Berdych zůstává ve hře o postup, porazil Čiliče!

12. 11. 2014, 16:29
Aktuality 277
Tomáš Berdych má pořád naději na postup do semifinále Turnaje mistrů. Český tenista dnes v londýnské O2 areně porazil Marina Čiliče 6-3 6-1 a ve skupině A tak má na kontě výhru a porážku. V pátek sehraje rozhodující zápas se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, který dnes smetl Wawrinku a ve dvou zápasech tak ztratil jen pět gamů.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hraje Turnaj mistrů popáté a letos se zatím opakuje scénář z předchozích let. Po prvním prohraném duelu český tenista i tentokrát druhý ovládl. Zvítězit i ve třetím utkání ve skupině a postoupit do semifinále dokázal Berdych jen v roce 2011.

"Minulý zápas jsem nehrál nejlépe a dnes jsem se snažil dostat zpět do hry. Byl to víc než boj než hladká výhra, ale počítá se," řekl Berdych na kurtu, na němž dnes porazil Marina Čiliče. "Byl jsem tady ve stejné situaci poněkolikáté a mám zkušenosti, které mi pomohly," mínil.

Po pondělním špatném výkonu proti Wawrinkovi a prohře dvakrát 1-6 musel Berdych proti Chorvatovi uspět. Jeho hra byla lepší, trpělivější, hrál s větším nábojem i energií a na kurtu to bylo znát. Dal pět es a šestnáct vítězných míčů.

"Snažil jsem se pokusit začít trochu víc agresivně, víc do toho jít, snažit se ho nechci říci zastrašit, ale víc zatlačit ze začátku," řekl Berdych, s jakou taktikou do utkání vstupoval. Snažil se Čiliče ve výměnách více rozběhat, což se mu dařilo. "On je výborný, když hraje z ruky, má dlouhý páky a hraje, jak se říká, z jednoho ze dvou kroků a v tom je nejsilnější. Snažil jsem se ho dostat do pohybu a víc přes forhendovou stranu, která je na obranu trošku horší, a v důležitých chvílích to fungovalo," řekl.

Pomohl mu však i soupeřův hodně nevýrazný výkon. Čilič hned v prvním gamu po chybách nabídl Berdychovi sérii brejkbolů a ten čtvrtý český hráč využil. Své podání si Berdych naopak převážně jistě držel a odvrátil všech šest brejkbolů, kterým čelil.

Vyšší sebevědomí ukázal český tenista v posledním gamu. Nejdříve odvrátil další dva brejkboly, jeden esem, a pak zápas po hodině a čtrnácti minutách ukončil.

"Cítil jsem se na kurtu mnohem lépe, ale přesto to nebyl jeden z mých nejlepších zápasů. V tom je kouzlo tohoto turnaje. Jeden den vás mohou smést z kurtu, jako mě, a o dva dny později můžete přijít a zahrát jiný tenis," řekl Berdych. "Musel jsem si pořád věřit, doufat a jít dál. Nic nedostanete zadarmo, musíte si to odpracovat."

Berdychovi nemusí stačit ani dvousetová výhra nad Djokovičem
Díky výhře nad Čiličem je Berdych nadále ve hře o postup. Pouze ve svých rukách to ale vzhledem k vývoji ve skupině nemá. Jistotu by mu dala jen páteční dvousetová výhra nad Djokovičem a ztratit přitom může maximálně game.

"Máte nějaké tipy, jak na to? Nějaké budu potřebovat," řekl Berdych směrem k utkání s Djokovičem, s kterým má bilanci 2:16 a naposledy s ním prohrál ve finále v Pekingu 0-6 2-6. "V tenisu se nedějí zázraky, musím hrát co nejlépe," dodal.

Postupové varianty ze skupiny A před třetími zápasy
• Djokovič - Berdych • Wawrinka - Čilič •
Wawrinka 2-0 Wawrinka 2-1 Čilič 2-0 Čilič 2-1
Djokovič 2-0 1. Djokovič
2. Wawrinka
1. Djokovič
2. Wawrinka
1. Djokovič
2. Ber / Waw / Čil*
1. Djokovič
2. Wawrin.
Djokovič 2-1 1. Djokovič
2. Wawrinka
1. Djokovič
2. Wawrinka
1. Djokovič
2. Berdych
1. Djokovič
2. Wawrin.
Berdych 2-0 1. - 2.
Ber / Djo / Waw*
1. Berdych
2. Djokovič
1. Berdych
2. Djokovič
1. Berdych
2. Djokovič
Berdych 2-1 1. Djokovič
2. Wawrinka
1. Djokovič
2. Wawrinka
1. Berdych
2. Djokovič
1. Berdych
2. Djokovič

* rozhodne vyšší procento vyhraných gamů

Že by Berdych smetl Djokoviče 6-0 6-1 je vysoce nepravděpodobné a tak v ostatních případech už bude potřebovat pomoc od Čiliče, který je ale téměř bez šance na semifinále. Chorvat postoupí jen v případě, že s Wawrinkou ztratí maximálně dva gamy a Berdych neuhraje víc jak pět gamů proti Djokovičovi.

Ale zpět k nadějím českého tenisty. Pokud by Berdych dokázal vyhrát ve dvou setech nad Djokovičem, jemuž k jistotě postupu stačí získat dva gamy, pak potřebuje, aby Čilič uhrál alespoň set, nebo co nejvíce gamů proti Wawrinkovi. Při třísetové výhře by už Berdych potřeboval prohru Wawrinky,  při třísetové prohře by ho dál posunula jen Wawrinkova prohra 0-2.

Zatímco výhra 2-0 stačit nemusí, je teoreticky možné, že by Berdych postoupil i v případě prohry 0-2. Při rovnosti bodů i poměru vyhraných a prohraných setů u tří tenistů by pak rozhodovalo vyšší procento vyhraných gamů.

Novak Djokovič si definitivní jistotu postupu nezískal ani druhou suverénní výhrou. Po deklasování Čiliče dnes smetl 6-3 6-0 Stana Wawrinku a od semifinále ho tak dělí ještě zisk dvou gamů proti Berdychovi, případně zisk šesti her Čiliče v duelu proti Wawrinkovi.

Sedmadvacetiletý Srb sice dnešní duel začal ztraceným servisem, od stavu 0-2 však vyhrál 11 výměn v řadě (17 z 18) a nakonec mizerně hrajícímu Wawrinkovi, jenž během 65 minut spáchal 29 nevynucených chyb a zahrál jen 8 winnerů, nedal šanci. Djokovič Švýcarovi oplatil porážku z letošního Australian Open a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 16-3.

"První dva tři gamy byly vyrovnané, ale on pak chyboval. Já dobře trefoval míč a hrál jsem skvěle," komentoval Djokovič.

Trojnásobný šampion, který obhajuje tituly z předchozích dvou ročníků, v hale neprohrál už 29 zápasů v řadě a jediná výhra ho dělí od toho, aby potřetí v kariéře zakončil sezonu jako světová jednička.

- TURNAJ MISTRŮ 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů)
středeční výsledky (12. 11. 2014)
• Dvouhra - skupina A •
Berdych (6-ČR) - Čilič (8-Chorv.) 6-3 6-1
esa: 5-3
dvojchyby: 1-0
úspěšnost 1. podání: 71 - 61 %
využité brejkboly: 4/11 - 0/6
vítězné údery: 16-11
nevynucené chyby: 17-30
čas: 1 hodina a 14 minut

Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-3 6-0
esa: 3-2
dvojchyby: 0-3
úspěšnost 1. podání: 76 - 45 %
využité brejkboly: 5/9 - 1/3
vítězné údery: 13-8
nevynucené chyby: 17-29
čas: 1 hodina a 5 minut

jméno Z V P sety gamy B
1. Djokovič 2
2
0 4-0 24-5 2
2. Wawrinka 2
1 1
2-2 15-14 1
3. Berdych 2
1
1 2-2 14-16 1
4. Čilič 2
0 2
0-4 6-24 0
• Čtyřhra - skupina A •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Rojer/Tecau (5-Niz./Rum.) 6-7(4) 6-3 10-6
Kubot/Lindstedt (8-Pol./Švéd.) - Peya/Soares (3-Rak./Braz.) 6-4 3-6 10-6
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

277
Přidat komentář
smazaný uživatel
Znáte ho? Mě si tenhle chlapec přidal na Twitteru do sledovaných a najednou koukám, že je to nějaký tenista. To teda čumím, proč si přidal zrovna mě (ale jak vidím, tak on si přidává kdekoho). No každopádně to je asi druhá nejslavnější osobnost, která mě sleduje (první jsou samozřejmě Kiki a Maki). :D
https://twitter.com/HoytEvan
Reagovat
dr.doofy
Nevite nekdo jaka je postupova matemtika v deblech? Kdyz dnes vyhraji Francouzi nad Dodigem s Melem 2:0 a Granolers s Lopezem taky?
Reagovat
panzer.dragon
kanára dostal od noleho už stan, dvakrát 6:1 čilič, takže jediný čím se může Tomáš negativně zapsat do historie jsou dva kanáry :-) a to snad udrží, naopak má spoustu prostoru pro to aby překvapil
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle toho co jsem vcera ve vecernim zapase videl tak Tomas bude muset servirovat aspon jako Raonic proti Fedexovi v Parizi aby mel sanci aspon na 6 gamu. Ikdyz hral Wawros zezacatku dobre tak Novak neskutecnym tenisem mu rychle ukazal, ze dalsi AO nepripusti. Nole je neuveritelna masina a nevim co by se muselo stat aby to letos nevyhral. Ikdyz Fedex nehraje spatne, tak si myslim ze tuto obranu (spise zed) neprorazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to těžké hodnotit. Nole hraje výborně o tom žádná, těch 29 zápasů v řadě neprohrál asi jen tak.
Zase je třeba říct, že si ještě ani nezahrál chudák. Možná tak 2-3 gamy. Zbytek byla z pohledu jeho soupeřů parodie na tenis. Hrát s Novakem od základní čáry asi není úplně TOP myšlenka. Doufám, že pokud se potkají s Fedexem, tak bude Roger hrát na 2-3 údery. Uvidíme. Myslím, že skupiny jsou už jasné dva borci 3:0 a pak postoupí ten kdo toho méně prohrál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak presne to si myslim taky. I Tomas by mel proste riskovat a hrat na 2-3 udery. S Djokem od BL to muze dat jen tak Mura nebo Rafa ve forme. Pak prave zaleti jak by se Rogerovi tahle riskantni hra vedla, jinak take hodne na podani bude zalezet. Roger jeste podleme ale nehraje na plne obratky. Do dnesniho zapasu s Murou vkladam snad uz svoje posledni nadeje na nejaky zajimavy zapas v zakladni skupine tohodle turnaje :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to říkal v nějakém rozhovoru, že tento povrch ovládne ten, kdo se nejlépe bude hýbat.

Je to tak pomalé, že servis nemá žádnou váhu (viz. výsledky bombermana Čiliče). Tady je o přesnost a pohyb. Takže když spočítám Novakův pohyb přičtu přesnost, tak ke vší úctě k Berdychovi to vídím tak 6:2, 6:1.
S Andym to bude mít Roger trošku těžší. Má výhodu, že si na TM strašně věří a když postoupil až na jeden případ vždy do semifinále, tak ta sebedůvěra je tak vysoko, že ho ani nenapadne myšlenka proč by nemohl postoupit i letos. Záleží jak se Andy vyspal, pokud bude předvádět to co první zápas, tak dostane za hoďku lístek domů.
Reagovat
steve79
Djoko ma neskutecnou formu. Ani roger ho nebude mit sanci porazit. Jednou za cas se stavaji prekvapeni, tak treba to bude ted. Ted jsem cetl diskuzi na novinkach a tam nejaky blbci uz posilaj berdycha domu a rikaji o nem, ze je nahodne v top ten atd. Tihle gaucaci nikdy nic v zivote nedokazali a jen kecaj, magori.
Reagovat
pockerface
Včera v 17:45 jsem tady psal, že bych si přál hezký, napínavý zápas, ale, že mi můj šestý smysl říká, že Nole Stana vypráská. No nezklamal. Tak dnes mi zatím můj šesťák říká, že Nishi vyhraja 2:1 na sety a Roger s Andym to nebude mít lehký, něco mi říká, že přijde Rogerova prohra 1:2, ale v tomto bych se opravdu hodně spletl. Třeba je můj šestý smysl zatím zastřený a večer před zápasem to budu cítit jinak :-). Jsem sám na sebe zvědavý jestli mi to vyjde.
Reagovat
pockerface
tak já jsem vytuhnul za stavu 3:2 pro Novaka a koukám, že jsem asi o moc nepřišel. Chtěl jsem vidět napínavý zápas, vidím, že to byl opět debakl, takže mě ani nemusí mrzet, že jsem zápas prospal.
Reagovat
Pavlis
U článku Kvitová porazila Kerber jsem se vyjadřoval o té anketě Sportovec roku. Asi si toho málokdo všiml.
Reagovat
smazaný uživatel
kde su tie zapasy z TM 2009
Reagovat
VlS
V archivu
Reagovat
Roger_Federer
Tohle uz je tady na palici..Drive byvalo bezne, ze hraci vyladili formu a povedl se jim turnaj, .AO 05Safin,O6 Baghdatis ,07 Gonzales..atd..Vzdy zaslouzene prosli do finale, podle nekterych to je znak slave generace.
Po mnoha letech doslo k nejake zmene a vyhrali zase hraci kterym to sedlk a dokazaly se pripravit..perfekne zahrat. Nejaky blazen pak napise ze Cilicuv titul stoji za houby, protoze neporazil ani vecneho lazara, ani Djokovice, ktereho vyradil druhy finalista..Kde to jsme.
Reagovat
spaniel
Každy druhy clanek obsahuje slovo zametl :D
Reagovat
smazaný uživatel
nejspíš proto, že jinak se to nazvat nedá, leda např. Wawrinka vyfičel s Djokovičem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem do sebe kopla energeťák, abych neodpadla, v domnění, že bude na co koukat, ale slibný byl jen začátek a po hodince jsem mohla jít zase spát, až ty diváky letos lituju. Proboha to jsou tam všichni tak neschopní nebo si tam Serbinator odskočil odehrát pár srandamačů, aby všechny znemožnil a inkasoval za to vcelku nevýznamnou trofej, kterou už stejně má? :D Rogi, zachraň důstojnost Masters!!! :))
Reagovat
Jan
Tak znemožnili i jiní jiné, např. Wawrinka Berdycha, Nišikori Murraye, Federer Nišikoriho, ... Je to znemožnující turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to celkově děs běs, teď jestli z toho kofeinu nebudu moct usnout, tak se mi budou celou noc promítat na stropě ty hrůzy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj mistru o dvou tenistech . Prvni poradny zapas vidim tak finale Nole - Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
však jsou tam jen dva opravdoví mistři ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přemýšlel jsem nad tím, a Nole má jednu obrovskou výhodu. Nemůže totiž hrát proti sobě, takže se vlastně systematicky vyhýbá nejlepšímu hráči světa. Nemůže na sebe narazit ve skupině, v sf ani ve finále. Při vší úctě k Federerovi, má to pak Djokin strášně jednoduchý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen aby Roger neukoncil dalsi Novakovu serii tak, jako to uz parkrat udelal. Naposledy Nole odchazel za hodku s kurtu v Shanghaji a nevedel co se stalo. A taky byla serie cinske neporazitelnosti hodne vynasena do nebes :) A to nehral nejak spatne. Tipovat mozne finale tehle dvou borcu je kravina.
Reagovat
VlS
A to proto, že..,,,,?
Reagovat
spaniel
Ja se obavám, ze ani to nebude zadna slava. Tento povrch znasobuje vsechny Noleho silné stranky a ubírá Rogerovi. Nemyslim ze to bude 6:1 6:1, ale ve dvou a v klidu asi jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz mu to ubira proc TM vyhral 6x? Uvidime jak to bude. Ani jeden jeste nebyl provereny. Zatim hrajou dva hraci a zbytek je tam do poctu.
Reagovat
spaniel
Novak je zatim na TM suverennejsi.
Šanghaj byla rychlejsi s nižším odskokem->podani účinnější, přechod na sit snazší.
Roger byl zezadu lepsi nez ted.
Reagovat
spaniel
A ano, vyhral 6x, ale v Londýně jen 2x (predtim vyhral 2x Houston a 2xSangaj, kde byli uplne jine kurty) a taky byl 2010 a 2011 s hrou nekde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže podle mých propočtů má Tomáš šanci postoupit i když prohraje s Novakem 0:2, to je povzbuzující. Teď ještě kterej zápas se bude hrát první.
Reagovat
Kozoroh
Letošní Turnaj Mistrů by se mohl přejmenovat na Nole Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole Cup :D
Reagovat
Bob
Výýýborně Nole :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevi nekdo kdy zacina turnaj mistru???
Reagovat
fera
nevím, ale v Londýně se teď hraje nějaká velká exhibice, Novak a Roger proti nějakým šesti, kteří se pohybuji někde okolo dvoustýho místa žebříčku :))))
Reagovat
Jan
Rada jedné paní Berdychovi na sport.cz na Djokoviče:

Já bych myslela, aby Tomáš "vlítnul na kurt a 2x 6:4" a je to doma (před chvílí jsem vypila 3 panáky!) Držím palce!!!

Tak se to má dělat :)
Reagovat
Mayo
Nemám rád tento turnaj, už nech sú GS.
Reagovat
Kozoroh
Jen proto, že ho nevyhrál Rafa nebo je v tom něco víc?
Reagovat
smazaný uživatel
je to nehorázná nuda, ale pro tebe je to určitě sranda :P
Reagovat
Kozoroh
Jo jsem s Nolem velmi spokojený. Ať mu to do konce vydrží!
Reagovat
Mayo
nevyhral, nevyhral...v hale to neni ono aj keď tento rok som mu veril avšak to by nemohol byť zranený, ale ináč ja budem rád za nejaký gs pre neho ešte...1 mi stačí dokonca kariéry, budem skromný :D
Reagovat
smazaný uživatel
teda ty jsi optimista :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je trapas letos, neskutečné. Snad to zítra vrchná pánesové změní.
Reagovat
smazaný uživatel
Meli by dat na prime time ctyrhry a dvojhry jako predskokany ...:-)
Reagovat
Kozoroh
Je tu někde spaniel? Nakonec jsem měl pravdu, že Nole Standovi dá kanárka! :-D
Ještě jeden zápas a Noleho z 1. místa do konce roku nikdo nevyžene!!! Zaslouženě! K zlosti RFtheGOAT! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale zas až tak nesoptím :D :P měla jsem si na toho kanárka vsadit no :D
Reagovat
spaniel
Počkej, kde jsme se bavili o kanaru? Hod mne to sem :)
Reagovat
woody
Djoker nektere vymeny skvele, ale na 15 gemu Stan 29 UE je temer darovany zapas, Noleho vubec neproveril...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole na TM 2014 = Rafa 2013, přeskočte tu šarádu a dejte ten pohár rovnou Demolitonmanovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bude švýcarské SF, tak bude muset Roger hrát tak na 50%, aby Standovi před DC nesrazil sebevědomí na nulu...

Nole dobrý výkon, i když ne perfektní (divné psát to po kanáru světové čtyřce :D ). Oba nejlepší hráči sezóny míří do finále a ostatní zatím působí jako komparz, zatím to nevypadá, že by se na letošní turnaj v budoucnu nějak vzpomínalo. Asi poslední šance na špičkový divácký zážitek v RR je Roger vs. Andy, snad bude mít Skot svůj lepší den.
Reagovat
smazaný uživatel
Zitra prijde demolice tomase, bude rad kdyz nezahvizdaji 2 ptaci
Reagovat
VlS
a bylo i s kanárem. Stan ve druhým poloviční. Jestli tak bude hrát s Marinem, prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslim, vyplynulo to z Nowakovi bezchybne hry. Nevedel co ma proti nemu hrat a z toho plynulo tolik chyb. Cilice smazne
Reagovat
woody
Kdepak, Stan hral mizerne, takovych zbytecnych chyb...Nevynucenych
Reagovat
Mayo
snáď postúpi Murray ale má to ťažké...neviem presne ten kľúč postupový pre neho ale asi by musel poraziť Rogiho
Reagovat
Cico93
stači set, ale to musi Miloš vyhrať 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Miloš vyhraje 2-0, může prohrát 2:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Japonec na konec ho da
Reagovat
Mayo
a ak by Andy vyhral nad Rogerom, tak to by už bolo o inom či...aj keď skôr bude reálny ten 1 set :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slovy Pana prstenů
Reagovat
smazaný uživatel
A je vymalováno, taťka Nolda to je neskutečná mašinérie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slovy zahranicniho komentare.. "it was simply awesome" :))
Reagovat
tito
Opakovaně. Jinak to vypadá, že pokud bude Nole takto pokračovat, tak dá skupinu za 3 hodiny :-)
Reagovat
Padme
epochálních 7 bodů ve druhém setu...
Reagovat
kada.tom
a většinu po Novakových chybách
Reagovat
Padme
uhraje víc aspoň 4 gemy, tak je z nich druhý nejlepší :))
Reagovat
kada.tom
no, 4 gamy by mohl, hele :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nole nepůjde na 100%, takže klidně může uhrát i víc.
Reagovat
kada.tom
Devastace hodná světové jedničky :-)
Reagovat
d@ve
a taky dehonestace...
Reagovat
smazaný uživatel
Nole dej mu co se do něj vejde. To má Wawrinka za to, že ti ukradl Australian Open! Ale stejně by to bylo lepší někde na grandslamu.
Reagovat
Mayo
aj Rafovi ukradol AO a prežil som ... zaslúžil si ho tak prečo nie
Reagovat
smazaný uživatel
Já to myslel jenom z legrace. Zasloužil si ho o to žádná, ale kdyby to o ten chlup neurval, tak to vyhrál Djokovič. To snad uznáš. Rafa byl ve finále úplně mimo
Reagovat
Kozoroh
Ale Rafovi neukradl obývák, v tom je ten rozdíl! :-D
Reagovat
Mayo
snáď postúpi Murray ale má to ťažké...neviem presne ten kľúč postupový pre neho ale asi by musel poraziť Rogiho
Reagovat
Mayo
sorry to nemalo byť sem ale hore :D
Reagovat
Davor1
Super Stano, niečo podobné som čakal...
Ďalší nezabudnuteľný zápas.
Zrušte ten turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, vacsiu nudu si ani neviem predstavit, preco sa tam trepu, ked nemaju zaujem to hrat?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to myslel jenom z legrace. Zasloužil si ho o to žádná, ale kdyby to o ten chlup neurval, tak to vyhrál Djokovič. To snad uznáš. Rafa byl ve finále úplně mimo.
Reagovat
Mayo
to nebol náhodou QF zápas ? ináč neviem kto by vyhral bohužiaľ
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se, to jmělo být výšeji
Reagovat
Padme
z toho 11 pro Djokoo...
Reagovat
smazaný uživatel
wawrinka to evidentne vypustil a sustredi sa na zapas s cilicom...
Reagovat
kada.tom
Dneska Novak neponižuje, dneska se ponížil Stan sám.
Je vidět, že ta výhra nad Tomášem byla hlavně Tomášem. Nebo to tak vypadá.
Reagovat
Mayo
tak každý zápas je iný...wawrinka svoj vrchol už zažil a to na Aussie , potom ešte monte carlo ale ináč nič extra
Reagovat
kada.tom
jj, zazářil v Austrálii a Monaku - souhlas, jsem zvědav jak to bude obhajovat
Reagovat
Marduch
Na US hrál skvěle, zápas s Nishikorim pro mě letos možná nejlepší match. Byl kousek od výhry, kdo ví, jak by pokračoval v sezoně, kdyby ten zápas vyhrál.
Reagovat
Cico93
Chytte dakto toho kanárika:)
Reagovat
smazaný uživatel
Stando, vzmuž se krucinál! :/
Reagovat
Mayo
čo robí Wawrinka ? bekhend nefunguje ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
celkově nefunguje :D oni snad hrajou hru na úplně totožný skóre :D
Reagovat
Mayo
však to bude kanár jak vyšitý
Reagovat
smazaný uživatel
o to víc si můžu nadávat, že jsem nevsadila na kanára za 18,5 :(((
Reagovat
d@ve
Ještě bude Stan rád, když to bude 6:3 6:1.
Reagovat
smazaný uživatel
no vždyť říkám úplně stejný skóre, tady ale slyším kanáří zpět čím dál blíž :(
Reagovat
d@ve
Stejný skóre sice nevyladili, ale jinak v tabulce se jim to vcelku povedlo :))
http://www.livescore.in/cz/tabulka/v5MA1S2k/SKV6X3Pq/#table
Reagovat
woody
Kdyby aspoň fousové auty, ale to jsou auty o metr...
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam Nole predvadi?
Reagovat
woody
Jsem fanoušek Djokera, ale Stan mu to dává zadarmo, příliš mnoho chyb. Laciných chyb.
Reagovat
woody
Na druhou stranu nehraje Nole na náhodu, snaží se mít údery pod kontrolou a tím dominuje
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se Nadal nevrati zpet v solidni forme, tak snad vsechny grandslamy vyhraje Nole. Fedex starne a nikdo dalsi tam neni... To bude one man show
Reagovat
Cico93
A prečo ho potom vyhral Wawrinka a Cillic.
Reagovat
Mayo
a sme pritom zase...akože všetky GS vyhrá Djokovič v následujúcej sezóne či až do 30-tky či ako ?
Reagovat
woody
\rogera bych neodepisoval, hraje skvěle
Reagovat
dappe
Strašný kecy. Djokoviče letos porážej úplně jiní hráči než Nadal. Poslední tři týdny má výbornou formu, strašně mu svědčí povrch a hned bude vyhrávat všechno? Před několika týdny v Šanghaji si ani neškrtnul, v Americe třikrát prohrál, k tomu napíšeš co?
Reagovat
smazaný uživatel
Snad budeme v roce 2015 kolisavou formu jako ve 2014
Reagovat
Marduch
Na tomhle povrchu a na dva vítězný Djoker exceluje, loni to bylo ke konci roku to samý, aby pak na AO vyšuměl.. v GS zápasech na tři vítězný tahá jazyk po zemi.
Reagovat
Cico93
Sa v hale mení na mimozemšťana. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel jo no :(
Reagovat
smazaný uživatel
To není možný, tam sviští z jedný strany na druhou nějaká kočkovitá šelma neboco :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jediný Djok opravdu hraje jako na TM :)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda no a ostatní jsou komparzisti snad vyjma Féďi :D
Reagovat
d@ve
Některé výměny ale excelentní..
Reagovat
mendrit
Mě přijde, že ho něchce jen porazit, ale i zesměšnit :)
Reagovat
d@ve
Zdá se mi, že Noleho Stan rozproudil tím prvním brejkem. :)
Reagovat
MartinPa
Hm, bez prvního podání to nepůjde, letos jsou ty zápasy teda rychlovka :-(
Reagovat
kada.tom
Tak jako ... Stan se trošičku zvedl, ale stejně. Novak to má příliš jednoduchý. Snad Novak přidá ten druhej set v podobné tempu, chce to výhru 2-0 na sety :-)
Reagovat
Padme
takhle ta mísa zůstane ve Francii...
Reagovat
kada.tom
doufejme, že tam opravdu zůstane :-)
Reagovat
Padme
ty jsi takový fanoušek Francie nebo jen nenávidíš Federera či Švýcary?
Reagovat
kada.tom
tak nesnáším Federera, Stan je OK - Francii příliš nefandím, ale proti Federerovi bych přál asi úplně každýmu :-)
Reagovat
Padme
A co Nadal? :D
Reagovat
kada.tom
co s ním jako? :-))
Reagovat
Padme
Jestli ti taky vadí...
Reagovat
kada.tom
vůbec ne, já jsem Nadalovec :-))
Reagovat
Cico93
noo tak to nás Boh ochraaňuj.
Reagovat
mrafe
počkej zítra, jak to Můrovi spočítá.
Reagovat
Cico93
Kadlec darí sa???
http://s1069.photobucket.com/user/spaniel77/media/Kadlec_zpsa406ab30.jpg.html
Reagovat
smazaný uživatel
A to je opravdu on? :)
Reagovat
Cico93
100%
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to víš?
Reagovat
Cico93
noo spaniel si je tým istý. Ja mu verím.-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale dávat sem něčí fotku bez jeho svolení je blbý, když je to anonymní web ne?
Reagovat
spaniel
Kadlec me ma ve filtru, takze to nevidi.
Reagovat
smazaný uživatel
potřebuje se vyhecovat, nevim, proč nezkusí častěji zužitkovat deblové zkušenosti, když chce, tak to na síti umí :)
Reagovat
mendrit
Stačí 1 bod od Stana a na antuce sice taky nedominuje, ale šance pořád solidní. A hlavně frantíci nemají Novaka :-)
Reagovat
MartinPa
Tož zatím to de, ještě kdyby ten Stan zlepšil první podání ať se to zdramatizuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Katastrofa ten vas tenis hosi. Uroven pinkani treti desitky. Nole se tam taky chvilema klati jak pripitej. No tak snad me druhej set uz nebudou bolet oci....Ze by se Stan zvedl? Tak pomeee...
Reagovat
d@ve
Já nevím, ale zdá se mi, že se tam spíš klátí Stan. ;) A tenis je to chvílema celkem zábavnej.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, prober se z mrákot a otáčeeeej :D
Reagovat
Cico93
Ten otoči akurát tak gumu v trenkoch:)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsou ta utkání tak rychlá, když je pomalej povrch? :D
Reagovat
Cico93
neviem moja.:)
Reagovat
EllNino
Ty seš jeho ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D já jsem se zrovna chtěla zeptat, na koho to je :D
Reagovat
smazaný uživatel
Cico je hodnej kluk :))
Reagovat
Cico93
hodnej hodnej
Reagovat
EllNino
nojono :D tak už se to prokeclo :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska jsem měla úspěšný výherní den, tak ti přeju abys ho měla taky, ale nevím no.... :)

Ellnino - co mi to dáváš za jména? :D
Reagovat
smazaný uživatel
vsadila jsi na Toma? já stále doufám v tříseťák :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, vsadila jsem na přesný stav v 1. setu a pak na 2 gemy livko a vyhrála jsem 600 Kč, takže aspoň něco na to, že sázím jednou za sto let :D
Reagovat
EllNino
co jako ? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě taky už hrabe? :D:D
Reagovat
EllNino
jo, už dávno, ale rozhodně ne z TM, nuda :)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, s bobkama v trenclích to asi neotočí, musí zahrát jako v Austrálii :)
Reagovat
Padme
Z posledních 17 míčků jeden??
Reagovat
Cico93
Wawrinka sa rozpadol jak včera Nishikori po 3 gemov .)
Reagovat
kada.tom
Stan bez šance. Brejk získal náhodou, potvrdil ho ještě větší náhodou a od tý doby náhoda přestala fungovat. Jasná výhra ve dvou setech pro Novaka.
Reagovat
d@ve
Že by 6:2?
Reagovat
kada.tom
dá se to očekávat
Reagovat
d@ve
tak se z toho vyhrabal..
Reagovat
smazaný uživatel
Staaaan, neser maaa :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to pekne :)
Reagovat
Cico93
Lahyani
asi najlepšie oko na okruhu.
A je aj strašný sympaťák.
Reagovat
Kozoroh
A servis má Nole zpátky, to tě musí štvát RFtheGOAT :-D
Reagovat
smazaný uživatel
to štve, ale to je jen začátek :D
Reagovat
kada.tom
máš pravdu, jen začátek dnešní Novakovy dominance ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pořád na to má tři sety ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Yeeeeeeeeeeeeees, konečně slibnej začátek, Lahyani na umpiru, Novak nucenej makat a hned v úvodu prolomen, joj to bude mač :)))
Reagovat
kada.tom
vypadá to na vyrovnanější match, ale nepředbíhal bych - zrovna tak to může být 6-3 6-1 :-D

a Lahyani - prostě Mr. Umpire, no :-)
Reagovat
Kozoroh
Loni Stan nad Nolem taky v úvodu vedl 2:0 a Novak v klidu otočil...
Reagovat
kada.tom
no, Novak už si vzal podání zpátky, dokonce čistou hrou ... trvám na tom, že to dopadne docela jasně pro Novaka
Reagovat
smazaný uživatel
Kliid ;)
Reagovat
mendrit
Úvod byl jen ve znamení samých UE, tak to o Stanovi ještě nic extra nevypovídá.
Reagovat
panzer.dragon
a pojďme na kanárka
Reagovat
kada.tom
Aha ...
Reagovat
smazaný uživatel
Stando pooooojď, vydělej mi prašule a udělej radost Rogerovi :D
Reagovat
Kozoroh
NOLE IDEMOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
dneska to bude na krev!!!!!!! alleeeez :D
Reagovat
spaniel
Tak pojdme! Snad nas konecne ceka hezky zapas. Tito dva si sedi, zatim nezklamali, tak snad ani dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěděla jsem, co od tohoto zápasu čekat, ale jasný výsledek pro Béďu mě docela překvapil, ten Čilič tam fakt nemá co dělat, Berdych alespoň neutrží 3 prohry ve skupině, ovšem proti Djoukovi to bude nejspíš další fraška, zatím to vypadá ne fackovací panáky Čiliče a Raoniče. No a zhruba za hoďku se těším na konečně pořádnej tenis hodnej Turnaje mistrů, slyšíš mě, Staníku, dneska to dáš ve třech, pomoz sobě do semifinále a zároveň šéfíkovi, motivace máš až až ;)
Reagovat
Kozoroh
Čilič tam nemá co dělat, to je pravda.
Nole dnes zvítězí, to je jasná věc, tipuju 6:3, 6:4.
Reagovat
smazaný uživatel
já zas doufám, že dneska Nolefam slavit nebude :P
Reagovat
kada.tom
Novak vyhraje 6-2 6-2 a všichni budem zas zklamáni z toho, že to bude jasnej zápas ..
Reagovat
pockerface
taky bych to přál Novakovi, ale právě ne hladce. Mě by se líbil pěkný,napínavý zápas a výhra Nole 7:6,7:6
Reagovat
smazaný uživatel
ty chceš tři vítězství ve skupině pro Novaka? Co jseš to za federerovce :D
Reagovat
FulnekUltras
Tak teď ještě přetrpět špíl číslo tři...
Reagovat
smazaný uživatel
CHystá se někdo jet na extraligu do Prostějova?
Reagovat
smazaný uživatel
Ona se hraje? Já se ptala a už vloni říkali, že to zruší nebo tam budou hrát jen junioři. Máš nějaký odkaz?
Reagovat
PetaM
Jj, bude se hrát. Jirka na FB psal, že ho čeká Extraliga :)
Reagovat
mrafe
http://www.tenisovaextraliga.cz/2014/page.php?pageid=10
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se, a je to dobře, jsou tam velké hvězdy, jako např. kvitová, Aga, a pro diváka, určitě pohledný tenis.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je někde soupiska hráčů? Finále asi stihnu v TV krom prvních zapasů, možná i SF. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se vtom tedy vůbec nevyznám.. Nevím, kdy bude finále, kdy SF, kde se bude hrát a pod.. Na tohle vubec nejsem :( :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, tak to pojedu, pokud to bude jako vloni, tak pojedu abych tam byla ve čtvrtek, což je poslední den tuším, přímo v Prostějově. ale juknu se. Stejně to vždycky Kvitová a spol. odřekly, vloni tam byla Aga, Kristína Plíšková atd., ani Tomáš tam nepřijel.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos je finále v pátek...
Reagovat
smazaný uživatel
aha, jsem dole reagovala o něco dřív. Pátek mi taky nevadí.
Reagovat
EllNino
ale 2012 a 2011 Petra hrála, Tomáš taky, Lucka a tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Finálová skupina Prostějov 16.-18.12.2014
TK AGROFERT Prostějov
I.ČLTK Praha
vítěz ze skupiny Liberec

Finálová skupina Přerov 16.-18.12.2014
TK PRECHEZA Přerov
TK Sparta Praha
vítěz skupiny Milovice

Tohle beru jakoby za SF a vítězové skupin hrají proti sobě finále v Prostějově 19.12. Loni se myslím začínalo kolem 10:00, ale byl to čtvrtek. Dávali to v TV na ČT Sport, ale přepínali mezi dvěma zápasy, což mě celkem štvalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, byl to čtvrtek. Pojedeš? Já bych jela určitě na toho 19.12. pokud to bude stejný den.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to asi těžko. Ale jela bych ráda, to mi věř.
Reagovat
smazaný uživatel
To se jako hraje ve všední dny? Já mužu jedině o víkendu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže chápu dobře, že finále extraligy 2014 je v 19.12 v pátek, v Prostějově??
Reagovat
smazaný uživatel
Jo.
Reagovat
smazaný uživatel
V kolik hodin myslíš, že by to tak mohlo začít? Já můžu až tak od 14:00
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale asi někdy dopoledne, aby se to stihlo odehrát. :)
Reagovat
Kozoroh
Forehand 9. 9. 2014, 00:27
Finále, ktoré zatial celkom výrazne zaostáva za očakávaním..Myenk
Cilic hrá dobre, ale mne osobne nepripadá neporazitelným dojmom. Už len to, že má 50 % prvý servis je jasným znamením.. Taký Nadal by si ho dnes namazal na chleba a to nehovorím ako fanúšik..:)

Já tvrdím to samé v bleděmodrém. Čilič měl ve finále velké štěstí na soupeře. Myšlenka, kterou Davor aspol. nechtějí pochopit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, proč to pořád řešíš? Jak štěstí? Hrál prostě skvěle v té době, teď mu to nejde, no a co? Na tom turnaji snad stál na kurtu, držel raketu v ruce a něco s ní předváděl nebo se pletu? To jsou pořád takové plky, sorry. Pořád takové podceňování...
Reagovat
PetaM
Co by ostatní hráči ve špičce dali za to, aby měli na jednom turnaji (GS) takové štěstí, jako Marin. Měl formu, dobré soupeře, všechno mu šlo. Jednou vyhrál, vyhrál. Má GS, má. Za 100 SF GS si 1 GS titul nekoupíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Anderson, Simon, Berdych, Federer, Nishikori...

Anderson a Nishikori měli nejlepší sezónu v životě, Federerovi a Berdychovi nic nedovolil a vyhrál i náročný souboj se Simonem... rozhodně to není o nic lehčí, než to, koho musel porazit třeba Wawrinka na AO nebo Nadal na FO...

A jestli náhodou jde jenom o finále - tak opět nadhodím toho Wawrinku z AO :)
Reagovat
Kozoroh
S příkladem Wawrinky si úplně mimo. Wawrinka, aby vyhrál letošní Australian Open, tak musel ve finále (a to ve svém prvním!) porazit Nadala, který se probojoval do svého 19. GS finále a v předcházejících měl bilanci 13-5. Stan musel zdolat zkušeného matadora, tenisového goliáše. Čilič porazil ve finále US Open debutanta jakým byl on sám.
Víš, co se říká? Když dva dělají totéž, není to totéž.
Reagovat
Roger_Federer
Ty zacinas pripadat jak kolovratek..a pripominas mi argumety rafaeoliho25..
Dokazes pochopit ze proste Cilic i Nishi meli nejlepsi formu ze vsech proto postoupily do prvniho finale v zivote, porazili ty nejlepsi.To ze finale nemeli uroven kterou by si Forhend predsrsvoval byli pravda, ale oba to hrali poprve a nervy pracovali..
Porad omylas nesmyslne Nadal Djokovic, nebyly tam protoze proste prohrali.
Reagovat
Cico93
A keby porazil v semi Japonca a vo finále Rogera bolo by to už OK?
Reagovat
Kozoroh
Odpověz si sám - kdybys byl hráčem TOP 10 a probojoval se do svého prvního GS finále, koho bys chtěl mít za soupeře? Djokoviče, Federera nebo Robreda, Monfilse či Andersona (jména uvádím jen jako příklad)?
Reagovat
smazaný uživatel
Na USO byl Čilić objektivně nejlepším hráčem, v nejdůležitějších zápasech (QF, SF, F) nedal soupeřům šanci. Simon je jeho velmi neoblíbený soupeř, s ním ukázal morální sílu. Ten titul má zaslouženě, nikde není psané, že by finále s Novakem prohrál, ten tehdy zrovna ve formě nebyl.
Reagovat
Kozoroh
To už se nedozvíme, jak by finále s Djokerem dopadlo, možná by i Čilič vyhrál. Ale měl by to po psychické stránce daleko těžší než proti debutantovi Nišikorimu.
Je normální, že tenista hrající své první grandslamové finále pociťuje nervozitu. Čilič nervózní sice nebyl, ale jak moc je to ovlivněné skutečností, že ve finále proti němu stál debutant? Nemohlo ho napadnout, že i jeho soupeř bude nervózní, a to klidně ještě víc?
Myslíš si, že by proti Djokerovi nebyl bez stresu? Vždyť s ním prohrál předcházejících 10 zápasů, finále se hrálo na betonu, kde Nole dosáhl nejlepších výsledků.
Čilič hrál fantasticky a zasloužil si titul, ale měl štěstí. Djokovič si ho mohl namazat na chleba ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale to už je "kdyby". GS má. A fakt, že byl kromě toho už jen jednou v kariéře v SF (AO 2010), to nijak nesnižuje, jen z něj prostě zatím dělá hráče jednoho turnaje a i kdyby to budoucnost potvrdila a on se další roky pohyboval ve druhé desítce, tak ten titul mu nikdo nevezme. Já si ale myslím, že jeho výkony na TM jsou dané hlavně tou zápasovou pauzou - nevím, jak na tom byl zdravotně, ale přijde mi, že přípravu podcenil. No nic, jdu na Noleho a doufám, že to bude bez větších komplikací :-)
Reagovat
Fandina
dneska super. Je škoda, že se Stanem prohrál. Kdyby měl s ním alespoň jeden set, bylo by to jiné. Dneska hrál výborně, tak si moc přeji, aby se mu na Noleho také zadařilo. Když ho porazil vloni v Římě, tak proč ne tady. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Sonja a Rafaeoli dvacetpětka na plac !
Reagovat
gigin
to nevěstí nic dobrého..

https://twitter.com/novoreq/status/532498229435588609/photo/1

https://twitter.com/novoreq/status/532565489525207040/photo/1
Reagovat
gigin
A do partičky k nim Belinda Bencic a Kližan. Příští sezonu můžu odepsat...
Reagovat
smazaný uživatel
))))
Reagovat
Davor1
mali sme to poriešiť ináč. Ty si mal ísť s Gulbom, Kližan so Štepcom a ja by som teda zobral tú Belindu. Všetci by boli spokojní a aj Gulbis s Belindou by mali dobrú sezónu... :-D
Reagovat
gigin
Belindu už ti připravujú:

https://twitter.com/novoreq/status/531072948787249152/photo/1

Já Gulbise teď nechcu do konca roku vidět :DDDD I když, jak už tu avízoval rfever je celkem zajímavá partička na exhíbě v Pešti příští týden (Milošek, Génius, Dom a Fogna)..

http://tennisclassics.hu/
Reagovat
Davor1
uff, pekná ;) človek by ani neveril, že je to ešte také dieťa :-D

Myslím, že väčšina ostrých zápasov kde nastupuje Fogna, vyzerá skôr ako exhibícia, tak by som rád videl, ako to pojme v tej Pešti :-)
Na Doma som sa bol pozrieť niekedy v marci v Bratislave na DC, chcel som ísť aj na Génia, ale akurát keď sme hrali s Lotyšmi, tak neštartoval, škoda :-D
Celkovo ale podľa mňa nie práve najlákavejšie zloženie na exhibíciu, Raonič mi nepríde ako nejaký extra bavič, Fognini pobaví skôr v ostrom zápase, Ernie má slušný potenciál a u Doma ťažko povedať, pre neho to bude snáď vôbec prvá takáto záležitosť ;)
Reagovat
pockerface
Já se bojím, aby večer nebyl výbuch Stana. Doufám, že dobrý výkon proti strašně hrajícímu Tomášovi nebyl je výkřik do tmy. Zatím se těším, že večer bude dobrý, koukatelný zápas. Šestý smysl mi, ale napovídá, že Nole Stana vypráská. Snad se to nepotvrdí.
Reagovat
VlS
Snad se to potvrdí
Reagovat
pockerface
ale jo, já bych Nolemu přál výhru, ale ne třeba 6:1,6:2 já bych to 6.chtěl trochu napínavý, třeba 7:6,7:6
Reagovat
smazaný uživatel
Je až k podivu, jak moc důležité a rozhodující jsou v poslední době zápasy Tomáše a Wawrinky. Osobně považuju tyto dva hráče za vyrovnané, proto je velká škoda, že zrovna na něj Tomáš neumí. Byl to loňský TM, bude to zřejmě i ten letošní, bylo to letošní AO, kdy ten šťastnější je Stan.
Reagovat
Kozoroh
Finále Čilič-Nišikori se nemělo odehrát. Když už měl být jeden hráč nováčkem, tak finále mělo mít tato obsazení -> Djokovič-Čilič nebo Nišikori-Federer. Na GS triumf dosáhl hráč ne druhé, ale až třetí kategorie, kterému zrovna všechno vycházelo a i shodou náhod získal titul nejvyšší kategorie. Nyní tohoto hráče máme na TM a je z něj fackovací panák.
Reagovat
Padme
Sport je dost o štěstí... Není o zásluhách.
Reagovat
Davor1
Zase drístaš somariny. Aká historická chyba? Čilič hral na tom turnaji suverénne najlepší tenis zo všetkých účastníkov, titul vyhral absolútne zaslúžene. Aj keby už do konca kariéry dostával podobné prídely ako dnes, tak je to irelevantné, pretože na USO2O14 bol najlepší a nevyhral ho náhodou.
To, že na tomto turnaji je totálne z formy je úplne jedno, 2 tragické zápasy ani náhodou nezdegradujú celú vynikajúcu sezónu, ktorú mal.
A tvrdenie, že je to hráč tretej kategórie, tak týmto si to absolútne zabil. To ani radšej nekomentujem.
Reagovat
Jan
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
S Davorem snad ani nejde nesouhlasit.. někdy mám chuť na deb1lní posty reagovat sám, ale radši si počkám na Davora, protože vím, že to napíše přesně tak, jak bych to napsal já :D
Reagovat
Davor1
vďaka, to poteší :-)
Reagovat
gigin
Aj já s Davorem většinou souhlasím.. má to v hlavě srovnané.. skoro jak já.. :)))
Reagovat
kada.tom
na tom turnaji byl suverénně nejlepší ze všech - sport je dost o štěstí a o tom jak se různý věci sejdou, Marinovi se sešly velmi příhodně a vyhrál po zásluze, musel porazit i těžké hráče, žádná vydlážděná cesta k triumfu :-)

navíc měl letos poměrně konzistentní výsledky (ano, taky několikrát zaváhal, ale kdo ze špičky krom Novaka a Federera nezaváhal?) ...

to, že na TM hraje bídně je tím, že měsíc nehrál, toť vše ...
Reagovat
Kozoroh
Ještě Rafa ;-)
Ale jinak - já nepopírám, že Čilič hrál skvěle. Musel porazit hráče TOP 10. Ale jde mi o to, že využil nynějšího slabého období velké trojky, potažmo čtyřky. Řekněme, že kdyby takhle hrál před třemi lety - porazil by Djokera? Pokud bychom to posunuli ještě o rok dál - porazil by s touto hrou Nadala?
Reagovat
Jan
Smůlu má i Tomáš Berdych, že za dob jeho největší výkonnosti byla Top 4 neporazitelná. Kdyby měl letos Tomáš svou výkonnost před 3 - 5 lety, mohl ten GS získat. I v tom TM by měl šanci na lepší výsledek.
Reagovat
Kozoroh
Konečně někdo, kdo mě pochopil!
Reagovat
smazaný uživatel
chápeme tě všichni, problém je v tom, že to je úplná blbost... proč porovnáváš Cilice z USO 2014 s top 4 zpřed tří let? Porovnávej ho s top4 z roku 2014.. tímhle svým výrokem totiž můžeš zpochybnit úplně jakýkoliv triumf kohokoliv a hlavně - nedá se na to protiargumentovat
Reagovat
Kozoroh
Wingere, jseš přesvědčen, že kdyby ve finále proti němu stál Djokovič, tak by to finále vyhrál? Proti hráči, s kterým měl tehdy H2H 0-10 a hrál proti němu na betonu, na jeho nejlepším povrchu?
A ještě otázka. Byl mu Nišikori důstojným soupeřem?
Reagovat
Roger_Federer
Kdyby stal letos ve finale Wimblu Roger 2006/7..jses si jistej ze by to nebylo 6:4 6:3 6:4. pro Rogera?.atakhle muzu pokracovat..do nekonecna
Reagovat
Davor1
Winger má čistú pravdu. Pozri, tvoje tvrdenie je rovnaká hlúposť, ako keby som tvrdil, že Federerov titul z RG2009 bol historickou chybou, pretože vyhral len kvôli vypadnutiu Nadala so Soderlingom a keby narazil vo finále na Nadala z ostatných rokov, tak by nemal šancu.

Je veľa hráčov, ktorí vyhrali jediný Grandslam a okrem toho neboli v žiadnom inom finále GS. Za posledných 20 rokov spomeniem napríklad Andres Gomez, Krajicek, Thomas Johansonn, Albert Costa, Muster, Gaudio, Del Potro, Wawrinka... a to som určite niekoho zabudol.
Mnohí ďalší vyhrali jeden GS a v boli v ešte jednom finále ako Moya, Ferrero, Stich... všetko toto sú tiež historické chyby, alebo ako?
Reagovat
Roger_Federer
Ivanisevic, Korda..
Reagovat
Roger_Federer
Beru zpatky, neprecetl jsem si ze myslis hrace, kteri nebyly v jinem finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tohle nejde nic moc odepsat, snad jen - kdyby proti němu stál Djokovič z Montrealu (kde dostal výprask od Tsongy), tak by vyhrál? Já myslím, že jo.. je to jen o tom, koho a z jakého turnaje si vybereš... Kdyby hrál Tsonga na GS jako v Montrealu, tak by vyhrál... Kdyby hrál Rosol jako proti Nadalovi, tak má na kontě 10 GS titulů.. napíšu ATP, jestli by mu je náhodou nechtěli nějak tajně vepsat do papírů..
Reagovat
lars
Tomasovi by stacila vykonnost ,ze zacatku tohoto roku, aby se dostal do finale USO
Reagovat
Jan
Asi taky.
Reagovat
Nola
sledoval si vobec USO? Marin porazil Fedexa a Nishikori Djokera.... obaja hrali spickovy tenis a prevalcovali TOP3, ani jeden z nich sa neocitol vo finale nahodou....keby, bolo keby.... Marin po zasluhe vlastni GS titul a bodka
Reagovat
Kozoroh
Marin porazil Fedexe, kterému bylo čerstvých 33 let, ve čtvrtfinále otáčel z 0-2 na sety, hrál po nocích a zápas s Čiličem odehrál za dne. Nenapadlo tě, že hráč v jeho věku už tak rychle neregenuje?
Já nezpochybňuji, že Marin hrál špičkový tenis, všechno mu vycházelo. Jeho jízda však nebyla tak suverénní, jak se na první pohled zdá. Ano, ve třech setech vyřídil Toma, Rogera a Keie, ale předtím ho dost potrápil Gilles Simon v OF. Zápas na pět setu, v rozhodující sadě měl dokonce Francouz break.
Marin též měl štěstí v tom, že proti němu v samotném finále nestál šampion kalibru Nadala nebo Djokoviče, ale Nishikori, který se do GS finále probojoval rovněž poprvé. Marin to tak měl oproti třeba Wawrinkovi na AO 2014 nebo Murraymu na USO 2008 lehčí v tom, že do finále nenastupoval proti zkušenému matadorovi, ale hráči, který rovněž jako on postoupil do svého prvního GS finále.
Ty si myslíš, že kdyby ve finále USO 2014 hrál Djokovič, že by Marin nevěděl, že s ním prohrál 10 zápasů, ani jeden nevyhrál a že proti němu hraje na betonu, na jeho nejlepším povrchu?
A jseš přesvědčená, že by Djoker finále odchodil jako Nišikori?
Reagovat
Nola
to nemyslis vazne, ze nie? Djoker celil mecbolom v roku 2011 proti Fedexovi v semi, nakoniec USO vyhral, Fedex celil mecbolom v Sanghaji hned v uvode, nakoniec vyhral cely turnaj, snad nechces naznacit, ze to znizuje ich vyhru v turnaji.... pochop uz konecne, ze Marinovi vyhru nikto nedaroval.....
Djokera podporujem, fandim DelPovi, Tsongovi, Felimu... mozno som niekoho prehliadla, napriek tomu sa snazim byt objektivna, skus to aj ty...
Reagovat
Kozoroh
Nolo, odpověz mi - jak hrál ve finále Kei Nišikori?
Reagovat
Mayo
fanatický fanúšik nebude nikdy objektívny
Reagovat
VlS
To jsi ulítl, oni mu titul USO nedali k narozeninám, prostě těch 7 zápasů v řadě vyhrál, jiní ne.
Reagovat
smazaný uživatel
No nezbývá než říci, že když by náhodou Berdych porazil Djokovice, to semifinále by pro něho bylo zasloužené! Nevíte, zda by do semifinále stačilo Berdychovi, kdyby Djokovicovi sebral jeden set? (Za předpokladu, že by náhodou Čilič porazil Wawrinku?)
Reagovat
Davor1
ak by Čilič porazil Stana 2-0 (Čo si neviem predstaviť, ale na tomto turnaji je všetko možné...), a Stan dnes prehral 2-0 s Djokom, tak by Berdychovi stačil set...
Reagovat
Davor1
Toto je paródia na Turnaj majstrov, paródia na tenis. Ďalší zápas, z ktorého sa mi akurát zdvíha žalúdok. Čiličovi by som za tento turnaj nedal ani halier, kúpiť si lístok na jeho zápas, tak ho neznášam do konca života.

Videli sme zatiaľ 7 zápasov, z ktorých jediný nemal parametre zápasu TM ani pri pohľade z lietadla. V takmer každom podal aspoň jeden hráč totálne tragický výkon, akoby ich vytiahli uprostred dovolenky a prinútili odohrať, alebo skôr odchodiť zápas pod hrozbou nejakého dištancu.

Kde sú časy Davydenka, Soderlinga či Nalbandiana, kedy títo hráči boli v podobnej pozícii ako dnes tragédi na čele s Čiličom, ale hrali neporovnateľne lepší tenis, na tie zápasy bolo radosť pozerať...od presunu TM do Londýna sa z toho stáva neuveriteľná fraška, rok čo rok je to nudnejšie a obávam sa, že sa to tak skoro nezmení.

Večer ešte očakávam výbuch Stanislasa, nech to máme komplet...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu zatím ani jeden vyrovnanej zápas. Se asi domluvili kluci a nebo daj vždycky jednomu před zápasem do pití rohypnol :)
Reagovat
pockerface
ještě, že letos se to v Londýně hraje naposledy. Od příštího roku by to měla být Asie. Tam snad bude lepší povrch kurtu a hráči budou podávat lepší výkony.
Reagovat
lars
To pochybuji, ze v Asii bude lepsi povrch.
Loni byly v Londyne zajimave zapasy.
Reagovat
tommr
dnešní výhra nad Cilicem na postup asi stačit nebude, ale já jsem přesto spokojenej. Doufal jsem v aspoň jednu výhru ve skupině a to Tomáš zase zvládnul a z TM tak nakonec odjede se ctí ...
Tomáš si dneska navíc s největší pravděpodobností zajistil konečný sedmý místo v letošním žebříčku před Raonicem a Cilicem. Víc v jeho silách momentálně asi není ...
Reagovat
Jan
A přitom to měl tak dobře nalosované. Kdyby porazil Wawrinku, mohl by se v semifinále vyhnout Djokovičovi, Na Federera umí, měl šanci na finále s Djokem :) Kolik by tam uhrál her už nehraje roli :)
Reagovat
kada.tom
souhlasím, že na postup ze skupiny měl, kdyby zvládnul i zápas se Stanem ... vývoj v zápase Berdych - Federer bych si příliš odvažovat netroufl
Reagovat
tommr
já jsem Tomášův los za dobrej nepovažoval. Proti Djokovicovi je vždycky bez šance a na Wawrinku v poslední době taky neumí. V tý druhý skupině by moh teoreticky vyhrát všechny tři zápasy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny 3 zápasy?! Roger má takovou formu že ho nezastaví ani Djokovic ve finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš s Rogerem umí hrát
Reagovat
gigin
Tak určitě. V suchým.
Reagovat
gigin
Pro Sramu
Reagovat
Roger_Federer
Tenhle Berdych by i takle prumerne hrajiciho Federera tezko porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
spekulace, spekulace, počkejme si na semifinále :)
Reagovat
mac.hall
Zápas jsem neviděl , ale myslím , že Marin musí být totálně z formy, když dostal od plonkového Bédi takovou nakládačku. Je vidět , že je konec sezóny a někteří hráči toho mají již plné zuby.
Tím nechci nijak snižovat Tomův výkon, znovu opakuji , že zápas jsem neviděl, ale přeci jen se dá stěží věřit tomu , že se od zápasu se Stanem tak výrazně zlepšil.
Reagovat
tommr
jj Cilic byl naprosto marnej. To ale na Tomášově výhře nic neubírá. Každá výhra na TM se počítá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně se zlepšil. Jinak to snad ani nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
prostě Tomáš byl dneska asi jako Wawrinka, když hrál proti Tomášovi :)
Reagovat
kada.tom
přesně!
Reagovat
steve79
Hezky Berdych. Škoda, že má Djokoviče.
Reagovat
Jan
Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist