Birnerová si po roce zahraje čtvrtfinále

12. 9. 2012, 21:47
Aktuality 2
Česká tenistka Eva Birnerová postoupila v Taškentu přesně po roce do čtvrtfinále turnaje okruhu WTA. Ve druhém kole 133. hráčka světa porazila přemožitelku nasazené jedničky Rumunky Niculescuové Karin Knappovou dvakrát 6-2.
Eva Birnerová

Osmadvacetiletá Eva Birnerová, která si o postup do semifinále zahraje s turnajovou pětkou Alexandrou Cadantuovou z Rumunska, potvrdila, že se jí v Taškentu daří. Majitelka tří deblových titulů loni v Uzbekistánu prošla do dosud jediného finále v kariéře a dnes udělala k obhajobě další krok v utkání s Italkou Karin Knappovou.

Na rozdíl od svého prvního utkání na turnaji vstoupila česká hráčka do osmifinálového duelu výborně. Díky dvěma brejkům se dostala do vedení 4-0 a o náskok už nepřišla. Také v následujícím setu Birnerová rychle prolomila soupeřce servis, a přestože sama přišla o podání, celkově šestým brejkem si vypracovala pohodlné vedení 5-2 a vzápětí zápas po hodině a čtvrt ukončila.

Ve čtvrtfinále narazí Birnerová poprvé na nasazenou hráčku. Bude jí turnajová pětka Alexandra Cadantuová, která v dnešním třísetovém zápase oprazila domácí Sabinu Šaripovovou.

Z postupu mezi nejlepší osmičku se dnes v Taškentu radovala také šestnáctiletá Donna Vekičová. Talentovanou chorvatskou kvalifikantku při její premiéře na turnaji WTA nezastavila ani o tři roky mladší Španělka Lara Arruabarrenová-Vecinová, kterou Vekičová porazila dvakrát 6-2.

"Je to úžasný pocit," radovala se Chorvatka. "Jsem naprosto nadšená, že jsem poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA. Body jsou důležité, ale ještě důležitější pro mě v dalších letech bude pracovat na své hře. (Arruabarrenová) je těžká soupeřka, ale já jsem hrála dobře," dodala Vekičová.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Birnerová (ČR) - Knappová (It.) 6:2, 6:2, U. Radwaňská (2-Pol.) - Djatčenková (Rus.) 6:2, 6:2, Beguová (Rum.) - Cornetová (3-Fr.) 6:4, 6:1, Cadantuová (5-Rum.) - Šaripovová (Uzb.) 1:6, 6:3, 6:3, Jovanovská (6-Srb.) - Daniiliduová (Řec.) 6:3, 6:7 (8:10), 6:3, Panovová (7-Rus.) - Doiová (Jap.) 6:4, 6:4, Voskobojevová (8-Kaz.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:1, 6:3, Vekičová (Chorv.) - Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) 6:2, 6:2.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ta Cibule, ta je opravdu ve formě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist