo od Radka dost neštastný. Já takovýhle dohadovačky s rozhodčíma nemám rád ani v případě kdy se hráči stane jasná křivda a tady to bylo opravdu hodně sporný ...
Reagovat
J.M.
Tak já myslím, že na tomhle nebylo sporného vůbec nic. :-) Radek prostě zvedl ruku a přestal hrát, a pak tvrdil, že nepřestal hrát. :-) A opakovalů to donekonečna pak i hlavnímu rozhodčímu. Prostě úlet, který si dovedu vysvětlit jen nějakou lehkou duševní poruchou (to nemyslím jako urážku, jsou takoví, kteří občas něco takového spáchají, nějaký zkrat, a ani si to neuvědomují, přitom jinak jsou po většinu času fajn).
Reagovat
tommr
já to myslel sporný jako z pohledu "poškozenýho" to jest Radka. I jemu muselo bejt přece jasný, že rozhodčí ho nijak nezaříz a že nemá šanci to nějak ukecat a rozhodnutí zvrátit ...
Reagovat
J.M.
Tak to, že nemají šanci to ukecat, je snad jasné každému sportovci, který se kdy hádal s rozhodčím. :-) Nemyslím si, že by se v historii sportu někdy stalo, že by hráč něco vyhádal. Přesto to hráči z nějakého důvodu dělají pořád znovu. Pokud jsou přesvědčení, že byli poškozeni, tak to je i pochopitelné. Ale tady si myslím, že Radek nevěděl, co dělá (kdyby to věděl, tak by mu podle mě hanba nedovolila v tom pokračovat), prostě duševní zkrat. Myslím, že nějaká taková diagnóza existuje, když má člověk občas takové excesy, blikance.
Reagovat
smazaný uživatel
drtivá většina sportovců se hádá s rozhodčími, když si myslí, že mají pravdu. A když není k dispozici něco jako jestřábí oko či video rozhodčí, z 99,9% ty prostesty nic nezmění.
Reagovat
tommr
no pár případů by se asi našlo, ale v 99,99% to původní rozhodnutí rozhodčích platí at už je správný nebo ne. V tomhle konkrétním případě se Radek hádal dvojnásob zbytečně, protože jednak neměl šanci na zvrácení výrolku a jednak neměl v podstatě ani důvod ...
Reagovat
smazaný uživatel
K hádání se s rozhodčími.
Slyšel jsem kdysi dobrou hlášku "Vytvářím tlak na rozhodčího". Čili tenhle míč už je ztracen, ale příště už mi to rozhodčí uzná.
Reagovat
smazaný uživatel
já pískám basket na docela vysoké republikové úrovni a spousta trenérů tvrdí, že prostě nemohou sedět jak leklé ryby, že prostě na rozhodčího je třeba vytvářet permanentně tlak, že pak rozhodčí třeba jeden, dva sporné balóny přisoudí jejich týmu, což může ve vyrovnaném utkání rozhodnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Mi se prostě líbí ta hláška.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobře Tomáš. Ještě teď toho Tsongu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist