Berdych v Paříži překvapení proti Seppimu nedopustil

31. 10. 2012, 00:19
Aktuality 37
ATP PAŘÍŽ - Tomáš Berdych úspěšně zvládl vstup do turnaje série Masters v Paříži. Ve druhém kole v hale Bercy porazil Itala Andrease Seppiho a postoupil do osmifinále, ve kterém narazí na vítěze zápasu mezi Francouzem Richardem Gasquetem a Kevinem Andersonem z Jihoafrické republiky.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v posledním zápase druhého hracího dne na Masters 1000 v Paříži nezaváhal. Český tenista v duelu, který skončil až po půlnoci, porazil 7-6 6-2 Itala Andrease Seppiho a ani ve třetím letošním vzájemném střetnutí tak neztratil set.

Berdych měl coby pátý nasazený v úvodním kole volný los a proti Seppimu se dostával pozvolna do tempa. Italský soupeř, který českou mužskou jedničku porazil ve dvou ze šesti předchozích utkání, vzdoroval celý první set, v jehož úvod rodák z Valašského Meziříčí nepotvrdil brejk.

V tie-breaku ale Berdych Seppiho odpor zlomil. Nejprve sice dvakrát nevyužil minibreak, pak ovšem počkal na soupeřovy nevynucené chyby a vyhrál ve zkrácené hře 8-6. Druhý set už byl formalitou.

Šestý hráč světa Berdych v Paříži, kde před sedmi lety získal svůj jediný titul z turnajů série Masters, ladí formu na blížící se vrcholy sezony. Od pondělí ho čeká Turnaj mistrů v Londýně a za další týden pak finále Davisova poháru, v němž Češi přivítají v Praze obhájce titulu ze Španělska.

O postup do čtvrtfinále si sedmadvacetiletý Čech zahraje s Francouzem Richardem Gasquetem, nebo Kevinem Andersonem.

Berdych loni v Paříži porazil Murrayho a postoupil do semifinále, v němž padl s pozdějším šampionem Rogerem Federerem. Se Švýcarem se český tenista mohl letos utkat už ve čtvrtfinále, první hráč světa se však odhlásil a Berdychovi se pootevřela cesta do závěrečných kol.

Účast na Turnaji mistrů si dnes téměř zajistil Jo-Wilfied Tsonga, který udolal 6-2 4-6 7-6 krajana Juliena Bennetteaua

"Byl to pro mě hodně vypjatý a komplikovaný první zápas," komentoval Tsonga. "Bojoval jsem až do konce a jsem rád, jak jsem to nakonec zvládl, protože to nebylo vůbec jednoduché" dodal loňský finalista.

Do Londýna se Tsonga definitivně kvalifikuje v případě, že v Paříži postoupí do čtvrtfinále. Ani to však nemusí být potřeba, ze hry by ho totiž vyřadilo už jen senzační pařížské finále, ve kterém by Nicolás Almagro porazil Janka Tipsareviče.

Druhého favorita v řadě už v Paříži vyřadil polský tenista Jerzy Janowicz. Po Němci Kohlschreiberovi porazil také 13. nasazeného Marina Čiliče, kterého dnes zdolal 7-6 6-2.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala Bercy, 2.427.975 eur)
úterní výsledky (30. 10. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Dimitrov (Bulh.) - Melzer (Rak.) 7-6(2) 6-2
Chardy (Fr.) - García-López (Šp.) 6-0 6-3
Mathieu (Fr.) - Bautista (Šp.) 6-4 7-5
Sijsling (Niz.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 6-2
Querrey (USA) - Verdasco (Šp.) 6-1 1-1 skreč V.
Llodra (Fr.) - Gimeno (Šp.) 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Seppi (It.) 7-6(6) 6-2
Tsonga (6-Fr.) - Benneteau (Fr.) 6-2 4-6 7-6(2)
Janowicz (Pol.) - Čilič (13-Chorv.) 7-6(6) 6-2
Nišikori (15-Jap.) - Paire (Fr.) 7-6(2) 6-2
Wawrinka (16-Švýc.) - Berlocq (Arg.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak myslím si, že se otevírá velká šance na titul pro Berdycha. Andy to nikdy nepřelez ani přes čtvrtfinále. Podle mě s Berdychem prohraje, jestli se tam vůbec dostane, soupeře má nepříjemný.
Reagovat
Sonja
tě zbiju, si to včera přivolal:-D
Nic no, viděla jsem jen 1.set, kde to Nolemu šlo náramně, řekla jsem si, že to už dopinká, šla jsem pryč...a pak vidím 3.set:-O:-O...co se proboha v 2.stalo? Vítě někdo??
Jinak teda se to snažím brát pozitivně- odpočinek před TM...ale jsem dost šokovaná:-/
Reagovat
gigin
podle mne se na to totálně vysr.l...
Reagovat
Nola
nejdem typovať víťaza, rozhodne teraz fandím Tomášovi, popr. DelPovi, videla som iba koniec 2.setu a kúsok tretieho, nič sa nedá robiť, či sa na to vybodol ťažko povedať, v niektorých situáciach vyzeral, že mu je to jedno, ako to dopadne.., trochu ma nas..., lebo som sa tešila na zápas s Raonicom, a navyše prehral so servismanom, takéto typy nemusím, servis, bum, bum...
Reagovat
gigin
Jako já to na jednu stranu chápu, ale taky mne nasr.l!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Taky přeju Berdychovi a Delpovi. Uvidíme ještě co předvede Murray.

jinakk teď skončil zápas Isner-Llodra.. panečku to byl závěr od Llodry.. super zapas v jeho podani
Reagovat
smazaný uživatel
Ty krávo Sam si to dobře dává.
Reagovat
anton77
jenom to nezakřikni
Reagovat
anton77
možná si Nole po prvním setu vsadil
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo spíš Novak hodně špatně jak koukám.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak to otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl on to fakt dal. Come On!
Reagovat
gigin
Co jsem ti včera říkal?!! Podivín!! :DD Jinak teda nevím, jestli Nolemu něco je, nebo to byl kalkul, nebo je fakt marný, nebo se už úplně pomátl. Jediné, čemu nevěřím, že to bylo normální :((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych fakt nečekal, že Sam vyhraje. Viděl sem to až od začátku 3.setu. Sam výborně podával, naopak Novak byl dost marnej (sorry). Nevim jestli to vypustil, nebo to podcenil po tom 1.setu. Kažopádně na TM bude o to hladovější.
Reagovat
gigin
Neomlouvej se. Máš pravdu. Marnota. Doufám, že byla předstíraná. Jako to mi nikdo nevymluví, že hraje jak Bůh, 6-0, 2-0 a pak takový zlom.
Reagovat
smazaný uživatel
challenger v Eckenthalu, Hernych hraje s Brandsem v prvním setu 3:3 a shoda. Hernych nevyužil už 6 brejkbolů. Poměr vyhraných míčů 23:22 pro Hernycha, přičemž Brands dal už 9 es...
Reagovat
smazaný uživatel
Brands, to je ten co jediný potrápil DelPotra ve Vídni. Všeho schopný chlapík(na kurtu).
Reagovat
smazaný uživatel
stav 4:4, Hernach brejkboly 0/9, Brands na příjmu uhrál celkem 4 míče, z nich dvě Hernychovy dvojchyby.
Reagovat
tommr
to je trochu nečekanej soupeř - počítal jsem spíš s postupem Gasqueta. Dneska ale hrál Anderson opravdu skvěle a postoupil zaslouženě. Tomáš si na něho bude muset dát velkej pozor i když ho letos už třikrát porazil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavých zápasů, dobře si mi povedlo trefit dynamiku, teď ještě výsledky

DelPotro-Falla Falla 10.8 (teď 5.9)
LLodra-Isner LLodra 3.0 (teď 2.4)
Raonič-Chardy Chardy 3.5 (teď 2.8)
Querrey-Djokovič Querrey 10.3 (teď 7.8)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vypadá, že ten kurz 10,3 na Sama měl ještě stoupnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sama si škrtám
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, jestli jsem to nezakřikl
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem to opravdu zakřikl...
Reagovat
gigin
Prosím tě, když teď Ríša hukl, jak to má Tipsa s tím TM? Já už v tom mám zase hokej, jak sviňa :DD Dííííky moc!!
Reagovat
smazaný uživatel
zase je o kousek blíž :-) Ale pořád nic jistého, Almagro, Monaco, Raonič a Isner ho stále mohou v případě výhry na turnaji přeskočit, Moancovi a Almagrovi by stačilo i "pouhé" finále, kdyby Tipsarevič v příštím kole vyletěl.
Reagovat
gigin
Děkuji ti!! A když Tipsa v příštím kole vyhraje, má to v cajku jako?
Reagovat
smazaný uživatel
ne. Změní jen to, že by Monacovi nestačilo finále. Almagrovi pořád jo. Když Almagro vyhraje turnaj, nepomůže Tipsarevičovi ani postup do finále (nestudoval jsem pavouka, jestli je to možné). Chybělo by mu v tom případě asi 15 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Monaco hraje s Tipsou. A s tím Almagrem souhlas.
Reagovat
tommr
teoreticky by ho ještě mohli předstihnout Almagro, Monaco, Raonič a Isner jak už psal korek, ale prakticky si myslím, že to už má jistý. Gasquet byl podle mě jedinej kdo měl v Paříži reálnou naději na dobrej výsledek ...
A jak znám Tipsu a jeho kliku tak ten si v Londýně zahraje i kdyby tam jel jen jako náhradník stejně jako loni ... :)
Reagovat
gigin
pánové!!
tommr: :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Chvíli jsem uvažoval, že by Almagro vyhrál. Přes Tsongu by mohl přejít. Jenže pak by narazil na zeď. Zeď jménem David Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k tomu, že nejlepší výsledek Almagra na ATP1000 nebo předtím Master series je jedno semifinále (antuka Madrid 2010) a 9x čtvrtfinále, je tahle debata opravdu akademická ;-)
Reagovat
VlS
doporučuji tento link:
http://live-tennis.eu/race

Občas se i tam objeví chybka, ale většinou jim to funguje správně.
Obdoba pro holky je tady:
http://www.tenismaclari.com/Siralama/s1_50.html
Reagovat
smazaný uživatel
A teď tu, kolik se vejde andělů na špičku jehly.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a Grigo si už pomali balí kufry. Hodně štěstí v v další sezóně.
Reagovat
tommr
a porazil nebezpečnýho Seppiho letos i potřetí i když tentokrát to byl asi nejurputnější boj. Zejména v prvním setu hrál Seppi opravdu skvěle a často mu přálo i štěstí. Tomáš ztratil v prvním setu třikrát slibnej náskok a už to s ním vypadalo dost bledě, ale nakonec se štěstí přiklonilo i k němu když Seppi napálil při setbolu Tomáše z metru jasnej balon do sítě a set mu tak doslova daroval. Ve druhým setu už byl Tomáš jasně lepší i když se pořád urputně bojovalo o každou hru ... :)
V dalším kole nečeká Tomáše nic lehkýho - bud domácí Gasquet nebo bombardák Anderson. Lepší by byl asi Anderson se kterým má Tomáš aktivní bilanci - i když jejich poslední zápas na FO byl hodně vyrovnanej. Pokud ale Tomáš naváže na dnešní výkon tak by si měl poradit s oběma ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist