Berdychovi se odplata povedla. Porazil Almagra a jde na Nadala

17. 5. 2012, 17:47
Aktuality 230
Tomáš Berdych obhájil v Římě loňské čtvrtfinále. O účast v něm dnes porazil Španěla Nicólase Almagra 7-6 6-3 a pomstil tak porážku z březnového turnaje v Indian Wells.
Tomáš Berdych

Finalista z předchozího turnaje v Madridu Tomáš Berdych se s Nicólasem Almagrem utkal letos už potřetí. Na Australian Open ho porazil, v Indian Wells ale odcházel jako poražený dokonce s 'kanárem', a tak měl dnes Španělovi co oplácet.

Zatímco ve včerejším duelu s Polákem Kubotem české jedničce chvíli trvalo, než se dostal do zápasu, dnes okamžitě sebral světové třináctce podání a ujal se vedení 2-0. Z něj se však Berdych dlouho neradoval, Almagro si servis vzal hned zpět, a při každém dalším Berdychově podání v prvním setu českého tenistu potrápil. Rodák z Valašského Meziříčí ale všechny Španělovy brejkboly odvrátil, v tie-breaku si vypracoval náskok 6-0 a set vyhrál 7-6.

Vyrovnaný souboj viděli diváci v Římě i ve druhém setu, ovšem tentokrát už si Berdych držel podání s přehledem a v klíčovém sedmém gamu navíc podruhé v utkání prorazil Almagrův servis. Na zvrat už Španěl síly nenašel a s turnajem se rozloučil porážkou 6-7 3-6.

Ve čtvrtfinále Berdych narazí na dalšího Španěla - světovou dvojku Rafaela Nadala, který dnes porazil krajan Marcela Granollerse dvakrát 6-1. Pětinásobný vítěz turnaje sice ztratil jen dvě hry, o postup ale bojoval takřka hodinu a půl.

Nad loňským finalistou římského turnaje český tenista na antuce ještě nevyhrál, celkem s ním ve 14 dosavadních zápasech jedenáctkrát prohrál a třikrát zvítězil.

Do prvních problémů se v Římě dostal nejvýše nasazený Novak Djokovič, kterého dnes v osmifinále čekal přemožitel Radka Štěpánka Juan Mónaco z Argentiny. V nepříjemném větru se Djokovič dlouho trápil, za stavu 2-2 přišel o podání a ztrátu už v úvodní sadě nedohnal. Frustraci si jindy klidný Srb vybil na své raketě, za což si vysloužil varování od rozhodčího.

Ani to mu ale v úvodu další sady nepomohlo: Djokovič podruhé přišel o servis a prohrával 1-2. Až tehdy se nejlepší tenista světa uklidnil, zpřesnil hru a výsledkem byla série sedmi vyhraných her v řadě. Mónaka Djokovič definitivně zlomil v osmé hře, kdy při Argentincově servisu vyhrál čtyři výměny po sobě, a zápas poté při vlastním podání ukončil.

"Doufám, že děti, které se dívaly, to nebudou dělat," vrátil se Djokovič s úsměvem k momentu, kdy jeho raketa přistála na antuce. "Já ale zkrátka projevuju své emoce, jsem takový. Dneska jsem měl problémy s tím větrem a v prvním setu jsem hrál trochu pasivně, ale od té chvíle, co jsem začal hrát důrazněji, už to bylo mnohem lepší," dodal.

Ve čtvrtfinále se Djokovič střetne na antuce poprvé s Jo-Wilfriedem Tsongou, se kterým má stále pasivní vzájemnou bilanci 4-5. Loni však oba duely vyhrál Srb. Tsonga si ve 3. kole poradil nečekaně hladce s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, kterého porazil 6-4 6-1.

Roger Federer se po dlouhých pěti letech znovu utkal s Juanem Carlosem Ferrerem a v Římě si dnes připsal už desátou výhru ve 13. vzájemném souboji. Třicetiletý Švýcar duel bývalých světových jedniček vyhrál 6-2 5-7 6-1. Zatímco sám v italské metropoli ještě nikdy netriumfoval, o rok a půl starší Španěl slavil titul před 11 lety.

Na cestě za titulem, který jako jeden z mála Federerovi ve sbírce chybí, se ve čtvrtfinále utká s domácím překvapením Andreasem Seppim, s nímž v osmi vzájemných soubojích ztratil set až letos v Dauhá. Ital před svým publikem zvládl už tři třísetové souboje; po Istominovi a světové osmičce Isnerovi zdolal i Wawrinku.

Výsledky - Řím - muži (dotace 2.950.475 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (7-ČR) - Almagro (12-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3, Djokovič (1-Srb.) - Mónaco (14-Arg.) 4:6, 6:2, 6:3,  Nadal (2-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:1, 6:1, Federer (3-Švýc.) - Ferrero (Šp.) 6:2, 5:7, 6:1, Tsonga (5-Fr.) - Del Potro (10-Arg.) 6:4, 6:1. Ferrer (6-Šp.) - Simon (11-Fr.) 6:0, 7:6 (7:5), Gasquet (16-Fr.) - A. Murray (4-Brit.) 6:7 (1:7), 6:3, 6:2.  Seppi (It.) - Wawrinka (Švýc.) 6:7 (1:7), 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

Čtyřhra - 2. kolo:
Kubot, Tipsarevič (Pol./Srb.) - Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) 6:2, 7:5.




 

Komentáře

230
Přidat komentář
VlS
Super tenis a super výkon. Angličtí komentátoři hrnuli jeden superlativ za druhým ještě 5 minut po skončení zápasu. Nebudu si hrát na odborníka, takže spíš otázka, jestli náhodou občas Berďa nezapomene, že hraje s levákem, protože mu to často hrál do FH.
Aůle to je fuk, nádhernej tenis, myslím, že letost v Římě zatím nejlepší zápas. Tome, hlavu nahoru, já klobouk dolů, prostě Rafa zvůládl zase jeden krizovej moment líp. Tak na RG prosím znova, nejlíp ve finále. (A už by ti taky jednou mohlo přát štěstí a mohl by sis na qf vylosovat Andyho :-D
Reagovat
Fandina
Je to tak, při losování pro Toma každý lepší do čtvrtiny než Rafa ... úsměv

Gratulace Rafovi ... nádherné rafání super tenis
Gratulace Tomovi ... za předvedenou hru a stoupající formu ... pojď pojď pojď
Reagovat
Pe3k
Tomáš hrál dobrý zápas, ale nestačilo to. V gemu kdy měl potvrdit break dal dvě dvojchyby, což je jasná známka slabší psychiky. Navíc nedodržel dobře taktiku a bezhlavě se pořád vrhal na síť. Gratulace Rafovi, celý rok jsme čekali až zase něco vyhraje, takže je třeba si užít tyto krátké momenty, než se Djokovic zase vrátí do formy.

Každopádně Tomáš má na to, aby Nadula porazil i na této pomalé antuce a vůbec poslední dobou hraje parádní tenis. Gratulace i jemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že nedotáhnul ten druhej set, několikrát mu to zbytečně nahrál na raketu když měl odkrytej kurt, ale jinak hrál Tomáš výborně. Bohužel Nadal byl dneska až moc dobrej tak jako už dlouho ne. Padalo mu to tam až neskutečně a jestli mu to vydrží tak zejtra Ferrera ale hrozně zabije.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se tu nepotrebuju hadat.Kazdy si fandi nekomu jinemu,ja ti taky neberu Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš Pestrong..Stálo ti to za to?..Dúfam, že ťa zápas patrične namlsal a vychutnáš si aj duel starého pána..pápá
Reagovat
smazaný uživatel
Po milionté čtvrté........:-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, počítať vieš..
Reagovat
smazaný uživatel
A od této chvíle ti budu dále připomínat, po kolikáté vytahuješ tento již provařený trapný pokus o dehonestaci.
Reagovat
Pe3k
Snad nepočítáš s tím, že forehand vymyslí něco nového, nebo nedejbože vtipného? Dyť on si myslí, že ledovec je pán co prodává zmrzlinu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jak píšeš. Je to prostě Nadalovec, tak by se to dalo napsat a nijak dále obkecávat už to není potřeba. :-)
Reagovat
Pe3k
Nic no, já valím na masáž, takže až vylezou všichni ti pomatenci z děr, tak se tady z toho nezblázni...Ciao.
Reagovat
smazaný uživatel
Užij si fajn zbytek dne...zdar.
Reagovat
smazaný uživatel
schizofrenicke pomatene dvojce...to je cele co jsem chtel
Reagovat
tito
:-)))) Je nutné alespoň ocenit to snažení :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel Berdych ukázal naprosto geniální tenisovou sebevraždu. Něco jako Federer v 80% zápasů s Nadalem.
Reagovat
Pe3k
Proč ten Berdych vždycky zahraje backhandem do forehandu Nadala a běží na síť? Nevím co je to za taktika a nebo jo, to je kamikadze.
Reagovat
smazaný uživatel
A Zrazu kľud?..Kde je Pe3strong?
Reagovat
Pe3k
Obaja dvaja sme tady :p
Reagovat
smazaný uživatel
Ktorý z vás to chodí na ryby?
Reagovat
smazaný uživatel
Po milionté třetí......:-))))))))
Reagovat
Pe3k
Tomu ty říkáš, vrátit se k tenisu? Ale beru to, slabá hlava ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pry bije jak psa:-dberdych nevi ci je ted:-d
Reagovat
Pe3k
Chápu, že máš rád běhavého Rafíka, ale co takhle fandit českému sportovci? To máš raději toho uječeného, steroidového maniaka co se furt hrabe v pr...i a bojí se šlápnout na čáru?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha sem nemel rad nikdy a ani nebudu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"bojí se šlápnout na čáru" - dobře ty. :D
Reagovat
Pe3k
Beze srandy. On jde a čumí na zem, aby na ní náhodou nešlápnul a když mu špatně vychází krok tak raději udělá provaz než aby se dotknul té strašidelné čáry...Obsedantně kompulzivní porucha.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Obsedantn%C4%9B_kompulzivn%C3%AD_porucha
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi prostě pitomec :)
Reagovat
dadaft
Šarapovová to samé.
Reagovat
Pe3k
A ty jsi kdo? Nadávat umí každý, i když nejlépe asi fandové Rafy, počítám, že ty si jeden z nich co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Federerovi a málokoho na okruhu mám míň rád jak Nadala. Nicméně to nic nemění na tom, že tvoje vystupování tady je vyloženě k pláči.
Reagovat
smazaný uživatel
Čímž se zas nechci dostat do zástupu elegánovců, Federer pro mě není žádná jednička, ale jak tě znám, tak vím, že znáš jen tři tenisty.
Reagovat
Pe3k
Aha, tak si teda pěkně poplač. Btw. nenapsal sem nic, co by nebyla pravda...
Reagovat
Pe3k
Tak ty musíš mít v hlavě taky pěkně vymeteno. Nejprve napíšeš, že fandíš Federerovi a pak, že pro tebe není žádná jednička?! A co je teda pro tebe? Dvojka?
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, není můj nejoblíbenější hráč, mohlo ti to dojít.
Reagovat
tito
Bezpochyby se v případě utkání Federera s Berdychem z Pe3k stane vlastenec....Nebo z Armstronga? Jinak mne tato debata v tomto vlákně nesmírně pobavila - Gigin se tu válí smíchy u mne v obýváku.
Reagovat
smazaný uživatel
Hopľa.
Reagovat
Pe3k
A je to tam. Pěkně Berdych. Tomáš ho bije jak psa, z forehandu nemá Nadal nejmenší nárok.
Reagovat
smazaný uživatel
Pry bije jak psa:-d
Reagovat
smazaný uživatel
Hádam si nemyslíš, že Berdych vyhrá?
Reagovat
Pe3k
Když Berdych vyhraje tak tu zase bude 3 týdny nablito...Navíc ještě ani ten break nepotvrdil, takže zůstávám při zemi a jen fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to, co Berdych předvádí posledních cca 15 minut, je naprosto N E U V Ě Ř I T E L N Ý.

Už je to vážně komplexní tenista.
Reagovat
Vojtaakk
Souhlasím, tohle je supr tenis od něj!!! Drti to neskutecne...
Reagovat
Vojtaakk
Ale ted zacal hrat tak nejak z pr...e
Reagovat
Pe3k
Tomáš nechce vyhrát. Při breakbalu a nahraném míči to zahraje backhandem vem místo aby to zahrál forehandem do dvorce, běs děs ta jeho taktika. Má přílišný respekt :(
Reagovat
smazaný uživatel
A plačemeee
Reagovat
Pe3k
Zalez zpátky do čobolské bažiny a vylez až bude Nadal světová jednička (už nikdy :D).
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že si rozrušený. Neviem, čo je to diera, nebývam v Ostrave :)..
Reagovat
Roger_Federer
No na Slovensku je to jedno kde byvaš...Dira je tam všecko..
Reagovat
Pe3k
To mi chceš říct, že bydlíš ve městě, oproti kterému je Ostrava díra? Jestli na Slovensku vůbec nějaké takové je :D Být tebou tak fandím, aby hafík nedostal další antukový náklep...
Reagovat
smazaný uživatel
Nech jej, Slovensko je přece velmoc! Mají tam přece to EURO.... :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ostrava len smrad, špina a Baník.
Reagovat
Pe3k
No a taky tam o Forehanda nikdo nestojí, tak furt leze tady, akorát mu nedochází, že tady je taky jen pro srandu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nervičky :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, on je určitě jedním z těch blbů, co prudí na českých webech a nadávají na všechno české. Kéž bychom zítra Ovcomrdstán rozmlátili minimálně 8:0, to by byla satisfakce!
Reagovat
Pe3k
No kdyby si četl pořádně, tak sem psal, že sem z Ostravska, což neznamená z Ostravy, ale co bych čekal od fandy Nadala že...úspěch, že vůbec umíš číst :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, jou kiežby..A teraz sa vráťme k tenisu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ostravsko je názov lesa?
Reagovat
smazaný uživatel
K_rva ten Nadal hraje zbytečně moc dobře dneska, to mu snad nemůže vydržet
Reagovat
Pe3k
Nadal hraje a už je zde zase nablito. Tom je slabý na servisu, to hafík hraje super ve všech možných statistikách. Furt je šance, ale malá. Snad rafu diskvalifikují za přílišné škrábání v dupince :)
Reagovat
Roger_Federer
jj, kral tenisu je jenom jeden, nehlede kolik toho Nadal ješte vyhraje, vždy bude pro cely svet jen ten tenista co hraval v dobe Federera...
Reagovat
Pe3k
Tak hlavně Nadal toho za posledník rok a půl moc nevyhrál, to Roger toho vyhrál o dost víc a i přesto, že je starší a už nemá co dokazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač...

A spomínaj.
Reagovat
Pe3k
Ty zas bavíš čobol :D Na co mám spomínat? Na minulý týden, když Federer vyhrál Madrid a předběhnul Nadala v žebříčku během antukové sezony?
Reagovat
smazaný uživatel
Klid, nechte si to na finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si čobol, ty spomínaš na staré časy..AKo ČOBOLO to bolo, Federer :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase se hádáš? Abys nebyl o víkendu zklamán dvojnásobně...
Reagovat
smazaný uživatel
Dvonásobná je akurát tvoja osobnosť Pe3ku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem čekal, kdy tu hovadinu vytáhneš po milionté první. A nezklamals, blbečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Zavolaj mi Pe3ka, s tebou je nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Po milionté druhé........ :-))))))
Reagovat
Matti
Tvou zásluhou je tady nablito.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamooooooooooooooooos
Reagovat
smazaný uživatel
je to tenisové ponížení......vamos
Reagovat
Heather_Fedex
to si delate prdel...opravdu, kdyz rafan vyhraje rim (podle toho, co predvadi, tak celkem urcite) tak se vrati na no.2 pozici a rogerovi nestaci ani semi?? boze!!
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak:-)
Reagovat
dappe
Stejně to je jedno, když bude hrát Federer dobře, tak se v pohodě zase vrátí minimálně na 2.místo. Navíc v rozhovoru jasně řekl, že to poslední co ho zajímá, je kolikátej bude po Římě.
Reagovat
Roger_Federer
Stim bych si nelamal hlavu,Nadal to nevyhraje, David ho zitra porazi.
Reagovat
Heather_Fedex
podle mne je dost dulezity, zda bude na rg nasazeny jako 2ka nebo jako 3ka...jako 2ka by mnel o 50% vetsi sanci obhajit lonske finale
Reagovat
smazaný uživatel
Proč myslíš? Jako jednička dostane Rafu nebo Djokovice - přes Rafu bez šance, přes Djokovice ano. Jako dvojka dostane Andyho nebo Rafu. Přes Rafu bez šance, přes Andyho ano.
Reagovat
smazaný uživatel
* jako trojka dostane Rafu nebo Djokovice :))))
Reagovat
Heather_Fedex
moc ti nerozum ;) jde o to, ze kdyz rog bude 2ka tak by v semi mnel rafu nebo andyho... andyho by MNEL porazit, ale rafu nejspis ne. ale kdyz bude 3ka, tak dostane bud novaka, kt. verim, ze bude brutalne na rg namotivovanej, takze opet nepruchodna cesta...
Reagovat
Heather_Fedex
...a nebo opet rafu, kt. by porazil jedine kdyby hral rafa pravackou. ovsem, na kdyby se nehraje
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano, přesně tak jsem to myslel, akorát podle mě je pro Federera Djokovic taky hratelný soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a podme vamooos rafa,rozbiho mentala
Reagovat
smazaný uživatel
ty si dost vymlety, co ?
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite ne tak jak mental berdych:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja zase dufam ze tomas rozbije toho placka zo spanielska
Reagovat
Vojtaakk
Ach jo, hned break... Doufam ze to Berda napravi...
Reagovat
Roger_Federer
Obavam vam se, že mental z Malorky bude nad Berdychovy sily...
Reagovat
smazaný uživatel
kdo pro boha svatýho rozhoduje o tom kdo bude moderovat ten či onen zápas (momentálně v tenisu Ferrer vers. Gasquet) na TV Nova sport? Tak jalový komentář ke sportovní události jsem už dlouho neslyšel. Rve to uši, nedá se to poslouchat.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, z tohodle komentátora si děláme legraci, co na NS nastoupil. On tomu navíc naprosto nehorázným způsobem nerozumí, víceméně jen počítá skóre (často špatně, protože se orientuje jen podle scoreboardu) a často ani nevidí půlmetrovej aut a slaví winner u jasný chyby.

Horší byl snad jen ten blb, co dělá na Nově studio F1, ale to si ani nevybavím jméno :))
Reagovat
smazaný uživatel
Bud rád, že si nevybavíš jméno, je to Pouva, snad nejhorší komentátor.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano :)) možná bylo přehnané nazvat ho blbem, každopádně jeho schopnost odkomentovat 2 hodiny naprosto monotónním hlasem a navíc si k tomu komentování ani nepřipravit žádný meteriály, to je něco šíleného.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem se tu k jednotlivým komentátorům vyjadřovala, ale opravdu snad nejhorší je Pouva, myslím, že moc nepřeháníš s tím výrazem :-))
Pak Slepička, ale budiž, starší člověk, on jen nostalgicky vzpomíná na "starý dobrý časy", žije v minulosti a jen počítá score, což je únavný poslouchat.
Nejprofesionálnější komentátory má Eurosport :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že tak! Změna komentárora. Děkuji Ti pane bože!
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám nejradši Bidrmana, co se tam právě objevil, i když on si mě teda získal spíš jako komentátor MLB a celkově expert na americký sport. Na ES jsou komentátoři fajn, ale už jsem si zvyknul tam přepínat na anglickou verzi :/
Reagovat
Fandina
Tento komentátor na Nova Sport je super.

Tome tak ... pojď pojď pojď
Reagovat
a.magerova
Pan Slepička letos komentoval tuším Rotterdam, ale ten vysílal kanál Sport1, oni tak kolují po redakcích nebo je snad Sport1 spjat i Nova sport?!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, mně je Bidrman taky celkem sympatický. Nemám ráda toho Slováka, i když nic proti Slovákům jinak nemám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, Ema hodnotila celý český komentátorský spektrum, pan Slepička se díkybohu objevuje pouze na SportTv :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, já měla za to, že je to všeobecně známá věc, kde pan Slepička komentuje :-)
Jestli "kolují" jsem si nevšimla..
Reagovat
smazaný uživatel
sportovní kanály Sport1 a 2 mám vlastně na ho..o. Jakmile uslyším toho dýchavičného jedince okamžitě přepínám. Funí jak když jde kanec z bukvyc. Hrůza, k zblití!
Reagovat
smazaný uživatel
Wow! Kubot a Tipsarević vyřadili Bryanovce ve čtyřhře.

Kubotovi to maximálně přeju, jeden z mejch největších oblíbenců na okruhu :))
Reagovat
smazaný uživatel
trapárna pokračuje ............
Reagovat
Fandina
Richarde ... go go go
Reagovat
Pe3k
ATP Rome 2012 R3 Federer vs Ferrero Highlights [HD]

http://www.youtube.com/watch?v=xvnKJ4gUYaM&feature=g-all-lik
Reagovat
a.magerova
Reagovat
relax1
tu trapárnu máš vymakanou do posledního detailu. Zkrátka: Blázen puntičkář!
Reagovat
relax1
......... ne? Fakt ne? Prostě smekám. Jako v mateřské školce, ale s poučovanou. Vau. Dobrý tréning! Mohli by Ti Rafa s Rogerem jenom závidět! Jsi prostě blázen! Jinak to nevidím.
Reagovat
relax1
...... on tu snad i chrápe . ..........
Reagovat
Pe3k
Vůbec mi to není jasné. Federer vede o 325 bodů, loni se do semi nedostal, takže musí dostat + body a Nadal byl ve finále, takže přece nemůže za vítězství dostat o tolik bodů více :(
A jestli jo, tak doufám, že Nadal je co k čemu a prohraje :) I když Djoker ho s takouvou formou porazí jen těžko, takže jedině Berdych nebo Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu to níž, v tom aktuálním ATP žebříčku už není Řím započítanej, taky mě to zmátlo. Tzn., že za letošní Řím jsou pouze body plus, odečteno je dávno.
Reagovat
a.magerova
začal Řím 8.5., proto v aktuálním žebříčku, který vyšel 14.5. už jsou body odečteny.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex je jako vino, malo platny:) po krasnym hokeji, dalsi krasna podivana v podani dvou skvelejch tenistu, vcera vyslo uplne vsechno:)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja neviem velmi ako to chodi s tymi bodmi, ale ak by nadal vyhral turnaj tak ma do rebricka 1000 bodov. sice obhajuje finale ale nie vyhru na turnaji - mal by mat tym padom viac bodov ako federer. nie? neviem, len si to myslim.ak federer nepostupi do finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Za kolik bodu je vitezstvi na olympiade?
Reagovat
VlS
Umístění

Zlatá medaile Mužská dvouhra 750 ženská dvouhra 685
Stříbrná medaile 450 470
Bronzová medaile 340 340
4. místo 270 260
Čtvrtfinále 135 175
Třetí kolo 70 95
Druhé kolo 35 55
První kolo 5 1
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz Nadal turnaj vyhraje a Fedex skonci v semi, udrzi Roger druhou pricku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Ale neměl by si to vypadnutí dovolit.
Reagovat
steve79
No když Nadal vyhraje a fedexe porazí třeba ve finále, tak Nadal půjde zpátky na druhé místo. Rozdíl je něco přes 300 bodů.
Reagovat
VlS
Pokud Rger vypadne v semi, bude mít 9790 bodů a pokud Rafa vyhraje, bude mít 10.060 bodů. Fedexovi dokonce nestačí ani finále, pokud Rafa vyhraje (Fedex by měl 10030 bodů)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Však loni hrál Nadal finále, tzn., že by mu výhra přinesla 400 bodů navíc. Federer by postupem do semifinále získal 270 bodů. Takže by měl náskok udržet.

To, co tady píšeš, je i na http://live-tennis.eu/. Proč je to takhle? Vždyť se neodečetly body za minulej rok.
Reagovat
smazaný uživatel
A teda na atp bylo psáno, že body se maj odečíst začátkem tohodle týdne. Mně už od pondělí absolutně není jasný, co to na live-tennisu vymýšlej, takže jestli do toho nějak vidíš, budu jen rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Napadá mě teda jen to, jestli se ty body neodečetly už dřív a v tom současným ATP ranku není loňskej Řím započítanej.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, tak jsem si ty Djokovićovy body propočítal a vážně to vychází bez Říma. V tom případě má samozřejmě pravdu VIS a Rogerovi nemusí stačit na udržení ani finále, mimoto je teda Federer tomu postu světový jedničky vzdálenej o dost víc, než jsem si myslel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle byla další paráda:)))... Zápas plnej nostalgie, Ferrero je pro mě jeden z vůbec nejsympatičtějších a mejch nejoblíbenějších hráčů, spoustu jeho zápasů nikdy nezapomenu, i když paradoxně nejvíc mám asi do paměti vrytý to prohraný finále s Novákem. Každopádně souboj světovejch jedniček nadmíru pěknej, spousta hezkejch výměn, trochu drama (i když nutno podotknout, že to tak nemuselo být, kdyby Federer zas nepřestal hrát). Rozhodně víc, než jsem očekával. Tohle jsou prostě tenisti z doby, kdy to bylo víc o tenisovosti a míň o atletičnosti, krásně se na to dívá.

Překvapuje mě, že se Ferrero ještě na okruhu pohybuje, ale když ho to baví, tak jen dobře :)... něco jako Haas s Hewittem.

Jen teda černá kaňka v podání Lajányho, co tenhle umpire v tomhle kalendářním roce předvádí, to už je za hranicí. Naprosto nesmyslná chyba, to se dvojdopadu prostě ani neblížilo, nebylo to hraniční. A když vezmu, co předvádí poslední měsíce za overruly, tak je to už na pováženou...
Reagovat
tito
Pěkné. Užil jsem si to. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež sa mi to zdalo ako dvojdopad, Federer by tú výmenu aj tak vyhral na 1000%. A Lahyani má z rozhodcov jednoznačne najlepšie oči a najväčšiu guráž. Preto je u mňa top.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si moc rada pripomnela Ferrera, parada.. :-) Fedex je uzasny - i se svym "cekanim na vlnu", proc ne, kdyz si nakonec pocka na tu pravou.. :-)
Lahyani - i mistr tesar se nekdy utne, na neho mi nesahej! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
s tim umpirem mam stejny pocit, minule sezony to byl pro me nejlepsi umpire, tento rok je v kaši uplně, dvojdopad, navic to eso na konci (i kdyz tam se netrefili ani on ani Ferrero, ale to bylo od lajny kus, to musel videt), to by si tak zkuseny a dobry rozhodci nemel dovolit
Reagovat
smazaný uživatel
Jako ano. Já byl vždycky jeho fanoušek a i letos se ho dlouho zastával, ale on opravdu letos chybuje víc než ostatní rozhodčí a na svoje poměry naprosto neuvěřitelně. Třeba ten dvojdopad by se ještě omluvit dal, i když teda to opravdu ani hraniční situace nebyla, ale ty letošní výkony, to je gigatragédie. Nejlepší oči už evidentně nemá a kuráž má stejnou jako v době, kdy měl. A to pak začíná bejt kontraproduktivní. Pořád je to gigasympaťák, ale...
Reagovat
gigin
Federer - vlna - nesnesitelná lehkost bytí ?? :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak moh Tsonga na antuce porazit Del Potra. Viděl ste to někdo? To byl DelPo tak bídnej ?
Reagovat
dappe
Byl no a trochu i odevzdanej, ale Tsonga hrál výborně. Jsem zvědavej, jestli to zítra zopakuje.....vůbec by mi nevadilo, kdyby vyřadil Djokovice.
Reagovat
VlS
Myslím si, že Delpo je výbornej tenista, ale obecně jej někteří lidi hrozně přeceňují. Myslím, že v rankingu je tam, kde má být.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě taky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Asi před dvěma týdny sem tu psal, že je podle mě Del Potro nejpřeceňovanější hráč na okruhu a málem jsem za to byl ukřižován.
Reagovat
smazaný uživatel
Mají holt v paměti, co hrál v druhý polovině sezony 2009. Tam vypadal jako hráč do top 4 a budoucí světová jednička. Bohužel je tomu od návratu vážně na míle vzdálenej.
Reagovat
VlS
haló efekt USO 2009 pořád ještě funguje, i když jsou to už 3 roky. Ale že je to pan tenista, o tom není pochyb.
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodně ne, on má úžasnej základ, když vylepší return, bekhend a nějaký maličkosti, tak může jít hodně nahoru. Záleží víceméně jen na tom, jestli není leňoch jako kolega Nalbandian a jak na tom bude se zdravím.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo vi, kde by byl Potro dneska, kdyby nemel smulu a nezranil si zapesti. Tenkrat proste hral top tenis a ta pomalu rocni pauza se na nem moooc podepsala. Skoda
Reagovat
Fandina
Zápěstí je hrozné pro tenistu. Nemyslím si, že Potro lenoší, nebo si ho šetří, ale zřejmě se zápěstí po zranění nechová tak pružně, silně jako předtím. A nemusí se už bohužel do toho stavu vrátit. Nejsem žádný profík, zápěstí jsem si zlomila je to pár let a dodnes vím, že to není ono, občas zajdu i na golf a tam je zápěstí taky handicap ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nemyslel v souvislosti s tím zápěstím, to s tebou naprosto souhlasím. Jde mi spíš o ty mentální dispozice, jestli je to dříč a bude se snažit pracovat na nedostatcích, nebo bude mít trochu laxní přístup jako Nalbandian. Ono to u argentinskejch sportovců není úplně neobvyklý. To se právě uvidí během pár let, je úplně jasný, kde má nedostatky a teď je otázka, jestli na nich bude pracovat.
Reagovat
VlS
On pořád hraje parádní tenis, jen v určitejch momentech nepředvede, co by měl a co se čeká a prostě tak nějak hladce zápas projede (VIZ AO s Rogerem). Myslím, že je to spíš o psychice než o zápěstí.
Reagovat
Heather_Fedex
nevim, jakou hru predvadel, ale na seppiho si bude muset davat bacha... on zrejme umi hrat maratony
Reagovat
Pe3k
Zakončil zápas backhandovou smečí ve výskoku, klasika Federer.
Reagovat
dappe
Ve 3.setu hrál celkově z backhandu výborně, jinak Ferrero pořád tenis hodně umí
Reagovat
Heather_Fedex
nevite, jakejch kiksu se roger dopustil ve 2. setu v zapase s ferrerem?? ted sice vede 3:0 ve 3. ale i tak mne to znepokojuje...jedine, co mu muzu odpustit je to, ze se jedna o viteze rimskeho turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Klasický Federerovo vypnutí ve druhým setu, pustil Ferrera do hry a ten předved řadu hodně dobrejch úderů, navíc Federer začal trefovat míčky dost nečistě. Ten rozhodující game byl taky docela smolnej, netrefoval první servis.

Nevím, nechápu, že to může fanouška Federera znepokojovat, on tohle předvádí často :)
Reagovat
Heather_Fedex
s hracem s 5. desitky by jsi roger tyhle vypadky mohl odpustit...
Reagovat
smazaný uživatel
5. desítka, ale Juan Carlos Ferrero. Tušíš vůbec, co je to za hráče?
Reagovat
smazaný uživatel
A teda věci jako "by jsi" v reakcích na mě nepiš, dělá se mi z toho zle :))
Reagovat
Heather_Fedex
uff tak tohle uz snad zvladne...
Reagovat
smazaný uživatel
me to neznepokojuje.. :-) Nejde o postaveni, ale o momentalni vymenu a celkovou skutecnost, ze takovy hrac nema co ztratit a s lepsim souperem roste i vlastni hra, znama vec.. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tusim ;) ale predci jen, oba jsou ted na uplne odlisnych pozicich
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jde taky asi o to, že Heather_Fedex bude mladší fanoušek a JCF mu pravděpodobně moc neříká :) podobný souboje bývaj zajímavý, vyrovnanější, než by měly být.
Reagovat
Heather_Fedex
ale ja predci vim, ze se jedna o byvaleho no.1 hrace a viteze rg ;) ale, jak uz jsem napsala, ted je upne nekde jinde
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně prostě ne, tenisový dovednosti se neztrácí a nezapomínaj. On je pořád vynikající tenista, limitujou ho zranění, horší schopnost regenerace, z toho vycházející neschopnost odehrát víc dlouhejch zápasů po sobě. Ale když mu to sedne, je to logicky pořád špičkovej tenista.
Reagovat
VlS
Nech Heather s gramatikou, ještě jsi nepoznal, že není Češka? Na to má češtinu slušnou, lepší než nejeden rodilý Čech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ferrero je jeden z nejlepších hráčů posledních let, tak si s nim chtěl Roger trochu víc zahrát, vždyť naposledy spolu hráli před pěti lety a kdoví jestli si spolu ještě zahrajou. Byla by docela škoda kdyby ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Nn, já ji snad ani z diskuze vůbec neznám, většinou čtu pouze čtenáře, o kterejch vím, že tomu rozumí a tady to byla náhoda, že jsem hledal vlákno o Federerovi.

V tom případě velká omluva heather.
Reagovat
hatatytla
co se stalo s Del Potrem? Snad ho Tsonga nepřehrál, vím že měl něco s kolenem, ale to at se radči odhlásí než tohle.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bude mat proti sebe jasne najtazsieho QF protivníka..Napriek tomu by to mal zvladnut vo dvoch..Podobe ako Djoker a Roger ma proti sebe supera jak z Turnaja kategorie 250..TUrnaj sa začne pre Švajčiara až v semifinale..
Reagovat
smazaný uživatel
250? Novak dal toho "snadného" soupeře ve dvou setech? Sice to otočil, ale loňská forma je evidentně pryč a pád z jedničky se blíží. Nevidím to dobře. Minule to sváděl na kluzkou antuku, co řekne po další porážce? Zbývá si tipnout, jestli ho na prvním místě vystřídá Rafa nebo Rožér.
Reagovat
smazaný uživatel
No Monaco bol podľa mňa na antuke veľmi zdatný protivník...Roger má zatiaľ samých smiešných súperov a na podobného natrafí aj v QF..Na iných turnajoch to zas môže byť naopak..Rafovi sa zase črtá ľahšie semifinála..Každopádne favoriti sú už blízko, zrejme sa dočkáme ich konfrontácie...Nole o jedničku nemusí prísť, hoci to tak v tejto situácii naozaj vyzerá...Kľudne to môže ustáť až do US Open..
Reagovat
Fandina
..... ale goooooooooooooool .....
Reagovat
pepin
Ahoj, tak už jsi tady?
Reagovat
Fandina
jsem jsem ... ten gol 29 sekund v play off od Michálka mě dostal ... super kluci
Četla jsem tu diskusi o Petrách atd..... tak hlavně že Peťula jde dál ... výsledek je výsledek a to se počítá ... úsměv
Ve Stromovce super odpoledne ... pěkný tenis ... a koukám, že Roger má Ferrera ve třetím plně pod kontrolou ... jdu to dokoukat ... úsměv
Reagovat
VlS
Tak podej nějakej report ze Stromovky, prosím. Jaký to je (že studený je jasný, ale jinak)
Reagovat
Fandina
Ve Stromovce odpoledne svítilo slunko i na holky i na diváky na jižní tribuně.
Klárka Zakopalová hrála velmi pěkný zápas s mladičkou japonkou jednacvacetiletou Misaki Doi, která je 115 na žebříčku. Japonka sebrala v úvodu Klárce servis, vedla 3:0 a pak jí Klárka dotahovala do TB, kde už jí jasně přehrála. Druhý set obě držely podání a ke konci jí Klárka brejkla a vyhrála 6:4. Tam bylo fandění jednoduché ... pojď pojď pojď od všech bylo pro Klárku.
Karolína Plíšková hrála s Luckou Šafářovou. Lucie jí ze začátku sebrala servis a pak si ho holky obě držely až do stavu 6:3. Druhý set držení podání a závěr 7:5 pro Lucii. Lucka ani moc nepistolničila, hezké přímé výměny a pak winner, nebo dropshoty, prohozy. Hezká hra. Karolína Plíšková nehrála špatně. Podle mě má dobré dispozice, vysoká štíhlá pevně dlouhé nohy. Byla mi sympatická. Servis měl razanci. Taky pár dvojchyb. Nehrála žádnou pinkačku, žádné kopce, celkem razantní rány, občas kraťas, taky dobrý forehand po čáře. Tak uvidíme. Tady bylo fandění problém. Tleskalo se za pěkné údery. Část lidí fandilo Kájo pojď. Část víc preferovalo Lucku. Celkově ale míň fandění než Klárce, obvzlášť v prvním setu, když musela dotahovat. Na vedlejším kurtu mezitím hodně dlouho bojovala Eva Birnerová s němkou Beckovou a dost jsem slyšela jak jí tam taky hnali pojď pojď pojď Evo ... byl to tří seťák a vyhrála.
Krásný tenisový zážitek pro mě ... hezké podíváníčko ... hezcí lidé ... hezký tenis a sluničko ... úsměv
Reagovat
VlS
Díky a aspoň tři úsměvy
Reagovat
smazaný uživatel
No pěkné! Zvlášť mě zaujalo to spojení "pevně dlouhé nohy" :-).
Pojď pojď pojď, opravdu jsi takhle skandovala ve Stromovce? :-))
Reagovat
Fandina
... pojď pojď pojď se tam skandovalo nejvíc ... já taky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-) a je mi jasný, že tys byla nejaktivnější "skandovalka" :-).
Reagovat
smazaný uživatel
dovolim si parafrazovat Broze: "Pastva pro oci i dusi" .. :-) Jinak zajimavost, stary pan se OPOTIL. A Ferrero mi chvilkama vizazi pripomina Milose Mecire.. :-)
Reagovat
dadaft
jj, jsou si docela podobní. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hrál dost unaveně, ale dneska to na Almagra stačilo. Na Nadala to stačit nebude. Ester byla středem pozornosti, zejména při odchodu z kurtu po vítězství Berdycha. Všichni taloši slintali a záviděli. Podotýkám, že ne tiše. Oni se za svoje emoce nestydí a hlasitě vyjadřovali, že je Ester kus pěkné ženské. Areál turnaje zde v Římě je super, má svoji atmosféru a doporučuji navštívit osobně možná víc než RG.
Reagovat
smazaný uživatel
mne se taky libi - areal i Ester... :-))
Reagovat
freeteepek
Mě se líbí ten antický amfiteátr z mramoru s antickými sochami okolo. A té zeleně spousta!
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme souhlas - nekladla jsem rovnitko.. :-)
Reagovat
VlS
Ester je moc hezká slečna, Berďa hraje soustředěně a dobře, co víc si přát?
Reagovat
smazaný uživatel
http://bmilan .elpo.sk
Reagovat
smazaný uživatel
Koukáte někdo? :-) Já to střídám s hokejem, ale ty nejdůležitější okamžiky jsem viděl. Ten tieabreak a ubec tak od stavu 5:4 se hraje dobrý tenis. Maria dala Aně lekci jak využívat setbally. Ana měla 6 nebo 7 setbollu a ani jeden nevyužila , Maria měla první a hned ho využila :-))

A ČEŠI DO TOHO!
Reagovat
dadaft
ahoj. díváš se na TV? nevím, jestli to dělá můj operátor, nebo Eurosport, ale poslední dobou je zvuk na E1 naprostá katastrofa. furt tam něco "flustá" a jsou obrácené pravý a levý kanál.
přitom Eurosport 2 je v pohodě.
(eurosporty mám jen v SD, což se s HD (Novasport, ČT4) nedá srovnávat, ale i tak je jednička hrůza)
máš to taky tak?
dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Já koukám na PC :-)
Reagovat
Basa
Já to mám ok:)Škoda, ten zápas je super!
Reagovat
VlS
Určitě dnešní nejkvalitnější tenisová podívaná u žen, nerad bych přeháněl, ale řekl bych že o ligu výš, než ostatní zápasy. Fandil jsem spíš Aně, bohužel v big pointech nenašla odvahu si jít pro bod a čekala na chybu, které se nedočkala (respektive ji sama udělala). Ale moc hezkej tenis.
Reagovat
freeteepek
Ligy mají různou úroveň. Jde o to, kterou myslíš:-)
Nicméně souhlasím, že to byl pěkný zápas. Masha byla několikrát dole, ale vyhrabala se z toho. Angl. komentátor Eurosportu se svěřil, že Sharapovova je jeho favoritka na celkový triumf. Ten druhý favorizuje Serenu.
Petru lehce přehlížejí. Já to nechápu. Nezdá se mi, že by výkon Marie byl dnes přesvědčivější. A v příštím zápase s Venus se pořádně zapotí. Kdyby došla až do finále, Serenu porazí jen těžko.
Je fajn, že Petra hraje zítra až večer. Konečně. Sluníčko jí nebude svítit do očí, vítr utichne. Pro někoho jsou to detaily, pro mě však podstatné.
Reagovat
VlS
Nezlob se, ale snad nechceš zápas Petry se Soranou srovnávat s tímhle? Já nesrovnávám hráčky, ale zápasy. Tohle byla bitva, Peťa se Soranou byla dost často jen otázka, která se vyhodí dřív. Viděl jsem ještě Sam s Venus a část Li s Chanelle. Petra - DSorana a Li chanelle byly prostě slabší, Sam s Venuší byl o trochu lepší a Maša Ana byl výrazně s odstupem nejlepší. Viděl jsem jen závěr Petry C s Pennetou a Neviděl jsem Serenu ani Andělku. (Petra C byla hrůza, alespoň to, co jsem viděl)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký má smysl si platit balík SD programů? To bude asi upadající UPC, kde se dosud nezmohli na Eurosporty v HD. Pokud za TV dávat peníze, tak jedině za HD verze. Ošizený SD mazanice ať si nechaj. Na velkých moderních LCD je takový obraz dost zoufalý.
Reagovat
Fandina
Mám oba Eurosporty i Novasport v HD, ale zdá se mi, že oproti Madridu tam nějaké ruchy slyším. Buď je to přenosem, nebo areálem, větrem, počasím, neví čím, nejsem odborník ... úsměv
Reagovat
dadaft
Mám O2 TV. V podstatě z pohodlnosti. Internet, telefon a TV v jednom. Asi budu muset popřemýšlet o změně. Co nechápu je, jak to, že když jsem teď pustil záznam včerejšího zápasu, který dávali na Eurosportu 1, na Eurosportu 2, tak je všechno OK. Kanály nejsou přehozené, ani tam není slyšet to nepříjemné sekání. To mi hlava nebere...
Reagovat
Fandina
My tyhle české HD verze máme ze satelitu u Skylink. Sportovní dva Eurosporty, Novasport, pak ještě tři Sport 1,2,5 a můj oblíbený Golf Channel. Taky k tomu máme druhou kartu v druhé televizi ... úsměv
Reagovat
dadaft
u mě je problém, že nemám kam dát ten satelitní talíř. jinak bych satelit už dávno měl. mám byt orientovaný na sever (kuchyň) a východ (zbytek). v létě je to perfekt, sedět si na terase a grilovat, bez vedra. ale všechny satelity jsou směrem na jih.
původně jsme měli mít v baráku společnou satelitní anténu a rozvody pro byty, jenže to neprošlo na schůzi vlastníků.
takže jsem odkázaný na kabelovky...
Reagovat
Fandina
... poučils mě ... zkontrovola jsem to a oba naše satelity směr jih ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Seppi - Wawrinka nejlepší zápas turnaje. Dost hezkejch výměn, ale hlavně neuvěřitelný množštví zvratů, dost brejků etc.

V TB nejdřív Seppi vyhrával 3-1, Wawrinka otočil na 6-3 a nakonec ještě prohrál 6-8. Naprostá paráda. Každopádně Federer ho bude muset schladit zejtra hned na začátku, aby taky neměl problémy.
Reagovat
Matti
A to ještě Seppi odvracel, dva mečboly, před tiebreakem při Wavrinkově podání.
Reagovat
smazaný uživatel
nesrovnavas Seppiho s Fedexem... :-) Jinak nevidela jsem, proc vsak ne hezky zapas, osobne mam napriklad Wawrosovu hru celkem rada... stagnuje ale..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono jde i o to, aby se nám Fedex zbytečně neunavil :)) že vyhraje, o tom nepochybuju ani v nejmenším, ale ať to má do 90 minut.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nadal bude na pomalé antuce a ve větru asi nad Berdychovy síly. Porazil ho mohl v Madridu, kdyby to před ním neudělal Verdasco, tady v Římě to asi nepůjde. Ale docela rád se nechám překvapit...
Reagovat
smazaný uživatel
bude to o zabejcenosti a o pohybu, o Berdovu silu bych se vubec nebala, sily vetru uz vic, hlavne pri nadhozu.. Ve hre muze paradoxne ale vadit vic Rafovi, lita mu to pomaleji a jeho zatacky se nemuseji do kurtu vejit. Nez me chytne tito za slovo, vim, ze liftem mic po dopadu zase zrychli - a u nej to muze klidne delat az 40 %, co? :-)) Nejsem ale z Berdi nervozni, napraskano nedostane, maximalne prohraje.
Reagovat
VlS
A i kdyby dostal napráskáno, to už od Nadala dostala spousta tenistů. Jinak v Race je Berďa už před Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem ten Andy, nejde o salek myho caje, ale ze zajmu jsem hledala zmenu, zarazeni nejakeho prvku mentalniho treningu treba.... pekny outfit :-) a to je asi tak vsechno, jsem dost prekvapena.
Reagovat
tito
zdaleka nerozumím tenisu jako ty, jsem jen prostý fanda- koneckonců proto jsi předsedkyně...:-) Tudíž za slovo tě chytat nebudu. Ale nějak zásadně o Rafu strach nemám. Sice dost chybuje ale v tom, nad čím jsem lamentoval minulý rok, se výrazně zlepšil(bekhend, podání). Takže s hrou jsem spokojen a Tomáš by ho neměl přetlačit. A jak říkáš- bude to o zabejčenosti a pohybu - a v tom si dovolím tvrdit, že je Rafa favoritem. Bude to velmi vyrovnané. Ale jako fanda nepochybuji. :-))))) A banány budou!! Akcelerace 40%? Nevím .... Spíše se těším na duel s Davidem.
Reagovat
smazaný uživatel
zalezi na poctu otacek - na to jsou vzorecky.. :-) Jo tak s Davidem? To abychom si (vsichni) zabalili poradnou hornickou svacku, abychom to vydrzeli... ;-)
Reagovat
tito
Asi tak :-)))) Bude se tavit antuka.... A k Andymu- fakt bych mu to moc přál. Je to o jediném velkém vítězství, které ho posune na absolutní vrchol. Ale bohužel mám pocit, že se od něj stále jen vzdaluje......Třeba u Rafy vidím, že sice má momentálně hodně UE ale je to v rámci stupňování přípravy před RG- hraje hodně na winnery. Nic takového jsem u Andyho nepozoroval...Jako Avast. Zalitej do medu.
Reagovat
smazaný uživatel
http://blogs.wsj.com/dailyfix/2009/05/22/the-count-the-spin-on-nadals-clay-dominance/

Vzpomněl jsem si na jeden článek o otáčkách..
Reagovat
tito
To jako u granulí louskáš W.S.J.? Ne pěkné, fakt a díky :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
si porad hovi na dece, tak ma cas.. :-) Jo, taky jsem mrkla, forhend jako otevreny uder skyta uzasny moznosti... a vyuziji je jen dva.. ;-) Ted si Fedex zrovna jednim pomohl do breaku! :-)
Reagovat
tito
Docela jasná záležitost, trochu deja vu...Ze trojky na čtyřku. Tak nějak chápu, proč mu fandíš. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
S tou dekou to sojka odhadla dobře :-), ale k WSJ jedině piškoty :-). Dobrou noc.
Reagovat
tito
Dobrou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel mam pocit, ze s lendlem to je jeste horsi...
bohuzel
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, Lendl se fláká někde v Praze a připravuje se na exhibici s Novákem, místo aby Murrayho trénoval v Římě:-)
Myslim, že je dobře když už vypadl, protože je fakt příšernej
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem docela rád, že Murray vypad, protože kdyby tohle zkoušel na Ferrera, tak odejde s nehoráznym náklepem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, co s ním je. Loni na antuce měl štěstí na los, ale hrál podstatně lépe jak v MC, tak i v Římě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kvůli tomuhle jsem se ochudil o čas, fakt super. S tímhle ať jde Murray do hajzlu, na RG si může v klidu zapinkat dvě tři kola a radši už se připravovat na trávu. Pokdu mu někde nyvmete pavouka jako loni, tak těžko udělá Sf.
Reagovat
gigin
Prosím tě, viděl jsem to až od druhého setu. V prvním hrál dobře, nebo to Ríša tak "mastil" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to viděl od stavu 5:5 v prvním setu, tiebreak dobrý, pak začal Gasquet útočit trošku více a Murray začal hrát naprosté nic, buď chyboval, nebo hrál kratší míče. Ve třetím škoda mluvit, více šancí na brejk a pak to takhle prosrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze začátku mu trvalo strašně dlouho než prolomil Gasquetův servis. Zahodil snad 10 BP a když se mu to konečně povedlo, tak servis zase ztratil.
Reagovat
gigin
Jj, díky ... Taky jsem viděl, že tam byl dost silný vítr, prášilo se ... No, co už.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Berdychovi. Almagro je na antuce dost těžký soupeř. Tomáš je ve formě a drží si vysokou herní stabilitu. Co na to lopata?

Djokovic hraje mizerně. S takou na pozici nejlepšího hráče světa nevydrží.

Nadal má (jako obvykle) nejlehčí los. Snad ho sestřelí Berdych :)

ATP.ROME.2012.2R- Federer Vs. Berlocq . Highlights HD

http://www.youtube.com/watch?v=mkMK95HUvtQ&feature=g-all-u
Reagovat
Pe3k
Můra je venku.
Reagovat
gigin
Novak nehrál od druhého setu, až tak mizerně ... Mónako hrál dobře. :-o
Reagovat
tito
No já doteď myslel, že nejlehčí los má Roger. Ale pokud jsou draci Seppi popř. Wawrinka těžší soupeři než Tomáš B., tak beru zpět. :-)))
Reagovat
steve79
Ten Murray hraje zase pěkný maraton. Jestli bude hrát takto dlouhé zápasy, tak nemusí vydržet fyzicky. K Djokovičovi se nebudu vyjadřovat. Je to blázen. Mám na myslí ted tu raketu a neustálý pokřikování.
Reagovat
anajka
Už nevydržal... Rišard vlani vyradil Rogera, dnes Murrayho. Rím mu prináša úlovky z prvej štvorky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist