Časem se k nejlepším prokoušu, věří Berdych

22. 1. 2013, 19:13
Aktuality 78
Proti nejlepšímu tenisovému kvartetu světa se mu příliš nedaří, a dnešní zápas s Novakem Djokovičem to jen potvrdil. Jak ale Tomáš Berdych doufá, častější zápasy s elitní čtyřkou mu pomůžou, aby se v budoucnu dotáhl na jejich úroveň.
Tomáš Berdych

"Teď prohra mrzí, štve. Na druhou stranu je potřeba se zase zavřít a tvrdě na sobě makat," řekl sedmadvacetiletý Berdych českým novinářům v Melbourne. "Člověk se z toho musí poučit a trpělivě jít za tím, co dělá," snažil se hledět dopředu.

Berdychovi se proti nejlepší čtveřici žebříčku ATP převážně nedaří - s Djokovičem má na okruhu ATP bilanci 1:12, s Rogerem Federerem 5:11, s Rafaelem Nadalem 3:12 a jen s britským tenistou Andym Murraym je na tom alespoň neutrálně 4:4.

Zápas s Djokovičem ukázal, že Berdych dokáže hvězdy přehrát. Ve druhém setu Srba agresivní hrou zatlačil, udržet hru na nejvyšší úrovni se mu ale déle nepodařilo. "Je to hodně těžké, ale když na každém turnaji budu hrát s jedním z těch čtyř, je to ta nejlepší cesta, jak se k nim prokousat co nejblíž," řekl Berdych.

Svěřenec trenéra Tomáše Krupy si myslí, že je potřeba se v zápasech s Djokovičem a spol. posunout ještě blíž k základní čáře, aby mohl výměny zrychlit. "Na to je třeba míče čistě trefovat. To není nic jednoduchého. Jde o dlouhodobější proces, ale je to cesta, jak na ty první tři hráče světa," uvažoval Berdych nahlas.

Ve čtvrtfinále skončil Berdych na Australian Open potřetí za sebou. Předloni prohrál ve stejné fázi s Djokovičem, loni s Nadalem. Letošním turnajem v Melbourne jinak prošel hladce, v prvních čtyřech kolech neztratil ani set. Jak turnaj hodnotil? "Jsou na to dva pohledy. Jeden je splněná povinnost a druhý, že utkání s Djokovičem nebylo úplně podle mých představ. Určitě je na čem pracovat," řekl.

Zápas s Djokovičem odehrál Berdych podle svých slov na oficiální tiskové konferenci tak na 75 procent. Netrefoval míče čistě, proto zvláště v prvním setu nehrál dostatečně dlouhé údery. "Člověk není na kurtu sám, nehraje proti časomíře. Ne, že by byl Djokovič k poražení, ale určitě šlo hrát vyrovnané utkání."

pva, ČTK

Komentáře

78
Přidat komentář
darek.vrana
Musíš začít hrát kraťasy:)
Reagovat
darek.vrana
Jde totiž taky o to, že soupeř musí být pořád ve střehu a připraven, že bude muset běžet dopředu, ne jen do stran.
Reagovat
smazaný uživatel
Pomalu na něj. Zatím si je začal oblékat.
Reagovat
Mayo
no to určite :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle me na nem tak neuveritelne stve, zase si stezuje jak se mu nedarilo, jak nehral na 75%. Ja ten zapas videl a hral pouze to co mu Novak dovolil. Ano pravda druhej set, vyhral jen diky tomu, ze si Djoko myslel, ze to pujde samo a trosku se nesoustredil a najednou prohraval 2:0. Pak zacal zase hrat a Tomas mel velkou kliku, ze to nejak dopodaval. Pak uz to bylo v rezii Novaka, tak o cem se bavi? 5 let prohlasuje jak se k nim priblizi a muze s nima hrat. On je muze porazit, ale nemuze je porazet. "Velka ctyrka" je proste na jinym levelu a on to proste nedozene ve 27. letech. Nevim proc nemuze na tiskovce pochvalit Djoka a rict ze na to proste nemel? Mel bych ho radsi....
Reagovat
gigin
Djok is hero...congrats
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak nějak.
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle nemůžu úplně souhlasit. Tohle totiž není otázka správného přístupu, slušnosti nebo arogance. Tomáš si pořád myslí, že se k těm nejlepším dotáhnout může a pokad je o tom přesvědčený, jakože nejspíš je, je z jeho pohledu hloupost říkat, že na to nemá a že soupeři jsou lepší. Samozřejmě realita tomu plně neodpovídá, ale jeho slova se pořád můžou naplnit, tudíž tvůj příspěvek neoplývá argumentační hodnotou a je zcestný.
Reagovat
smazaný uživatel
"Mlceti zlato!" Ale nemusim mit vsechny poklady sveta. Vyjadreni Toma je uplne nearogantni, optimisticky, pracovity a naprosto logicky. A tomasinho s Mutademem - jste opravdu deti.. :-)

Ale pro poradek jeste zpetne konkretne k Mutademovi (a jeho odbornictvi pres udery) - ja jsem to skutecne v otazce k FH Djokovice myslela ironicky. O:-) Ale libila se mi tvoje odpoved, byla naprosto normalni a rozumna, proto jsem se stahla.. Mir! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja teda nevim, kdyt je to jak kdyz pes jitrnicku sezral, porad jen jecy, kecy, kecy vo nicem, po kazdym prohranym zapase, kdyt uz je to k smichu. Nikdo po nem nechce aby o sobe rikal, ze je lempl a ze na to nema, at si veri to je dobre, verit si musi, bez toho by to nemoh hrat, ale trocha pokory vuci souperum, by mu neskodila.... Jo a dneska na Djoka skutecne nemel...
Reagovat
smazaný uživatel
Neměl, ale dnes nebyl hlavní důvod v tom, že by byl Novak obecně lepším hráčem, kterým nepochybně je, jako třeba v zápasech minulých, bylo to proto, že tomáš sehrál pouze průměrný zápas, ostatně jak sám zdůraznil. I proto mi přijdou všechna ta slova o pokoře a vynášení Novaka do nebes, za tenhle zápas, přehnaná..;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, máte pravdu. Dělat si legraci z hloupých lidí je dětinské. Stydím se. Ty taky můj deblový partnere co?
Reagovat
smazaný uživatel
mas to sofistikovane, ale uz bych to nechala....
Reagovat
smazaný uživatel
není, ale nic se nemá přehánět...snadno bys za něj totiž mohl být posléze označen rovněž
Reagovat
smazaný uživatel
To mi bylo jasný. Nedělám si iluze. Nejsem žádnej odborník (ani si to o sobě nemyslim). Takže je jasný, že když to někdo napíše, skutečnému odborníkovi to připadá směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně!
Reagovat
VlS
On si nestěžuje, že se mu nedařilo, on konstauje, že hrál hůř než mohl a měl hrát a to je velikej rozdíl. Tvoje a Tomasinhova touha se ukázat na tom, že do někoho jiného kopnu, je tady už docela profláknutá. Cose tak zviditelnit něčím pozitivním?
Reagovat
smazaný uživatel
Co se takhle podívat níž? A myslím, že profláklý pozitivním jsem dost, o to se neboj :-)

Samozřejmě, že souhlas se Soobem mířil k tomu, že na ně prostě nemá a nemá čas je dohnat, když jsou Djokvoči s Murraym o dva roky mladší a mají daleko větší potenciál zlepšovat se.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja do nikoho nekopu, proste je to furt dokola. Prijde mi ze odehraje dobrej turnaj, stoupne mu to do hlavy a misto aby zacal trenovat jeste vic, tak se necha ukolibat dalsi 2 turnaje se mu nepovedou a pak vypravi, ze ma na vic, ze umi hrat lip, ze tenkrat to slo....
Reagovat
Fandina
Soob protože život je pořád dokola, jednou vyhraje podruhé prohraje a tady v tom případě jen řekl, že nehrál na 100 procent a sám musí vědět jak to s ním je. Ty přece když hraješ, nebo i při jiné činnosti také víš, co bylo jiné než jindy a proč k tomu došlo. Zlobil se sám na sebe, že hrál blbě a pro jeho fanoušky dobrá zpráva, že se bude příště snažit to odstranit a může být lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Berdychove slová oceňujem. Je veľmi správne, že má takýto postoj. Pre fanúšikov to sú možno nereálne plány, no on samotný to predsa musí vidieť inak. U mňa palec hore.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se rozhodl, letos vyhraju Wimbledon. A jelikož moc chci, nevidím jedinou překážku, k nejlepším se taky časem prokoušu, půlrok mi bude stačit. A společně s carolym vyhlašujeme útok na titul z mixu, hrozně mco po něm toužíme, takže proč ne? Kdo se přidá do debla, abych měl treble?

Jak říká reklama na Adidas: "Impossible is nothing". Společnými silami a chtěním dokážeme divy.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň někdo to pochopil. Jinak do toho debla bych šel. Mám sice tragický bekhend, ale to se podá, protože když to chci, dokážu to a když to říkám, není důvod tomu nevěřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si budeme rozumět, já jsem na tom naopak. Mám příšerný forhend, technicky ho nezvládám, ale když si před zápasem řeknu, že to půjde, tak to prostě půjde. Taky jsem si řekl před dvěma lety, že chci bekhend jako Andy a postupně se k němu blížím, když totiž chceš, dokážeš nemožné. Myslím, že ani Bryanovci na naší touhu nebudou stačit, prostě ovládneme tenisový grál.
Reagovat
Fandina
Mutademus ... být tebou, tak bych se moc nesmála tomu, že když chci tak toho hodně dokážu. To není můj výmysl, to je zkušenost hodně lidí a netýká se to jen sportu. Chci podnikat, tak podnikám. Chci jet do Wimbledonu, tak pojedu. Všechno je to o chtění. Porazit pro Toma nejlepší není nic nereálného.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, chci porazit Nadala. Splní se mi to?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Bryany pošleme do důchodu.
Reagovat
smazaný uživatel
A v Riu pošlem do důchodu Rogera. Ale vlastně, když tam nebude chtít, tak asi s tím nic nenaděláme že?
Reagovat
Stan_Borowitz
Grál nemůžeš ovládnout. Vzpomeň na toho nacistu v Indiana Jonesovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To ne no. Je to jen jeho rozhodnutí. My nemáme právo ho k tomu nutit.
Reagovat
Fandina
tomasinho, Mutademus ... jste ještě děti, a to je super a proč nééééééé ... fandím vám ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, nějak se mi dneska nechtělo ulehnout do postýlky bez pohádky. Nepřečteš mi nějakou? Třeba o tom jak český chtěl a nakonec toho, po čem toužil, dosáhl?
Reagovat
smazaný uživatel
jak český Honza
Reagovat
pepin
Fandino nech je, jestli chtějí do Ria, holka tam za týden letí a pak ještě do Mexika tak ji poprosím at jim to tam zařídí.
Reagovat
Fandina
Nic jim nezařizuj, aby ještě holce neudělali ostudu, vždyť vůbec nevíš, jak hrají, jsou to truhlíci ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
I truhlík může být king, když chce.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... vidíš, jak se učíš ... teď to jen uvést do praxe ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by nemohl. Federera a Murrayho dokáže porážet. Teď se vrací Nadal, takže kdo ví? Třeba vyzraje i na něj. Navíc jejich poslední zápasy byly hodně koukatelné a vyrovnané. A pak je tu Djokovic, momentální světová jednička. Když je ve formě je to strašně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomovi teda moc nevěřím, ale jeho přístup se mi líbí. Hlavně to nevzdávat ;)
Reagovat
carolyn
A on už hraje v těch novejch hadrech, nebo ještě né? Nemá na nich logo... tak jak to je?
Reagovat
Bob
Až na příštím turnaji bude hrát v novém. Tohle je neznačkové oblečení.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je tohle ono, akorát bez loga, protože má třeba smlouvu až od února. Sám od sebe by si tak krátké gatě nevzal.
Reagovat
carolyn
To snad ještě nemůže být ono, vždyt v tom vypadá jak hastroš :-/
Reagovat
gigin
Fandina vás zařeže!! :DDD
Reagovat
Fandina
ale ne ... Tom se k nejlepším prokouše, když to říká, není důvod tomu nevěřit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No maximálně kdyby je doslova pokousal, jinak ne.
Reagovat
carolyn
Třeba jo, všechny je porazí a pak se probudí ze sna :-D
Reagovat
Heather_Fedex
a kdyz janko rekne, ze cte dostojevskeho, je duvod tomu neverit?
Reagovat
Fandina
Heather proč by někdo nemohl číst Dostojevského. Kup si ho a čti si ho také. Není to žádná věda.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže, kdyby to teď řekl třeba Hájek nebo Hernych, tak taky není důvod tomu nevěřit?
Reagovat
Fandina
Mutademus ... Hájek ani Hernych nejsou mezi nejlepšími osmi. Ty mají před sebou jiné úkoly. Tomáš byl na US Open v semi teď QF, tři roky za sebou, před dvěma lety finále Wimbledonu. Kdo jiný by měl chtít porážet nejužší špičku než on. Když na sobě zamaká, tak to není nereálné ... úsměv
Reagovat
carolyn
no tak na tohle fakt jen úsměv, Fandino, nic jinýho než úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně jedno. Tady jde o to, že podle tebe jenom proto že to říká, tak se to určitě stane. Si takhle naivní vždycky?
Reagovat
Fandina
Mutademus ... ty děláš, jako by nikdy neporazil nikoho ze špičky. Rogera na US Open, Andyho taky někdy vloni a když na sobě zamaká, může i ostatní.

Carolyn ... ty těžko něco pochopíš ... úsměv
Reagovat
carolyn
Třeba se k tomu, aby jsme tě tady všichni pochopili, taky jednou prokoušem :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takhle sem to vůbec nemyslel, ale to je fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie vždy, ale dosť často.
Reagovat
smazaný uživatel
kvůli způsobu vašeho myšlení je spousta nadějných, talentovaných hráčů tam kde jsou (nikde/nízko). Tomáš je šetý, protože věří, že může být lepší (top4). Pokud rezignuje a připustí, že na ty čtyři nemá, brzo vypadne z desítky...
Reagovat
Fandina
carolyn a za koho mluvíš, když říkáš všichni?
Reagovat
Stan_Borowitz
Přátelé, možné je všechno - otázka je, s jakou pravděpodobností. Nedá se vyloučit, že se Tomáš Berdych zlepší tak, že začne pravidelně porážet hráče první trojky, v tom má Fandina pravdu. Ale pravděpodobnost, že se to stane, je poměrně malá a každoročně klesá.
Reagovat
carolyn
podle způsobu tvého myšlení, ani nepochopíš co ti Mutademus chce říct :-))
radši jdu, zase debata o ničem
Reagovat
Heather_Fedex
takova je priblizne kazda 2. debata, kt. se fandina zucastni
Reagovat
Fandina
carolyn jenže já nevím, co měl Mutademus na mysli, každý jsme jiný, já si přečetla co řekl Tomáš a napsala jsem, že když bude chtít a zamaká na sebě, tak že může porážet ty nejlepší. Pokud měl Mutademus něco na mysli, tak já měla toto a na toto jsem mu odpovídala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl... Já o voze ty o koze.
Já nemluvim o ambicích Berdycha, vlastně vůbec nemluvim o Berdychovi.
Jen řikám, že je nesmysl říct: "Když to říká, není důvod tomu nevěřit"
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys to napsala takhle, tak není žádný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
A tim končim, přeberte si to jak chcete. Už na to nemám..
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDD
Reagovat
Fandina
Mutademus ... zbytečně se čílíš na věcech které jsou k ničemu. Řekla jsem to, protože když někdo něco chce a moc chce, tak to dosahne a toto porážet ty nejlepší zase není tak nereálné pro Tomáše, ale musí na sobě ještě zamakat. Možná jsem to řekla moc kategoricky, ale vpodstatě má všechno ve svých rukou ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
"když někdo něco chce a moc chce, tak to dosáhne"

Tak to je hodně odvážné tvrzení... Podle mne je to podmínka nutná, nikoli však dostačující.
Reagovat
Heather_Fedex
predpokladam, ze kdyz si napsala, ze nemame pravo hodnotit druhych, ze to bylo taky tak kategoricke....
Reagovat
Fandina
je jasné, že to chtění musí být realistické, žádná fantasmagorie, tak jsem to myslela. Dávám si sice velké ale ne nesplnitelné cíle.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to jo, to už zní úplně jinak.

Samozřejmě je otázka, je-li přání TB realistické, nebo spíše fantasmagorie. To samozřejmě nikdo neví. Ale každý má asi nějaké své fyzické/psychické hranice, za které se nedostane, kdyby se rozkrájel. Možná už jich Tomáš dosáhl. A třeba ještě ne. Uvidíme...
Reagovat
Fandina
Přesně tak, každý z nás se známe nejlépe a proto jsem napsala, že pokud si Tomáš věří, že je může porazit, také mu věřím, protože se mi zase nezdá, že by hrál tak nesplnitelně, aby se mu to nepovedlo. Věřím tomu, že Noleho ještě někdy porazí ... úsměv
Reagovat
carolyn
:-DDD
je tak vtipnej, nebo tak ...??
Reagovat
Heather_Fedex
uz vcera bylo pozde...
;ppp
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš, nemáš 22 rokov že by si mal toľko času nazvyš ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nebylo pozdě, už včera bylo. Nole s Andym jsou o dva roky mladší a mají prostě větší prostor k zlepšení. Berdycj he výborný tenista, když má den, tak dokáže porazit i ty čtyři, spíše teda Federera a Murrayho, kteří mu sedí více. Nedokáže je ale porážet a já pochybuju, že se na tom něco změní. Hlavně v těch důležitých zápasech. Ale co, být šestým hráčem světa je velikánský úspěch a s odstupem času po kairéře to bude brát taky jinak. Podle na ty nejlepší prostě nemá. Ale to nikdo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist