Berdych vydřel postup přes Berlocqa, dál jde i Nadal a Federer

28. 3. 2011, 19:49
Aktuality 50
ATP MIAMI - Tomáš Berdych neměl s postupem do osmifinále turnaje Masters 1000 v Miami vůbec snadnou práci. Argentince Carlose Berlocqa zdolal až po více než dvou hodinách, neboť hned třikrát ztratil podání. Nakonec ale stejně jako Federer či Nadal zvítězil ve dvou setech.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych turnaj začal v sobotu proti Ramirezi-Hidalgovi a až na výkon ve druhém setu byl suverénní. I ve třetím kole český tenista narazil na outsidera, který vyznává spíše antukové dvorce - Carlose Berlocqa.

Sedmadvacetiletý Argentinec, jenž v posledních dvou sezonách až na výjimky startoval na challengerech, však v Miami zdvojnásobil svůj účet letošních vítězných zápasů na čtyři. Připsal si dokonce i skalp Ernestse Gulbise a dnes dokázal potrápit světovou sedmičku. 

Pasivně hrajícího Berdycha, který hned v úvodní hře přišel o servis a výměny od základní čáry nedokázal úspěšně ukončovat vítěznými údery, překvapil agresivní hrou na riziko a za odměnu za stavu 5-4 podával na zisk první sady. Ani výhodné skóre 30-0 ale neudržel, v tie-breaku pak nevyužil tři setboly a překvapivého vedení se neujal. 

Pětadvacetiletý Čech zkoušel bodovat při hře na síti, ale ani získaným setem odpor 72. hráče světa nezlomil. Často se nemohl opřít o první servis a po druhém byl zranitelný. I proto dvakrát neudržel náskok získaného soupeřova podání, nicméně na třetí pokus - v dvanácté hře - už brejk potvrdil a celkově sedmým esem po dvou hodinách a čtrnácti minutách proměnil první hned mečbol.

Obhájce loňského finále si o postup do čtvrtfinále zahraje s Florianem Mayerem, který po Karlovičovi a Montaňésovi zastavil i světovou dvanáctku Nicolase Almagra.

Berdych se s o dva roky starším Němcem utkal celkem pětkrát a prohrál jen před sedmi lety v kvalifikaci. V dalších střetnutích už s Mayerem ztratil jediný set.

Pokud by nejlepší český tenista postoupil do čtvrtfinále, utkal by se s Rafaelem Nadalem, kterého už devět zápas v řadě neporazil. První hráč světa si ve třetím kole poradil s kolegou ze španělské daviscupové reprezentace Felicianem Lopezem dvakrát 6-3, když nečelil jedinému brejkbolu. 

Rodák z Mallorky po utkání řekl, že ho trápí skutečnost, že ještě letos nezískal žádný titul. "Vím, že jsem teď světová jednička, ale letos jsem až šestý. I proto, že jsem minulý měsíc kvůli zranění nehrál," prohlásil čtyřiadvacetiletý Španěl. "Loni jsem hrál famózně, proto jsem první v celkovém žebříčku. Ale pro mě každý rok začíná od nuly a neznamená to, že jsem lepší než ostatní," dodal.

Na svého dalšího soupeře si den počká, neboť duel Tsongy s Dolgopolovem byl ve třetím setu za stavu 3-2 pro Ukrajince kvůli dešti přerušen.

Kvalitním servisem, odvážnou hrou a odvracením brejkbolů potrápil Rogera Federera Argentinec Juan Monaco. Švýcar si ale postup pohlídal a vyhrál 7-6 6-4.

Nyní ho čeká pouze 168 centimetrů vysoká Olivier Rochus. Třicetiletý Belgičan před deseti dny vyhrál challenger v Le Gosier a formu si přivezl i na Masters do Miami. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyřadil Kavčiče, Baghdatise a ve třetím kole si vyšlápl i na 13. nasazeného Michaila Južného

Proti Federerovi však dosud z každého ze sedmi soubojů odešel jako poražený. Přesto Švýcar ke svému soupeři vzhlíží s respektem. "Má úžasný cit pro hru, umí zahrát skvělé údery. I když je malý, ví jak své zbraně využít. Je to skvělý taktil a zápasy proti němu mám rád," těší se třetí hráč světa na osmifinálový souboj. 

Ve čtyřhře končí obhájce titulu DLouhý i bratři Bryanovi
Lukáš Dlouhý před rokem na Masters 1000 v Miami triumfoval po boku Paese, letos však společně s Paulem Hanleym končí už ve druhém kole. Česko-australská dvojice prohrála 2-6 6-4 8-10 s loňskými wimbledonskými šampiony Melzerem a Petzschnerem.

Písecký rodák začal s Australanem spolupracovat na začátku letošní sezony a hned spolu získali dva tituly. Na dalších turnajích se jim už ale příliš nedaří.

Po triumfu na Australian Open jsou bez formy i Bob a Mike Bryanovi. Už na třetím turnaji v řadě nepostoupili dál než do 2. kola. Světové jedničky a dvojnásobní vítězové turnaje v Miami v boji o čtvrtfinále podlehli 5-7 4-6 rakouskou-srbskému duu Marach/Tipsarevič.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
pondělní výsledky (28. 03. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Berlocq (Arg.) 7-6(8) 7-5
Nadal (1-Šp.) - F. López (Šp.) 6-3 6-3
Federer (3-Švýc.) - Mónaco (32-Arg.) 7-6(4) 6-4
Mayer (Něm.) - Almagro (11-Šp.) 6-1 3-6 6-1
O. Rochus (Belg.) - Južnyj (13-Rus.) 1-6 6-3 6-3
Simon (25-Fr.) - Cuevas (Urug.) 4-6 6-1 6-2
Tipsarevič (Srb.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-3 

Čtyřhra - 2. kolo:
Melzer/Petzschner (4-Rak./Něm.) - Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) 6-2 4-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
pořádnej liják
Reagovat
smazaný uživatel
to já bych spíš řek pořádnej piják, jinak nechápu kam na ty tvoje bludy chodis!!
Reagovat
smazaný uživatel
no teda nevim, na kterou live kameru z Floridy se díváš, ale já žádný liják neviděl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ses trouba. A nebo si nesledoval zápas tsongy s dolgopolovem včera v noci
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že Berdych nehraje s Dolgoporovem. To by byl úplně bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
...zapomeň,Radwanska půjde daleko!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč myslíš? Já si nedovedu představit, čímž by mohla Zvonarevě ublížit, pokud Vera nebude hrát nějak děsivě špatně. Ze základní čáry ji nepřetlačí ani omylem, na síť chodí často po úderech, z nichž ji ty nejlepší hráčky v pohodě prohazují, k dropshotům nebude mít asi mnoho příležitostí + Vera je velmi rychlá.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zápas je jiný,Berďa Mayera udělá,....tak jsem se těšil na Almagra....škoda,
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer má formu jako hrom. Porazil Karloviča, Montanese a Almagra!
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsem se celkem těšil na zápas Schiavone vs. Radwanska, ale to co Schiavone předvedl, to byl asi nejhorší výkon roku (obzvláště prvních devět gamů), co jsem viděl. Jinak se ale potvrzuje, že Radwanska dokáže porazit hráčku top 10 jen tehdy, když její soupeřka hraje otřesně. I tady bylo v druhém setu patrné, že kdyby Schiavone začala hrát jen o trošku lépe, zápas by otočila / uhrála.

Doufejme, že ji do patřičných mezí vykáže v příštím kole Zvonareva.
Reagovat
smazaný uživatel
proč řešíš takový blbosti? mě třeba ženskej tenis pokud tam nejsou češky ale vůbec nezajímá! Je mi ukradený jestli porazi schivone radwanskou nebo opačně. chápeš to?
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, u tebe chápu cokoliv. :-) Ty bys zase měl pochopit význam přísloví "někdo má rád holky, někdo vdolky".

Mně například vždy zajímal mužský i ženský tenis.

Ovšem tím, že tady na sebe prozrazuješ, že tě vlastně ženský tenis vůbec nezajímá a až na zápasy českých tenistek jej nesleduješ, se teprve dostává do patřičného světla tvé hojně opakované tvrzení, že když "se Iveta dobře vyspinká, spráská jako prašivého psa kohokoliv".

Sorry, ale jsi fakt maximální klaun.
Reagovat
smazaný uživatel
nehrot to tolik.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč prosim tě máš potřebu psát tak hloupé příspěvky, jako ten na který jsem reagoval? To tě jako baví sem házet takové zhovadilosti?
Reagovat
VlS
Nevím jak dlouho Schiavone vydrží nahoře v žebříčku (nemyslím v desítce, myslím v pětce), mám pocit, že poslední tři turnaje má trochu problémy.
Reagovat
VlS
Tak letos první zápas, kdy hrál opravdu dobře, jestli mu to vydrží, tak to může být zajímavé semifinále a případně finále
Reagovat
smazaný uživatel
První zápas, kdy hrál Nadal letos dobře? A co třeba s Čiličem na AO (zápasy typu se Sweetingem na AO apod. nepočítám). S Del Potrem -- pominu-li začátek, hrál taky velmi dobře, dtto s Djokoviče první set a půlku druhého setu.
Reagovat
VlS
Mám tím na mysli první zápas odehranej absolutně konzistentně bez ztráty koncentrace ani v jednom gamu. Myslím, že takhle by byl schopný opravdu zastavit Novakovu sérii, protože Novak není schopnej zůstat takhle absolutně soustředěnej na celej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak či Onak, Novakovi se zakonitostí bliží preruseni serie ! Ale kdo se stane tim hrdinou v pravem slova smyslu a skolí tu hvězdu, je zatim ve hvezdach... .Muze to byt absolutne nacekany střet, ale predpokladam-Rafael Nadal ve final
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, nebude vyhrávat věčně, ale já myslím (resp. doufám / věřím), že se jeho série přetrhne až na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
pojdme fandit Lopezovi proti Nadalovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
..a co jako....
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha nechtze uz ty žebraky...Rožžžer, Berdič,...kdo to je ????
Ted teprve nastupuje Borec NÉÉ....
Reagovat
smazaný uživatel
...nechte...
Reagovat
smazaný uživatel
ty jses neuveritelnej pi.cus a nejradci bych ti strcil motyku do pr.dele
Reagovat
smazaný uživatel
ale ale ty perverzačku...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel pro tebe ma Rimidus pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Roger dost vydřený zápas, hrál tak nějak bez šťávy, jako by ho to nebavilo. Ale dopadlo to, to je hlavní. :-)))

Jinak Berdych Mayera neporazí, nevěřím tomu. Pokud Florian zaserviruje alespoň svůj standard, na Berdycha to bude stačit. I když zrovna Mayer je taky dost nevyzpytatelný, u něj člověk nikdo neví, co má čekat.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Berdych si už to čtvrtfinále vzít nenechá, ostatně, s mayerem hrál třikrát a vždy ho relativně s přehledem porazil, takže si na něj asi bude věřit. Ale možné je samozřejmě všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je sice v žebříčku v 7. místě ale výkonnostně je tak TOP30
Reagovat
VlS
Tak scvalně, kolik je ještě hračů z dvacítky a z třicítky ve hře?
Reagovat
smazaný uživatel
překvapivě poměrně dost.
Reagovat
VlS
Překvapivě poměrně málo, z dvacítky Tsonga a z třicítky Simon
Reagovat
VlS
pardon, přehlídnul jsem Fishe a samozřejně Tsonga pokud dotáhne zápas proti Dolgopolovi, pokud ne, tak ve dvacítce bude jen Fish a ve třicítce Dolgopolov a Simon. Pravděpodobnost, že se Berdych s někým z nich v Miami utká se blíží 0.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě sledoval jiný zápas, Berďa sice nehrál vyloženě agresivně, ale pasivní rozhodně nebyl. Statistika míčů na síti: 23 úspěšných volejů z 28. Tolik skvělých volejů jsem ho ještě v životě neviděl zahrát, hrál na síti skoro jako Roger :-) Jen tak dále! Berlocq hrál velice dobře a první set Berďa neuvěřitelně otočil, přestože mu tam Berlocq sázel jeden úder za druhým na lajnu. Dobrá práce, tak na tomto jinak kvalitním serveru nepiště kraviny...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim, zápas jsem sledoval o prvního až do posledního míčku a Tomáš rozhodně nehrál pasivně...Na druhou stranu svoji pověstnou agresivní hru, kterou už jsem u něj dlouho neviděl, nám také neukázal.Match to byl slušný, průměrný nic ohromujícího...Servis Berďovi také moc nepomáhal a nemohl se o něj na 100% opřít...Byly tam okamžiky, kdy se mi Tomášova hra moc líbila...Ve výměnách zbytečně nechyboval ale return pořád podle mého není stoprocentní...V tie-breaku ukázal, že je zkušeným hráčem a každý míček hraje s chladnou hlavou...Tajně doufám, že se Tomovi vrátí forma z Wimbledonu 10...Vím, že to není vůbec lehké a chce to čas, ale pro obhajobu lonských úspěchů jeho hra musí vygradovat na vyšší lvl...Berlocqa nebudu hodnotit, jelikož ho moc neznám...ale myslím si, že výkon jaký předvedl z jeho pohledu nebyl vůbec špatný...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě hraje více na jistotu záměrně, s Krupou na tom asi pracují. Chce mít stabilní výsledky, aby se udržel v desítce. Musí porážet hráče za sebou, což se mu v minulosti nedařilo a často se svým agresivním stylem vyházel a prohrál s daleko horším hráčem. Navíc přichází antuková sezona a tam se hraje více na jistotu než na riziko. I ten povrch v Miami je hodně pomalý, skoro se to prý blíží antuce, řekl po jednom zápase Federer. Ale souhlas, ve Wimbledonu musí Berďa zase pořádně přitvrdit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale kam jsme to až klesli, že tvrdý povrchy jsou čím dál pomalejší?
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím, že Berdych zase až tak špatně nehrál, akorát mu moc nešel první servis (kromě závěru prvního setu). Na síti byl opravdu dnes výtečný, i když je třeba podotknout, že tam celkem často chodil i po úderech, z nichž by jej Nadal prohodil snad i poslepu.

Co se týče aktivity/pasivity, Tomáš se evidentně snaží hrát forhend méně přímo a dávat tam víc horní rotace, avšak nezřídka jeho výsledný úder je příliš krátký, popř. nesměřuje nikam, čímž umožňuje soupeři převzít iniciativu a začít diktovat ve výměně tempo. Čili v tomto směru s kritikou souhlasím, Tomáš nikdy nebude mít žádnou extra dobrou obranu, proto by se měl podle mě snažit tlačit soupeře / diktovat tempo od prvního úderu (pokud k tomu má příležitost).

Jo, a Berlocq tedy mě osobně velmi překvapil: velmi dobře podával (až na závěr druhého setu a v prvním setu tu hru, kdy podával na vítězství v setu, měl výborný forhend a slušný bekhend).
Reagovat
Ptolemaios101
Berdych dneska bojoval, Argentinec se chtěl vytáhnout. Tomáš by měl spravit hlavu, jinak má na první světovou pětku!
Reagovat
smazaný uživatel
to ani náhodou. Vždyt z elitní 20tky neporazí nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Potenciál na 1.pětku má,ale s ním ještě tak 10,15 hráčů.Přejme si, aby to byl Berďa, kdo to tam dotahne.
Reagovat
kohlik
Ale stejně poslední zápasy co dávali tak ve většině byl Berdych takový pasivní. Není o už tak dravý jako to bylo vloni. Není na to takovej dobrej pohled.
Reagovat
VlS
Těch úspěšných volejů bylo 25 z 33 a při tom, jak mu moc nešel servis, hrál hodně dobře a s pasivitou to fakt nemělo nic společnýho. Při Berlocqoi stálo občas i štěstí, byla tam minimálně 3 hodně šťastná prasátka u důležitých míčů, i když už jsem Berdycha viděl hrát i líp, ale i daleko hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak byl Berďa ještě aktivnější, dík za opravu!
Reagovat
Mistr
Zrovna dneska se mi tak pasivní Berdych nezdál, aby to muselo být v nadpise.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak dnes hrál Berdych v celku aktivně hodně se tlačil na síť a byl tam úspěšný hlavní důvod jeho komplikací bych viděl nadprůměrný výkon Berlocqa který hrál opravdu na riziko
Reagovat
VlS
Někdy mi připadá, že nadpisy dělá na melouch někdo z Blesku. Nejde napsat, že někdo vyhrál, musí tam být, že někdo někoho smetl, zničil a podobně. No jsme na tenisovým bulváru
Reagovat
smazaný uživatel
určite souhlasím,Berdych dnes nehrál nějak výrazne pasivne, dnes se mi docela líbil ale Berlocq ukázal ze je kvalitní hráč hrál na plné riziko a vycházelo mu to! ... ale není težke vyhrát zápas kdyz hrajete super a soupeř neklade odpor ale je tezké vyhrát kdyz se vám příliš nedaří ( špatný servis hlavně ze začátku ) hrajete proti neznámemu soupeři který hraje opravdu dobre i kdyz je nekde 80 v atp :) .. to podle mně ukazuje kvalitu hráče a Berdych kvalitu určite má jen by to chtelo ji nekdy trochu víc prodat !
Reagovat
smazaný uživatel
jo, je to přesně jak říkáš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist