Bratři Brynovi získali 99. společný titul, čekali na něj čtyři měsíce

17. 8. 2014, 19:22
Aktuality 3
ATP CINCINNATI - Bob a Mike Bryanovi ukončili nezvykle dlouhý půst bez turnajového vítězství. Po čtyřech měsících a sedmi turnajích bez titulu se radují z triumfu na domácí půdě v Cincinnati, kde v dnešním finále porazili 6-3 6-2 Jacka Socka s Vaskem Pospisilem a oplatili jim porážku z finále letošního Wimbledonu. Šestatřicetiletá americká dvojčata získala 99. společný titul.
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi na začátku sezony dominovali. Mezi únorem a dubnem posbírali pět titulů v řadě včetně tří vyhraných akcí Masters, jenže od triumfu v Monte Carlu opustili sedm turnajů v řadě bez trofeje, což se jim stalo naposledy v roce 2009.

Nejblíže vítězství byli na začátku července ve finále Wimbledonu, v pětisetové bitvě však podlehli tandemu Vasek Pospisil a Jack Sock. A právě s rozjetou kanadsko-americkou dvojicí si dnes dali úspěšný reparát.

V prvním setu šestatřicetiletí Američané získali po svém podání 20 z 21 fiftýnů, využili svůj jediný brejkbol a ujali se vedení. O servis nejlepší deblisté současnosti a možná i historie nepřišli ani v druhé sadě, sami soupeřům vzali podání dvakrát a už za 53 minut slavili hladké vítězství 6-3 6-2.

"Bylo úžasné hrát před zaplněnými tribunami. Atmosféra byla neuvěřitelná a publikum tu z nás dostalo to nejlepší. Mike a já jsme dnes hráli od prvního míčku výborně a jsme z tohoto vítězství strašně moc nadšeni," řekl Bob Bryan.

Bratři Bryanovi v Cincinnati obhájili loňské prvenství a soutěž v Ohiu vyhráli už popáté. Ve svém celkově 150. finále získali 99. společnou trofej, z toho jubilejní 30. z prestižní série Masters 1000.

Jako první první deblový pár v historii mohou zaznamenat magický 100. titul stylově na domácím US Open, na kterém získali čtyři z 15 grandslamových titulů.

Čtyřiadvacetiletý Pospisil a o dva roky mladší Sock dnes utrpěli vůbec první společnou porážku. Předtím po senzačním triumfu ve Wimbledonu a Washingtonu neprohráli celkem 14 zápasů v řadě, čímž překonali 30 let starý rekord Christa van Rensburga s Paulem Annaconem. Ti v letech 1984 a 1985 prohráli až po 12 utkáních.

"Klobouk dolů před Jackem a Vaskem. Je to skvělé pro čtyřhru, že máme tým, který je schopný bojovat o ty největší tituly. Už etěšíme, že s nimi svedeme další velké bitvy," ocenil poražené finalisty Mike Bryan, který získal dokonce už 101. deblovou trofej.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 4.017.355 dolarů)
nedělní výsledky (17. 08. 2014)
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Pospisil/Sock (Kan./USA) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Cico93
Reagovat
kada.tom
Olé! Vaškovi s Jackem fandím co to jde, ale Bryanové ten titul už potřebovali - velká gratulace a doufám, že ten 100. titul vybojujou ve Flushing Meadows!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No bylo by to symbolické :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist