Berdycha čeká čtvrtfinále s Nadalem. Štěpánek Murrayho nepřekvapil

20. 8. 2009, 21:56
Aktuality 19
ATP CINCINNATI - Na turnaji Masters 1000 v Cincinnati zůstává poslední český zástupce. Tomáš Berdych si poradil s Australanem Guccionem a ve čtvrtfinále narazí na Nadala. Naopak Radek Štěpánek vypadl, když nadokázal ani potrápit světovou dvojku Andyho Murrayho a hladce prohrál.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Cincinnati do čtvrtfinále. Ve čtvrtek si poradil s Australanem Chrisem Guccionem, kterého porazil 6-4 6-3.

Třiadvacetiletý Berdych porazil 124. hráče světa za hodinu a pět minut. Pro rodáka z Valašského Meziříčí to bylo první vítězství nad Guccionem v kariéře, v předchozích dvou utkáních totiž vždy 201 cm vysokému Australanovi podlehl. Pokaždé se ale hrálo na soupeřově domácí půdě.

Český tenista v souboji s Guccionem prohrál po svém podání jen osm výměn, oba brejkboly odvrátil. Jeho dalším soupeřem bude bývalý první hráč světa Rafael Nadal, který po vlažnějším vstupu do utkání porazil Francouze Mathieua 7-5 6-2.

"Se svým výkonem jsem spokojený. Hrál jsem rozhodně lépe, než včera," vracel se Nadal k duelu se Seppim, jehož zdolal až ve dvou tie-breacích.

S Nadalem se Berdych potká na okruhu ATP už po osmé. S aktuální světovou trojkou má český tenista bilanci tří vítězství a čtyř proher. Naposledy se však z výhry nad Nadalem radoval před třemi lety, následující tři zápasy pak pro sebe získal třiadvacetiletý Španěl a Berdych v nich neuhrál ani set.

Naopak šestnáctý nasazený Radek Štěpánek na Andyho Murrayho nestačil a nové světové dvojce podlehl ve dvou setech 4-6 1-6.

"Štěpánek je poměrně nebezpečný, bude to dobrý test," řekl obhájce titulu Murray před utkáním. Český daviscupový reprezentant ale skotského rodáka příliš neprověřil. V obou setech špatně začal a shodně rychle prohrával 0-3. V první sadě dokázal získat ztracené podání zpět v deváté hře, jenomže pak o servis hned přišel, když Brit proměnil setbol famózním lobem.

Ve druhé sadě třicetiletý Štěpánek získal jen jednu hru až za stavu 0-5, kdy odvrátil tři mečboly, ale jinak nedokázal vítězi turnaje v Montrealu z minulého týdne čelit a prohrál za hodinu a čtvrt.

"Skvěle jsem do utkání vstoupil a pak jsem se vezl na vítězné vlně. Nedával jsem mu žádné šance," pochvaloval si Murray.

Český tenista se snažil hrát agresivně, ale přechody na síť často končily skvělými prohozy nebo loby dvaadvacetiletého Brita. Ten předvedl 32 vítězných úderů, Štěpánek naopak 25 nevynucených chyb.

Ve čtvrtfinále je kompletní 'velká čtyřka'
Mezi nejlepších osm se stejně jako před týdnem v Montrealu dostali všichni čtyři nejlepší hráči světa.

Murrayho nyní čeká Julien Benneteau a pokud nezaváhá, mohl by už v semifinále dojít k souboji světové dvojky s jedničkou.
Roger Federer totiž dnes otočil utkání s Davidem Ferrerem a zahraje si čtvrtfinále proti Hewittovi.

Švýcarovi se nepovedl první set, když se trápil na podání. Pak ale svou hru zlepšil a zápas zaslouženě otočil. Se Španělem tak vyhrál i devátý vzájemný souboj, set ztratil teprve podruhé.

Lleyton Hewitt pokračuje v dobrých výkonech a Federera čeká těžké čtvrtfinále. Australan sice v duelu se Samem Querreym, Roddickovým přemožitelem, prohrál druhý set, jinak byl ale na kurtu jednoznačně lepším hráčem a zaslouženě vyhrál.

I přes neideální výkon postoupil Novak Djokovič přes Jeremy Chardyho z Francie. Srbský tenista sice příliš neútočil, přesto se dopouštěl řady zbytečných chyb. Na soupeře ze čtvrté světové destíky to ještě stačilo, ve čtvrtfinále s Gillesem Simonem by však mohl mít velké problémy. Simon se totiž pomalu vrací do formy, což na vlastní kůži poznal NikolaJ Davyděnko.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (20. 08. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Murray (3-Brit.) - Štěpánek (16-ČR) 6-4 6-1
Berdych (ČR) - Guccione (Austr.) 6-4 6-3
Federer (1-Švýc.) - Ferrer (Šp.) 3-6 6-3 6-4
Nadal (2-Šp.) - Mathieu (Fr.) 7-5 6-2
Benneteau (Fr.) - Garcia-Lopez (Šp.) 4-6 6-4 7-6(4)
Djokovič (4-Srb.) - Chardy (Fr.) 7-5 6-3
Simon (9-Fr.) - Davyděnko (8-Rus.) 6-7(6) 6-4 6-4
Hewitt (Austr.) - Querrey (USA) 6-1 2-6 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Ferrer/Robredo (Šp.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No takže k duelu Djokovič-Chardy.Děs, bída, hrůza a utrpení. Novakův výkon byl hodný na hráč kolem 40.-50.místa a ne na 4.hráče a vítěze grandslamu. Opravdový děs, oproti zápasu s Ljubičičem, ve kterém novak vůbec neútočil, dnes přidal i nevynucené chyby a zase vůbec neútočil ,ani jeden pořádný úder po lajně, který je jeho silný.Proti Roddickovi sice prohrál ,ale hrál pěkný tenis, teď si na něm kolja smlsne, pokud nepostoupi tragéd simon
Reagovat
smazaný uživatel
Ale raketu rozbil nádherně :D
Reagovat
smazaný uživatel
rozbil raketu Novak?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jenom rozbil :D roztriskal ji alá Fernando Gonzalez, asi třikrát s ní silou bouchl o zem až bylo po ní :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak na to se jdu podivat :)
Reagovat
smazaný uživatel
No wow, tolkej úprimnosti. Ale máš pravdu, Tome, utrpení na entú. Aj mne sa najviac páčila tá raketa, buchol s ňou síce len dvakrát, ale zato tak ako som ho ešte nevidela, nepamätám si, že by s ňou niekedy buchol tak že by si nikto ani netypol že to bola na začiatku raketa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, říkám tak jako _Fernie Gonzalez, to je jeho způsob ničení raket :D ale i simon rozmlátil raketui proti Davydenkovi :D od toho jsem to vůbec nečekal. No víš, já se snažím být vždycky úpřimný už od mala, někdy na to doplatím, že jsem na někoho hnusný a nadává mi. že jsem hnusný, ale já řeknu, že jsem pouze úpřimný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, môj drahý Simon? No toho som tuším nevidela vôbec jak zničil raketu. Tak keby si niečo našiel a nete, nejaké dobré videa, zaujímavé o ničení raket :) tak nahoď sem :))
No tak to s tou úprimnosťou nepreháňaj, nie je na škodu si niekedy niečo vymyslieť, prikoreniť, a taká milosrdná lež nikdy nie je na škodu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak ten hod raketou je vidieť trošku aj tu
http://www.youtube.com/watch?v=xKz_9ip0M8I
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas som poriadne nevidela... môžte mi tu hodiť link na to video ako Nole zničil raketku?:D
Reagovat
smazaný uživatel
ten song vo videu nemá chybu.. a patrí to medzi jeho obľúbené skladby
Reagovat
smazaný uživatel
No hej to je aj moja oblúbená...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, Ferrer by si postup zaslouzil.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně...Ferrer hrál lépe.Federerova hra už není to co bývala
Reagovat
smazaný uživatel
Fede v prvním setu fakt byl ňáky nekoncentrovany, pak uz fpoho, zubíka sem sice nevidel ale vysledek vypada celkem rpesvedcive :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužit si postup to jaksi nejde, prostě vyhraje vždycky ten lepší a je jedno jak zápas probíhá nebo kdo je komu sympatický, asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
ted nak nechapu na co reagujes :O
Reagovat
smazaný uživatel
aha to mel byt nahoru :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist