Čakvetadzeová v New Havenu porazila Mauresmovou a je ve finále

23. 8. 2008, 10:35
Aktuality 0
Nejvýše nasazená Ruska Anna Čakvetadzeová v semifinále turnaje v New Havenu porazila někdejší světovou jedničku Amélii Mauresmovou z Francie 6:3, 3:6, 6:1 a zahraje si o druhý letošní titul. Finálovou soupeřkou jí bude osmnáctiletá Dánka Caroline Wozniacká. Podruhé v tomto roce může v deblu triumfovat Květa Peschkeová.
Chakvetadze Anna

První set vyhrála Čakvetadzeová bez problémů. V tom druhém ale zaznamenala jednadvacetiletá tenistka 9 dvojchyb a i když stáhla o dva gamy ztrátu z 1:5, na obrat už to nestačilo. Zápas tak musela rozhodnout třetí sada, v níž Ruska opět dominovala.

"Zítra budu muset podávat lépe, protože Wozniacká je agresivnější než Amélie," komentovala finálové vyhlídky Čakvetadzeová.

Mauresmová, která se podle vlastních slov chce opět vrátit mezi světovou špičku, tak stejně jako v Cincinnati skončila v semifinále, což je její nejlepší letošní výsledek.

"Byla jsem trochu unavená po minulém týdnu, ale s výsledkem i hrou jsem spokojená," zhodnotila své účinkování v New Havenu bývalá světová jednička.

Čakvetadzeová bude o svůj druhý letošní, a celkově osmý, titul bojovat proti Dánce Carolině Wozniacké, která včera vyřadila Alize Cornetovou z Francie. Rodačka z Moskvy triumfovala počátkem února v Paříži.

Čtyřhra: Peschkeová s Raymondovou jsou ve finále

Česká tenistka Květa Peschkeová si na turnaji v New Havenu zahraje o titul ve čtyřhře. Spolu s Američankou Lisou Raymondovou vyřadily v pátečním semifinále ruskou dvojici Anastasia Rodionovová, Galina Voskobojevová 6:1 a 6:0. Peschkeová bude v New Havenu ve finálovém duelu proti Rumunkám Soraně Cirsteaové a Monice Niculescuové útočit na druhý letošní titul.

Výsledky - New Haven - ženy:
Dvouhra - semifinále:
Čakvetadzeová (1-Rus.) - Mauresmová (Fra.) 6:3, 3:6, 6:1.

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) - Rodionovová, Voskobojevová (Rus.) 6:1, 6:0.
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist