Boj o první místo: Djokoviče ohrožují Nadal i Federer

19. 6. 2012, 16:17
Aktuality 21
Nejen o grandslamový titul, ale i o pozici světové jedničky se bude od příštího týdne hrát na kurtech v londýnském Wimbledonu. Novaka Djokoviče může sesadit z trůnu dvojice rivalů: zálusk na první místo si dělá Rafael Nadal a šanci vrátit se do čela žebříčku má po více než dvou letech také Roger Federer.
Novak Djokovič se svým týmem

Novak Djokovič se dostal do čela žebříčku dvouhry ATP loni 4. července právě po triumfu na trávě v All England Clubu. Pokud svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy letos dojde do finále, udrží Nadala s Federerem za sebou i nadále.

Sedminásobný král antukového Roland Garros Rafael Nadal by vystřídal v čele Djokoviče, pokud by potřetí v kariéře Wimbledon vyhrál a Srb zároveň nepřešel přes čtvrtfinále.

Vyhrát titul by musel i Roger Federer a navíc doufat, že Djokovič vypadne nejpozději v semifinále. Pak by byl švýcarský tenista v čele poprvé od začátku června 2010. Tím by se vyrovnal a nejspíše také překonal rekord Peta Samprase v počtu týdnů v čele žebříčku (286).

Djokovič už v All England Clubu trénoval a s týmem ochutnal letošní zelený pažit. "Držíme se zvyku a jíme s týmem trávu," napsal Srb na Facebooku a přidal fotku, na které si on a celý jeho realizační tým v podřepu dává trávu do úst. "Odpočinul jsem si, vzal přítelkyni Jelenu na překvapivou narozeninovou cestu do Skotska - Murrayho země - a už jsem zpět v akci. První trénink na trávě byl dobrý," řekl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
Sonja
origoš Noleho zpráva :-))) :
Helloooo!!!Did you miss me? I missed you and I am back to my good old habits - eating grass with my team :) Back to the good old All England Lawn Tennis Club, and feeling good. I had a good week off, took Jelena for a surprise birthday trip... to Scotland (Murray land :)) and now I?m back to action. Had my first practice on grass just yesterday, it felt so good! How is your summer so far?

Moc moc moc doufám, že si tu trávu dá po výhře ve finále:-)))
Reagovat
gigin
I miss you too ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve to Heather Fedex- kde čteš, že se odhlásil Tsonga? To by byla velká škoda, měl jsem v plánu vsadit na jeho celkové vítězství, jeho lonské vystoupení na W bylo fenomenální a nebýt legendární Noleho formy, tak vyhraje i pohár.. S tímto poznatkem, ač Fedexův fanda se obávám, že o vítezí na W je rozhodnuto, Djokovič se na trávě opět vybičuje k unikátním výkonům a i když není zrovna tráva to co preferuje, tak s přehledem vyhraje. Roger bohužel podle mě nemá šanci, není bez zajímavosti, že poslední dva roky Fedex vůbec nepřešel přes čtvrt a z tohoto pohledu je to jeho nejhorší GS a letos to nebude jiné, podle mě se spíš zaměří na OH a pošetří síly, Murray ten je úplně mimo, rafa nemá na trávě co nabídnoout, jediný konkurent Djoka by byl tsonga, s takovou bohužel Jugoslávec podruhé oslaví
Reagovat
Heather_Fedex
po porazce v queens jo rikal, ze by na wimbledon nemusel prijit
Reagovat
gocii
nadal kterej vyhrál na wim. dva tituly nemá na trávě co nabídnout?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty máš dobře v té hlavě na srate prý Federer na Wimbledonu lepší bude šetřit síly na olympiadu než aby vyhrál Wimbledon , ty si kus cipa ti řeknu . Víš co vůbec znamená pro tenisty Grand Slam ? asi to co pro fotbalisty liga mistru a ty řekneš takovou p*čovinu navíc Wimbledon je s těch tři grand slamu jeden z nejzásadnější .A to víš že pro Federera patří Wimbledon k nejhorším grand slamum , to kdyby si řekl do očí Rogerovy tak ti dá takovou baňu že se probudíš až po Wimbledonu z komatu .
Reagovat
smazaný uživatel
Musíme Rogera podporovat !!!! Jsme jeho fans, v dobrém i zlém !!!! Věříme vždycky !!!!
Reagovat
a.magerova
Jen aby nám Nole s týmem tu trávu ve Wimbledonu nevypásl :-))
Reagovat
anajka
A ja že prečo je ten trávnik už po prvom týždni taký neucelený. A oni sa tam chodia pásť Djokovičovci...
Reagovat
vojta91
Federer bude rad, kdyz si uhraje semifinale... ostatne v posledni dobe na Grandslamech to je jeho maximum...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Fedex bude rád za semifinále...
Reagovat
Roger_Federer
tak já myslím že semifinále na granslamech je v jeho veku slušný..
Reagovat
steve79
No tento Wimbledon bude nejzajímavější z tohoto hlediska za posledních několik let. Hodně bude záležet na losu. Těžko odhadovat kdo je největší favorit, jestli Federer, který vyhrál šestkrát nebo Djokovič, která je světová jednička.
Reagovat
misoSK
zreb moze pomoct Federerovi pripadne Nadalovi, viem si pri istej zhode okolnosti predstavit, ze by Isner alebo Raonic mohli podanim zdolat Djokovica, ale rovnako mozu narazit na Federera a poslat domov jeho, okrem nich je tu samozrejme do stvrtfinale pre niekoho Tsonga, co je na trave urcite cierny kon turnaja
Reagovat
Heather_Fedex
tsonga se z wimbledonu odhlasil kvuli zraneni
Reagovat
misoSK
ja som vcera cital, ze by mal stihnut Wimbledon
Reagovat
Heather_Fedex
aha, tak to bude asi novinka, protoze jo se po porazce s ivanem dodigem vyjadril, ze je to vazne a ze by to mohlo ohrozit jeho wimbledonskou ucast
Reagovat
smazaný uživatel
Matematika je pre Federera neuprosná..Ak chce byt este aspon chvilu svetovou jednotkou musi vyhrat W. alebo US Open..
Reagovat
Tominoo
a tak nech vyhra oba turnaje a moze pridat aj OH :))
Reagovat
Fandina
Ano ... ať Roger vyhraje všechno, já mu fandit budu mooooooooc ... go go go
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že bude překvapením pokud vyhraje aspoň jeden z nich, ale kdo ví....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist