Bouzková i Krejčíková končí v Eastbourne už v prvním kole, obě padly ve třech setech

24. 6., 17:43
Aktuality 20
Na turnaji v anglickém Eastbourne dohrály v pondělí dvě české hráčky. Marie Bouzková podlehla domácí Harriet Dartové ve třech setech 5:7, 7:6 a 4:6, následně nezvládla svůj zápas ani Barbora Krejčíková, která prohrála s Leylah Fernandezovou z Kanady také ve třech setech 2:6, 6:3 a 3:6. V úterý absolvuje na turnaji Rothesay International svůj první zápas po devíti měsících Karolína Muchová.
Profily hráčů
Marie Bouzková v Eastbourne (@ Profimedia)

Dartová – Bouzková 7:5, 6:7, 6:4

Bouzková měla výborný nástup, brzy si po dvou proměněných brejkbolech vybojovala vedení 4:1, jenže trpělivě hrající Dartová dokázala odpovědět stejným způsobem. Mrzel hlavně game na 4:4, který Bouzková ztratila při svém podání bez jediného fiftýnu. V tu chvíli Angličanka využila momentum, podržela si servis a nakonec za stavu 6:5 vzala ještě jedno podání české hráčky. Bouzková sice bojovala, ale třetí setbol už odvrátit nedokázala.

Také ve druhé sadě měly obě tenistky spoustu problémů při svém servisu a Bouzková si znovu vybojovala vedení 4:1. Jenže stejně jako v prvním dějství o náskok přišla, a tak byla ráda, že nakonec dovedla set do tiebreaku. V něm pak byla vždy o krok napřed, ale nakonec proměnila až čtvrtý setbol.

Statistika zápasu.Statistika zápasu. (@ Livesport / EnetPulse)

Třetí sadu pro změnu začala lépe Dartová, která vytěžila z nervózního úvodu náskok brejku a ten pak až do konce dějství na svém servisu držela. Bouzková sice dostala soupeřku za stavu 4:2 do shody a za stavu 5:3 měla brejkbol, domácí tenistka ale těžké chvíle zvládla a proměnila hned první mečbol.

Fernandezová – Krejčíková 6:2, 3:6, 6:2

Krejčíkové se vůbec nevydařil první set, i když měla pět brejkbolů, nepodařilo se jí ani jednou prolomit podání soupeřky a naopak dvakrát servis ztratila.

Solidní hrou ve druhém setu se ale česká tenistka vrátila do zápasu a v klíčové chvíli za stavu 4:3 naopak jedinou možnost prolomit podání využila a následně sadu jistě dopodávala.

I třetí dějství začala Krejčíková nadějně, využila pozitivních momentů k dalšímu brejku, ale Fernandezová od té chvíle hrála velmi přesně a donutila českou tenistku k několika chybám. Z vedení 1:0 byl během pár minut stav 1:4 a nabyté vedení už si Kanaďanka pohlídala. I poslední hru získala Fernadezová při podání Krejčíkové, i když využila až třetí mečbol.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport / EnetPulse)

Pro Krejčíkovou skončil turnaj v Eastbourne i na druhý pokus už v úvodním kole, před dvěma lety podlehla také 1:2 Martě Kosťjukové. Letošní bilance Krejčíkové na trávě je před startem Wimbledonu vyrovnaná - dvě vítězství a dvě prohry.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

20
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Bára podle čísel hořela na returnu a při proměňování BB.
Slovy klasika - stále v lese.
Reagovat
Mony
Bára hoří hlavně v plážovém přístupu, hlavně asi v přípravě.
Po titulu na FO asi chtěla tenis na pohodu, angažovala trenéry, se kterými je jí fajn a nemusí jet na krev. . Talent a krásné údery jsou vidět, ale ten základ ve stabilitě, který přichází z vyhranosti z tréninku už si musí vymakat, ten jí z nebe nespadne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Může být. NosLinda nevím kolik dává do přípravy, ale možná se jí taky zvednul nosík a na kurtu něco předvede, jen když se jí chce, což zpravidla nevydrží déle než na dva zápasy za sebou.
Na hráčku s takovýmto přístupem se mi nechce koukat. Jen doufat, že bude mít zrovna náladu hrát... Myslím, že nebudu jediný, koho tím otráví.
Reagovat
Mony
Noska může být vděčná za Krupu s Kotyzou. Ti ji lenosit určitě nenechají.. To bychom asi viděli rozdíl, kdyby si trenéry vyměnila s Bárou
Reagovat
Mony
Asi jsi zapomněla, jak se pohybovala a jaký měla přístup ještě před par lety
Reagovat
Mony
Zapomnel
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přístup mi zas moc jiný nepřijde, ale hýbe se

a před pár lety byla ještě pískle.
Reagovat
A211
Souhlas o LN pomalu ale jistě ztrácím zájem nato jak je mladá se dostala daleko ale pokud neudělá něco s kily navíc tak pojede dolů.
Reagovat
lvicek
Neni to temi nemocemi toto jaro? Myslim, ze treba vloni to takhle nemela.
Reagovat
misa
Po loňské druhé půlce sezony jsem se těšil, že Marie pěkně naváže v té letošní a říkal si, že v 25 letech má to nejlepší možná ještě před sebou, jako řada jiných tenistek. Sama říkala, že posbírala za roky na okruhu řadu zkušeností a je připravená posunout se dál. Místo toho je zralá na podzimní vypadnutí ze stovky a objíždění pouťáků

Všimnul jsem si, že Bouzková je často nekritická v náhledu na svou hru. Pokud hraje s nějakou hvězdou, po zápase řekne, že to bylo těsné a že ji donutila k maximálnímu úsilí. Ve skutečnosti hvězda hrála na půl plynu a když potřebovala, tak Marii přejela. I některé dlouhé prohrané zápasy pak hodnotí, že měly super úroveň. Nad tím se musím pousmát :) Pravděpodobně je to součást její povahy a těžko snáší kritický názor.

Závěr slohovky končím s tím, že ji semlela tenisová evoluce v kombinaci s její povahou. Návrat k lepším výsledkům bude pro Marii hodně těžký. V první řadě by měla mít nějakého dlouhodobého trenéra a asi i obětovat tenisu víc času. Třeba i zapracovat na mentální přípravě a určitě drilovat 1. podání, aby ten zrychlený servis lépe umisťovala. Jen velká bojovnost a dobrý pohyb k udržení stovky stačit nebude.
Reagovat
misa
Abych nebyl jen kritický... Potěšil mě vyhraný tiebreak a hlavně to, že se Marie nezranila při pádu v průběhu zápasu. Sice přitom vykřikla, ale spíše než znamení bolesti se jednalo o leknutí. Snad je noha v pořádku.

V červenci to bude pět let, co se bez přestávky drží v top 100. Docela dlouhá doba, ale když si vzpomenu na Toronto 2019, přijde mi to jako před pár měsíci. Čas rychle běží... Z chování na kurtu (rozhazování rukama, vzteklé reakce) vidím, že teď Marie není v pohodě. Tohle není její běžné chování při zápasech. Může být za tím cokoliv - zklamání z nenaplněných předsezónních ambicí, frustrace z množství práce, která nikam nevede nebo problémy mimo tenis... Nezbývá mi nic jiného než doufat, že Maruška zase najde ztracenou pohodu a na nějakém turnaji se chytne.
Reagovat
EllNino
Letos bohuzel nase holky prozivaji herní/osobní krize - Maruška, Markéta (osobní), Krejča, Muška, těch se to týká nejvíc, jsou všechny v nejlepším věku, zažily spoustu úspěchů, ale letos to moc nejde :(
Reagovat
misa
Dnes budu bohužel hodně kritický...

Marie ohrnovala nos nad Bolardtem (který při loňském finále BJK Cupu naivně říkal, že jsou s Maruškou zatím domluvení do konce sezony), přitom pod ním hrála na úrovni top 30/40 a raději angažovala hvězdnou trenérku Martinez, u které zase byla otrávená z jejího perfekcionismu a přístupu řešit každý detail hry. Nechala si Urbaniju, ale teď v Eastbourne seděl v jejím týmu bývalý hráč top 10 Novák. Co vlastně chce? Neustálé změny trenérů mají na její herní bídě svou zásluhu.

Všechno pěkné z jejího loňského tenisu je opět pryč a zbylo jen neúčinné přehazování obloučků přes síť a bláhové čekání na chyby soupeřky, které nepřicházejí, protože její míčky by dnes v pohodě zabíjela i průměrná juniorka. Je vidět, že si vůbec nevěří, a i přes velké náskoky v setech stačí jedna chyba a úplně se stáhne do pasivity. Dnes vedla v prvním setu 4-1 a 30:0 při vlastním podání a stejně to nedotáhla. Jakoby v Marii byl hluboce zakořeněný strach hrát a udělat chybu. Vzpomínky na dětství? Nebo nějaké problémy mimo tenis?

Ve Wimbledonu bude muset mít veliké štěstí na los, aby někoho porazila (např. Sorribes). Po grandslamu se už nevyhne kvalifikacím (do konce sezony má na WTA v podstatě jisté jen hlavní soutěže Wimbledonu a US Open), do toho odepisuje skoro 700 bodů. S tenisem, který předvedla v Birminghamu a Eastbourne, neobhájí ani ň. Následovat pak bude velký propad žebříčkem... Problém je, že se současnou hrou neprojde ani žádnou kvalifikací, protože tam běžně narazí na hráčky okolo šedesátého místa a nadšené mladé holky. Letos vyhrála 13 zápasů a 10 z nich bylo proti tenistkám mimo top 50. Proti trochu lepším hráčkám není konkurenceschopná.
Reagovat
tommr
Elena Rybakina has withdrawn from the Rothesay International due to a change of schedule. Harriet Dart will now play Lucky Loser Sophia Kenin.

Moc nechybělo a moh si zažít souboj tvých dvou oblíbenkyň ...
Reagovat
lvicek
Due to a change of schedule? Co je to za divny duvod?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V překladu to znamená: nechce se mi tam hrát.
Anebo jí příprava nestojí za zranění před Wimbledonem.
Reagovat
tommr
Rybakina zkouší kam až může beztrestně zajít ...
Reagovat
Carter
Tak ako sa WTA správa ku nej (a ostatným hráčkam) tak sa jej ani nedivím. Napr. minuloročný Rím, potom Cinci tuším, finále v Mexiku. Jedna fraška za druhou
Reagovat
lvicek
Jako tomu prekladu rozumim, ale hodne se divim, ze se to da takhle oficialne uvest :D.
Reagovat
misa
Letos jsem už jeden zažil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist