Berdycha čeká premiéra v Kooyongu. Vyzve Davyděnka

11. 1. 2011, 15:53
Aktuality 5
Tomáš Berdych v premiérovém utkání na exhibici v australském Kooyongu vyzve posledního přemožitele světové jedničky Nikolaje Davyděnka. Ruskému tenistovi má co oplácet, neboť ho zatím porazil jen v jednom z deseti zápasů.
Logo exhibice v Kooyongu

Tomáš Berdych minulý týden v indické Čennaí nepotvrdil roli největšího favorita, když v semifinále vypadl s Wawrinkou. Poslední zápas před Australian Open to však pro něj nebyl. Od středy 12. ledna se premiérově zúčastní tradiční exhibice na předměstí Melbourne v Kooyongu.

Pětadvacetiletého rodáka z Valašského Meziříčí v prvním duelu čeká jeden z nejméně oblíbených soupeřů - Nikolaj Davyděnko. Berdych Rusa dokázal porazit pouze v jednom z deseti vzájemných střetnutí, navíc na soupeřově neoblíbené trávě. A aby toho na Berdycga nebylo málo, Davyděnko si před týdnem v Dauhá zvedl sebevědomí skalpem světové jedničky Nadala. Ve finále pak nestačil na Federera.

Vítěze utkání čeká ve čtvrtek, nebo v pátek semifinále proti lepšímu z dvojice Lleyton Hewitt - Michail Južnyj. Ani pro poraženého však turnaj nekončí, místo semifinále hraje ještě dva zápasy o 5. - 8. místo.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří obhájce titulu Verdasco s Monfilsem a Tsonga s Melzerem.

Druhý rok po sobě se místní exhibice nezúčastní dvojnásobný vítěz Roger Federer. Letošní ročník probíhá od 12. do 15. ledna.

Losování a krátké proslovy hráčů:

Rozlosování exhibice v Kooyongu:
Čtvrtfinále (čtvrtek 12. ledna):

Berdych - Davyděnko (4:30 hodin)
Hewitt - Južnyj  (3:00 hodin)
Tsonga - Melzer  (6:30 hodin)
Verdasco - Monfils (1:00 hodin)

Přehledný pavouk turnaje.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Monfils se za ty roky ještě nenaučil anglicky nebo co?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si to pochopil? Že to za něj Jo překládá nebo vůbec nemluvil? :D
Reagovat
smazaný uživatel
no že za něj mluvil Tsonga:-) nevim, jestli byla chyba v režii, že tam dali titulek Monfilse, ale vypadalo to, že mluví snad za něj:-D né že bych se tomu divil, není to tak dlouho, kdy Rafa taky moc mluvit anglicky nechtěl a jak teď mluví:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Monfils mluvil v rozhovoru před zápase s Verdascem a je vidět, že anglicky umí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No.. dostal teda pořádně naloženo :-D .. ale alespoň dobrá příprava.. a dobrá prověrka.. ptž s Wawrinkou ta prověrka nevyšla a předchozí soupeři nebyli tak adekvátní.. Chce to navázat na první set s Nadalem z poslední exhibice.. možná se na to i kouknu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist