Carlsbad: Na kurty se vrací Kvitová i Azarenková. Ve čtyřhře se představí Hingisová

28. 7. 2013, 20:32
Previews 21
Už zítra odstartuje v kalifornském Carlsbadu další turnaj kategorie WTA Premier, na němž se po téměř měsíční odmlce představí česká jednička Petra Kvitová, která je na turnaji třetí nasazenou hráčkou, či světová trojka Běloruska Viktoria Azarenková. Velký návrat v Carlsbadu chystá bývalá světová jednička Martina Hingisová, která se objeví ve čtyřhře s Danielou Hantuchovou.
Southern California Open

Petra Kvitová si po nepovedeném čtvrtfinále ve Wimbledonu, v němž prohrála s Belgičankou Flipkensovou, vzala necelý měsíc volna. V průběhu pauzy si odpočinula, stačila vyléčit zraněné rameno a soustředila se na trénink na US Open Series. Vloni tuto sérii turnajů opanovala, když zvítězila na turnaji v Montrealu, hrála semifinále v Cincinnati a následně triumfovala v New Havenu.

Letos začne Kvitová coby třetí nasazená hráčka na turnaji v Carlsbadu a díky svému žebříčkovému postavení má na úvod volný los. V druhém kole se utká s vítězkou zápasu Robsonová - Moritaová, což pro nerozehranou Kvitovu rozhodně nebude lehký start.

Česká jednička je v Kalifornii spolu s druhou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou v dolní části pavouka. S aktuální světovou čtyřkou by se třiadvacetiletá Kvitová mohla potkat v semifinále.

Roli nasazené jedničky nese v Carlsbadu Běloruska Viktoria Azarenková, jež se na kurty vrací po vynucené pauze, kterou způsobilo zranění kolene. To si bývalá světová jednička přivodila v prvním kole ve Wimbledonu. Právě ono zranění jí donutilo ze soutěže třetího grandslamu sezony odstoupit.

Největší soupeřkou by podle papírových předpokladů měla být v polovině Azarenkové čtvrtá nasazená Italka Roberta Vinciová. Ve čtvrtfinále by největší favoritka turnaje Azarenková mohla narazit na Srbku Jelenu Jankovičovou, nebo na mladší ze sester Radwaňských Urszulu.

V Carlsbadu se mimo již zmíněné hráčky objeví jako nasazená šestka i další bývalá světová jednička Srbka Ana Ivanovičová. Díky divoké kartě od pořadatelů si kalifornský turnaj zahraje také Australanka Samantha Stosurová.

Turnaj v Carlsbadu bude také svědkem návratu legendy švýcarské tenistky Martiny Hingisové. Ta by se měla představit ve čtyřhře po boku Slovenky Daniely Hantuchové.

Pětinásobná grandslamová šampionka ukončila v minulosti kariéru už dvakrát. Kvůli zdravotním problémům se s tenisem rozloučila poprvé v roce 2003, o dva roky později se ale vrátila a znovu skončila v roce 2007, kdy dostala dvouletý trest za pozitivní test na kokain při Wimbledonu. V současnosti trénuje Rusku Anastasii Pavljučenkovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

21
Přidat komentář
Titan
Že by konečně skončila tenisová okurková sezóna? Uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě Martiny Hingisové se ve čtyřhře ukáže i Petra, a to konkrétně po boku Tamiry Paszekové. Pavouk: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/408/MDD.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
S Tamirou, tak to jim budu fandit! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Petra s Tamirou hrají již dnes, teda zítra v 0:30. Nevíte, jestli bude stream? Doufám, že Petra letos na čtvrtý pokus už aspoň jeden zápas čtyřhry vyhraje.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
K mým favoritkám: Vika jako nasazená jednička musí mít samozřejmě jenom ty nejvyšší cíle. :) Věřím, že tenhle turnaj zvládne a připíše si další titul. Letos už bylo smůly dost (hlavně na zranění)... Anička a Monča nemají snadný los, takže u nich asi budu brát každý vyhraný zápas jako pozitivum. Pokud Ana překoná Dominiku v 1. kole, tak má určitě šanci na slušný výsledek... Čtvrtfinále Ana - Monica je takový můj sen a bylo by naprosto super, kdyby se to stalo skutečností. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že titul si připíše někdo jiný. Bude to 11. titul pro Petru. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se Petra dostane do finále proti Vice, tak bude určitě nebezpečnou soupeřkou. Petra finále umí... Ale jak říkám: Napřed se tam musí dostat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Napřed se tam musí dostat obě. A hrozně si to přeji, protože to by byl super zápas! Petro, Viko pojďte! Vyjímečně fandím i Vice, ale jen do finále. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby do toho stará harmonika uhodila. Té Domče fandím, ale asi moc gemů nevyhraje. Hůř než v Sydney to dopadnout ale nemůže.
Mord dudynecky.
Reagovat
Sonja
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
NÉÉÉÉÉÉÉ!!! Masha se odhlásila z Toronta.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
chce být ready na US Open :)
Reagovat
Sonja
Nebo to přehnala s glukozou...
Reagovat
VlS
Ale fuj Sonjo, mezi náma, neúčastí na turnaji se vyhneš jen kontrole "in competition", kontrole "off competition" se nevyhneš nijak (to je ta, co při ní Dominika otvírala komisařům nahatá).
Reagovat
Sonja
Prej "fuj"...to bylo jak na psa:-(:-D
Já jsem nemyslela, že se té kontrole chtěla vyhnout, ale že jí něco našli a stáhli ji z okruhu s tím, že má zdravotní problémy (jako Čiliče):-D Ale samozřejmě jsem si dělala srandu:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba já to vůbec nepochopil nějak zle. :) Myslel jsem si, že narážíš na to, jestli se Masha nepřejedla svých bonbónů Sugarpova... Nic jiného mě nenapadlo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ty coby její nehynoucí fanda už jsi ty bonbony jedl? :)
Reagovat
Sonja
Jojo, že by to měla z Sugarpova mě taky napadlo:-DDD
Ale pochopils to naprosto správně- nic zlého jsem tím nemyslela, byl to vtípek:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejedl, nějak jsem k tomu ještě neměl příležitost... Vím, že se dají objednat, ale já bych si je radši někde koupil. Snad Maruška časem zařídí, aby se prodávaly i v Čechách. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jedu v srpnu do Londyna, tak doufam, ze je tam nekde sezenu. Mel by tam by tam byt obchod pobliz Hyde parku. Chtela bych ty ve tvaru tenisaku.. ( omlouvam se, ze to pisu bez hacku a carek, ale na mobilu se pise blbe...;) )..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že si na mě vzpomeneš a dáš mi jeden ochutnat, i když to budou stejně samý éčka a chemie :)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist