Bouzková v Birminghamu skončila ve druhém kole, Krejčíková se dostala do čtvrtfinále

20. 6., 15:54
Aktuality 5
WTA BIRMINGHAM - Marie Bouzková (25) skončila na prvním přípravném turnaji před Wimbledonem ve druhém kole. Na trávě v Birminghamu česká tenistka nestačila na Rusku Dianu Šnajderovou (20), které podlehla 6:7, 3:6. Po čtyřech měsících se podařilo postoupit do čtvrtfinále Barboře Krejčíkové (28), jež porazila domácí Harriet Dartovou (27).
Marie Bouzková (© Profimedia)

Šnajderová – Bouzková 7:6, 6:3

Marie Bouzková v prvním kole přežila bitvu s Heather Watsonovou, druhou soupeřku už ale nezdolala. Po setech 6:7, 3:6 podlehla Dianě Šnajderové, které se povedla odveta za loňské semifinále v Nanchangu.

Pětadvacetiletá Češka přitom v úvodu utkání vedla 4:0, ale pak třikrát po sobě neudržela podání, ztratila pět her v řadě a prohrávala 4:5. Výrazně aktivněji hrající Šnajderová sice set při svém podání neuzavřela, ale v tie-breaku se jí to již povedlo hned při prvním setbolu. Ve druhé sadě Bouzková smazala manko brejku, jenže rebrejk na 3:4 potvrdit nedokázala.

Statistiky zápasu Diana Šnajderová – Marie BouzkováStatistiky zápasu Diana Šnajderová – Marie Bouzková (@ Livesport)

Bouzkovou, která má letos na kontě jen dvě čtvrtfinálové účasti, v Birminghamu čeká ještě čtyřhra se Španělkou Sarou Sorribesovou. Poté se čtvrtfinalistka Wimbledonu 2022 přesune do Eastbourne, kde v kvalifikaci zahájí generálku na obhajobu wimbledonského osmifinále.

Dartová – Krejčíková 3:6, 4:6

Barbora Krejčíková v Birminghamu přerušila sérii pěti porážek a čtyři měsíce dlouhé čekání na výhru a dokázala na ni navázat. Set neztratila ani s druhou soupeřkou, domácí Harriet Dartovou porazila 6:3, 6:4 a podruhé v sezoně vyhrála na jednom turnaji víc jak jeden zápas.

Finalistka loňského ročníku postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum z Australian Open a Abú Zabí. O první semifinále od loňského podzimu si zahraje s Anastasií Potapovovou (H2H 1:1).

Výsledky turnaje WTA 250 v Birminghamu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
Bára Krejčíková si dnešní výhrou pojistila nasazení ve Wimbledonu ...
Marie Bouzková naopak dnešní prohrou ztratila i teoretickou šanci na nasazení ...
Reagovat
frenkie57
Takže Krejča po čtyřech měsících v QF, tam jí ovšem prověří poněkud více Potápka.
Reagovat
tommr
Marie si propadák v singlu aspoň částečně vynahradila v deblu ve kterým spolu se SST jsou už v semifinále a mají velkou šanci na zisk titulu ...
Reagovat
Vestec
Maruna jede jak pila. Teda vypadnout z top 50.
Reagovat
Stybnat
Prostě,Mařena
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist