Carreno-Busta neprohrál už 39 zápasů v řadě. V Maroku vyřadil obhájce Andújara

9. 4. 2013, 21:54
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Pablo Carreno-Busta má formu jako hrom. I když jednadvacetiletý Španěl hrál letos jen na turnajích Futures, dnes na podniku ATP v Casablance vyřadil dvojnásobného obhájce titulu Pabla Andújara a vyhrál tak už celkově 39. zápas v řadě!
Pablo Carreno-Busta

Pablo Andújar během své kariéry získal dva tituly z turnajů ATP a oba vyválčil z antuky v Casablance. Tam triumfoval v posledních dvou letech a letos se tak vracel coby dvojnásobný obhájce prvenství a navíc s bilancí 9-0.

Jenže sedmadvacetiletý Španěl si letos do Maroka přivezl také velmi mizernou formu. Za posledních dvanáct měsíců totiž jen dvakrát vyhrál dva zápasy po sobě a od loňského srpna prohrál 18 z 22 duelů. Od US Open do letošního února dokonce nedokázal zvítězit v 11 utkáních po sobě.

Cestu za obhájením titulů z let 2011 a 2012 zahájil proti zdánlivě snadnému soupeři, neboť se utkal s krajanem Pablem Carrenou-Bustou, který je ve světovém žebříčku až na 293. místě. Ovšem jednadvacetiletý Carreno-Busta má na rozdíl od Andújara parádní formu, neboť letos vyhrál 7 turnajů Futures v řadě a do Casablanky přicestoval se šňůrou 35 vyhraných zápasů v řadě.

Další tři výhry Carreno-Busta přidal v kvalifikaci a ukončit vítěznou náladu odmítl i v souboji se slavnějším krajanem. V závěru zápasu sice za stavu 5-1 neproměnil dva mečboly, celkově čtvrtý už ale využil, zvítězil 6-4 2-6 6-3 a ve svém teprve druhém zápase na turnaji ATP zaznamenal premiérovou výhru.

Ve 2. kole se rozjetý Carreno-Busta utká s druhým nasazeným Jihoafričanem Kevinem Andersonem, který v Casablance debutuje.

V Casablance se nechytil ani šampion z roku 2007 Paul-Henri Mathieu. Francouzský tenista podlehl 3-6 5-7 Italu Filippu Volandrimu a letos tak na turnajích ATP prohrál i své šesté utkání.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 467.800 eur)
úterní výsledky (09. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Carreno-Busta (Šp.) - Andújar (Šp.) 6-4 2-6 6-3
Kamke (Něm.) - J. Melzer (5-Rak.) 6-3 6-3
García-López (Šp.) - Gimeno-Traver (6-Šp.) 7-6(5) 3-6 6-3
Žemlja (8-Slovin.) - Bachinger (Něm.) 6-7(3) 7-5 7-6(2)
Roger-Vasselin (Fr.) - Montaňés (Šp.) 3-6 6-4 6-4
Bedene (Slovin.) - Gicquel (Fr.) 6-1 6-4
Laaksonen (Švýc.) - Rašídi (Mar.) 6-3 6-7(8) 6-1
Volandri (It.) - Mathieu (Fr.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem opravdu zvědavý, kam to tento objev prozatimní sezóny dotáhne. Jeho bilance je opravdu neuvěřitelná (ač se jedná převážne o futures). Líbí se mi i jak zvládá zápasy, kde třeba prohraje 1. set, nesloží zbraně a "v klidu" otočí. Jen mi to trochu začíná připomínat sezonu 2009, kdy se něčím našlehal Verdasco a byl skoro k neporažení, následující sezonu to byl další španěl (jméno si aktuálně nevybavuji), loni Torro-Flor a i Dominguez-Lino měla pár tunajů, kde měla servis jak Karlovič.... :-)))) Opravdu zajimavé. Asi vedlejší účinky španělské chřipky..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist