Bouzková zvládla ve Washingtonu i třetí souboj s Američankami a je v semifinále

3. 8., 01:14
Aktuality 22
WTA WASHINGTON - Marie Bouzková (26) odehrála ve Washingtonu své první kariérní čtvrtfinále na podnicích WTA 500 a přehrála v něm snadno 6:3, 6:1 teenagerku Robin Montgomeryovou (19). Pražská rodačka, která při svém debutu v hlavním městě USA porazila už tři domácí zástupkyně, si zahraje své druhé letošní semifinále a o finále bude bojovat s Arynou Sabalenkovou (26).
Marie Bouzková si zajistila postup do semifinále ve Washingtonu (© AFP)

Montgomeryová – Bouzková 3:6, 1:6

Marie Bouzková ve Washingtonu debutuje po cestě do svého prvního kariérního čtvrtfinále na akcích série WTA 500 musela zvládnout více než dvouhodinové bitvy s McCartney Kesslerovou a Taylor Townsendovou. Také ve třetím zápase narazila na domácí zástupkyni a recept našla i na Robin Montgomeryovou.

Utkání bývalých šampionek juniorského US Open bylo pro českou favoritku nejsnadnější. Na kurtu tentokrát strávila jen hodinu a čtvrt. A to i díky skvělé úspěšnosti na brejkbolech, pražská rodačka proměnila všech pět šancí a odvrátila čtyři z pěti příležitostí americké teenagerky.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bouzková zaznamenala v hlavním městě Spojených států svou teprve čtvrtou letošní vítěznou sérii a mezi nejlepší osmičku se probojovala potřetí v sezoně. Čtvrtfinále hrála v aktuálním roce pouze v lednu v Aucklandu, kde neuspěla, a ještě po cestě do finále v dubnu na antuce v Bogotě.

Ve Washingtonu si buduje solidní polštář pro následující měsíce, během nichž bude obhajovat pořádnou porci bodů za povedenou druhou půlku loňské sezony. Bývalá šampionka Livesport Prague Open v tomto dějišti znovu vylepšila své maximum na pětistovkách.

V sobotu bude usilovat o své druhé letošní a celkově sedmé finále, všechna předchozí absolvovala na nejmenších turnajích WTA 250. Její semifinálovou soupeřkou bude nasazená jednička Aryna Sabalenková, Běloruska si v derby poradila 6:4, 6:4 s Viktorií Azarenkovou.

Druhé semifinále vytvořily Paula Badosaová a Caroline Dolehideová. Badosaová zdolala po tříhodinové bitvě 4:6, 7:5, 6:4 bývalou šampionku US Open Emmu Raducanuovou a poprvé od loňského ledna prošla do semifinále. Někdejší světová dvojka bude útočit na své první finále od ledna 2022.

Dolehideová si na domácí půdě ve Washingtonu zahraje své teprve druhé kariérní semifinále na nejvyšším okruhu. Pětadvacetiletá Američanka, která je úřadující finalistkou podniku WTA 1000 v Guadalajaře, odvrátila dva setboly na returnu a přehrála 7:6, 6:1 krajanku Amandu Anisimovovou.


Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
No, a teď 15. Tomu říkám zlepšení!
Reagovat
Krisboy
Už zas woe... patřilo úplně dolů, pod misu
Reagovat
misa
:)
Reagovat
tommr
Marie mě jasnou výhrou nad Montgomery příjemně překvapila. Čekal jsem spíš že se s mladou Američankou bude trápit. Montgomery letos mj. porazila i Brendu Fruhvirtovou ...
Reagovat
misa
Marie tentokrát odehrála nejkratší zápas, ale i v něm se vyskytly těžké momenty. V prvním setu nejdříve nedopodávala za stavu 5-1, Američanka ucítila šanci a měla dokonce i brejkbol na 5-4. Bouzková naštěstí další ztrátu podání nepřipustila. Ve druhém setu potom musela při potvrzování úvodního brejku odvracet tři brejkboly. Pak už byl zápas snadný.

Sabalenka je pro Marušku nehratelná, ale stěžovat si nemůžu, protože ji mohla dostat třeba hned ve 2. kole. Aspoň si nepřipíše další prohrané finále.

V poslední době Marie dostává pěkné losy. V Paříži do 1. kola jednu z nejslabších nasazených, pak dáreček z druhé stovky. V Eastbourne kombinaci Dart/Kenin (bohužel nevyužila), ve Wimbledonu do 1. kola argentinskou antukářku. A teď na pětistovce ve Washingtonu ji cestou do sf. čekala sestava Kessler, Townsend, Montgomery (los spíše na WTA125). To vypadá, jako bych losoval já Tenisový bůh asi nechce, aby se Mařenka vytratila z WTA okruhu. Po bodech z tohoto týdne má už zajištěnou stovku až do konce sezony.

Gratulace k 10. semifinále kariéry. Když člověk fandí nějaké slabší hračce, užije si i podobné momenty smile
Reagovat
misa
Letos má Maruška finále Bogoty, semifinále Washingtonu, čtvrtfinále Aucklandu a 3. kolo French Open. V žebříčku letošní sezóny je teď na 48. místě. Postupně se tak zase dostává z krize, kterou měla v prvních měsících roku
Reagovat
aape
moc hezké , třeba bude mít Sába slabší den, v poslední době taky nebyla úplně zdravá a rozjetá Maruška proletí až do finále
Reagovat
misa
uvidíme
Reagovat
com
Bouzkova zas jednou vytezila z dobryho losu co to jen slo smile
1. kolo - kvalifikantka 115
2. kolo - alt 78
3. kolo - domaci hracka 131, ktera tam postoupila na ukor odhlaseni Dzaberky

4. kolo - totalni vyprask od nasazene 1 Sabalenky smile
Reagovat
misa
Připomínám, že Plíšková neporazila na stejném turnaji ani Yafan Wang Ale na US Open by chtěla být nasazená...
Reagovat
com
detail, vyhraje Toronto no
Reagovat
misa
Jinak souhlasím, že v tenise je pro většinu hráček los hodně důležitý. Máš štěstí, je z toho daleký postup. Nemáš, končíš v 1. kole.
Reagovat
frenkie57
Takže Maruška hraje SF proti Amazonce a to bude nemilosrdné Mlčení jehňátek. Tipuju, že když jó dobře bude,tak na Sabu uhraje tak čtyři gamy.
Reagovat
zfloyd
záleží jak na tom Aryna je , někdy , sem tam, je k poražení , ale v podstatě to vlastně záleží jen na ní
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Má proti top 10 bilanci 10:15, což je 40%. To asi není špatné. Loni v létě měla hezkou sérii, kdy porazila Gauff (v Římě), pak 2x za sebou Caroline Garciu a v Cinn porazila Pegulu. Co se ale týče Garcii, tak ta byla absolutně mimo formu a v té době se konal volný pád v jejím rankingu. Nevěřím jí, že vyhraje, mohla by ale aspoň prohrát důstojně. Ne jako např. Vondroušová posledně proti polské Robotce.
Reagovat
frenkie57
Ano, přesně o to jde, nedostat totální výprask. Když ovšem vidím současný "sametový" tenis Marušky a hru Amazonky, bojím se, že důstojnost bude někde absentovat.
Reagovat
tommr
Marie má šanci jen pokud by se Sabalence zase ozvalo to rameno ...
Reagovat
asgard33
Bych to neviděl zas tak tragicky.Aryna není zdaleka v Top formě jako na AO,není v psychické pohodě a řekl bych ani v nejlepší kondici. I Rakhimova s ní sehrála naprosto vyrovnaný zápas.Maruška sice nemůže Arynu přestřílet,ale může jí vydeptat a nechat vyházet v dlouhých výměnách. Prostě z toho udělat souboj vytrvalosti,asi jako to udělala Avanesyanka proti Zheng Q. ve 3.kole RG.
Reagovat
frenkie57
Dobrej odhad, přesně to se stalo a my pesimisté a stahovači kalhot před dalekým brodem se musíme stydět a Marušce se omluvit.
Reagovat
Krisboy
Hlavně si nezapomeňte nejdřív ty kalhoty znovu obléct, než za ní s tou omluvou půjdete
Reagovat
frenkie57
Reagovat
misa
Loni v Miami uhrála tři, takže by se jednalo o zlepšení :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist