Bodování je v pořádku, říká nová šéfka WTA

15. 7. 2009, 17:43
Aktuality 1
Tento týden se ujala vedení světového ženského tenisu a má před sebou několik problémů, které musí vyřešit. Podle nové šéfky WTA Stacey Allasterové ale mezi ně nepatří bodování, které nedávno kritizovala Serena Williamsová. "Není sporu o tom, že jedničkou je Dinara Safinová," tvrdí Allasterová.
Profily hráčů
Stacey Allasterová

Ruská tenistka Dinara Safinová se stala světovou jedničkou, aniž vyhrála jediný z grandslamových turnajů. To se stalo terčem kritiky Sereny Williamsové, která sice vyhrála tři z posledních čtyř grandslamových podniků, ale stále zůstává druhou hráčkou žebříčku WTA.

"Je to průměr za 52 týdnů a je to kombinace grandslamů a turnajů WTA. Podle žebříčkového systému, s konzistentními výkony na grandslamech i na okruhu WTA, je Dinara Safinová bez diskuse číslo jedna," prohlásila Allasterová krátce po svém nástupu do funkce.

Williamsová své rozhořčení shrnula do věty, že už ji umístění v žebříčku nezajímá.

"Řekla bych, že tahle debata o žebříčku není nová, trvá už několik let," tvrdí Allasterová. "Každý fanoušek má své vlastní měřítko, my na to máme systém. (Safinová) má za sebou skvělou sezonu a nepochybuji o tom, že grandslamový titul vyhraje."

Stejně jako si je jistá nadcházejícími úspěchy Safinové, si je Allasterová jistá i silou ženského tenisu. "Máme ohromný výběr, máme Venus a Serenu, které stále hrají skvěle. Máme Marii Šarapovovou, šampionku, která se vrací, a máme Jelenu Dementěvovou a pár nových vycházejících hvězd. Konkurence tu je."

Komentáře

1
Přidat komentář
letityfanousek
Bodejť by kritizovala svůj výběh. Dokud Dinara nevyhraje GS není šampionka. A mám dojem, že Serena nekritizovala systém, naopak byla dotlačena reportéry aby na to reagovala. A byla dost vtipná, když řekla, že uznává Dinaru jako no1, "..vždyť vyhrála turnaj v Římě a v Madridu" :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist