Berdych zdolal Tsongu a proti Djokovičovi bude hrát o semifinále

7. 11. 2012, 23:13
Aktuality 104
Tomáš Berdych ve druhém utkání na Turnaji mistrů zdolal ve třech setech Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a udržel si naději na postup do semifinále. O to se utká v pátek s Djokovičem, jistotu postupu ale získá jen v případě výhry 2-0 na sety, jinak musí spoléhat i na klopýtnutí Murrayho proti Tsongovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dnes podobně jako v pondělí proti Murraymu vstoupil do zápasu proti Jo-Wilfriedu Tsongovi dobře. Při svém podání byl suverénní a v sedmém gamu se dostal ke třem brejkbolům, které však nevyužil. Český daviscupový reprezentant díky výbornému pohybu a dobré defenzivě působil jistějším dojmem. Tsonga, jehož nejsilnějším úderem je forhend, ho paradoxně trápil především bekhendem po čáře.

Za stavu 5-5 se Berdych znovu dočkal vedení 40-15 na returnu. Tentokrát mu Tsonga pomohl pokaženým forhendem a český hráč pak při svém podání potvrdil zisk úvodní sady. 

Francouzský tenista v druhém setu začal mnohem více riskovat. Agresivní hra na returnu mu přinesla brejk ve čtvrté hře a vedení 4-1. Za stavu 5-3 pak dvojchybou nabídl Berdychovi šanci manko smazat, ale vzápětí mu ji esem z druhého podání sebral. Další eso pak rozhodlo o Tsongově výhře 6-3 v druhé sadě a pokračování duelu. 

V první hře rozhodující sady udělal český tenista několik laciných chyb a nabídl soupeři dva brejkboly, ale zkoncentroval se a hrozbu ztráty podání odvrátil. Tsonga ještě srovnal na 1-1, jenže pak neudržel výkonnost z druhého setu a znovu především z forhendu chyboval. 

Berdych toho dokonale využil, začal kralovat na kurtu a pěti získanými hrami za sebou ukončil zápas. Tohoto francouzského tenistu tak porazil i v třetím vzájemném utkání za poslední měsíc. Dnes zaznamenal 33 winnerů proti 25 nevynuceným chybám.

"Jo měl na začátku třetího setu šanci, ale já jsem si servis udržel. Když jsem se sám dostal k šanci, využil jsem ji. To tenhle zápas rozhodlo," řekl sedmadvacetiletý český tenista.



Jistotu semifinále dá pouze výhra 2-0 nad Djokovičem
Berdych se tak v pátek utká o postup do semifinále se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, který po dnešním udolání Murrayhoho potřebuje k jistotě postupu získat ještě alespoň jeden set, jenž by mu zaručil i první místo ve skupině.

Český tenista si zajistí semifinále pouze výhrou 2-0 na sety, prohra 0-2 ho vyřadí. V případě třísetového zápasu bude muset spoléhat na pomoc Tsongy: když Berdych Djokoviče porazí 2-1, potřebuje jakoukoliv Tsongovu výhru nad Murraym, pokud Berdych s Djokovičem prohraje 1-2, potřebuje Tsongovu výhru 2-0. 

Berdych nicméně nechce spekulovat, co by mu v závěrečném duelu ve skupině mohlo stačit na zopakování loňského postupu do semifinále. "Vzhledem k tomu, že matematiku nemám rád, tak zkusím prostě jen hrát proti Djokovičovi dobrý tenis," poznamenal český hráč, kterého čeká příští víkend finále Davis Cupu proti Španělsku. 

Sedmadvacetiletému rodákovi z Valašského Meziříčí sice hraje do karet, že Djokovičovi k postupu i prvnímu místu ve skupině stačí získat jeden set, sám však se Srbem z 11 vzájemných duelů vyhrál pouze ten v roce 2010 v semifinále Wimbledonu. Loni i předloni s Djokovičem ve skupině Turnaje mistrů prohrál.

- TURNAJ MISTRŮ -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5,5 milionu liber)
středeční výsledky (07. 11. 2012)

Skupina A:
Berdych (5-ČR) - Tsonga (7-Fr.) 7-5 3-6 6-1
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (3-Brit.) 4-6 6-3 7-5

Tabulka:
1. Djokovič 2 2 0 4:1 2
2. Murray 2 1 1 3:3 1
3. Berdych 2 1 1 3:3 1
4. Tsonga 2 0 2 1:4 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

104
Přidat komentář
Chrenda
Nechte toho chlapi, jste jak malý děti! Věnujte se fundovaným rozborům hezkých západů, které máme možnost sledovat a vykašlete se na osobní půtky, ty Vám nic dobrého nepřinesou!!
Reagovat
Chrenda
tedy "zápasů"
Reagovat
gigin
Tak například tvůj "zápas" vedle s Delohou byl taky hezký.
Reagovat
Chrenda
To je tedy fakt, vyjela po mně jak slepice po flusu :-))))
Reagovat
Chrenda
Ale už jsme uzavřeli smír!!!
Reagovat
smazaný uživatel
neviem preco nadavas ked som len napisal jak to je ty mudrlant cesky
Reagovat
Pe3k
Další pohlupavý čobol (a to říkám jako člověk co má slováky rád :D )
Reagovat
smazaný uživatel
tovja baba je pohlupava. A to mam baby rad:)
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Podanie ho podrzalo prave vtedy ked to najviac potreboval ale ked bude hrat tak aj nadalej na titul moze zabudnut aj ked prave on vie prave vcas zabrat
Reagovat
spaniel
Ferrer je proste mile za top4. Zdobi jej pohyb a bojovnost, ale jinak nema absolutne nic, aby jim mohl konkurovat. Nedokazal protrapit ani podprumerne hrajiciho Federera. Na Rafovo misto nepatri ani nahodou.
Reagovat
smazaný uživatel
tak napisat ze je absolutne nic je drzost a riadna.
Len zeby si nebol prekvapeny este
Reagovat
spaniel
Prekvapeny? A jako kdy, az bude mit David 47? Pak bude vsechny drtit a bude mit zabijacky servis a nabihat na sit? Myslim ze ne.
Reagovat
spaniel
A nepsal jsem ze on je nic, ale ze nema nic, cim by mohl konkurovat top4. Jestli nerozumis psanemu textu, vrat se do skoly. Mimochodem mne je Ferrer sympaticky, ale je to proste tak. Ciciak.
Reagovat
smazaný uživatel
David naozaj vyznieva v subojoch s TOP 4 miestami bezmocne..Delpo, Berdych i Tsonga uz maju na konte velké skalpy, ale Davidovi stale chyba..Pritom spominanu trojicu Ferrer castejsie poraza, nez s nou taha za kratsi koniec....
Reagovat
Heather_Fedex
ja uz musim pryc!!
Reagovat
smazaný uživatel
To se nedá poslouchat. Ten čobol to moderuje k zblití. Do háje, co vůbec dělá čobol na českém sportovním kanálu?!!!
Reagovat
gigin
NS vysílá i na Slovensku.
Reagovat
spaniel
Tak si to prepni na anglictinu. Ale to bys asi nerozumel, trapaku.
Reagovat
relax1
Máš pravdu, maturoval jsem z ruštiny, tak to holt za mých mladých časů bylo. A ty kluku opálená (proto zřejmě ten nick) co děláš v Česku? Jo, aby jsem nezapoměl: "Je mi z toho komentáře na blití, ať se ti to líbí, nebo ne!"
Reagovat
spaniel
Nevim o tom, ze bych psal tobe, ale budiz. Asi je to tvuj druhy nick. Mne se ten komentar taky nelibi, proto mam anglictinu. Nechapu proc ale hned cobol atd. Proto jsem tak reagoval. Mas v nicku relax, tak si ho udelej a mne dej taky pokoj. Spasiba.
Reagovat
relax1
Nick je správně. Jen jsem špatně napsal poslední větu, měla být formulovaná takto: "Je mi z toho komentáře taky na blití .....!" A pro vysvětlení významu slova "čobol". Možná jsi viděl film "Černí baroni". A právě v tomto filmu herec Pavel Landovský hraje mjr.Halušku, který je známý svojí hláškou:"Čo bolo, to bolo, terazky keď som majorom ......... atď." Proto je nazýván svými podřízenými mjr.Terazky a mé osobě tato postava a jeho způsob komunikace připomíná daného moderátora. A z toho čo bolo, to bolo vznikl ten čobol. Nic víc, nic méně. A příště mi nenadávej do bráchů. Balšoje spasiba.
Reagovat
spaniel
Fakt uporne premyslim o co ti jde, ale jedine co me napada je, ze jsi asi retardovany.
Reaguju na samuela a odpises mne ty v jeho jmene. Ze mam pravdu, ze jsi maturoval z rustiny. Ja jsem te nikde nezaznamenal, nic jsem ti nepsal a tva rustina mne nezajima.
Cerne barony znam, ale jak to s tim souvisi? Kdyz ve filmu rikaji Cinanum zlutasci, muzu jim tak rikat?
Rvnez jsem te nikde nenazval brachou, protoze je to nemozne. Nemame retardaci v rodine.

Takze vis co? Nepis mne nic. Pis si do stranicke knizky, klidne v azbuce.
Reagovat
relax1
Ty se nějak vyznáš! Co to je stranícká knížka? To jsi na tom tak špatně, když se uchyluješ k přízemním urážkám? Došli ti argumenty? To jsi na tom duševně špatně. Je mi tě líto!
Reagovat
spaniel
Hele exote, neznam te, priepivas tady par sekund a uz jsi nejvetsi frajer. Precti si jeste jednou (ty raeji 10x) toto vlakno a snad pochopis, ze nic z toho cos napsal, nedava smysl. Reaoals za nekoho jineho a uplne od veci. A to nekolikrat. A ted chces o necem diskutovat? Jinak retard neni v tvem pripade urazka, ale diagnoza. Treba ti to pomuze s lecbou.
Reagovat
relax1
Nemám co bych dodal. Je mi tě líto!
Reagovat
smazaný uživatel
Znáš to, s kým je nejhorší srážka? A ty ses s jedním takovým srazil...
Reagovat
relax1
Další co mu došli argumenty a podle reakce tečou nervy. Chlapci vyhledejte odbornou pomoc, anebo nějakou ověřenou suchou vrbu!
Reagovat
spaniel
Mas recht. Nejhorsi je ta bezmoc. Nedava to zadny smysl a on to klubko kazdym prispevkem vic zamotava. Nakonec zjistis, ze pises hnusy, co psat nechces.
Reagovat
spaniel
O jakem stesti to vykladate? Federer to ma ve svych rukach jako vzdy. Kazi hodne, ale moc to neznamena. Ferrer neni schopny tvorit hru, jenom lita za kazdym mickem a doufa, ze to dobre dopadne.
Reagovat
rod_laver
Taky bych to neviděl tak tragicky, servis a backhand slabota, herně ale Davida převyšuje, David nedokáže nic vymyslet, jen vrací míčky.
Reagovat
smazaný uživatel
uplne pod kontrolou to teda nema!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, nic moc hra co se Federera tíče ........... Zatím mu stačí to vracet do kurtu. A že by on zrovna tvořil hru?!!! Body dělá za něj Ferrer.
Reagovat
Heather_Fedex
kurwa fix backhand uplne v prdeli!!
Reagovat
Heather_Fedex
to byl set teda.....nevim, jakym zazracnym zpusobem roger ten set ziskal....ale hlavne ze ziskal. no ale ten 1. servis....uz proti tipsovi to byla opravdu chaba uspesnost
Reagovat
rod_laver
díval jsem se až od stavu 3:3 a to Roger Davida převyšoval, nicméně jsem u druhého Rogera brejku viděl, že předtím David spálil 7 brejků, takže začátek musel být krušný :)
Reagovat
relax1
máš pravdu. Federer má víc štěstí než rozumu ........
Reagovat
smazaný uživatel
Aj preto je Federer naj bez 1 servisu ubehal 1 set Ferrera
Reagovat
smazaný uživatel
Federer moze byt rad ze je stav taky jak je mohlo byt ovela horsie
Reagovat
Heather_Fedex
kurnik sopa.....ted to stesticko mel davidek
Reagovat
smazaný uživatel
Štěstí přeje připraveným .........
Reagovat
smazaný uživatel
-:)
Reagovat
Pe3k
Tentokrát se jedná o nejvíce nevynucených chyb z backhandu během jednoho setu :D
Reagovat
Pe3k
Neměl sem na to nervy a šel sem raději hrát Diablo 3 :D naštěstí to Roger uhrál 6:4 ufff.
Reagovat
Heather_Fedex
no, tak nakonec pro davida zaslouzeny break
Reagovat
smazaný uživatel
ten komentátor snad lil před utkáním, jinak respekt Davidovi, kdyby toto někdo udělal Štěpánkovi tak Mohammed už není mezi námi....
Reagovat
Heather_Fedex
to jsou ale hlasky teda....
Reagovat
smazaný uživatel
Roger zatial nema 1 servis k tomu MOTOR menom Ferrer no Roger si uz dlho tak nezabehal
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer nech radsej setri sily postup vedie cez tipsa
Reagovat
Heather_Fedex
tak doufam, ze aspon hra bude stat za to, kdyz ne zvuk
Reagovat
Heather_Fedex
co to zase keca?? hracem roku je predci jiz djokovic!
Reagovat
Heather_Fedex
ufff. david vstoupil jako nazhaveny byk. roger nastesti nespanikaril
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nespanikáril..Ani nemusel. Urobil to za neho David ;)
Reagovat
Heather_Fedex
13 porazek je 13 porazek
Reagovat
gigin
a kdyby něco, tak to usměrní Mohamed ;)
Reagovat
Heather_Fedex
proto mam radci pascala mariu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohameda mám rád, dokonca ho mám zo všetkých najradšej..Ale aj Mohamed by si mohol uvedomiť, že niekedy je mlčanie zlato.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tsonga ma sklamal na plnej ciare stale nechapem jak mohol prehrat ale taky je zivot.
takto
dnes
Fedex
Del potro
zajtra
murray
djoko
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, nema sancu na postup este aj Tsonga?..Ak vyhrá 2:0 a Nole vyhrá s Berdychom,
Bude mat Tsonga v minitabulke najlepsi pomer setov..hm?
Reagovat
smazaný uživatel
jo, je to tak
Reagovat
Chrenda
Dole máš link od tomashina na všechny možné postupové varianty, které visí na stránkách ATP!!
Reagovat
Chrenda
Zatím může postoupit každý z nich!
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetky mozné tam veru nie su, aspon som ich nenasiel..Navyse to bolo vytvorené po prvych zapasoch v skupine, odvtedy sa vela veci zmenilo..
Reagovat
gigin
3) If N. DJOKOVIC defeats T. BERDYCH in 2 sets and J. TSONGA defeats A. MURRAY in 2 sets, then N. DJOKOVIC wins the group and J. TSONGA qualifies 2nd.
Reagovat
smazaný uživatel
Hopľa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, je to po druhých zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, že škoda s tim Skotem ve 3 setu kdy měl breakboly, ale na druhou stranu měl taky 2. krát prohrával v 1. setu 0:40 a zvládl to. Každopádně šel Berdych za poslední rok nahoru.

To se nedá říci o Petře Kvitové. Nevím jestli to bylo zraněním, nebo by to chtělo vyměnit trenéra. Potřebovala by nějaký světový eso - např. Složil co trenoval Graff. Kotyza je dobrý na rozjezd, ale už ji není schopen dát další přidanou hodnotu v této fázi
Reagovat
smazaný uživatel
Složil nikoho na okruhu sna 15 let netrénoval
Reagovat
smazaný uživatel
lendl také nikdy před tím ne, a jak vytáhl Murrayho. To byl je tip, neznám trenérské špičky v ženském tenise
Reagovat
Chrenda
Složil je náhodou dobrý trenér!
Reagovat
smazaný uživatel
spousta lidí se mnou nebude souhlasit, ale jak moc Murrayho vytáhl? Dostal do rukou hráče, který loni hrál jedno finále a tři semifinále GS, k tomu vyhrál dvě tisícovky, celkem vyhrál 5 turnajů. Letos Murray vyhrál olympiádu a US open, k tomu finále Wimbledonu, semifinále Austrálie, 0 vyhraných tisícovek, celkem vyhrané 3 turnaje. Loni jel na TM se ziskem 7360 bodů jako zraněný ukázat se divákům, po prvním zápase to zabalil. Letos jako zdravý nastoupil se ziskem 7600 bodů, i když Nadal, se kterým má Murray výrazně pasivní bilanci, nehraje už od Wimbledonu (třeba na trávě 0:3, sety 1:9). Na posledních třech turnajích Murray vypadl, i když měl v zápase mečboly. Včera proti Djokovičovi byl dva míčky od výhry a pak zase zkolaboval. Ve vyrovnaných zápasech od něj prakticky neustále slyšíš fuck, fuck. Já na něm prostě žádnou změnu či zlepšení pod vedením Lendla nevidím. Murray byl pro výhru na GS předurčen a vyhrál by dříve nebo později i pod vedením své matky.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím..Tiez som toho nazoru, ale nechcel som rozdúchavat vášne..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když to bereš takhle, tak to je jasné. Je jednoduché podívat se jedním pohledem a na další faktory se vyprdnout. A o tom, jak markantně se změnil jeho projev je naprosto zbytečné se bavit, včera byl většinu zápasu aktivnější než Djokovič. Murray loni by letošní finále US Open nevyhrál, pátý set by projel úplně. To samé včera 3. set, dřív by ho projel a bylo by. Ten rozdíl je úplně markantní, hlavně ce forhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
1) včera většinu zápasu aktivnější než Djokovič? Maximálně první set.
2) Naprosto jednoduše - loni v Cincinnati proti Djokovičovi, na US open nebo v Tokiu proti Nadalovi - kdo byl aktivnější? Podle mě jasně Murray. A kdo ho trénoval? Lendl ne.
Reagovat
smazaný uživatel
V Cincinnati aktivní fakt nebyl. A proti Nadalovi byl aktivní vždycky, tam to věděl prostě sám, že musí jít do většího rizika, na Fedexe mu mimo grandslamy stačila defenziva a vytloukání bekhendu. Letos je ten rozdíl, že je aktivnější pravidelně, ne vždy, ale ten rozdíl ve forhendu je tak zřejmý, že ho musí vidět i úplný lajk. Druhý servis šel taky nahoru, hlava taky.

A byl aktivnější i na konci zápasu, kdy začínal otáčet třetí set. Dalo by se říct, že byl aktivnější.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tvůj názor, který nesdílím. Podle mě prostě na Murrayho vývoji má Lendl naprosto zanedbatelný podíl.
Reagovat
smazaný uživatel
To není o názoru, to je o uvědomění si faktu. Ten posun je naprosto zřetelný a nevidí ho jen ten, kdo jej nechce vidět.
Reagovat
Olympiada
a šašku jen pro Info - Novak mluví plyne 6 jazyky ( je to jeho hoby
Reagovat
Chrenda
srbsky, srbochorvatsky, chorvatsky, rusky, jugoslávsky a trochu anglicky
Reagovat
Pe3k
99.9 iq 24 chceš další ban? Ten poslední jsem zařídil tobě i Nadalistovi já...
Reagovat
Chrenda
Škoda, že nedal toho Murraye, měl ho v tom na začátku třetího setu na lopatě, ale jak neproměnil ten druhý brejkbol (milimetrový aut) se to zlomilo. Mohl být v téhle chvíli s Djokerem v semifinále! No, ale na kdyby se nehraje...škoda. Tak snad příště, leda, že by mu to Novak pustil, aby mu tam ve finálové čtyřce nestrašil ten Skot, se kterým má ty zápasy hodně hodně těžké! Ale myslím, že Nole by se k takovému taktizování nesnížil. Na druhou stranu, kdyby Tom hrál na hraně, tak ho porazit může. Ale jediné co na něj platí jsou dělovky dozadu k čárám a chodit na síť. Pokud bude hrát zanďoura a pokusí se s ním pinkat, je vyřízený!!!
Reagovat
Chrenda
A taky škoda toho druhého setu co prohrál s Tsongou. To mu možná zlomí vaz, protože i kdyby porazil Noleho ve třech setech a Andy by porazil Tsongu ve dvou setech, dál půjde Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že nedal Skota. Na druhou stranu, včera nehrál špatně, ale 3. set mu "daroval" Tsonga přesně takovým způsobem (vyházel mu to do autů) přesně tak, jak to dělával dlouhé roky Berďa svým soupeřům. Kdyby Tsonga nespíchal (doteď nevím kam), tak by to Berďa včera projel.
Reagovat
smazaný uživatel
na druhou stranu, mohl hrát Tsonga jinak? Svou obvyklou hrou s Berdychem (sice těsně, ale) prohrál v posledních týdnech 2 zápasy plus první set. Tak začal bláznit. Ve druhém setu mu tam spadlo všechno, ve třetím mu naopak většina míčků lítala po všech čertech. Měl jsem z něj navíc pocit, že mu odcházejí nohy.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě mohl. Skutečnost je, že hrál tak, jak hrál. Nemyslím si že by ho Berďa až tak "dusil" svojí nátlakovou hrou, aby musel Tsonga až tak chybovat. Prostě to uspěchal. Berďa měl taky ve 3. setu strefit kurt (až na závěr, kdy mu tam padali famos balóny), ale vyjímečně nebláznil.
Reagovat
Chrenda
Jo máš pravdu, Tsonga je teď z té osmičky nejlabilnější a Tomáš se v tomto ohledu fakt zvedl i když za to platí sníženou agresivitou své hry. No uvidíme zítra, jestli se pochlapí, myslím že Djoker nepředvádí nic moc extra a je k poražení, ale Tom by musel předvést jeden ze svých top výkonů!
Reagovat
smazaný uživatel
Postup Toma do semifinále vidím dost černě. Jako hlavní problém Berďova nepostupu do semifinále vidím v tom, že Srb je zase co se udržení míčku na kurtu jeden z nejlepších, moc nechybuje. Postupová matika je neúprosná a Berďu dál posune jenom famos výkon. Doufám, že se to povede, ale jak říkám, vidím to spíš v rovině teoretické.
Reagovat
smazaný uživatel
když prohraješ během měsíce 2 zápasy o pár míčů a pak i první set třetího zápasu, nevydržíš u své taktiky, protože soupeř je očividně o pár míčků lepší. Tak do toho Tsonga začal prát jak hluchý do vrat. Druhý set tím vyhrál. Možná stačilo málo, brejknul Tomáše v první hře třetího setu a bylo by zle. Když už pak prohrával 1:3, šel na absolutní riziko, které se mu nevyplatilo. Znovu ale opakuju, že podle mě Tsongovi odcházely nohy. Navíc pokaždé, kdy dal kratší a volnější balón, Tomáš okamžitě přešel do tlaku a drtivou většinu těch míčů vyhrál. Podle mě Tsonga neměl jinou možnost než hrát agresivně na hranici, či spíše až za hranicí. Kdyby měl Rogerův forehand a servis, Noleho backhand a zarputilost, Murrayho nohy a return, mohl by hrát jinak - pak by to ale nebyl Tsonga, sedmý hráč světa, nýbrž nějaký francouzský neporazitelný robot ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že Tsonga je tenisový nedouk a potřeboval by toho tolik ze svých soupeřů jak jsi uvedl. Rozhodně v tomto zápase (jak víme každý zápas je jiný) netahal za kratší konec a taky si nemyslím, že mu odcházeli nohy. Byl prostě méně trpělivý. Správně jsi uvedl, že Berďa se na začátku 3. setu pěkne "dusil" ve vlastní šťávě. Stačilo málo a dopadl jak ve 2. setu. Jasný balón zahrál opakovaně vždy kde byl soupeř, popř. to flákl k Neumětelům. Trvám na tom, že Berďa (vyjma konce 3. setu) až tak famos jak píšeš. Leda v tom případě, že jse se každý dívali na jiný tenis-zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
předpokládám, že to poslední byla reakce na mne. Nikde neříkám, že Berďa hrál nějak famózně, ale prostě když oba hráli v prvním setu "to své", zase vyhrál Tomáš. Proto šel Tsonga do vyššího rizika, přitom ten zápas předtím byl vyrovnaný. Pamatuju si, jak Goran Ivaniševič ve finále Wimbledonu prohrál s Pistol Petem první dva sety v tie breaku. Pak musel prostě něco změnit, i když ty předchozí dva sety byly o pár míčků. A ve třetím setu chytil kanára. Ale kdyby nic nezměnil, neměl by nárok. Tsongovi ta změna vycházela celý druhý set a dejme tomu první dvě hry setu třetího. Pak Tomáš odehrál dvě výborné hry a zbytek už Tsonga v zoufalé snaze vystřílel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bylo to na tebe. Jsem ráda, že jsi nakonec uznal co se ti celou dobu snažím vysvětlit. A zápas Ivaniševič versus Sampras s tímto neměl co dělat. Příměr s ním je dost mimo mísu.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě je ten příměr velice trefný, protože Tsonga prostě svou hrou Tomáše porazit nemohl. Proto musel hrát na totální riziko, což se mu nakonec nevyplatilo. Tak jak Goran proti Samprasovi.
Reagovat
smazaný uživatel
-:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím se smát. Jinak to nejde. Jsem na světě nejaký ten pátek a zhodou okolností jsem tento zápas viděla, ale že by jsem si ho do takových detailů dokázala zapamatovat a dát ho jako příměr už vůbec ne. Smekám. Ty máš místo hlavy snad medicimbal. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na hovadiny mám paměť. Ale nakupovat chodím s lístečkem a čerstvě nabitým telefonem :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Finale%20SF%20Qualifications.aspx

Furt to mají v ruce Djokovič a Murray, tak snad nezklamou.
Reagovat
George_Renel
bude moci odjet z Londýna se vztyčenou hlavou. I když je postup přes Djokoviče již těžko představitelný, uhrál to co měl. Svou hrou v dosavadním průběhu zanechal dobrý dojem a na to (pro nás) hlavní vypadá být dobře připraven. Individuálně hodnotím jeho letošní sezónu za hodně vydařenou.
Reagovat
smazaný uživatel
No sice nadeje umira pposledni, ale nevim, nevim,i kdyz v tenise je vse mozne, Hlavne at je na co se koukat a uvidime.
Reagovat
Fandina
třetí set super ... jen tak dál, držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
gigin
Cérečky, toto v životě nemože dobře dopadnút.
Reagovat
Sonja
Já tě...!!!
Reagovat
Mayo
Berďa je už dávno slabý ani nevie ako vyhral :)
Reagovat
tommr
čekal jsem, že se po prohraným druhým setu sesype jako se mu to stalo proti Murraymu, ale on se ve třetím setu naopak zlepšil. Je vidět, že si proti Tsongovi docela věří ... :)
Situace ve skupině A je ted značně nepřehledná a postoupit může v podstatě každej i když největší šanci má samozřejmě Djokovic. Tomáš ale zaslouží uznání i kdyby se už dál nedostal ... :)
Ta dnešní výhra by mu navíc měla stačit na udržení šestýho místa v žebříčku za předpokladu, že Del Potro prohraje s Federerem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš to bude mít docela těžký s postupem. nechce se mi moc věřit, že vyhraje 2:0 a už vubec ne, že by Murray prohrál s Tsongou. Ale možný je všechno, snad to dopadne dobře
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist