Bitvu sester Williamsových vyhrála Serena

4. 9. 2008, 07:59
Aktuality 0
US OPEN ŽENY - Serena Williamsová vyhrála ve čtvrtfinále US Open sourozeneckou bitvu s Venus Wiliamsovou. Vítězka newyorského grandslamu z let 1999 a 2002 zvítězila dvakrát 7-6 a oplatila starší sestře porážku z červencového wimbledonského finále. Americká tenistka, která se v semifinále utká s Ruskou Dinarou Safinovou, tak zároveň udržela šanci na získání postu světové jedničky.
Profily hráčů
Serena a Venus Williamsovy

Serena Williamsová ve vyrovnaném čtvrtfinále vyhrála dvakrát 7-6. Zabojovat musela především ve druhé sadě, kdy ve zkrácené hře prohrávala už 2-5 a celkem odvracela osm setbolů, ale nakonec vyhrála tie-break 9-7. I díky nezvykle chybující Venus, která během téměř dvouapůlhodinového boje nasbírala 45 nevynucených chyb.

"Je to velká škoda, že jsme se potkaly už ve čtvrtfinále. Obě máme skvělou formu a ani jedna si nezasloužila vypadnout tak brzo," tak trochu Serena litovala vyřazení své sestry. O rok mladší Serena má tak ve statistice vzájemných duelů o jedno vítězství více. Na US Open srovnala bilanci na 2-2. Letos se spolu sestry utkaly dvakrát - v Bengalúru vyhrála Serena, ve wimbledonském finále naopak uspěla Venus.

Pokud šestadvacetiletá Serena potřetí triumfuje na US Open a získá devátý grandslamový titul, stane se v pondělí novou světovou jedničkou. Její další soupeřkou bude stříbrná z olymiády Dinara Safinová, která nezaváhala proti Italce Pennettaové.

US OPEN - středeční výsledky žen:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (6-Rus.) - Pennettaová (16-It.) 6-2 6-3
doplněno:
S. Williamsová (4-USA) - V. Williamsová (7-USA) 7-6(6) 7-6

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Yan/Zheng (8-Čína) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist