Bouzková dostala kanára a v Ósace končí už ve druhém kole. S Bogdanovou prohrála i potřetí

VČERA, 07:23
Aktuality 15
WTA ÓSAKA - Marie Bouzková (26) si v Ósace své teprve čtvrté čtvrtfinále v probíhající sezoně nezahraje. Při premiéře na japonských turnajích vypadla ve druhém kole po porážce 0:6, 6:7 s kvalifikantkou Anou Bogdanovou (31), s níž prohrála i oba předchozí souboje ve dvou setech. Rumunku čeká ve čtvrtfinálové fázi utkání kvalifikantek se Suzan Lamensovou (25).
Profily hráčů
Marie Bouzková ani na třetí pokus nenašla recept na Anu Bogdanovou (© Julian Avram / Icon Sportswire / Newscom / Profimedia)

Bogdanová – Bouzková 6:0, 7:6

Marie Bouzková absolvovala v Ósace svůj první kariérní turnaj na japonské půdě. Do podniku série WTA 250 vstoupila vydřeným vítězstvím nad domácí nadějí Mojukou Učidžimaovou a coby nasazená čtyřka skončila již ve druhém kole na raketě neoblíbené soupeřky Any Bogdanové.

Rumunce, která to v žebříčku dotáhla na 39. místo, ale momentálně se nachází až na 111. příčce, podlehla stejně jako na US Open 2018 i ve Wimbledonu 2019 ve dvou setech.

Zatímco úvodní dějství trvalo 38 minut a Bouzková v něm nezískala ani jeden game, to následující bylo o skoro hodinu delší. Bouzková v něm třikrát stáhla manko brejku a v tie-breaku dvakrát vedla o minibrejk. Zkrácenou hru však nakonec prohrála 5:7 a po dvou hodinách opouštěla kurt jako poražená.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bouzková odehrála svou teprve druhou akci od půlky září, kdy kvůli nemoci nenastoupila ke čtvrtfinále na pětistovce v mexické Guadalajaře. V letošní nepříliš povedené sezoně zapsala jen tři čtvrtfinálové účasti, ty v Bogotě a Washingtonu dotáhla až do finále.

V Ósace měla pokračovat ve čtyřhře. S Kolumbijkou Camilou Osoriovou však z turnaje odstoupily a ke čtvrtfinále nenastoupily.

Bogdanová začínala už v kvalifikaci a i čtvrtý duel zvládla ve dvou setech. Na úvod hlavní soutěže smetla bývalou světovou devítku Veroniku Kuděrmetovovou, s níž Bouzková prohrála před týdnem ve Wuhanu. Rumunka si o své třetí letošní čtvrtfinále zahraje v premiérovém vzájemném souboji s kvalifikantkou Suzan Lamensovou.


Výsledky turnaje WTA 250 v Ósace

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
misa
Divný turnaj pro Marii... V prvním i 2. kole měla chvíle, kdy vypadala fyzicky hodně zle a zdálo se, že se rozbečí, pak zase našla síly hrát dál. V 1. setu proti Bogdan si sahala na kyčel a některé míče ani nedobíhala. Odstoupení z deblu je pochopitelné, příští týden má hrát další turnaj v Číně...

Po zářijové nemoci (v Guadalajaře chytla nějakou střevní infekci) nevypadá Marie v ideální kondici a spíše měla ukončit sezonu a odpočinout si před tou příští. Navíc je i nominaci na BJK Cup, který končí až 20. listopadu, což je hodně pozdě a prostor na odpočinek před startem zimní přípravy bude minimální :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby radši pilovala servis, tak by pak běhala o třetinu méně a nerozbolela by ji kyčel. Ale o servisu se ví dlouho, nicméně k žádné viditelné změně to nevede. Ona ho i dovede trefit, ale bohužel ne dostatečně často a druhý, darmo mluvit...
Reagovat
misa
Na French Open nebo na trávě byla Marie schopná trefovat první servis přes 170 km/h, taková rychlost už zase u ní není k vidění, navíc se v řadě zápasů trápí s nízkým % prvního podání a na výsledcích je to znát. Ve Wuhanu měla proti Kudermetové pouhých 51 % a zápas prohrála hlavně kvůli neschopnosti trefit první servis do kurtu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Maruška dostala v prvním setu naloženo, aby se ve druhém vyčerpala (nutno říci zcela zbytečně) natolik, že s Osorio nenadtoupila do debla? Nebo nemohla mladá latina?
Reagovat
aligo
Bára se bohužel trápí i proti no name hračce s ulízlou a osponkovanou ofinou
Reagovat
tommr
Marie tento týden obhajovala body za loňské finále v Nanchangu takže ztratí 150 bodů a nejspíš vypadne z top-50 ...
Reagovat
GaelM
Taky tam reálně nemá co dělat. Držela tam jenom díky těm rok starých výsledkům.
Reagovat
tommr
jj je to tak. A totéž bohužel platí i pro Katku Siniakovou ...
Reagovat
GaelM
Ta by udělala nejlíp, kdyby singl postupně zabalila. Prostě to není její disciplína, ani po letech zkoušení se nic nemění na tom, že její výkon je poloviční když je na kurtu sama. Taky tam víc "vynikne" její labilní podání.

V mladém věku ty slabiny kompenzovala vložená energie a drive. Ale blíží se do věku, kdy o tyhle atributy začne postupně přicházet. Ani zápasů už nebude moct hrát tolik jako dřív. Stojí před volbou, jestli několik let vládnout deblu a nebo se plácat v singlu na hranici průměru a podprůměru...
Reagovat
EllNino
Vzdyt to zvladne oboji, urcite singl neopusti, v deblu diky male konkurenci bude tak jako tak sbirat tituly, proc prestavat hrat singl
Reagovat
muster
asi to tak dopadne, ale tak za 3-4 sezóny
Reagovat
makro99
3 měsíce zpátky - 27. místo na světě - přesně hranice mezi průměrem a podprůměrem...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To jsou ty horký internetový hlavy
Reagovat
misa
Letos Marii slušně vyšlo 5 turnajů - Auckland, Bogota, French Open, Washington a Guadalajara. Všude jinde skončila v 1. nebo 2. kole, často po hodně slabém zápase. Výkonnostní propad oproti loňskému roku nebo sezoně 2022 je u ní výrazný. Vidět je to hlavně u výsledků na velkých turnajích (gs a tisícovky), kde letos posbírala jen 6 výher. Loni jich měla 15 a předloni 17 (jen hlavní soutěže). Konkurenceschopnost u ní postupně slábne a je otázkou, jestli se něco změní příští rok k lepšímu

Herně jako hráčka top 50 už opravdu nevypadá.
Reagovat
com

Jedna várka zvratků je málo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist