Bude Nadal hrát ještě letos? Španěl by měl nastoupit v Abú Dhabí

2. 10. 2012, 20:06
Aktuality 45
Čtvrtý tenista světa Rafael Nadal listopadové finále Davis Cupu s Českou republikou pravděpodobně nestihne. Španělský hráč se podle agentury AP vrátí na kurty po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena až v prosinci na exhibici v Abú Dhabí.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Šestadvacetiletý Nadal nehraje od nečekané porážky s Lukášem Rosolem ve druhém kole červnového Wimbledonu. Světovou čtyřku trápí natržený patelární vaz a zánět v levém kolenu. Podobné potíže měl už v minulosti; před třemi lety kvůli nim nehrál dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě.

O Nadalově startu na exhibičním turnaji v Abú Dhabí informovali organizátoři. Akce se uskuteční od 27. do 29. prosince a představí se ní také první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska a olympijský vítěz Brit Andy Murray.

Sám Nadal o rekonvalescenci naposledy informoval minulý týden. Tehdy jedenáctinásobný grandslamový vítěz prohlásil, že návrat nechce uspěchat, a proto neví, zda se stihne do daviscupového finále zotavit.

pva, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
gigin
Prosím tě, pletu se? Nejsem v tom tak zběhlý. Nole taky v Shanghai neobhajuje nic, v Paříži, kterou má v kalendáři 90 bodů, v Basileji, kam nemá v plánu jet 180 bodů a v Londýně bodů 200? Díky za osvětlení.
Reagovat
a.magerova
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=pa&y=2011&m=s&e=0#
Reagovat
gigin
Děkuji ti :)
Reagovat
gigin
Rožérek to tam má ale celkem našláplé :-OOO
Reagovat
a.magerova
Čiň čertu dobře... peklem se Ti odmění :-/

Si To pro příště s tou radou velmi dobře rozmyslím!!!
Reagovat
gigin
Né v pohodě. Já jsem si jen vzpomenul na Noleho slova, když byl na konci roku 2011 neslaný, nemastný, marný (doslova): "Vše, co se nyní děje, má svůj důvod...."
Reagovat
smazaný uživatel
"Vše, co se nyní děje, má svůj důvod...."

Ten je jak Locke. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Presne preto je Djokovič favoritom, ak si udrží štandardnú výkonnosť, rebríček je jasný.
Reagovat
a.magerova
"Vše, co od teď udělám, bude mít svůj důvod..."
Reagovat
smazaný uživatel
nemastný, neslaný a hlavně třikrát zraněný
Reagovat
gigin
Ale tak nějaké to rameno tam bylo, vím ....
Reagovat
gigin
a.magerova: Já furt nevím, proč za tím hledáš nějakou zášť!!
rfever: Ano, děkuji za ujasnění a potvrzení :))
Mutademus: Tož to víš, inteligent!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
po US open měsíc nehrál kvůli porblémům se zády, nechal se překecat na DC proti Argentině, kde se znovu zranil. Pak vylezl až za další měsíc v Basileji, kterou hrál jen proto, že předtím kromě DC nastoupil na jediné pětistovce v Dubaji nebo kde. Tam ho v semifinále vypráskal rozjetý Nišikori kanárem ve třetím setu, když Nole nebyl schopný přehodit síť. Pa se mu rameno trošku uklidnilo, vyhrál dva zápasy, ale do čtvrtfinále proti Tsongovi už ani nenastoupil. A v Londýně to bylo z jeho strany velké trápení. Sice utekl z mečbolu Berdychovi, ale pak ho smetl David Ferrer a vzápětí ho poprvé v životě na okruhu porazil Tipsarevič.
Reagovat
gigin
Já vím, všechno, co píšeš vím. Sleduju. Neboj. Ale děkuju ti za připomenutí a rekapitulaci. Ty jeho slova tyto události přece vystihují :)
Reagovat
Sonja
Že ty seš jeho fanda?:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
něco na tom bude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
něco na tom bude :-)
Reagovat
Sonja
Jen něco? Nepovidej...prostě seš jeho fanda. Vítej v partě!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D tak na tenis portálu píší proroci očividně. Ale taky bych řekl, že na 90% bude tou dobou Djoko jednička byl by to zázrak kdyby ne... Škoda, že nebude na DC, kdoví jestli ho s takovou ještě někdy uvidíme v ČR.... Teď byla unikátní možnost a mě by nevadilo, kdyby sme kůli němu nevyhráli DC. Ten mě nijak nebere, možná je to tím, že za nás hrajou ti nejnesympatičtější hráči na okruhu Berdyč-Hipokoník-Rosol, to je sestava, už jenom Almagro, Simon a Kolja sou nesympatičtější
Reagovat
Fandina
A kdo je podle tebe sympatický?
Reagovat
smazaný uživatel
všichni ostatní :D ne tak např. z první desítky jsou mi sympatičtí všichni kromě Skota a Brrrdyče...
Reagovat
rychlej
řek bych, že první je fedex :-) rafa ať se uzdraví, ale až po daviscupu..., aby to nebylo furt mlžení jak s tím delpotrovým zápěstím bude-nebude-bude-nebude, teď se píše že hrát nebude a pak se bude v O2 aréně křenit na berďu :D
Reagovat
Mayo
vamos RAFA...
Reagovat
a.magerova
Roger_Federer pravdu, když tu psal, že Rafa letos už soutěžní zápas hrát nebude...
Tak hlavně zdraví Rafo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Také mu přeji hodně zdraví!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak Djokovič je první hráč světa? To mi je novinka.
Reagovat
a.magerova
Doufám, že ani v době avizované akce to nebude pravda... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No také v to doufám. Opět by vyrovnal světový rekord Pepého v počtu zakončených sezón jako světová jednička -šestá sezóna.
Reagovat
gigin
Nic!! Stačí!! Jo? Nole na konci roku NO.1!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že Nole bude jednotka na konci roku, fanúšikom Federera odpočúčam aby sa s tým zmierili. Novak má 1000 bodov náskok pred Rogerom v rebríčku Race, čo je dosť podstatný rozdiel veru.

Najradšej by som bol keby sa títo dvaja stretli vo finále v Londýne a tam to všetkým ukázali :) Pretože nepredpokladám, že budú hrať Masters v Paríži, len týždeň pred tým - hlavne Fedex nie.

Ale šanca na post No.1 sa pre Federera vyskytne pri Australian Open, kde Novak obhajuje 2000 bodov a Roger len 720. Howgh
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektně spočítáno. Nauč tyhle počty tommra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Fedex v Paříži obhajuje 1000 bodů. Takže pochybuji, že turnaj vynechá.Jen v případě, že mu nebude záležet ukončit sezónu jako č.1. Necháme se překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer síce obhajuje v Paríži 1000 bodov, no v Šanghaji neobhajuje nič. Preto Šanghaj bude hrať a Paríž na 99% nie. Stále je to 1000 bodov a je jedno či ich má zo Šanghaja alebo z Bercy.

Ak chce reálne uvažovať o úspechu v Londýne, do v Paríži hrať nebude, nielen preto, že WTF je hneď na to bez prestávky, ale aj preto, že Basel je hneď pred Parížom, taktiež bez prestávky.

Preto Federerov turnajový plán je jasný - Šanghai, Basel a Londýn (WTF).
Reagovat
smazaný uživatel
Nehádám se s Tebou, jestli bude hrát v Paříži,či ne. Ale, kdyby hrál, tak bude mít k dobru těch 1000 bodů, co mu schází na Noleho a mohl by zakončit jako č.1. Zápasy mám prostudované a vím, že jsou všechny za sebou.A náročné to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
dodatek: za předpokladů, že by je obhájil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak bude mít k dobru? Federer musí ve zbytku sezóny nahrát prostě o 1000 bodů více než Djokovič. Maximum, co letos ještě lze získat, je 3750. Na turnaj 250 Federer nepojede,, tedy zůstává 3500. Otázka je, co ta Paříž. To by se odečetl další 1000. Šanci samozřejmě Roger má, ale ta není moc velká.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsem dobře počítala,tak Fedex do konce roku musí ještě obhájit 2620 bodů.A nereálné to není.
Reagovat
a.magerova
Chlapci asi neví: O čem sní ženy... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Roger klidně může obhájit všech 2620 bodů (jestli jsi dobře počítala) a pořád nemusí být světová jednička. Přímo bych řekl, že při tomto zisku světová jednička nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud obhájí 2620 ,tak světovou jedničkou bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Re:a.magerova
tím si nejsem tak jista...
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně jsem počítala,protože na US OPEN přišel o 360 bodů,takže musí obhájit 2 720 bodů. Podle mě, pokud by je obhájil, měl by být světová jednička. Ale dohadovat se nemám v úmyslu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Federer uhraje 2620 bodů, stačí Djokovičovi získat bodů 1631. 500 může získat teď v Pekingu - už má jistých 90 bodů za čtvrtfinále, kde hraje s Melzerem, výhrou se posune na 180 bodů. V pavouku turnaje je už kromě Djokoviče jediný hráč první světové dvacítky Tsonga, pak až Querrey nebo Seppi. Djokovič je obrovským favoritem toho turnaje. Když ho vyhraje, do těch Federerových bodů bude chybět už "jen" 1131. Na to stačí třeba kombinace finále Šangaje, semifinále Paříže a jediná výhra v Londýně v základní skupině. 2620 bodů prostě Rogerovi stačit nebude. A když se na to tak dívám, nevím, jak jsi přišla na 2620 bodů - 500 Basilej, 1000 Paříž a 1500 Londýn...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve tvých výpočtech neustále hapruje to, že Djokovič loni po US open téměř nehrál a v ziscích má 0 bodů z Pekingu (už teď jde do plusu), 0 bodů ze Šanghaje (v plusu bude jen tím, že nastoupí), 180 bodů za semifinále Basileje (o ty by měl přijít, není tam přihlášený), 180 bodů za čtvrtfinále Paříže a 200 bodů za jedinou výhru nad Berdychem v Londýně. Dohromady tedy zhruba tolik, co si může připsat jen za Peking.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist