Berdych vstup do US Open zvládl, s Hewittem neztratil ani set

27. 8. 2014, 22:13
Aktuality 101
US OPEN MUŽI - Špatná forma a těžký los. Tomáše Berdycha dnes nečekal snadný vstup do US Open, zvládl ho však nad očekávání dobře. Český tenista porazil po solidním výkonu 3-0 na sety bývalou světovou jedničku a šampiona z roku 2001 Lleytona Hewitta a postoupil do 2. kola. V něm ho čeká Slovák Kližan.
Tomáš Berdych

Tomáše Berdycha po Wimbledonu sužovaly bolesti kyčlí a zad a na kurtu se trápil. Na přípravných turnajích před US Open vyhrál jen dva zápasy z pěti a prohrával s papírově slabšími soupeři – Kanaďanem Pospisilem (36. hráč světa), Španělem Lópezem (25.) a Tchajwancem Luem (43.).

Krátce před startem posledního grandslamu sezony se však zdravotních potíží zbavil. Stačilo se vyhodit nové vložky do bot, navštívit správného fyzioterapeuta a české jedničce se rázem vrátila chuť do tenisu. "Minulý týden jsem trénoval naplno. Rázem se vrátila chuť. Vím, co si můžu dovolit. Už to není přežívání," těšil se Berdych na svůj vstup do US Open.

Hned v jeho úvodu ho ale nečekal vůbec snadný soupeř. Byť je nasazenou šestkou, musel čelit bývalé světové jedničce a vítězi US Open z roku 2001 Lleytonu Hewittovi. Nicméně český tenista potvrdil svá předzápasová slova, odehrál nejlepší zápas za poslední dva měsíce a zkušeného Australana porazil i ve třetím vzájemném střetnutí.

Berdych se v úvodu dnešního duelu ujal díky brejku z dlouhé čtvrté hry vedení 4-1, v sedmém gamu odvrátil brejkbol a po proměnění čtvrtého setbolu získal první set. V druhé sadě ale nezachytil začátek a velmi rychle ztratil první tři gamy. Ovšem od stavu 1-4 vyhrál sedm her v řadě, a rázem vedl 2-0 na sety, 2-0 na gamy a měl další dva brejkboly.

Ty ale nevyužil, stejně jako další příležitost v páté hře, a třiatřicetiletému Australanovi dovolil vyrovnat na 3-3. Hewittovi tím dal ale jen 'přičuchnout', více mu totiž už uhrát nedovolil a zápas ukončil forhendovým winnerem do rohu kurtu. '

"Lleyton nevypustí jediný míč a je třeba si dát pozor. Je to s ním vždycky boj. Jsem rád, že jsem utkání zvládl," komentoval Berdych. Klíčovým prý byl obrat v druhé sadě. "Tam se zápas zlomil. Začal jsem v té době hrát svou hru a cítit se na kurtu dobře," pochvaloval si rodák z Valašského Meziříčí, který letos poprvé od roku 2006 ani na jednom z grandslamů nevypadl hned v 1. kole.

Berdych v utkání hraném ve velmi horkém počasí na centrálním kurtu Arthura Ashe spáchal 51 nevynucených chyb, Australana ale přestřílel na vítězné údery 43-11. Pomohl si 9 esy a neudělal žádnou dvojchybu, naopak Australan jich spáchal devět.

Na centrkurtu dnes foukal nepříjemný vítr, který ovlivnil Berdychovu hru třeba při jeho porážce v semifinále US Open 2012 s Britem Andym Murraym. "Vítr je pro moji hru vždy nepříjemný, ale dnes jsem se s tím vyrovnal," dodal osmadvacetiletý Čech, který obhajuje loňské 4. kolo. Nejlepšího výsledku na kurtech ve Flushing Meadows dosáhl v roce 2012.

Ve druhém kole se světová sedmička Berdych se Slovákem Martinem Kližanem, kterého porazil loni ve Wimbledonu i před pěti lety na challengeru v Prostějově. Pětadvacetiletý Kližan dnes otočil z 0-2 na sety pětisetovou bitvu s Belgičanem Stevem Darcisem.

Štěpánek i Veselý ve čtyřhře postupují
Berdych je posledním českým zástupcem ve dvouhře mužů poté, co Radek Štěpánek, Jiří Veselý ani Lukáš Rosol v prvním kole neuhráli jediný set.

Ve čtyřhře se ale zatím českým tenistům daří. Veselý postoupil do 2. kola společně s Tchajwancem Yen-Hsun Luem, Štěpánek s Indem Paesem úspěšně vykročil za obhajobou titul a po boji ve večerním duelu uspěl i Rosol s Němcem Emmrichem.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
středeční výsledky českých tenistů (27. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (6-ČR) - Hewitt (Austr.) 6-3 6-4 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Štěpánek/Paes (6-ČR/Ind.) - Bolelli/Fognini (It.) 7-6(5) 6-2
Veselý/Yen-Hsun Lu (ČR/Tchaj-wan) - Karlovič/Ebden (Chorv./Austr.) 6-7(1) 6-4 6-4
Rosol/Emmrich (ČR/Něm.) - Gonzalez/Marach (Mex./Rak.) 6-7(4) 6-2 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
gigin
Tak dobré, no :-) na ten mač se moc těším.
Reagovat
r.Fever
Taky tak, normalne som fandil viac Thiemovi ako Lackovi.
Reagovat
EllNino
těším se na další mač :D
Reagovat
gigin
Doufám v důstojný kurt a v přenos na Éčku...
Reagovat
a.magerova
Takže i Sousa propašoval Veselého outfit dál :-))
No i Gulbis postupuje, takže ve Fantasy lize mě chlapi nezklamali, narozdíl od bab :-/
Reagovat
J.M.
Dnes už to je skoro jak ve formuli 1, souboj stájí, respektive značek a jejich společných týmových dresů... To mi přijde, že je čím dál výraznější. Pro firmy je to asi dobré.
Reagovat
a.magerova
Teď koukám, že i Kavcic je takto oblečen.
Reagovat
J.M.
Kavčiče už jsem v tom viděl předevčírem, ale ten má světlejší vlasy, které k tomu nepasují. Sousa ale Jirku zastoupí důstojně.
Reagovat
Fandina
gratulka. To že vyhrál ve třech setech je super a že hrál přesvědčivě také super. Mám radost. Hezky se mi zase na jeho hru dívalo. Go Gríšo go!
Reagovat
J.M.
Tak po mnoha letech kariéry Grigor konečně dosáhl životního úspěchu a poprvé postupuje do 2. kola US Open. To je milník, o kterém snad bude vyprávět vnoučatům. Už jsem se bál, že se mu to nikdy nepovede.
Reagovat
smazaný uživatel
Grigore gratulace k první výhře na USO v hlavní soutěži!!! :D :-))

Co jsem viděl, tak hrál celkem dobře..
Reagovat
Jan
Tak Tomáši gratulace a hodně štěstí. Je vidět čím byly způsobeny předchozí slabé výsledky.
Reagovat
Fandina
Také jsem to zaregistrovala s těmi problémy a jsem ráda, že Berďa hrál dneska zase super.
Reagovat
J.M.
A Thiem si s Lackem poradil hladce a krátce, to je super. To se moc těším na souboj parťáků z jedné stáje s Gulbisem (aspoň to tak vypadá), doufám, že ho dají na televizní kurt.
Reagovat
a.magerova
Tak nám v tom kluci dělaj pěknej bordel..... Grigor má puntíky (což se mi líbí) i velmi příjemné barvy, ale přece se uvádělo, že bude hrát v tom co má momentálně na sobě Ryan... no čert aby se v tom vyznal, i Roger měl model, který jsem nečekala, ale tak nevadí, černá je vkusná vždy, počítám, že denní model bude modrý s černým lemováním, ale známe chlapy, těžko se v nich člověk vyzná :-P
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+US+Open+Day+2+e6ak49Gb0Y_l.jpg
Reagovat
J.M.
Ten Rogerův model je velice svěží (což je u černé zvláštní charakteristika), vlastně je to pořád jenom taková variace toho, co má od Toronta. To lemování u krku dělá hodně.

U Grigora chápu, že nemá ten sériový model, co má Ryan a řada dalších... To by vypadalo hloupě. Už je přece jen sólista. A vždycky je divné, když hrají dva proti sobě ve stejném dresu. Ale to, co místo toho má, mi přijde o dost horší. Takové nijaké, skoro až netenisové.
Reagovat
J.M.
Na druhou stranu, když vyhrál celkem v pohodě první set, tak mi je to jedno. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavní je, abysme nad jeho hrou nemuseli zase lámat hůl, no ne :)) ty jejich outfity mě taky trochu zmátly, mě se to co má na sobě Ryan a měl by to mít Grigor nelíbí, zato včera při pohledu na Rogera mi skoro vypadly oči z důlků :D jedním slovem nádhera :)))
Reagovat
J.M.
Roger má vždycky něco extra, to je jasné, že Nike záměrně dává ty nejlepší modely těm dvěma hvězdám, aby vynikly. A těm pěšákům schválně dávají takové "šuntovnější", míň vkusné věci. Ale když srovnáš tu fotku a.magerové s tímhle:

http://www.tennisnow.com/Files/roger-federer-rogers-cup-2014-0805.aspx

tak má opravdu od Toronta skoro to samé. Jenom v černé variantě. Mně se to líbilo už před pár týdny, podle mě jeden z nejpovedenějších modelů za dlouhou dobu. To, že se z toho dají udělat různé barevné variace, je jenom plus, to mě vždycky baví.
Reagovat
J.M.
Ale to Grigorovo tričko mi připomíná vrchní díl od pyžama.
Reagovat
a.magerova
Jo a prý další kolo hraje Roger v tomhle...
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=514091785582
Reagovat
J.M.
Chudák vypadá jak kdyby chytil neštovice.
Reagovat
a.magerova
Prostě se podřídil diktátu NIKE.... :-)
Reagovat
J.M.
Bačkora. Však už v tom růžovém Cincinnati bylo vidět, že si neumí dupnout.
Reagovat
a.magerova
No no..... a pro 3. kolo nasadí tuto variantu:
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1314091807193
Reagovat
J.M.
No to už je lepší. Jen škoda, že na kytičky už má copyright někdo jiný, to by bylo ještě lepší.

A je vidět, jaký je to dokonalý profík. Pokaždé dokáže zapózovat v identické pozici.
Reagovat
a.magerova
Tak Roger je Roger, už TO má nacvičené, ale tak zvládne se i pootočit v modelu pro 4. kolo :-))
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=8140918181314
Reagovat
J.M.
Je to čím dál lepší. Což dává smysl. Já hlavně doufám, že na ten model dojde. Byla by škoda, kdyby zůstal ležet v krabici. Snad mu to letos žádný Robredo nezhatí.

Hlavně ten finálový model, to bude něco opravdu extra.
Reagovat
a.magerova
Taky doufám, že bude ten model, nejen pro čtvrté kolo, využit. Tommyho mám ráda (vlastně oba i Němce i Španěla), ale z loňska má u mě velký vroubek!!!

Samozřejmě bych sem mohla dát i modely pro další kola, ale z pověrčivosti tak nečiním, takže tak ;-)
Reagovat
a.magerova
Jo, zaujaly mě i botky Rogerovy:
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+US+Open+Day+2+tEbpnLNRyucl.jpg
Reagovat
J.M.
Botky jsou opravdu zajímavé. Ale z té fotky mi skoro přijde, že měl na té noze tejp, respektive stopu po tejpu. Což mě u Rogera zaráží.
Reagovat
a.magerova
Jj máš pravdu...
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+US+Open+Day+2+VnSyyaPNes0l.jpg
Reagovat
a.magerova
Ale koukám, že tu jsou taky vidět stopy...
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Roger+Federer+Western+Southern+Open+Day+6+AEJan_-xtG1l.jpg
Reagovat
J.M.
Roger zanechá stopy všude, kde hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je diskrétní, radši se s tejpem neukáže, jinak by to všichni řešili, takhle si toho všimne jen pozornej fanoušek, snad to není nic, čeho bysme se měli bát :)
Reagovat
Denis92
Zaraza? Ved to je bezna vec, ktoru robi pred kazdym zapasom. Zatejpuje si clenky aby sa vyhol pripadnemu zraneniu pri doklzavani. Zvlast na hardoch je tam riziko zranenia, takze je to uplne bezna vec. Je to sucast jeho pripravy na zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, vy jste se asi v noci hodně nudili :D ty hvězdičky schvaluju, jen aby si to Blízký východ nevyložil jako provokaci :P
Reagovat
a.magerova
No za sebe říkám, že jsem čučela na tenis a při tom debatila, o nudě nemůže být žádná řeč
Reagovat
a.magerova
Já místo smajlíka dala odeslat, no pako :-/

Co se Rogerova outfitu týče, tak snad to má NIKE celosvětově podchycený, takže bychom se nemuseli ničeho obávat a soustředit se jen a jen na fandění ve zbývajících zápasech, doufám, že jich ještě bude 6, ale pšššt nezakřiknout ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no jasně, pšššt ;)
Reagovat
Jan
Myslím dámy, že důležité je jak hraje a ne v čem hraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Všechny bych je svlíkla do naha a nikdo by se nehádal.
Reagovat
Jan
To by se vám líbilo :)
Reagovat
Fandina
:-))))))) nebo naopak, některé dámy by se hádaly víc, protože by viděly víc ... úsměv
Reagovat
a.magerova
No..... úplně néééé, abychom nebyly zklamané, nechme jim aspoň trenýrky, hlavně kvůli naší fantazii :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Pak by to ovšem chtělo trenýrkovou uniformu nebo zas vznikne debata, kdo je má hezčí.
Reagovat
a.magerova
Takhle nějak si TO představuješ? :-))
http://i.iinfo.cz/images/301/cosmo-1.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No... Tsonga není zrovna můj idol.

Už jsem si myslela, že ten obrázek snad nedohledám. Máš pravdu, s fantazií je to lepší :)
http://4.bp.blogspot.com/_h0GaLYr_B88/TJRVsL3FriI/AAAAAAAAI6Q/KRsG--I2Pn4/s1600/l.jpg
Reagovat
a.magerova
Jo tak tady není žádný protiargument, zde se jen souhlasně přikyvuje ;-)
Reagovat
Jan
Co se týče té fantazie, myslel jsem že na chlapovi je důležité všechno ostatní nebo se pletu ? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako charakter? Ten se ale takhle od obrazovky blbě poznává. Zato jak ten sportovec vypadá vidíš docela dobře :D
Reagovat
a.magerova
Ano, taky to tak dělím.... plakátový typ a manželský typ..... plakátový musí mít v mém případě hezký obličej a postavu.... manželský musí rád a dobře vařit ;-)
Reagovat
Jan
Rád a dobře vařit a rád jíst :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Jan
Je pravda, že spousta chlapů také ženě odpustí nějaký charakter, když dobře vypadá :)
Reagovat
Fandina
podle toho, co jsem četla, tak pro muže je nejpodstatnější právě vzhled ženy ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Pokud žena dobře vypadá, je jí odpuštěno všemi chlapy.... a pokud je to ještě dobře vypadající potvora, tak má vyhráno :-))
Reagovat
Jan
By vám unikalo, kam putuje míček :))
Reagovat
a.magerova
Hele, to nám uniká někdy i teď..... člověk se kolikrát zasní a je třeba po setu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Když je Novak na returnu, tak je těžký soustředit se na něco jiného než na jeho luxusní zadek.
Reagovat
Jan
Co vám mám povídat. Když hrají pěkné tenistky, tak to také stojí za to. Třeba Ana Ivanovič i když je už trochu moc hubená. A rozhodně není jediná, je jich víc :)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem na tom stejně, škoda že jsem se nezapojila do noční debaty :D
Reagovat
smazaný uživatel
má teď Kližana, v případě postupu soupeř vzejde ze zápasu Kudryavtsev-Gabašvili, což je relativně "snadné" 3. kolo, tak ať se daří :)
Reagovat
J.M.
Konečně vidím Grigora v akci... A na Armstrongovi to skutečně letos lítá jak namydlené. Možná tomu pomáhá ten šílený zvukový vjem. Ale přijde mi to jak z dávných dob.
Reagovat
Roger_Federer
jj, je to jako z dob kdy antukaři vladli antuce a hardaři hardu..:), řekl bych luxus.
Reagovat
VlS
Gratulka, Leyton na uvod, tos musel pána boha raketu snad něčím naštvat.
Reagovat
Mayo
dobre tak tej hlupani číňanskej, čo tam do nebies strielala tie údery
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce, celkem v pohodě :) Těším se na další zápas
Reagovat
smazaný uživatel
To je parodie místama :) Lucka si aspoň pěkně potrénuje jeden typ úderu.
Reagovat
Mayo
Berďa s prehľadom.
Reagovat
smazaný uživatel
Vede Lucka! :) Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa v klidu a trpělivě, ani z těch chyb si nedělal moc hlavu. Vcelku spolehlivý výkon, ale rozhodně je co zlepšovat, je tam až moc chyb. Lleyton nehrál nic moc, hodně slabý na podání. Teď ještě Lucka a buda max. spokojenej :)
Reagovat
Fandina
Berďa dneska v pohodě, mám radost a moc držím palce Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš skvělá hra, myslím, že dnes i pěkný tenis :-) Gratulace a hodně štěstí do dalšího zápasu.. :-) Pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne, muj cerny kun Berdych postupuje a poprve po mnoha letech nevypadne na zadnem GS uz v 1. Kole. Hewitt ale nic v posledni dobe, servis mizerie
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy naposledvy prohrál v prvním kole proboha? Děláš, jak kdyby prohrával pořád :-)
Reagovat
PetaM
Každý rok na jednom GS :) Loni to bylo FO :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to máte pravdu.. Zas ale on má vždy na jednom GS pěkně těžký los.. Monfils není žádné ořezávatko.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak. :)
2012 Gulbis Wimbl
2011 Robert FO
2010 Llodra Us open
Reagovat
a.magerova
Tak jsem koukla a zjistila, že v roce 2006 neprohrál v 1. kole GS, ale 2007-2013 vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za upresneni, ja vedel, ze je to dyl, tohle je doba, co si pamatuju.
To Berdych99: Jo Monfils v Parizi se da bez okolku omluvit, ale zbytek je cisty pruser..
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný průser to není.. Jsou to jen lidi, a může se stát, že někdy se prohrává i s daleko hůře postavenými... Co má říkat Cibulková, když jí porazila 15. letá teenagerka? Pak už, čemu se máme divit :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za vysvetleni, ze jsme lidi?? To pak uplne ztraci smysl diskuze. K te Cibulkove. Zensky tenis je uplne jiny sport nez muzsky tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, i v mužích se dějou takové věci.. Děláš, jak kdyby by Tom byl jediný.. Cibule mě napadla jako první..
Reagovat
a.magerova
2009 - FO - Bolleli
2008 - USO - Querrey
2007 - FO - Garcia-Lopez
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: Proč tu píšeš tak staré data?? :D Vždyť v té době Tomáš nebyl ani v TOP 10... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tady jde o tradici že každej rok vypad aspoň jednou v 1., ne v jaké žebříčkové pozici byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale v té době nebyl ještě tak ustálený, teď je v 10 5 let či jak a hraje dobře.. A výpadky?? Není jediný :-) Tak se nezabývejme prkotinama ;) :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že z toho děláš moc vědu, nikdo se ho tu nesnaží pomluvit, ale jen se konstatují fakta. Já jsem Tomův velkej fanda :)
Reagovat
a.magerova
Tak, když jsme to tu začli rozebírat, tak jsem tu dopsala fakta z doby, o které jsme se bavili. Nikoho jsem neurazila, tak nechápu, proč to vadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, jen mám pocit, že proti Tomovi je každý, a přitom nevím proč.. Tak se omlouvám, jestli jsem udělal velký vítr.. A zeptám se vás.. Koho tipujete, že vyhraje US OPEN ? Já tipuji Wiliams/Federer, co vy? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Berďu :D Můj skromný tip. A Simonu Halep, i když si přeju Lucku nebo Petru.
Reagovat
Fandina
Berďa a Petra
Reagovat
spaniel
Doufam ze stejne jako v 2007 vyhrají oba moji oblíbenci, tehdy Roger & Justine, letos Roger & Simona.
Reagovat
a.magerova
Baby moc nesleduju.... přála bych titul Sereně nebo Petře.
V chlapech je mé přání už roky stejné a 18. GS bych uvítala všemi deseti ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přála bych si Berďu a Lucku, ale jsem realistka, takže tipuju Rogera, ale u ženskejch fakt nevím. Siréna mě zase tak úplně nepřesvědčuje, možná i ta Petra by to mohla zvládnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Na první kolo docela těžcí soupeři.. Ale důležité je, že nevypadl tenhle rok.. To by bylo zase keců :-D
Reagovat
a.magerova
Tak každá série jednou skončí.... taky čekám na konec jedné šňůry ;-)
Reagovat
Tornes
V tom případě čekám na konec serie grandslamů, který Berdych nevyhrál :D
Reagovat
a.magerova
Tvl i Mats říká Berdyč :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist