Berdych ve větrné loterii podlehl Murraymu a finále US Open si nezahraje

8. 9. 2012, 22:26
Aktuality 129
US OPEN - Tomáš Berdych si ve druhém grandslamovém finále o premiérový titul nezahraje. Český tenista dnes v semifinále US Open podlehl Andymu Murraymu, který se v New Yorku lépe vypořádal s mimořádně silným větrem. Brit si tak zajistil pátou možnost získat první grandslamovou trofej.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych byl už ve čtvrtfinále Australian Open, v semifinále Roland Garros a ve finále Wimbledonu. Své nové maximum si hned o dvě kola vylepšil také na US Open, kde vyřadil Federera a postoupil do semifinále. 

V něm ale sen o prvním grandslamovém titulu ukončil Brit Andy Murray, který zvítězil 5-7 6-2 6-1 7-6 a bilanci vzájemných zápasů snížil na 3-4.

Semifinále začalo kvůli dešti o hodinu a půl později a hrálo se v silném větru. Ten vadil Berdychovi při vysokém nadhozu při podání, ale trápil oba hráče.

Andy Murray a Tomáš Berdych"Myslím, že tenis by měl mít pro takovéhle podmínky nějaká pravidla. Mám vysoký nadhoz při servisu, proto mi vítr hodně vadil," řekl český tenista. "Bylo to brutální. Bezpochyby nejtěžší podmínky, v jakých jsem kdy hrál. A to jsem ze Skotska, takže to o něčem vypovídá," uvedl v narážce na drsnou domovinu Murray.

Jako první ztratil servis český tenista ve třetí hře, ale hned vzápětí si vypracoval brejkbol. Při prvním z nich Murraymu spadla z hlavy čepice a výměna byla přerušena. Hráči se dohadovali u sítě a rozhodčí ji nechal opakovat. Berdych pak bod získal a vyrovnal. 

Murray pokračoval bez čepice a jistě hrající Berdych se s větrnými podmínkami vyrovnával ještě dobře. Ve výměnách více diktoval tempo a díku tomu měl po hodině a čtvrt hry dva setboly při Britově podání. Ten druhý vítězným forhendem využil.

O psychickou výhodu ovšem svěřenec Tomáše Krupy záhy přišel. Druhý set začal i kvůli dvojchybě ztrátou podání a skotský rodák se chopil iniciativy. Murray doběhl každý míček, Berdych naopak přišel o dřívější jistotu. Začal příliš chybovat a více ho deptal vítr. Ten na konci druhého setu hráče rozesmál, když převrátil Murrayho lavičku i s jeho taškou. Berdych ale moc dalších důvodů k úsměvu neměl.

Murraymu se dařilo podle plánu i s výraznou pomocí větru nepustit Berdycha k nátlakové hře a nabourat jeho rytmus. Svěřenec Ivana Lendla rozděloval míče po kurtu a téměř při tom nechyboval. Berdych přišel o pohodu ze zápasu s Rogerem Federerem a ve druhém a třetím setu si dohromady připsal pouhé tři gamy.

Ve čtvrtém setu prohrával už 0-3 a vypadal kapitulovaně. Zkusil zabojovat, přitlačil a vyplatilo se. Vzal soupeři podání, probudil v sobě sílu a srovnal na 3-3. Výrazně zlepšil servis a dotáhl set do tie-breaku, v kterém vedl už 5-2, ale za stavu 6-5 nevyužil setbol. Vzápětí měl Murray mečbol, který zahnal Berdych esem. Jenomže pak při výměně chyboval a druhý mečbol Murray při svém podání využil. 

Berdych prohrál skoro po čtyřhodinovém boji. Měl sice více vítězných míčů (45-37), ale výrazně světovou čtyřku předčil v nevynucených chybách 64-20. 

"Je těžké popsat, jak jsme se dnes museli koncentrovat na každý míček. Podmínky byly opravdu velmi náročné," komentoval Murray. "Jsem rád, že je zápas u konce a že jsem zvládl vyhrát ve čtyřech setech," dodal.

Šestadvacetiletý Berdych se tak na US Open nestal třetím českým finalistou. Před ním v New Yorku o titul usilovali Jan Kodeš (prohrál v letech 1971 a 1973) a osmkrát Lendl, který turnaj třikrát ovládl.

Přes dnešní porážku má Berdych za sebou nejlepší US Open v kariéře, díky čemuž se v pondělí posune na šesté místo na světě, čímž vyrovná své žebříčkové maximum. 

Už v neděli by měl Berdych společně s deblovým finalistou Radkem Štěpánkem odletět do Argentiny, kde se připojí k českému týmu a začnou se připravovat na semifinále Davisova poháru proti Argentině, které se bude hrát od pátku do neděle na antuce v Buenos Aires.

Murray postoupil už popáté do grandslamového finále, na titul ale ještě nedosáhl.  V roce 2008 na US Open, 2010 na Australian Open a letos ve Wimbledonu prohrál s Rogerem Federerem, loni v Melbourne pak nestačil na Novaka Djokoviče. 

Letos ale vyhrál olympijské hry a nyní věří, že by mohl získat i trofej grandslamovou. "Už budu uvolněnější, mám za sebou  několik finálovýh účastí a to může být výhoda," řekl Murray. 

Jeho soupeřem v newyorském finále bude buď obhájce titulu a druhý hráč světa Novak Djokovič ze Srbska, nebo španělský tenista David Ferrer. Jejich duel byl rozehrán a měl nečekaný vývoj, když ale měl jít Ferrer za stavu 5-2 podávat na zisk prvního setu, pořadatelé utkání kvůli sílícímu větru přerušili a odložili na neděli. Finále se tak bude hrát znovu až v neděli.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
sobotní výsledky mužů (08. 09. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Murray (3-Brit.) - Berdych (6-ČR) 5-7 6-2 6-1 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

129
Přidat komentář
tito
No řádili jste tady. Tita první SF nebavilo a před druhým usnul. Evidentně o nic nepřišel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo, Andy je ve finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kouzelník Andy brzy přizpůsobil svou hru nepříznivým podmínkám. Má opravdu velký cit pro míč a kurt má dokonale zmapovaný. Tom naopak hrál stále svůj agresivní tenis na riziko a těch outů za baslajnu bylo neskutečně, Celkem 64 errorů. Zápas moc tenisové krásy neměl. Tom překvapil, že se snažil ve čvrtém setu do zápasu opět dostat, objevila se i zatatá ruka po vinrech, Do té doby působil hodně frustrovaně, a evidentně ho hra nebavila. Ale výhoda dvou breaků v TB, to se musí proměnit, to byl zase na závěr osudný kiks.Měla jsem dojem, že tentokrát publikum nebylo tak nepřátelské, jak při zápase s Rogerem. David začal úžasně, ale pčerušení určitě nahraje Novakovi_:-(.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem to videl ze zaznamu, v tom se nedalo skoro hrat. Kdyz jsem videl nadhoz Tomase a nadhoz Andyho tak jsem hned vedel komu ze to bude dneska lepe foukat. Neda se delat nic, proste pech..
A nejvic me to mrzi kvuli zdejsim neprejicim fandum, kteri vetsina aniz by vedela proc poprve v zivote prala Andymu.
Ale podminky byly pro oba stejne, to je jasny...
Jsem zvedavy jestli se dalsiho cecha(muze) v SF nejakeho granslamu jeste dockam..
P.S. Vlku cetl jsem nejake tvoje dnesni nazory a to myslis vazne? Srovnavat fandeni cechovi s jedenim hramburgeru v MC donaldu? Mel jsem o tobe vetsi mineni. Kdyz mam hlad a chut tak si do mekace zajdu, ale neznamena to, ze miluju USA..
Proc mam jen pocit ze jsi se chtel jen zalibit mistnim expertum?
Reagovat
Fandina
nevadí, fandíme dál a příště bude líp!
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavne uz nebude foukat!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojecko, promin...To vis, jsem zvraceny, tak jsem se ti tam vecpal:D))) Proste jeste nechapu ty smysly, tak promin:))) Priste se tam nebudu tak smslne cpat:D)))

Jinak promin, ale ze mne asi uz nic inteligentniho nevyleze, ta diskuse se uz od rana tak nejak vykolejila...a ted v jednu v noci tomu vsemu se da uz jedine smat:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
to melo byt dole...sorry
Reagovat
smazaný uživatel
tak nahore bych te nehledala.. :-) Vis co? Me ta diskuse nejdriv castecne znechutila, ale opet - vsechno zly je pro neco dobry. Overila a potvrdila jsem si svoje nahledy na zdejsi diskutery a potesilo me, ze nikdo, vubec nikdo! nezklamal, kazdy zustal v mych ocich tim, za ktere je mam.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i na tom je něco pozitivní... Že tady nejsou převlíkači kabátů :-D
Reagovat
spaniel
Ty jo, to je tady fakt normalni jen sojka? Vy jste fakt zabrzdeni. Utkani orerusili, protoze sr blizilo tornado. David nemohl dopodavat set, protoze stadion se asi nevyklidi za 5 minut. David se rozciloval, protoze asi opet nerozumel, proc je prerusuji.

Nejlepsi reseni by bylo, kdyby odlozili obe semi na zitra. Skoda.
Reagovat
gigin
A ještě by mne zajímalo, co by se tu plkalo, kdyby Djoko vedl a přerušilo se to ...
Reagovat
VlS
Neslyšel, měl jsem staženej zvuk. Viděl jsem, že tam Nole diskutuje s rozhodčíma, David se k tomu tváří kysele a pak jdou pryč. Tak uvidíme ráno, co nadělalo tornádo v NY za paseku.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel > rekl bych, kdyz ctu diskusi az dolu, ze sojka je genius:)

gigin > reklo by se, ze zarizli Davida, nebot by to v tom vetru vpohode otocil az by tornado vzalo Djokera do nebe:D)))
Jinak dneska se to tady rozklizilo jeste vic nez v NY, az tak, ze proti tomu diskuse na idnes.cz slusne pokulhava...TP se dostava na uroven te krasne idnesovske zumpy:D))) Takze je fakt jedno, jestli Dejvid vedl nebo ne...neco by si nasli, jen aby mohli plivnou:)
Reagovat
gigin
No mi to tady přijde, ta diskuze, jakoby to mělo být z jeho hlavy, víš ?? Já chápu, že stav byl pro něj nepříznivý, ale přece si pan Djokovič nemůže vydupat jen tak přerušení. Už mne to tu zase sere !! :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Klííd, třeba se dodupe až do finále, kde jeho naděje spláchne další vichřice, tentorktá skotská :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho si nic nedělej. Za ten vítr dneska zase mohl Andy. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já to všechno chápu, že se muselo přerušit, ale proč se nehrálo souběžně na vedlejším kurtu? Přece o tý hrozbě se vědělo předem a komentátor říkal na začátku zápasu s Tomem, že o tom organizátoři uvažují, ale nakonec z toho sešlo.
Myslím, že se měly oba zápasy odehrát spolu, a byl by klid..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze by to bylo dost neprijemne asi pro TV zapasy muzskeho SF soucasne... rekl bych asi nejaka ta financni ztrata i pro poradatele.
Asi tezko lavirovat s pocasim. Pokud na neho David ma, tak ho da, pokud nema, tak ho neda.:)
Ja tem poradatelum i rozumim. Jakekoliv rozhodnuti...nikomu nic dobre pasovat proste nebude. Snad jedine mohli mu dat dopodavat ten gem, ale to je asi tak vsechno:)...i kdyz ...si myslim v klidu ho dopodava i zitra:)
Reagovat
spaniel
To nevim, hned po preruseni se na to ptali nejakeho kravataka.

"Did you consider putting the 2nd semi on Armstrong: That.....uuumm, not really. We...no."

Nevim proc, ale asi prachy. Spis meli prelozit obe semi, uz jen kvuli kvalite hry.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, za vším hledej prachy, asi to tak bude..:-(
TV si diktují, vlastní práva na vysílání, možná budou muset platit pořadatelé i nějakou pokutu, minulý rok ji museli platit, k vůli posunutýmu finále, což letos bude bohužel taky.
Reagovat
J.M.
Doslova řekli, že musí hráči okamžitě opustit kurt, kvůli hrozbě blížícího se tornáda. A pak je tam nechali v pohodě se na kurtu procházet a podepisovat se fanouškům, nikdo nikoho nikam nepopoháněl, najednou bylo času dost.

Čili ne, nebylo to tak jak tvrdili. Prostě kecali. Jeden gem navíc klidně počkat mohli.
Reagovat
smazaný uživatel
"The wind was one part of opponent, so it was a really tough one," Berdych said. "It affects my serve a lot because I have a higher toss. When I'm not able to serve, and go for the first serve and I'm not making straight points from the serve, then that's not my game. So actually, it was quite hard to adjust to that, because I'm normally not used to that. Of course I don't like to lose the match, and not a match like this in the semis when I thought that I had a pretty good chance. But, you know, the best word I can say is that the wind blew it away from me."

Má pravdu s tím servisem, to bylo jasné hned, ale první a poslední, klasický Berdych. Jako kdyby neměli oba podmínky stejné.
Reagovat
spaniel
Mel jsem o tobe vyssi mineni. Nikdo prece nezpochybnuje, ze foukalo stejne obema a Andy vyhral zaslouzene. Jiste ale je, ze Tomasova hra je mnohem nachylnejsi na chyby ve vetru.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě fakt žere, že jsem tě zklamal. A co jako, v dalších větách řekl, že Andy se s í vypořádal lépe? Třeba tohle beru.

TOMAS BERDYCH: Yeah, I think he is the one actually ?? well, there is not a player who likes these conditions, but there are some players that, you know, these kind of conditions can suit to their game a bit better than the other ones. That's the difference, you know. Well, yeah, Andy was better in this part definitely, and that's why he actually took the win.

Ta poslední věta úvodního příspěvku ale, to je mazec, takže prostě vítr může za to, ež prohrál. A to že je Andy daleko lepší tenista ( a i proto se lépe přizpůsobil), prostě nebere v potaz.
Reagovat
spaniel
Jsi precitlively. Nechapu proc potrebujes, aby Tomas v kazde vete rikal, jak je Andy vyborny a lepsi. Bud rad, ze vyhral. Pochvalil ho, rekl, ze byl lepsi a lip se popral s vetrem. Vzhledem k vzajemne bilanci je opravnene myslet si, ze by to mohlo v bezvetri dopadnou i jinak. A ten vyrok, ze mu to vyfoukl vitr je celkem vtipny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já nepotřebuju, aby to Berdych říkal, jen prostě, že se tady fňuká, Federer nepřizná. Nadal nepřizná a z Berdycha se každý může pos*at s prominutím. Přitom zrovna on je z top 10 společně s Tipsarevičem ten největší blb. Ale takhle prostě, to dokazuje například jeho až extra sebevědomí. Bilance byla 4:2, ale na hardu 2:2 a celkovš na hardu uhrál víc setů Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas se spanielem a nechapu, proc je hlavni cil tveho snazeni tady dokazat a podtrhovat, jaky je Berda blb. Co ti to proboha da???? Technicky Andy Berdu strcil do kapsy a svy demony taky prekonal, byt tebou, jsem spokojena a bahnim se, protoze podminky byly fakt nelidsky a zvladnout to byl heroicky cin.
Reagovat
smazaný uživatel
Co mi to dá? Vyprovokání dalších blbů, třeba tohle. Na tohle mě prost užije, Čekal jsem, kdo se první chytne. Niz nezůstala dlouho suchá. Navíc jsem se neúčastnil přestřelek s blbečky, kteří na mě vyrukovali. Jen jsem jim tímhle chtěl zvednotu krev v žilách a zvýšit tep. A myslím, že se povedlo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
tak nevím jak kolega, ale já si teda bahním :)
Reagovat
smazaný uživatel
... ale neni bahno jako bahno... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je Berdych velvětší blb z TOP 10, tak ty jsi největší blb na TP
Reagovat
smazaný uživatel
...bahno je luxusní a k tomu skotské střiky...all inclusive ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Těší mě. Možná 2. za Tipsarevičem, mezi nimi je to těsně. Jinak zbytek alespoň v něčem super.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem fandila Andymu, ale vůbec nechápu, proč by Tom nemohl být sebevědomý? Za tu bojovnost hlavně ve 4. setu ho musím pochválit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o sebevědomí, ale přehnané sebevědomí, jakože nebýt větru, vyhrál bych. Silácky řeči, kdyby kdyby. V plné nahotě se ukázala kvalita, tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
kvalita ve vetru, ta bezvetrna by mohla vypadat uplne jinak.. :-) Ja se nehadam a zily mi to netrha, receno s Vlkem, ale tvoje zarputilost mi prijde detinska. Takhle bych teda nedokazala okoupat ani srbske dramaticke umelce, kteri jsou nemili zase mne.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to a to já je pěkně okoupu. A když už, tak pořádně.

A neukázaly se kvaltiyve větru, ale celkové kvality, v krizových situacích se prostě potvrdí, kdo je lepší. Dokázalo se i to, že Berdych absolutně neumí nic změnit.
Reagovat
VlS
Nech ho, to nemá cenu. Mezi náma, Berďa to neprojel kvůli větru, ale kvůli tomu, že se nechal větrem rozhodit a byl ty dva sety negativní jak zákon káže. Úplně to z něj kapalo, jak ho to štve. Ale pokrok jak hrom, v roce 2010 by se z toho už nedostal, teď jo a hrál kvalitní 4. set. Dobrý vystoupení právem světové šestky.
Reagovat
smazaný uživatel
krivdis, chodil vic na sako! A vzchopil se ve ctvrtem... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to nebylo na tebe. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzchopil se, ale ne díky změně hry, ale tomu, že mu začala lépe fungovat jeho jediná hra, kterou má. Ale hlavně, protože mu začal celkem padat servis. Na sako by chodil víc i tak. A i kdyby tohle byla změna, tak negativní, když je dřevěný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bavis :D))))
Ve ctvrtem v TB si byl na urcite vystrasenej a plny uzlicek nervu jen aby to vyslo...jeden, dva mice, bylo by to v patem, pak by to prerusili a ted by ses u skotsky whisky modlil, aby zitra take foukalo :D))) No nic, hlavne, ze jses si jisty, ze Andy smete Djokera jak vichrice:D))) Jasneee, jeste pis dal, celkem slusna nekomercni zabava:))) Monty Python a zivot Briana je proti tomu hadra, to mne tak nepobavilo jak tve post-vitezne posty na oslavu vitezstvi Andyho DDD:)))
Jeste neco dej:)))
Reagovat
smazaný uživatel
aby ses vratil do hry - a je uz jedno, kolik jich mas, :-) stejne potrebujes herni kvalitu i moral, to mu neupres. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jezis, zase jsem se zasnila a nacpal se mi tam Vlk... Usmivam se s tebou, Vlcku. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sojka: To mu neupřu, to máš pravdu.

Potkal-Vlka-v-Zime: Však jsem psal i pod preview, že jsem byl v TB posr*ný, to nci nemění na tom, že Andy jasně prokázal své kvality a naprosto zaslouženě vyhrál. A když je zábava to, že něco ty nechápeš, tak prosím, bavení na vlastní účet je sice zvrácenost, ale taky to rád praktikuju. Před ním by mě ale člověk trošku lépe číst a chápat smysly. Jen taková malá ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
:D))) Ja vubec nemam problem pochopit, ze Andy je technicky lepsi hrac :D))) Jinak jsem rad, a pobavilo mne, ze jsem se take dovedel, ze Berdych je blb a ja jsem zvraceny:D))) Mne tve posty slusne pobavily:D)))
Ale predpokladam, ze ted uz asi zabava zamrzne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sojecko, promin...To vis, jsem zvraceny, tak jsem se ti tam vecpal:D))) Proste jeste nechapu ty smysly, tak promin:))) Priste se tam nebudu tak smslne cpat:D)))

Jinak promin, ale ze mne asi uz nic inteligentniho nevyleze, ta diskuse se uz od rana tak nejak vykolejila...a ted v jednu v noci tomu vsemu se da uz jedine smat:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží jen na tobě, zda se budeš bavit svou nechápavostí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt pisi, ze to zamrzne...Bohuzel jsi neprekvapil. Skoda:) treba priste..:)
Toz jinak hezke sny a s peknym pozdravem H2H Berdych vs.Murray 4:3, na brzkou shledanou...ve finale, doufam proti Djokerovi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď má tu H2H tak někde, na grandslamech 1:1. na hardu 3:2, nazdar.
Reagovat
Ereinion
Pořadatelé holt chtějí vidět ve finále Djokovice - větší zisky z televizních práv. :)
Reagovat
Nola
to nemyslíš vážne....
Reagovat
Heather_Fedex
tak to vysvetluje ;)
Reagovat
smazaný uživatel
bylo by to na regulerni protest ze strany Berdi, pokud byla intenzita vetru v obou utkanich stejna, ale duvodem preruseni je hrozba tornada a s tim nikdo nic neudela, obecne ohrozeni atd.... Vulgarity i podiv nejsou na miste.
Reagovat
gigin
Díky !!! ;-)
Reagovat
Heather_Fedex
kdyby zacalo prset, tak nereknu ani n. ale takhle??? kdyz se dokazal s vetrem i po prohranem setu vyporadat andy, proc ne i novak????????
Reagovat
smazaný uživatel
Hele zklidni se ty arogantni fifleno, na NY se zene tornanado a boure, tak asi proto to prerusili. Je mi jasny, ze Elegomaniak Federer by byl schopnej hrat i ve stredu tornada a zaroven by si dokazal udrzet svou dokonalou eleganci a esteticnost hry a ani uces by si nepocuchal, ale...
Reagovat
Heather_Fedex
andy to prece dokazal.....
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/judmoo/status/244547500151812097/photo/1

Tak Andymu popřáli skotské legendy a dva sirové, Sean Connery a Alex Ferguson.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/photo.php?pid=10525951&l=78d91eed8d&id=139976216492

Tady lepší foto.
Reagovat
smazaný uživatel
... nemám dalších slov. V prvním utkání je nechají trápit se na kurtu v tom větru skoro 4 hodiny a tady to po dvaceti minutách ukončí...
Reagovat
Tomasito
..tak to je neuveritelne co zase predvadeni..takze 1.semifinale bylo v regulich a 2.semifinale??????
..bez komentare.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...začátkem 2.setu jsem otevřel láhev skotské Glenfiddich, zůstal v klidu a byl jsem přesvědčen, že se karta obrátí...a taky, že ano...nakonec se z dnešního dne vyklubal příjemný skotský večer, což kvituji s povděkem...doporučuju Ti tento "nadnárodní" požitek taktéž k užívání...Andy Forever...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, zkusím dát na tvé doporučení, já ve skotské zběhlý teda nejsem vůbec, já si dával Che Guevaru a domácí slivovici, ale taky to zabralo. Navíc dneska byl prostě můj den a věděl jsem, že dneska se to nepodělá.
Reagovat
VlS
Letos jsem byl ve Skotsku na dovolené a ptal jsem se místních, co pijí a co je dobré. Vyjmenovali toho spoustu, ale Glen fiddich tam nebyl. Ptal jsem se proč a odpověď byla, že je to rubbish. Tož dobrou chuť :-)
Reagovat
dadaft
nejstarší nepřetržitě fungující palírna světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Moment, moment proti gustu žádný dišputát...ale záleží koho jsi se tam ptal...taky jsem tam prolezl kde co, ale Glenfiddich 12 single malt je ok, někdo však preferuje Bowmore, jiny zase The MaCallan...Ja osobně nemusím Famous Grouse nebo proflaknutého J.Walkera...tož tak...
Reagovat
Nancy_z
A co Laphroig? Tu jmenovali? ;-)
Reagovat
VlS
Taky dávám přednost irské, je pálená o jednou víc (3x) a je jemnější a tak nějak lahodnější - jdu si s ní popovídat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti irské, je skutečně jemnější, ale záměrně jsem dnes vytáhl kouřovější a drsnější Glenfiddich vzhledem k vývoji po 1.setu...situace naladila Glenfiddich, takže rozhodnutí bylo nasnadě...
Reagovat
VlS
No tak vzpamatůůůůůůůůůůj se. Johny Walker je blended - to Skot do huby nevezme, ten jen single malt. Glen fidich 12 let (zelená nálepka) je vlastně základní, mě z nich nejvíc chutná 15 letá (červená nálepka), 18 letá (černá už zase tak moc ne, ale ona je tam vždycky otázka, jaký byly použitý sudy na zrání, jestli od portskýho vína nebo od bourbonu a tak, i když to pak míchají a snaží se šarži standardizovat, ale rozdílky tam jsou. Poku vím, tak palíren tam existuje několik set, směsky (Johny Walker, Ballantines a podobně) se dělají prakticky jen na export (jako na Pálavě víno pro Pražáky). Podle místnícj kvaliru dělají tři faktory - nejdůležitější je voda, obilí je prakticko stejný, nakupují ho všichni na trhu včetně palíren na Orknejích, kde už sladovej ječmen moc neroste, další faktor je vlastní technologie palírny a třetí jsou hlavně ty zrací sudy. Údajně čím menší produkce, tím lepší pití. Já zas nejsem takovej fajnšmekr, abych dokázal vynášet nějaké extra soudy.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj se a nerozčiluj se... trošku brzdi s tou přednáškou, jasně v klidu vím, že J.Walker nebo taky třeba Dewars jsou blended a to je o něčem jiném...jinak mám tady otevřený Glenfiddich červený...no vidíš chlape, že něco víš a že to zase takový rubbish není :)
Reagovat
VlS
:-) - no, mě u wizoura nejvíc zajímá, s kým si ho vychutnám :-). Jinak ty názvy spousty různých si fakt nepamatuju a často je nejsem schopnej ani vyslovit, páč je to v gaelštině. Pozval jse na pár panáků místního člověka a požádal jsem ho aby vybral a bylo to moc dobrý, ale to je tak všechno co si pamatuju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořadatelé to opět zvládli na jedničku. Opravdu těžce ovlivněný celý turnaj...
Reagovat
Heather_Fedex
proc ten zapas prerusili??
naprosto tim poskodili davida, to jim je jasne.
Reagovat
smazaný uživatel
Přece proto, aby superhvězda Nole náhodou neprohrál. Ono finále Murray-Ferrer by se amíkům moc do krámu nehodilo...
Reagovat
smazaný uživatel
říkali něco o tornádu.. škoda, David byl krásně rozjetý :-(
Reagovat
Nancy_z
aspoň ho měli nechat dopodávat set...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nechápu, uprostřed hry..proč je nenechali hrát souběžně na vedlejším kurtu?
David byl tak krásně v laufu..je mi ho tak líto.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole, proč to přerušili? Taková diskriminace Ferrera. A popáté v řadě pondělní finále.
Reagovat
Heather_Fedex
sou to svine americke.....
Reagovat
smazaný uživatel
Prý se řítí tornádo, ale i tak. Zítra od 5 semifinále dohrávka, fináel žen a muži až v pondělí. Aspoň bude andy odpočatý. Zase ale dneska by Ferrer možná vyhrál a měl by Andy pěkné finále.
Reagovat
Heather_Fedex
why??????
Reagovat
VlS
Nole řekl, že se v tom větru nedá hrát a bylo mu vyhověnu. Tom to měl zkusit taky, jemu by nevyhověli a docela bych se bavil, jak by to teď řešili s Nolem. SF dohrávka zítra od 11:00 (17:00 našeho, pak finále žen, finále mužů v pondělí.
Reagovat
Heather_Fedex
nemam slov
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gigin
Tys to slyšel, co přesně Nole řekl, nebo se jen domníváš ??
Reagovat
smazaný uživatel
to myslíš vážně nebo ironicky? Já už na to totiž nekoukám, takže nevim...dík...
Reagovat
Heather_Fedex
ja jinak ty, co pisi, ze by tomas vyhral, kdyby nefoukalo, asi nevi, o cem ten dnesni zapas byl
Reagovat
VlS
Tomáš hrál 1. a 4. set dobře, 2. a 3. strašně, škoda. Zítra budu přát Andymu, aby udělal 1. GS.
Reagovat
dadaft
síť
1.set 10/20
2.set 4/10
3.set 5/12
4.set 15/24
Reagovat
Nancy_z
VlS: hezký rozbor :-) dadaft: Tolik na síti jsem Tomáše neviděla ani ve čtyřhře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To znamená že Andy přeskočil Nadala a je třetí ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to přesně to znamená :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dilema komu fandit. Ferrerovi bych přál finále víc protože je mi rozhodně sypatičtější než Djokovič, ale ten by zas nepřehrál Murrayho ve finále. Takže asi spíš Djokovičovi, protože ten je mi zas sympatičtější než Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ferrer je jeden z opravdu mála sympatických tenistů na vrcholu ATP. Tomu bych případné vítězství opravdu přál. Djokovič je akorát rozmazlenej machýrek, ale pořád lepší jak Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi teď vesměs to co já :D Chtěl bych si spravit chuť s Ferrerem po prvnim dnešnim semifinále, ale pak bych byl zas nasranej že Murray vyhrál, protože Ferrer by to finále asi těžko psychicky zvládal :D Něco jako Čilič ve čtvrtfinále s Murrayem. Tak radši Djokoviče, kterýho nechci vidět s trofejí nad hlavou, ale víc takhle nehcci vidět Murrayho.
Reagovat
a.magerova
Nakonec pěkný boj jak s počasím tak se soupeřme. Gratulace vítězi a Tome nevadí i tak dobrý :-))
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu mě to mrzí, hlavně proto, protože ten kretének Murray je suvéreně nejnesympatičtější tenista na okruhu.
Reagovat
Nancy_z
šlo by to bez urážek?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by fakt zajímalo, co Murray dělá, že je titulován od někoho zde kreténkem. Sympatický nemusí být každému, ale kreténkem jistě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho taky považuji za jednoho z nejmíň sympatických tenistů na okruhu, ale k urážkám se rozhodně snižovat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna Murray si označení kretének podle mě bezesporu zaslouží. On a Tipsarevič, ty nemůžu ani cítit.
Reagovat
Nancy_z
NIKDO si to "nezaslouží", je to jen odraz Tvé vlastní osobnosti, že nejsi schopný respektovat jiné lidi. Přece není nikde řečeno, že nám mají být všichni sympatičtí. To i lidem ve Tvém okolí říkáš do očí: ty kreténku? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Ano říkám...nemám s tím sebemenší problém.
Reagovat
Nancy_z
tak to jsem ráda, že se neznáme osobně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš asi štěstí, že se ve tvém okolí pohybují samí příjemný lidé.
Reagovat
darek.vrana
Škoda, že všechna snaha přijde vniveč kvůli debi.lnímu počasí. Jsem přesvědčený, že v normálních podmínkách by to dopadlo obráceně. Absolutně neregulérní zápas. Sice možná podmínky pro oba stejné, ale pro Berdycha to bylo fatální, vzhledem k tomu, že nebylo možné normálně servírovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, tak to vyjde příště.Hodně štěstí v DC, v Argentině.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim kolik takovejch příště ještě bude. Ne že bych mu to nepřál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to správné, v Argentině ať maká a udělá bod ve čtyřhře a v pátek s Monacem. A pak uvidíme, tyhle dva by měli vyhrát naši ale.
Reagovat
smazaný uživatel
copak ty nebudeš fandit Argentině blbečku?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, copak nikdo nechápe rozdíl mezi individuálním sportem a týmovým? Jasně, že fandím Česku. Berdych ale na turnajích hraje za sebe, ne za ČR, proto mu fandit nemusím a nikdy ani nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
To ale neni moc normální. Nejsi Čech!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hraje na turanjích možná hlavně za sebe, ale pořád tím rozširuje povědomí o ČR ve světě, stejně jako když hraje Davis cup. To znamená že pro nás, občany této společnosti mají jeho zápasy v individuální soutěži stejný význam.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě teda nemá význam, když svým chováním dělá jenom ostudu.

Mutademus: Stydím se, asi bych měl emigrovat.
Reagovat
smazaný uživatel
A i kdyby někdo fandil Argentině, co je na tom tak zavrženíhodného. Jsem si jist, že tu jsou lidé, kteří by proti Čechům fandili Španělům nebo Švýcarům kvůli svým oblíbencům.
Reagovat
dadaft
proč se do každého sereš, občane?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom špatného? To snad ani nemyslíš vážně tuhle otázku. Jestli by někdo fandil proti nám, kdybychom hráli se Španělskem jenom proto že za ně hraje fetka Nadal, tak by měl podle mě vyhodit svůj pas do koše, vzít ranec a vyrazit do světa a už se nevracet...
Reagovat
horska.kraslice
Souhlasím s Tomasinhem. Tenis je hodně specifický. Dokladem je i vytváření deblových dvojic bez ohledu na to, z jaké země hráč je. Mně osobně tato specifičnost tenisu vyhovuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi asi hodně velkej vlastenec a to ti neberu. Ale pořád je to jen sport. Co máš z toho, že Češi vyhrajou DC kromě dobrého pocitu? Když je ti sympatičtější jinej tenista, fandíš prostě jemu (zvlášť když to podtrhuje fakt, že nemáš rád Berdycha ať už kvůli údajné aroganci nebo hernímu stylu).
Reagovat
smazaný uživatel
mě hlavně vadí to, když někdo z Čechů, fandí z pro mě nepochopitelných důvodů soupeři a ještě se tím nestydí chlubit, a dělat ze sebe světovýho borce. Hlavně mě to dráždí u fotbalu. U tenisu chápu, že tam ty národní vazby zase nejsou tak silné a někdo to tak prostě nebere, jestli fandí Čechovi, nebo ne.
Reagovat
Jan
Souhlasím. Ty kecy o mezinárodnosti tenisu a že to je individuální a proto fandí cizímu hráči proti našemu, mě fakt berou. Zkuste napsat na španělské stránky, že nenávidíte Nadala, že mu nebudete fandit, jaký ohlas sklidíte. Nebo na švýcarské s Rogerem či srbské s Nolem. Stejně tak, že náš hráč/hráčka i když hraje za sebe, tak reprezentuje stále zemi ze které pochází a při úspěchu ji zviditelňuje ve světě.
Reagovat
spaniel
I kdyz to napises tisickrat, porad to bude blbost.
Reagovat
Jan
Takže když Petra vyhrála TM a všichni najednou věděli, že je z ČR, to nebylo nic ?
Reagovat
spaniel
Ja ti jen tvrdim, ze neni povinnost nekomu fandit, kazdy muze fandit komu chce. Ale vadi mne, kdyz mu tady nadavaji. At si povzbuzuji svoje, ale at nekopou do Tomase.
Reagovat
Fandina
spaniel ... vždyť tu také každý fandí komu chce ne?

Jan ... máš nahoře vzkaz ... úsměv
Reagovat
Jan
Nechal jsem se unést. Omlouvám se. Nemá cenu se tu kvůli tomu řezat jak koně. Pořád mi to hlava nebere, jak někdo může fandit jiným proti našim, ale nic s tím nenadělám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist