Bezmocný Federer nestačil na Djokoviče. Na titul čeká už půl roku

3. 4. 2009, 21:04
Aktuality 143
ATP MIAMI - Už tak špatné psychické rozpoložení Rogera Federera utržilo další šrám. Švýcar v semifinále turnaje v Miami ve třech setech podlehl Novaku Djokovičovi a ani na Floridě se tak prvního letošního triumfu nedočká. V této sezoně prohrál už se všemi soupeři z užší světové špičky.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer do semifinálového utkání vlétl jako uragán a rychle se dostal do vedení 5-1. První možnost ukončit set při vlastním podání promarnil, ale nakonec díky trpělivější hře sadu získal. Už konec prvního dějství však naznačil, že se Novak Djokovič pomalu rozehrává a přestává tolik chybovat. Vývoj utkání se otočil a jednadvacetiletý Srb začal soupeře pomalu přehrávat.

Vítěz předloňského ročníku Djokovič zahájil druhou sadou třemi vyhranými gamy v řadě, a přestože si Federer vzal prohrané podání zpět a snížil na 2-3, vůbec nic to neznamenalo. Sedmadvacetiletý rodák z Basileje se přestal trefovat do základních úderů, prohrál sedm gamů v řadě a bylo po zápase.

Svou frustrovanost a bezmoc dokreslil zdemolováním rakety o kurt, což u švýcarského gentlemana příliš k vidění není. "Byl jsem hrozně frustrovaný, bylo to spontánní," komentoval svůj výstřelek smutný Federer krátce po utkání. Před čtyřmi lety v Miami pomohla podle agentury AP hozená raketa Federerovi k obratu ve finále proti Rafaelu Nadalovi, tentokrát se však zázrak nekonal.

Totální debakl v rozhodujícím dějství odvrátil, když ještě jednou vzal Djokovičovi servis, ale to bylo ze strany šampiona z let 2005 a 2006 vše. Chybami soupeři daroval další fiftýny a nakonec za necelé dvě hodiny po setech 6-3 2-6 3-6 prohrál. S rodákem z Bělehradu potřetí v desátém vzájemném měření sil.

Federer tak letos po Nadalovi a Murraym nestačil ani na třetího hráče z užší světové špičky. Těšit ho možná může fakt, že s jiným soupeřem neprohrál, na druhou stranu čeká na titul už od loňského října, kdy ovládl domácí podnik v Basileji.

Nyní má tři týdny na odpočinek, jelikož se po zreorganizování přípravy na French Open odhlásil z prvního antukového turnaje v Monte Carlu. Představit by se měl až na dalším z turnajů série Masters v Římě, kde se začíná 27. dubna.

Když Djokovič Švýcara porazil naposledy, dokráčel si na loňském Australian Open až k největšímu úspěchu v kariéře v podobě grandslamového titulu. V Miami si o svůj pátý triumf z turnajů masters zahraje s vítězem druhého semifinále Murray - Del Potro.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
páteční výsledky (03. 04. 2009)

Dvouhra - semfinále:
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 3-6 6-2 6-3
Del Potro (6-Arg.) - A. Murray (4-Brit.) ... od 01:00 hodiny SEČ

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

143
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neviem preco sa rogerovi neprajnici rozculuju nad tym, ze tu nemozu napisat svoj nazor. Samozrejme ze moze, ale necudujte sa, ze k clankom o rogerovi s v prvom rade vyjadruju jeho fanusikovia, ktori sa okamzite do vas pustia. Ked vam to vadi, vyjadrujte sa k clankom o vasich oblubenych hracoch. Mna by napriklad ani nenapadlo ist sa vyjadrovat k clanku o tom, ako nadal prehral a robit z neho chudaka, ze prehral alebo treskol raketou o zem. Nemam Nadala rada, ale v ziadnom pripade ho nepojdem zhadzovat. Takze poprosim konstruktivnu kritiku. A toho McEnroea by mal v kazdom pripade vziat.
Reagovat
smazaný uživatel
K jeho menu sa môže vyjadriť každý. Nie v prvom rade iba jeho fanúšikovia. Ja by som mu aj priala, len keby sa zmenil. Zo začiatku bol možno dobrý, ale postupne, keď prichádzali úspechy tak sa zmenil. Zmenilo by to snáď každého. Ale od toho sú ľudia okolo neho, a vlastne aj on sám, pokiaľ by to mal v povahe (čo teda asi nemá) aby mu rozlepili oči, že ako sa to vlastne chová. Za mlada bol výbušný, hádzal rakety. Na tom by ešte nič nebolo, ale potom sa niečo stalo. Ukludnil sa a... už to šlo. Celé roky sa krotil, ale ostalo to v ňom, len to (zdajne) nikto nevidel. Ale ak si niekto myslel, že sa zmenil tak bol naivný, lebo ho chcel takého vidieť. ľudia sa nemenia a ak reagujú inak , tak sa iba pretvarujú. to že zlomil raketu je v tenise normálne, vždy lepšie ako to držať v sebe a potom keď je to na nevydržanie tak sa rozplakať. za to, že má teraz veľké problémy s psychikou môžu do veľkej miery aj jeho neobjektívni fanúšikovia, ktorí ho do toho možno aj dostali...
Reagovat
smazaný uživatel
yavanna :) Si to vystihla!! akoby som citala svoje myslienky :)) Presne ani mna by nenapadlo ist a kydat na tenistu ktoremu nefandim, je to prizemne.
Mnohi sa tu tvaria ze im federer nestoji za nic a pritom na diskusiach o nom sa zucastnuju Xnasobne viac ako o inych tenistoch. Lenze to su ludia zakerni, nemaju co robit tak aspon vyryvaju kde sa da :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sorry, ale pochybujem, ze by za toto boli zodpovedni fanusikovia. To by potom kazdy sportovec, ktoremu sa prestane darit povedal: Sorry ludia, nefandite mi tak velmi, lebo to zanecha stopy na mojej psychike. Ani ja napriklad nepatrim k ludom, ktori davaju svojim emociam volny priechod, skor nechapem to, ako mohol rozflakat len jednu raketu, ja by som bola uz tak na stvrtej. Piste si tu co chcete, podla mna je taky Murray proti Fedexovi ovela viac arogantny, ale je mi to jedno, tenis hrat vie a vie ho hrat super, nepotrebujem rozoberat jeho povahu.
Reagovat
smazaný uživatel
Majka:-))) Si moj clovek..... A Roger sa vrati, o tom nech nikto nepochybujte. Tak ako sa vrati Pluscenko na lad a na vrchol, tak sa vrati aj Roger. Vezmite si napriklad takeho Tomasa Vernera, vlani ako zajazdil MS a tento rok ME? Ale vsetko to prekonal a ako zajazdil teraz MS? Tak, ze sa vratil tam, kam patri. Medzi elitu. Je normalne, ze sa ludom prestane darit, ale oni su sportovci, su zvyknuti bojovat a vyhravat. Tak GO ROGER!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Mal by povedať sám sebe, že ako sa chová. Nech mi nikto nehovorí, že to s tou rukou atď bol len skrat. Ja to tam (v jeho zápasoch) proste vidím a podľa toho mám aj názor. Napr. Djokyho som ešte nikdy nevidela niekomu nepodať ruku, alebo aj keď prehráva a nervy má jak hovado a chce vodu, alebo niečo, povie please. A Roger hovori: navalte sem tú vodu! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo aj keď vtedy prehral štyrikrát za sebou s Tsongom, tak vždy sa na neho usmieval, bol k nemu milý atď. A Roger ledva podá ruku, ani sa naňho poriadne nepozrie a uteká preč...
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte niečo. K tomu tvojmu:"ale je mi to jedno, tenis hrat vie a vie ho hrat super, nepotrebujem rozoberat jeho povahu." Tak sorrky, ale ja si tých, komu budem fandiť nevyberám len podľa toho, ako hrajú, ale aj podľa toho, ako sa chovajú. To bude asi ten rozdiel.....
Reagovat
smazaný uživatel
může mi někdo vysvětlit jak to bylo s tou rukou? neviděl sem to
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy: To s nepodanim ruky sa nepacilo ani mne, to bolo absolutne nesportove spravanie, to si fakt mohol odpustit. Bohuzial to ako sa chova, to by si mal prebrat v hlave on, ako sa tu vcera pisalo a len dufam, ze teraz ho poriadne mrzi. K Djokovicovi nemam absolutne ziadne vyhrady, mojou jednotkou je a bude Roger, na Novakovi sa mi strasne paci to, ze je vtipny. Vzdy ma pobavi jeho vyraz tvare pri podavani. Ako hovorim, nemam proti nemu nic, aj ked nie je moj oblubeny hrac.
Reagovat
smazaný uživatel
Majkl: Nerob sa, ze o tom nevies, vcera sa tu o tom popisalo hodne. Sam si napisal, ze to mu mohol dat rovno facku...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=ULx84JnGAJ4 no na tomhle videu si ruku podali ne?? (čas 2-40) nebo co potom myslíte??
Reagovat
smazaný uživatel
to sem ještě neviděl tohle video
Reagovat
smazaný uživatel
jo rozhodčímu??
Reagovat
smazaný uživatel
No hej, je vtipný :) Ja nemožem z jeho gest ako rozhadzuje rukami a ukazuje všeličo... nedávno na otázku novinárov, ktorí sa ho pýtali, že akú supervlastnosť by si vybral, odpovedal, že asi by chcel byť neviditeľný. A dodal, že by to bolo preto, aby sa mohol vplížiť do dievčenských šatní :D A s tou rukou ako to bolo?
http://www.youtube.com/watch?v=LfXdRaRX1F0
A ešte by mohol Federer vyhadzovať nejaké tričká, rakety abo potítka do publika :P
Reagovat
smazaný uživatel
Teď čtu běžící titulek na ČT4, že McEnroe nabídl Rogerovi pomocnou ruku. Kéž by ji přijal. Myslím, že potřebuje někoho mimo svou stálou squadru jako sůl. Moc mu držím palce, aby se srovnal.
Reagovat
smazaný uživatel
TAK VELA KOMENTAROV :) 105 :) TO O NIECOM SVEDCI :)
Reagovat
a.magerova
No přece o tom, že ho máme rádi a záleží nám na tom, aby hrál v pohodě. A že vypěnil? No a co ! Těch málo přejících názorů je tu málo a to je dobře.
Reagovat
a.magerova
Myslela jsem to jakože těch nepřejících = ( málo přejících). Když jsem si to přečetla tak to vyznělo blbě takže pochopte to prosím správně !!! Dík
Reagovat
smazaný uživatel
Ved ano myslela som tym ze Fede ma najväčši fanklub spomedzi vsetkých tenistov!! A peto to aj vidiet na pocte komentarov. A neprajnici nech si pisu doma na papier :)))))) paa
Reagovat
smazaný uživatel
Aj my neprajúci máme právo povedať a NAPÍSAŤ svoj názor!
Reagovat
smazaný uživatel
ne tady na tomto portalu jinak si hned nejhorší:-Dkaždý tady mele blbosti,že je still nejlepší, ale na ty jeho zápasy už se teda moc dívat nedá,jednoduché udery končí v síti nebo v outu,backhand má snad horší než roddick,nervy už mu taky viditelně pracujou,už to není tenista-malíř nebo jak mu tu říkali ,leda malíř se zlomeným štetcem,jinak doufám že to finále bude dobrý tenis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To všichni víme, že se Fedex trápí..jde spíš o to, jakým stylem si to ty v noci napsal. Proč tak útočně?
Reagovat
smazaný uživatel
mě to rozesmálo,hlavně to jak házel s flaškama:-D gentleman:-)i kdybych byl nasraný na celý svět,tak bych kolem sebe nerozhazoval věci, aby je jiní museli sbírat,s tou raketou je to jeho věc, jeho raketa:-)ale u někoho kdy to nedělá je to překvapivé trošec
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné a to som si myslela, že je to tu nezaujaté. Keď tu poviem názor, tak je tu hneď sto ľudí proti. Ale co by na tom bolo, že proti, ale akým štýlom... hneď ma majú za blázna :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak se tomu směj:-D pokad je někdo zaujatý ,tak od něho nic jiného čekat nemůžeš:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Majkl: Že o zaujatosti píšeš zrovna ty :-D seš zaujatý ještě víc, akorát proti Federerovi. Vlastně seš úplně stejný, jako ty lidi, co tu dřív nadávali na Nadala..akorát, že ty máš na mušce Fedexe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že keby sa Federer choval inak, a nie ako pán sveta, tak by sa o "nezaujatosti" dalo rozmýšľať...
Reagovat
smazaný uživatel
vidím ,že na to máme stejný názor:-) jo jinak nepofata doufám,že tentokrát si to vymyslel sám ne jako včera kopiroval:-)jinak taky nefandím jenom nadalovi ale i dalším tenistům, já zaujatý nejsem ,akorát vy tady z federera děláte někoho kdo není:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně že ty si to slovo "filosofické" vymyslel sám a neopsal od okouna :-D. Já nejsem skalní fanda Federera, nelíbilo se mi jeho včerejší chování, ale ty sem chodíš jen proto, aby sis do něj kopnul.
Reagovat
smazaný uživatel
dyt to říkám,že si lamer:-D jedno slovo vymýšlet nepotřebuju ,ale ty si opsal celou frázi nebo slovní spojení-jak je libo,což by byla velká náhoda, kdyby si vymyslel uplně to samé:-D kopy mi dou to je fakt ale reálné nohou,tady akorát reaguju na ty vaše hlody
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys byl bytřejší, tak by sis přečetl už v noci, že jsem psal, že si tu frázi půjčím od Dumce. Ale ty jen útočíš a nadáváš..
Reagovat
smazaný uživatel
AHA a to že sem to mohl brát jako nadávku já to zase tvoje inteligence asi nedomyslela co? utočím a nadávám?? lool to je dobré to se mi líbí:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To byla reakce na tvoje noční kraviny, cos tu napsal. Jen provokuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
sem napsal pravdu,že to neuneseš tvoje věc
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera pro me bude vzdycky ten nej, ale proste posledni dobou odesel, bych rek spis psychycky, netrefuje jasny mice, dela prilis nevynucenejch chyb. Tenis sleduju hodne a Rogera zvlast, sice prohral ted spoustu zapasu, ale nemuzu se zbavit dojmu, ze souperi nejsou lepsi nez on.On se proste porazi sam.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutny suhlas
Reagovat
krbik13
Na vela strankach som cital ze rok 2009 bude Federerov rok.Som jeho velky fanusik,ale myslim si,ze tento rok bude horsi ako ten minuly.USOpen 2008 vyhral len vdaka tomu ze do finale sa nedostal Nadal.AO2009 by vyhral keby sa do finale nedostal Nadal.Myslim ze tento rok bude o tom s kym a v ktorom kole bude Federer hrat.No po tomto zapase to bude asi jedno.Ked sa neda Roger dokopy tak o rok moze povedat "Mojim cielom bude sa vratit na post svetovej 4"......:(
Reagovat
a.magerova
Všimli jste si, že je u článku Rogerova vyřazení zatím 9x víc příspěvků než u Nadalova. Rogera buď lidi nenávidí nebo milují (těch si myslím, že by mohlo být víc) nic mezi tím. Tuto pozici si ještě Rafa bude muset vybojovat. Jo Vamos je pro Nadala (při vší úctě k jeho hře) cool hlavně proto že s angličtinou zatím (i když už lépe) bojuje. Mám je v úctě oba, ale Rogera mám ráda jako hráče i jako člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, Roger je proste ekvivalent slova tenis. Rogera neprestanem zboznovat aj keby zrovna toho rozhodcu vyfackal. A tiez som porovnavala pocet prispevkov. Asi je to tym, ze sa od neho strasne vela ocakava, ale ked to nejde, tak to nejde, treba pockat, kym to prejde.
Reagovat
a.magerova
"ked to nejde, tak to nejde, treba pockat, kym to prejde" to je úžasná věta, asi se ji naučím, a mám ráda i spojení "áno aj" české "ano i" není to pravé ořechové a slovo "neurekom" používám často, protože takové české "přehršel" se s tím nedá srovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja milujem cesky preklad Pana prstenov a Terryho Pratcheta, absolutne genialne!!!! Inak ako tak pozeram zapas Murray-Del Potro mam pocit, ze pri jednej roztrieskanej Wilsonke dnes neostane...
Reagovat
a.magerova
Dívala jsem se jen teď chvíli a Potrovi se už tak u sítě nedaří jako včera. Abych pravdu řekla je mi jedno kdo postoupí. Možná jsem to o trošičku víc přála Potrovi, ale vidím že mé přání nebude asi splněno. Už jdu spát, vstávám za 4 hodiny. Měj se moc pěkně a nashledanou v lepších časech (Rogerových), nebo možná i dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ty taky, budem sa tesit pri nejakom vitaznom Rogerovom zapase, alebo presne ako ty hovoris aj skor. Tak nekdy priste....
Reagovat
spaniel
Jsi nula, kolik lidí ti to musí napsat, abys to pochopil? Věřím, že se jich tady najde dost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
třeba milion?? i tak mi je to jedno,bo pokad to nenapíše ten kdo je níň jako nula tak je to fuk:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ak rychlo nieco nevymysli, hrozi mu kanar
Reagovat
smazaný uživatel
Apropo, pozerate zapas Del Potro vs Murray? Del Potrovi sa dari asi tak ako pred chvilou Rogerovi.....
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D jo ??už házel raketou a flaškami?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No kludne moze zacat, mne to nevadi, ked je niekto nastvany a takto to dava najavo, to mi nepripada ako nesportove spravanie, viac ma mrzi ta nepodana ruka, to nesportove bolo. Ale uz ma to fakt nebavi toto riesit....
Reagovat
smazaný uživatel
raketa se stane no:-D to je fakt ,flaška je vina podavačů,že tam nestáli,ale ta nepodaná ruka no nevím nevím ,mu měl dát radši facku.
Reagovat
smazaný uživatel
hej co děláš, del potro tedka jede jako drak:-D
Reagovat
smazaný uživatel
hej, vsimla som si, aspon on sa na rozdiel od federera dokaze zobudit, drzim mu palce....
Reagovat
smazaný uživatel
hm hm no tak nic zase stratil servis:-(
Reagovat
smazaný uživatel
já mu to taky přeju,ale tedka fakt nevím snad :-)
Reagovat
smazaný uživatel
uz ked si dokazal poradit s nadalom, nech ide do finale
Reagovat
smazaný uživatel
na cistu hru je najlepsia odpoved cista hra
GO DELPOT!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Majkl, ty si ale blbec... ty flašky hádzal on drzo a skoro ich aj trefil, keď už bol taký "chytrý" tak ich mal aspoň položiť za seba...
Reagovat
smazaný uživatel
tak házel flašky a co? já bych je házel taky - je to docela srandovní... a být trefený lahví od fedexe, co by za to který podávač dal... takže jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem, kto by sa nechal trefovať flaškami... možno taký labilný blázon ako ty, ktorý len uznáva akúsi "ikonu" a žere ju. Ale normálny človek by sa asi správal inak ako ty. Neviem, ale ajkeby som stála vedľa prezidenta alebo niekoho takého, a hento by urobil, tak by mi to určite nebolo jedno a utvorila by som si určite svoj obrázok o dotyčnom. A niekto by urobil aj niečo horšie. Myslím, že zberači nie sú o nič menej ako ja, ty, alebo on a niektoré veci trpia len preto, že musia. Ale aj oni majú svoje myšleinky, postrehy a názory, ktoré mi ani nespozorujeme..
Reagovat
smazaný uživatel
no tak v případě, že by se to tomu sběrači nelibilo, tak ji může hodit rogerovi zpátky - třeba by se roger rychleji vzpamatoval. Každý svého štěstí/osudu strůjcem. Máš pravdu - kdyby po mě hodil flašku Klaus, tak bych mu to vrátil aj já. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A vidíš, že sme sa krásne dohodli :) Ale predstav si, čo by to bolo, keby po hráčovi (akémukoľvek) hodil zberač flašku alebo nejaký predmet okrem balónka. To si nemôže dovoliť, ale hráči ASI ano...
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme máš pravdu, ale rogera za to z tenisu nevyrazí, ale ten sběrač už by si asi neškrtol... mej se hezky, u nas zocna hicuje, tak musim na brusleeee!! bríííja
Reagovat
a.magerova
Nicy, Alessi: Super pokec. Tak třeba mi by to fakt nevadilo dostat od Rogera lahví (raději ale prázdnou). I on přece začínal jako sběrač míčků, tak co my víme, které slavné tenisové jméno ho majzlo a třeba je za to rád, a dnes to štěstí posílá dál. Lidi vždyť je to jen člověk, tak proč by nemohl mít člověčí nálady !!! A mi by nevadilo ani hození od Klause. Hlavně ať se dá Roger dohromady a předvádí ten nádherný tenis a třeba ať sem tam i prohraje, ale hlavně ať je to koukatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
já ten příspěvek bral jako prdel byt na místě toho podavače ,tak mu ji hodím zpět do ksichtu
Reagovat
smazaný uživatel
LOOOOL takhke vypadá ten váš nejlepší Fedex???:-D:-D:-D ,takhle vypadá akorát nula co neví kudy kam:-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak pravila nula... promiň, musel jsem to říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím si vypůjčit Dumcova slova, nedá mi to :-D. Majkl je názorná ukázka zprzněného lehce postpubertálního materiálu :-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak jasně na tomhle rogerportalu tenhle můj příspěvek nebude mít uspěch, já to vím,ale je mi to u prdele co si o tom kdo myslí,ale zrovna v dnešních dnech je to pravda-prostě neví kudy kam.A za to ,že si mi řek nula ,za to se nemusíš omlouvat ,ty si u mě níň ,než nula takže je mi to jedno:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes tu nikdo Rafu nenapadal, s urážkama si začal ty, Majkle.. Jinak si můžeš založit Rafaportál :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nepofata ty tvoje filozofické příspěvky taky nikoho neserou ani netankujou, tak tu přestan dělat jednou pro vždy chytrého.
Reagovat
smazaný uživatel
Vynadávej se, Majkle, bude ti líp a aspoň pak nebudeš nebezpečný svému reálnému okolí. Dobrou :-).
Reagovat
smazaný uživatel
co zase bereš jako urářku??? Nula??? rafa portál? ok no ale kdo by tam byl?? Já a kdo další??
Reagovat
smazaný uživatel
ještě sem neřek ani jedno sprosté slovo:-D takže nevím co nereš jako nadávku:-D napiš mi at vím:-D
Reagovat
smazaný uživatel
lehce postpubertálního materiálu ??? to si akorát opsal od dumce sem myslel ,že si to vymyslel sám,ale na to mí rozum nestačí,tak sem v pohodě,že si jenom lamer:-D
Reagovat
smazaný uživatel
na to ti rozum nestačí -překlep no:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte k tomu Federerovi... pozrite sa na http://www.youtube.com/watch?v=ENdw9ezginM ako tam ešte k tomu aj hádzal tými flaškami zaseba... hrá sa na veľkého gantlemana, ale aj teraz sa ukázalo, že aký v skutočnosti je. Ani tomu na umpairi nepodal ruku. Toto je váš dokonylý FedEx, ktorý sa kontroluje, je spravodlivý, vychovaný a nikomu by neublížil?
Reagovat
smazaný uživatel
Porát by som mu tú cenu za vychovanie zobrala...
Reagovat
a.magerova
Jo tak to podání ruky mě mrzí taky, ale jeho to bude mrzet daleko víc až si to v hlavě přebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud raketu rozseká Safin, je to sranda a "davy šílí".. Pokud tak učiní Fedex, je to něco podivného a už to musí cosi vážně znamenat. Že se pořádně nas... . Vždy se objeví koumáci a rejpálkové, kteří začnou prohlašovat: "teď ukázal svou pravou tvář bla bla".. Proboha, tím, že to jednou nevydržel a totálně vypěnil - to jej staví na úroveň notorických klátičů raket/zmetků bez špetky citu pro fair play/halasných buřičů, co se musí hádat už kvůli tomu, aby se hádali..? Bohužel, pokud se dlouhé roky jevíte v něčem jako vzor (ať už je to tenis nebo jiný sport. Nebo třeba umělecká činnost, jakákoliv činnost, díky níž jste známý) a pak vám náhle ujede nějaká minela/horší výkon/přeřeknutí (podle povolání), vyrojí se všude v reálném i virtuálním okolí zástupy brouků pytlíků, tupců či hlupců anebom jako v tomto případě, anti-fanoušků (tj. odpůrců), kteří budou vítězoslavně vykřikovat podobné blitky - pardon.. Federer není dokonalý a poté, co jeho hra začala upadat a přestávalo se mu postupně dařit, vybuchl. Jako každý člověk.. ale člověk, jenž řve a kope po každém prohraném míčku a ten, jehož pohár přetekl po takové době, není stejný..
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, pravda pravdoucí. Nejde se vždy a třeba i roky jen a jen ovládat a usmívat. Jak říkaš Safin rozflákal i 60 raket za rok a každý je zklamaný, když v nějakém zápase náhodou raketu neroztříská. Kdo to v Indian Wells třískal raketou o zem -Gonzáles? A davy šílely jak je to super málem aplaus ve stoje. Přece neznamená, že když to Federer roky nedělal, že to má zakázané!! A tu cenu za slušnost nedostal od fanoušků, ale od hráčů a ti ho znají určitě líp než my. Pokud to promíjíme druhým, tak proč ne Rogerovi?!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, a.magerova (jakby ne, když souhlasíš se mnou:D) - šlo mi o vyjádření jednoho běžného lidského neduhu. Znáte to přece, netýká se to jenom chování a jenom slavných osobností.. například: celý život jste pomáhal druhým a byl svým přátelům vždy nápomocen. Pak jednou dvakrát škobrtnete, zachováte se sobecky anebo prostě jen lehce nedodržíte laťku, jakou jste si sám za ta léta stanovil a hle: podle některých (bohužel je jich dost) jste se "konečně projevil ve své skutečné podobě" apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, davy šílí nejvíc, když raketu roztříská Gonza :-D

http://www.youtube.com/watch?v=LmZMIatcwrg

Je jasné, že to zděšení nad výkony a vztekem Federera je dané tím, že on má tu sportovní i morální laťku strašně vysoko. Ale čert vem roflákanou raketu. Mně přijde horší to nepodání ruky rozhodčímu, což se Fedexovi stalo letos už podruhé. (Poprvé tuším v Dubaji, když prohrál s Murraym?? Nejsem si jistý)
Reagovat
a.magerova
Ahoj Dumec. Ale tohle už nám přece vštěpují učitelky na základní škole. Pokud zodpovědný žák vždy má všechny úkoly a pořád je připraven, a jiný to fláká celou dobu... V jeden okamžik se stane, že ten zodpovědný úkol nemá a ten flákač ho náhodou od někoho opsal, co řekne učitelka? No jaktože nemáš úkol, podívej i on (flákač) ho má! A jsi Ty ten vyvrhel a on ten hrdina - a to se mi opravdu stalo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nepofata: to mě mrzí taky. Když je člověk mocně rozčílený, často hledá chybu všude možně a obviňuje všechny kolem (kromě sebe). Nevím, jestli si myslel, že ho rozhodčí nějak poškodil - nepamatuju se na nějaký vyloženě ostrý sporný moment. Takže proč? Asi nezapomněl... bylo by dobré se omluvit (pokud si teda vážně nemyslí, že byl nějak poškozen nebo co).. Zajímalo by mě vyjádření v tiskovce (pokud taková otázka padla/padne)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se vše vydaří, mohl bych být učitelem sám - tohle určitě nikomu vštěpovat nebudu, třebaže se dostanu už k "zprzněnému", lehce postpubertálnímu materiálu:)
Reagovat
smazaný uživatel
To, že rozsekal raketu mi na jednu stranu přijde špatné, muselo ho to pořádně štvát, ale na druhou stranu skvělé, že konečně dal před všema najevo, že je zle... Konečně uvolnil emoce... ale zle je doopravdy...
Ale přesně jak píše a.magerova... jsme zhýčkaní z jeho úspěchů, tohle období jednou přijít muselo...možná je to konec, možná ne.. Rogerova psychika tu byla rozebírána milionkrát, přesto my se můžeme jenom dohadovat, co se mu honí hlavou...na tom musí pracovat sám, nejlépe s trenérem.. jeho věc, snad uváží, co je pro něho nejlepší a ještě nás překvapí, protože jsme jeho fanoušci.. a ty mu prostě věří dál..
Reagovat
a.magerova
Hodně mi to připomíná formuli 1 před lety, když tam pár závodů byl Enge jel na vynikajícím 15-tém místě jo super, ale co to Michael Schumacher je druhý co dělá neumí jezdit či co?! A teď zas Štěpánek jo super už má 4 tituly za celou kariéru je king, ale co Federer má za loňský rok jen čtyři tituly už neumí hrát?! To Rogerovi moc nepomáhá když ho po prohře každý kritizuje, i když uznávám, že hrál dnes špatně. Prostě já říkám nevadí jede se dál a líp.
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznacny suhlas s tebou, hrozne mi ho bolo luto, ked mu vsetko koncilo v sieti, ale presne ako si povedala, jedeme dal a lip....
Inak este ma napadla jedna vec okrem trenera, ktora by mu pomohla-vyhra French Open vo finale nad Nadalom..... :-)))
To by som mu fakt z celeho srdca zelala, ale to je prilis odvazna predstava...
Reagovat
smazaný uživatel
toto by si mal roger pustat aspon 30x za den.....
Reagovat
a.magerova
Super, že ses na to koukla. Škoda, že kvalita není trošku lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
roger chce ještě na oh v londýně. ty budou za 4 roky, a to je fůra času. Může se stát cokoliv. koukni se na agassiho
Reagovat
a.magerova
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Taky souhlas, není dobré odepisovat velké hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
správný a hlavně věrný fanoušek musí věřit že se vrátí tam,kam patří. Na vrchol..
Reagovat
smazaný uživatel
no, nevim, to už je trochu profláklá fráze, tomu už bh moc nevěřil... ale ještě b mohl dát nejaký ten GS
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to tak píšeš, jakkeby to bola nejaká maličkosť, vyhrať GS.. :) A pravdupovediac, nemyslím si, že sa vráti tam, kde nemá byť - na vrchol...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to už vypadá zle když už i s Djokem kterej je z formy prohraje tak je zle.Teď už není na místě otázka kdy se Roger vrátí,ale jestli se ještě vůbec vrátí?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor - Djoky sa už začíná pomalúčky spamatávat...
Reagovat
smazaný uživatel
hih, djoko je z formy :-) hmm, tak to b takovy tsonga po tom vprasku od djokera musel jit do druhý stovky...
Reagovat
a.magerova
Proč by se nevrátil?! Jsme zhýčkaní z jeho úspěchů. Každý má právo na chyby i moc chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně to pořád není ten Djokovič kterej vyhrál Austrálii a že by TOp výkony to od něj taky nejsou.Tsonga hrál tužku,kdyby hrál to co se Simonem Djokovič by neměl šanci,to je můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
snad to nebol posledny zapas pana dokonaleho a este sa po 3tyzdnoch vrati nechapem ako je to mozne, neni to ani rok co hral na us open a vo wimbledone dokonaly tenis a teraz .mal by nechat mirku pekne doma a zohnat rychlo trenera alebo si zahrat aspon so samprasom niekde v sukromi a prebrat tenis a aj ine veci ako pisal dole chlap s chlapom ,inak je koniec
Reagovat
a.magerova
Ten titulek je hrozný. Jiní čekají na titul celý život a ani se ho nedočkají. Co je to půl roku?! Pravý fanoušek bude s Rogerem v dobrém i zlém. Takže já zůstávám jeho fanynka a vy?!
Reagovat
smazaný uživatel
roger se uzavřel do sebe, ale po tolika uspesich a naslednem neuspechu je to normalni. ted si chce dokazat sam ze se z toho dokaze vyhrabat, ale musi si asi sahnout na dno, aby dokazal vyhledat znovu trenera... doufam, že to nezabalí.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, do smrti zostanem rogerova fanynka a som presvedcena, ze sa vrati na vrchol, o tom niet pochyb. Koniec koncov dal tenisu nieco, co mu nedal nikto-povysil ho na umenie a tychto novych mladych hracov si vychoval sam, pretoze keby nie roger, nebol by Nadal, Murray ani Djokovic, pretoze ked ho videli hrat, museli snivat o tom, ze ho raz porazia. Vrati sa spat urcite, ale mal by popracovat na hladani trenera a druhu vec, co by mal urobit-Miru nechat doma. Snad ked bude mat decko, tak sa jej nebude chciet tolko cestovat. Roger potrebuje k sebe chlapa, aby mu vynadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger tenis nezapomnel, ale ma psychyckej blok, kterej odstrani jen tim, kdyz toho hrace porazi a pak jeste jednou.V tomhle mu nepomuze nikdo ani psycholog ani trener. ikdyz mozna psycholog, ale takovej hrac potrebuje trenera minimalne. Kdyz tak jsem pro Roache
Reagovat
smazaný uživatel
njn, holt motivace je motivace. bez té se člověk ani nenají...
Reagovat
smazaný uživatel
I špičkovej hráč potřebuje trenéra. Dobrej trenér je zároveň psycholog. Těžko Fedexovi pomůže cestovatel Lüthi, kterej nejspíš jen přitakává. Rogerovi se kazí všechny údery, odchází jistota, přesnost..a čím to je snad ví jen on sám. Ale potřebuje někoho, kdo s ním o tom promluví, podívá se a řekne jasně co je špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
"a čím to je snad ví jen on sám" .. Tím jsem myslel třeba nějaký psychický problém, co ho žere..
Reagovat
smazaný uživatel
Jedina pozitivni zprava je, ze se Federer poráží sam. Ale co dneska predvadel v druhym setu to bylo dech beroucí.....Potreboval by trenera ..,
Reagovat
D.A.N
Já vím, že to vněm je, jenže prostě tam má nějaký blok nedokáže hrát celý zápas ve formě.Některé míčky hraje super a pak najednou brrr ani se na to nedá dívat.Jen doufám, že opravdu se stoho dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
R. potřebuje trenéra, i z toho důvodu, aby s nim mohl spoustu věcí probrat jako chlap s chlapem. Mirka mu v tomhle nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
rogy už toho dokázal dost, to je ten problém, už ho nebaví tennis, jen chce překonat rekordy a to už není to oč tu běží - tímhle přístupem to může zabalit. je to jednoduché ( tak jako tenis sám )
Reagovat
smazaný uživatel
možná máš pravdu
Reagovat
D.A.N
Taky tomu moc nerozumím v prvním setu do stavu 5:1 hrál velmi solidně a skoro vůbec nekazil a najednou jak mávnutím proutku začal kazit jednoduché míčky:-( nevím nevím kdy jse stoho dostane jestli vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tomu chápem... zapôsobil naňho Djokyho šarm :P
Reagovat
smazaný uživatel
nemohla jsem se na to trápení ani dívat.co se to stalo?!za rogerem budu vždy stát,ale sama už nevím,co by mu pomohlo aby se dostal do svý staré a pravé podoby.takovýhle psychicky výkyv jako předvedl dneska nemá obdoby.taky se nedivim že to odnesla ta raketa.jediná malinka utěcha je, že nadal už je doma...ROGERE,vrat se mi zpátky!!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim...ROGERE AT SI KDE JSI MUSIS SE VRATIT ZPET NA VRCHOL!!
Reagovat
smazaný uživatel
no myslim si, ze fed by se mel jen soustredit na to, aby vyhral ten jeden GS, v nejlepsi pripade 2, jinak uz mu to asi muze byt jedno...
Reagovat
smazaný uživatel
Roztřískaná raketa se k Fedexovi nehodí, ale nedivím se mu, po tomhle trápení. Je smutné, že Djokovičovi stačí podprůměrný výkon a Federer zařídí zbytek. Kdyby ho soupeř přejel, tak je ta porážka snesitelná, ale Fedex se poráží sám. Jinak to byl málo koukatelnej mač, špatnej.. A psát tu o tom, že Fedexova hra a psychika je v rozkladu je už nošením dříví do lesa..:-(. Už se tu o tom napsalo dost za poslední měsíce. Ale pořád věřím, že takhle neskončí.
Reagovat
smazaný uživatel
nesouhlasim, ze djokovic predvedl podprumerny vykon, prvni dva sety to byl vyborny vykon a ve tretim uz hral jen to, co potreboval, protoze videl, ze mu staci malo k tomu dneska rogera porazit
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak pokud se ti Djokovič zdál v prvním setu výborný, tak to pak joo :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
od stavu 1:5 hral skvele a to nerikam jen kvuli tomu, ze je to muj oblibenec, zacal hrat presne a tvrde, nedelal tolik chyb jako v predchozich zapasech
Reagovat
smazaný uživatel
nee, dneska bylo vidět že skoro o nic nejde, bylo to jenom takový pinkání bych řekl. že by to byl tenis non plus ultra, tak to určitě néé.
Reagovat
smazaný uživatel
tak non plus ultra to nebylo, ale musis uznat, ze djokovioc predvedl trochu jinci vykon nez v opredeslych turnajich a zapasech
Reagovat
smazaný uživatel
no výkon z toho titulu, že nedělal tolik chyb. Ale jinak dneska moc práce neměl - hezky bylo vidět když mu o něco šlo, jak to daval rogymu do behendu a ten je teda hroznej, takovy nalejvaky... JInak ok, djoko dobry - jak se vyhrabal z toho debaklu v prvnim setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ti soupeř věnuje 20 nevynucenejch chyb za set, tak nemusíš hrát výborně a přesto vyhraješ. Když to vezmu z pohledu, jak Djoker umí hrát a že na tom turnaji už hrál líp, pak to byl dnes sotva průměrný výkon, když to trochu zjemním. Víc předvést nemusel..věděl, že Roger zařídí zbytek. Celkově to byl zápas nevalné úrovně.
Reagovat
smazaný uživatel
welcome back novak! dneska mu velkou merou pomohl roger, ale to nic nesnizuje na jeho vykonu, ktery se zapas od zapasu zlepsuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak! Ešte takého polroku a už ma povezú do blázinca abo na nervné :D A teraz by mohol ešte vyhrať Del Potro, aby Andy nenahral moc do rankingu ;) Ale inak... krása :) aj tá FedExova raketa bola pekná :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo presne, ja jsem byl nervozni uz i zapase s tsongou na konci, dneska jsem byl na svoje pomery dost klidny, jsou i chvile kdy nadavam a kopu do vseho okolo :D, to bud kdyz hraje novak nebo liverpool
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ja som mala nervy tiež už aj s Tsongu, a teraz som skoro rozkopala ten televizor, ked Djoky viedol nejak tuším 4:1 v treťom sete a dal dve dvojchyby a stratil podanie... že ty si taký sprostý debil :D som nadavala :D
Reagovat
smazaný uživatel
hej, to s tou raketou jsem neviděl. on jí rozsekal? :-) velký Rogy rozsekal raketu?
Reagovat
smazaný uživatel
jo mel nality balon asi dva metry od site a narval ho do site tak vzal a vsi silou s ni triskl o zem a celou ji ponicil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, skazil úder pri sieti a tak na nas.... ale neboj sa, táto "velkolepá neočakávaná ukázka všetkých čias" sa určite dostane na net od nejakého fanúšika alebo tak.. možno to bude aj video dňa :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty bláho, sakra, já to neviděl, no je vidět že roger začíná projevovat emoce, ale myslím že to je dobře. i když třeba takového safina kvůli tomu moc nemusim - to už je trochu moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže Safin je v tomto úplne najlepší, ajkeď je rozčúlený a kvôli tomu kazí, to mi zato stojí :) Ja mám rada emócie... takže napr. taký Nadal - nuda...
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam rad taky velke emoce, jsem tez hodne emotivni a emoce me bavi proste, nemam rad nudne hrace co se za zapas nenastvou ani nezaradujou, jak rikam poker face
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné... presne moj nazor.. a Djoky dava emocie dost najavo hlavne ked zdvihne ty krasne rucinky :), ale ajkeby nie, tak ja to ajtak zanho kompenzujem :D ale ajtak je dobre, ze uz sa konecne nasiel (ajked nie este stopercentne) veri si, a hlavne - vyhrava :)
Reagovat
smazaný uživatel
nicy - ale kdyz se podivas na nadala, jak zatíná, tak to je docela cool, ne? VAMOOOS!! to je málo - nadal je ok. safin je brutalni trombelin, mezmi si kdyby tak byl vsichni tak se tam pomlati. dneska se mi libil roger jak občas řval camon - to sem mel radost :-) brou noc, jdu pařiiit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatínaní päsťou je trochu málo a come on je okukané... vamos je cool to ano :P tak caw :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist