Berdych v Madridu končí, prohrál s Murraym

6. 5. 2016, 13:49
Aktuality 178
Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Madridu ve čtvrtfinále. Český tenista v něm dnes prohrál 3-6 2-6 s precizně hrajícím obhájcem titulu Andym Murraym, který si připsal čtvrté vítězství nad Berdychem v řadě.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si v utkání s Andym Murraym, které se kvůli dešti hrálo pod zataženou střechou, nevypracoval žádný brejkbol a ve druhém setu dokonce při Britově podání získal jen jeden fiftýn. Český hráč za světovou dvojkou zaostával ve výměnách a jako vždy skvěle bránící Murray přidal přesné "kraťasy".

"Byl to pochopitelně povedený zápas, nečelil jsem ani jednomu brejkbolu," řekl skotský tenista. "Pod střechou to byly jiné podmínky, ale přizpůsobil jsem se jim dobře. To mě potěšilo nejvíc. V životě jsem hrál na antuce v hale jen asi třikrát nebo čtyřikrát," uvedl dvojnásobný grandslamový šampion.

S Murraym prohrál Berdych poosmé ze 14 zápasů, ale poprvé na antuce. Britovi podlehl počtvrté v řadě od té doby, co loni angažoval venezuelského trenéra Daniho Vallverdua, který předtím spolupracoval právě s Murraym.

V semifinále se loňský šampion Murray utká s Rafaelem Nadalem, kterého loni překvapivě porazil ve finálovém duelu. Tehdy na o rok staršího Španěla vyzrál na antuce poprvé, ale v dalších osmi duelech na oranžové drti neuspěl. Naposledy mu podlehl před dvěma týdny v semifinále podniku Masters v Monte Carlu a v celkové bilanci tak prohrává 6-17

Devětadvacetiletý Nadal, který v Madridu triumfoval v letech 2005 (ještě v hale na tvrdém povrchu), 2010, 2013 a 2014, dnes vyhrál i svůj 13. letošní zápas na antuce. Portugalce Joaa Sousu porazil vinou jediného ztraceného servisu až ve třech setech 6-0 4-6 6-3.

Výsledky - Madrid - muži (antuka, dotace 5.719.660 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (2-Brit.) - Berdych (8-ČR) 6:3, 6:2
Nadal (5-Šp.) - Sousa (Portug.) 6:0, 4:6, 6:3
Nišikori (6-Jap.) - Kyrgios (Austr.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

178
Přidat komentář
George_Renel
finále nezvládl. A to hodně.....
Reagovat
Fandina
Koukám, že s Gigounonem prohrál 1:6 0:6. Ale ten jeho protivník už byl na žebříčku výš, než je teď, tak třeba hrál výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
nevie niekto niečo o Isnerovi?,prečo nehrá v Madride a Rime
Reagovat
smazaný uživatel
ty se ptáš na Tenisportálu na otázky z tenisu? Cože, tady zakomplexovanci řeší blbosti, jako jestli jsem Havlát a nebo Fandinu. Krásné to tady hnusí a pak to schvalují na mě, Iqeho a Fandinu
Reagovat
Haitik
Myslím, že kvůli kolenu nehraje..
Reagovat
vrabejka
Léčí zranene koleno, po Geneve by měl být fit.
Reagovat
smazaný uživatel
dakujem
Reagovat
smazaný uživatel
No nic moc švacjaři.
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych náš jedinej jistej zástupce v Římě má relativně snadnej los až do čtvrtfinále kde mu ale s největší pravděpodobností opět vystaví stopku Murray ...
Snad se ještě zadaří v kvaldě Radkovi Štěpánkovi, aby tam Tomášovi nebylo samotnýmu tak smutno ...
Reagovat
Fandina
Pořád vszpomínám, jak před pár lety otočil v Římě Berďa zápas s Nolem po prohře prvního setu a 2:5 ve druhém a nakonec celý zápas vyhrál. Moc by se mi líbilo, kdyby se mu něco podobnébho povedlo po těch prohrách s Andym letos. Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Maďarsko 1:1 slovensko xDDDDDD
Reagovat
Mayo
pokiaľ viem je to 1-3 ... hokej sa hrá 60 minút
Reagovat
vrabejka
Havlata si nevšimej.
Reagovat
Fandina
neraď druhým, co mají dělat, starej se o sebe
Reagovat
D@nny
No a co... Opravdu nechápu co je na tom pro Nadala tak hrozné. Ano, může vypadnout dřív a nepřipsat si tak žádné plusové body, ale podstatnější je Djoka porazit a je podle mě úplně jedno jestli to bude v prvním kole nebo ve finále. Bát se toho, že Nadal narazí na Djoka na nějakém turnaji? Bože můj, kdyby takhle měl přemýšlet i samotný Rafa, tak se může s prominutím na tenis vysrat. Já věřím, že Rafa Djoka může minimálně na antuce už zase docela potrápit a kdo ví možná i víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohovia sa museli zblázniť...Všetko je intenzívne naakumulované v hornej časti pavúka, ale úplne všetko..A dole Murray...

Rafa tam má Kohliho, Kebab a Djokera, ďalej som už ani nepozeral.
Federer?..Chudák, ten sa može po žrebe opat rovno odhlásiť.
Djokovic?..Ok, lahký prvý zápas, ale potom Cuevas/Monfils..Asi tiež neskáče meter od radosti.
Reagovat
Pe3k
Pro tenis je to dobře, z mého pohledu je to brilantní los. Spoustu zajímavých zápasů, Nadal s Djokovicem a jejich příprava na RG. Roger má tak jak tak malou šanci na vítězství v Římě, takže mě jeho los vůbec netrápí. Těším se a těším se už na dnešek v 13:00. Můra je jediné co může zastavit dva souboje Noleho a Nadala na antuce během jednoho týdne...
Reagovat
smazaný uživatel
Los k nám byl hodně milostivý no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, nech sa vám darí a vo finále vieš čo robiť.
Reagovat
rod_laver
Roger nářez, potřeboval by se už konečně rozehrát, s takovou bude rád za ČF...
Reagovat
Kozoroh
S Monfilsem má No1e H2H 11-0, Djoker dobře ví, jak na La Monfa zahrát. S Cuevasem se sice ještě nestřetl, ale pochybuji, že Pablo by vzal Djokovi set. Čtvrtfinále s Rafou je lahůdkou, když ne v Madridu, tak v Římě určitě na sebe Serbinátor a Býk narazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Serbinátor? si kreatívny :-) Má tam súperov, ktorí ho evidentne nemajú čím prekvapiť. Budú pokakaní skôr ako začne duel.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolkokrát sa s Monfilsom stretol na antuke?..A kedy naposledy?..Raz a desať rokov dozadu?...Aha, ok.. :)
Reagovat
Kozoroh
Monfilse přeceňuješ.
Reagovat
Nola
nehyrim prehnanym optimizmom, Cuevas je antukar, Monfils je finalista z MC, nebude to ziadna prechadzka ruzovym sadom... nastastie som nenasla Veseleho v kvalifikacii....
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt, zbláznili. Rafa to teda schytal, vo štvrťke so Srbom, to bude mela! Nie je šanca, že ho niekto pošle domov, kým by sa mohol stretnúť s Rafom.

Roger sa môže tešiť na Zvereva. Nemyslím, že mu bude stíhať. Ak by sa aj prehrýzol k Nišimu, ten ho dá. To je smola.
Andy má najprijateľnejších súperov. Tsonga, Berdych neohrozia a Stan bude mať iste zlý deň. :-) Vyzerá to na finále.
tomasinho má radosť, doprajme mu
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Zvereva zvládne, to zas áno...Ale Thiem?..To je ťažké..Nishikori, ešte ťažšie...Ak vsak zvládne tieto tri zápasy, bude to pre neho dobrý turnaj, dávam tomu 49%.
Reagovat
smazaný uživatel
No, neviem, neviem, ale ak sa Zverev naštve, tak vie každého potrápiť. V mnohých prípadoch súperov zdeptá svojim správaním.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Antukový král z nás bude, po tom utrpení v IW a Miami nám trošku dopřáli.
Reagovat
Denis92
Roger celkovo uz dlhsiu dobu schytava brutalne losy..Dufam, ze na Wimbledone sa mu to vrati.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Internazionali_BNL_d%27Italia_%E2%80%93_Men%27s_Singles

No1eho potencionální soupeři na cestě za pátou římskou trofejí a třetí v řadě -
2. kolo - kvalifikant
3. kolo - Monfils, Cuevas
ČF - Nadal, Raonič, Kyrgios, Kohlschreiber
SF - Federer, Nišikori, Gasquet, Thiem
F - Murray, Wawrinka, Berdych, Tsonga, Ferrer, Goffin, Bautista, Anderson...
Reagovat
Krisboy
No - myslím že Berdych nebo Anderson jsou opravdu "hoooooodně potencionální" soupeři ve finále :-)
Reagovat
George_Renel
A Tsonga, Ferrer, Goffin a Bautista ne???
Reagovat
Krisboy
Všichni tři jsou rozhodně méně "potencionální" než zoufale špatně hrající Berdych. A Kevin na antuce taky rozhodně nic moc nepředvede.
Reagovat
George_Renel
Ten tvůj mindrák je dost velký. O kolik víc že toho momentálně uhrávají?
Možná by stačilo, kdybys napsal "Nemám rád Berdycha" a byla by to férovka než kopat.
Reagovat
Krisboy
Vůbec jsi mě nepochopil. Nejde vůbec o žádný mindrák. Absolutně nechápu, jak jsi přišel na to, že bych ho neměl rád. Právě naopak. Já jsem - a vždycky budu - Tomův velkej fanoušek. Jenom jsem z některých jeho výkonů dost frustrovanej. Přeju mu jenom to nejlepší a prostě špatně nesu, když schytá takovejhle debakl a jsem špatnej z toho, jak mu ta absolutní špička uniká.
Reagovat
Kozoroh
Ani posedmé Miloš nedokázal vyzrát na No1eho hru :-) A s vyjímkou Říma 2014 na Djoka ani včera neuhrál set. Z hráčů B4 tak No1e zůstává nadále jediný, koho ještě Miloš na ATP neporazil. Je moc dobré, že všech elitních hráčů má Djoker nejlíp přečtenou Milošovu hru.
K zápasu - opět jsme mohli vidět skvělý výkon Djoka na antuce, který tak potvrzuje, že prohra s Veselkou v MC byla jen malým zaškobrtnutím. V prvním setu Miloš Djoka na servisu nijak neohrozil, v druhém už měl Djok větší potíže, odvracel tři brejkboly, ale žádný se nepodařilo Milošovi zužitkovat. Jak dole píše VLK, No1eho FH inside out je občas neskutečný a ve včerejším duelu jsme to mohli vidět. Však já tvrdím, že No1eho forhand patři mezi nejlepší tři FH na okruhu.

Dalším soupeřem No1eho bude Nišikori, s nímž má H2H 7:2. Pokud Novak bude hrát tak jak včera, tak očekávám výhru ve dvou setech.
Reagovat
Pe3k
Co říkáš na to, že se Novak utká s Nadalem 2x během jednoho týdne a na antuce? Těšíš se, nebo máš smíšené pocity?
Reagovat
Kozoroh
Nemám se čeho bát. Novak dokázal Rafana na antuce porazit opakovaně, už má Býkův skalp i z RG, takže se těším na vzájemné souboje :-)
Reagovat
Pe3k
Já se taky těším, ale neřekl bych, že se nemá přímo čeho bát. Po dvou letech má Nadal reálnou šanci Novaka porazit. Neříkám, že se tak stane, Novak je podle mého stále favorit, ale už ne tak velký jako v posledních letech. Řekl bych, že největší šanci má v Římě a na RG.
Reagovat
Kozoroh
Na RG možnost, že Rafa No1eho zdolá určitě je, Rafan na RG hraje vždy svůj nejlepší tenis, podmínky mu hodně sedí. Naopak No1e může cítit tlak z chybějícího RG titulu a možnosti zkompletování kariéního a nekalendářního grandslamu. Rozhodně by to pro Djokera nebyl duel z říše snů.
Reagovat
Frick
Co se dnes povedlo. Bohužel jsem mohl vidět jen 3. třetinu, ale i tak. Ještě nedávno bychom si ve Slavii nemysleli, že z Dominika bude jednička na MS, která ve svém prvním zápase vynuluje Rusáky.
Reagovat
seshitec
je to mazec jak se vymakal
Reagovat
Mayo
Rusi sú slabí, dobre, že ste ich opäť raz vyfackali (:
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš to teda vede, ten už je taky schopný prohrát s kdekým, můžou si se Sousou podat ruce...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim Milosovi se nedari. Celkem mu to ulitava na BH, bohuzel. I slajs mu moc neslape, pokud potrebuje.
JInak No1e jak obvykle ten FH insajdout je obcas neskutecny. O returnu asi nema smysl asi diskutovat. Obcas mu to z servisu i Milos ulehci...
Jinak se me dost libil ten promeneny BP No1eho, opravdu forehandovy pass exxelentni.
Snad se ve druhem setu Milos vic dostane k siti, ale jednoduche to asi nebude.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nepotěší více než kyselé ruské ksichty :) proč tam nepovovali Putina ten má průměr 8 golů za zápas?
Reagovat
FulnekUltras
uvidí se až ve čtvrtfinále... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Půjdou nahoru, po víkendu už jim dorazí Ovce, ten je srovná do latě. Dobře, že jsme s nimi hráli dnes, kdy jim ještě chybí. Ale stejně myslím, že ten domácí tlak zase neunesou a zůstanou bez medaile.
Reagovat
smazaný uživatel
Rusové ztratili, Švédi ztratili, Birner, Jarůšek a Kundrátek si odvážejí tři body :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Češi, Moravani a Slezané (včetně všech národnostních menšin) udělají titul. Je to papírově náš nejslabší tým od roku 2010 (to tam taky měli být jen do počtu), takže to jinak ani dopadnout nemůže.
Reagovat
Jan
Kéž by
Reagovat
FulnekUltras
nemáme teď gólmana - což se dříve či později projeví...
Reagovat
vrabejka
Po včerejším výkonu Furcha je to hodně odvážné tvrzení. To ze nechyta v NHL neznamená že není kvalitní.
Reagovat
brixner
Vyhráli???
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to ještě hodně težké, teď je to velký tlak do Rusáků
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude, podle mě dáme ještě jeden gól a vyhrajeme 3:0.
Reagovat
Jabadu
Hosták a jeho pověstná elektronická tužka.
Yeah!
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo peklo od rusů, naši skvěle brání, ale che to ještě gol. Rusové teď budou vymýšlet možné i nemožné
Reagovat
smazaný uživatel
musel jsem se smát, když slyším Řepík vs Dacjuk, a Česko vede 2:0 :-) zatím skvělej výkon od hráčů, jejichž jména slyším snad poprvé, a Rusové trošku dezorientovaní :)
Reagovat
Pe3k
Brutální hokey.
Reagovat
Jabadu
Výběr "Tak určitě" vede dvě: nula.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gool, je to tam je to tam. Tak přecejen existuje spravedlnost
Reagovat
smazaný uživatel
No a Švédové 2:1 Lotyšsko po prodloužení. Lotyši budou kosat, dnes by to chtělo alespoň bod.
Reagovat
vrabejka
Když se hoši nezbláznil z dnešní výhry a zopakuji skvělý výkon tak je dáme.
Reagovat
smazaný uživatel
2 góly můžou dát Rusové během pár minut, to ještě není rozhodnutý zápas.
Reagovat
vrabejka
Těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
Je, naši to kontrolují, Rusové dnes gól nedají.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě, Lotyšsko je sice jeden z nejsilnějších týmu z té slabší skupiny, ale bylo ty to překvapení kdyby nás obrali o bod. Věřím že letos postoupíme z nějaké lepší pozice než ze 3.-4. místa.
Reagovat
vrabejka
Skvělá 1.třetina. Po úvodním tlaku jsme začali rusy přehrávat a zaslouženě vedeme. Další plus je naše velké množství zablokovaných střel
Reagovat
smazaný uživatel
a ukazuje se že to jde i bez hvězd. Zapálený tým plný síly a sebevědomí je mnohem lepší.
Reagovat
Mayo
máte Vůjtka, pán tréner, pôjdete ďaleko si myslím, vám totiž netreba hviezdami nabitý tím
Reagovat
Lunej..
Pleky a Cervenka nejsou hvězdy?
Reagovat
smazaný uživatel
já říkám tým PLNÝ hvězd, né 3-4 hráči z NHL.
Reagovat
Jan
Právě si myslím, že když tam byly samé primadony z NHL, kašlali na to a hráli údržbu a pak to taky podle toho dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím hrajeme parádně, zejména v obraně. Tak Češi GO GO GO
Reagovat
Lunej..
Štěstí, ze to komentuje Záruba, zaruka kvality jako byl Vichnar a spol
Pak je to úplně jiný zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
né jako Titenbracher, sice to jsem byla ještě mimono, ale když jsem si pouštěla záznamy které komentoval tak to byla fakt síla. Záruba je už legenda, komentuje myslím od Nagana a umím si bez něj hokej ani představit. Dodává tomu šťávu
Reagovat
smazaný uživatel
neumím
Reagovat
Jabadu
"Ujčík - Hlaváč . Bekéééénd - Góóól!"
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
?Aha, tak Tomáš Rosický je ještě na hřišti. Zrovna jsem ho viděl zahrávat rohový kop.?

?Tam jste viděli krásnou střelu Davida Výborného, ke které se nedostal.?

Je to legenda, kterou už nikdy žádný komentátor nemůže nahradit, i kdyby se sebevíc snažil.
Reagovat
smazaný uživatel
? = uvozovky (v řeči TP)
Reagovat
Mayo
Nisikori vyhral podla ocakavania a...uz sa tesim na zapas Bycka proti Andymu, ich zapasy ma bavia, tato rychlejsia antuka bude zdvihat sance skotskeho tenistu porazit antukoveho krala, uvidime priatelia.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že to bude asi 1. semifinále, tak nejspíš neuvidím. Ale po tom kolapsu z MC možná dobře. Máme splněno, Rafa je favorit na antuce, navíc po tom triumfu v MC si víc věří. Ale překvapit můžeme, poslední dva zápasy hrál Andy dobře.
Reagovat
Mayo
Skvele Andy, zda sa, ze kym bude Valverdu u Berdu, tak si proti Andymu ani neprdne
Reagovat
lars
Tom,Lukas,Michalicka, Jiri nevyhrali dnes ani set :(
Reagovat
smazaný uživatel
Stále lepšie, ako černý deň francuzskych tenistov pred pár dňani..Tsonga, Monfils..
Reagovat
Kytka
Pravda, to bylo v nižších kolech.
Reagovat
lars
ani ne, pac prohrat na masteru neni tak spatny jako na challengeru
Reagovat
tommr
nemile mě to překvapilo hlavně u Lukáše Rosola a Jirky Veselýho. Porážku Tomáše jsem čekal i když ne tak jasnou ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, předsedo, ten Veselka po MC až tak moc nakopnutý není!
Reagovat
smazaný uživatel
Pre Rafu asi aj dobré, že si po dlhšom čase zas vyskúšal ostrý match s koncovkou ako sa patrí. Snáď mu to dá pred zajtrajším zápasom viac sebavedomia, než výhra 2x 6:0.

Madridská antuka je o poznanie rýchlejšia ako tá z MC, čo hrá Andymu do karát. Ak sa bude hrať pod strechou, o to viac. Miernym favoritom Nadal, prehra nebude šokujúcim prekvapením, očakávam však skvelý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, strecha Rafovi nesedí. Bolo to poznať po prestávke. Dnes som už začala pochybovať, ale chvalabohu, vyšlo to. Bol to však napinák. So strýkom si podebatia a zajtra by to mohol dať. Rafa často po nevydarenom dueli zapne.
Reagovat
Kytka
No taky měl ale nejlehčího soupeře. Být to Murray, tak nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejavil sa ako najľahší. Joao veľmi pokročil. Možno by tiež Andymu zavaril. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No veď aj zavaril..3:1 v posledných dvoch zápasoch, RG a AO..
Reagovat
Roger_Federer
Zblazdnil?Prohrat z Krajinovicem...
Reagovat
smazaný uživatel
Usiel tiket?
Reagovat
Roger_Federer
Nene, prave jsem poslal na Veseleho k kurzu 13,2.Sazka na Veseleho pred zapasem nemela zadnou hodnotu.
Akorad jsem prekvapeny, to je vseko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som skúsil Sousu za euríčko s kurzom 7. za stavu 4:4, 15:30..:)..Lebo už som sa zas videl, ako som niečo zakríkol a celé sa to zvrtlo..Ale Nadal si to postrážil, vďakabohu...
Reagovat
Kozoroh
Srbská pomsta za vyřazení No1eho v MC :-))
Reagovat
Roger_Federer
Jedine tak...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirka hrál strašně špatně, vůbec mu nešlo podání, špatný timing, vyhrál snad více gamů při Krajinovičově podání něž při svém vlastním.
Reagovat
Kytka
Už mu to nejde ani na challengerech. nikdy z něj nic pořádného nebude. Bude to jen něco jako Rosol.
Reagovat
Fandina
Jirkovi je 23, ještě je mladý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když nehraje proti světové jedničce, tak nemá dostatečnou motivaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sousa, nielen že už vyzerá ako ozajtsný ATP hráč, ale zastavil Rafovu šnúru 2:0 výhier...
Reagovat
Fandina
Asi si přečetl tvoji výzvu zahrát si spolu.
Reagovat
Kozoroh
Každopádně nehraje na úrovni let 2014, 13. Něco mezi tím a sezónou 2015. Možná že už na Můru tato Rafova hra stačit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
2014 a 2013 by som rozhodne nedával do rovnakého balíka. V roku 2014 hral Nadal zle, v podstate až na RG našiel rytmus.

V roku 2013 hral Nadal s výnimkou jedného turnaja celú antukovú sezónu výborne.

Dnes si to kontroloval, v druhom sete možno mierne podcenil začiatok, potom nevyužil BB, stratil servis v koncovke a zbytočne si to skomplikoval. Ale záver si rutinnérsky postrážil.
Reagovat
Jabadu
Chvilku jsem kouknul na Veselého - a to se prostě nedá. Dneska ne!
:-)
Reagovat
Fandina
koukám, že tam byl medicial time
Reagovat
Jabadu
Ten je vyřízenej. Už ani nezkouší 1. podání. Buď skrečne nebo to odchodí. A při svém nelichotivém postavení na žebři brzy letí ze stovky. Ach jo.
Reagovat
Fandina
na žebříčku by měl příštích pět týdnů postát, spíš co mu zase je, že měl ošetřování, on je s tím zdravím také pořád na štíru, je to škoda

http://live-tennis.eu/forecast_atp_ranking
Reagovat
Kytka
Pořád mu něco je. Asi má mizerného fyzioterapeuta.
Reagovat
Fandina
Nemoc, zranění, to mohou ovlivňovat i jiné věci, než fyzioterapeut. Genetika, stavba těla, imunologie.
Reagovat
Kozoroh
Kyrgios ztratil půdu pod nohama, vývoj zápasu si už Nišikori pohlídá. Škoda, že Nick nepostoupí, střetnutí s No1em se tak odkládá.
Reagovat
Jabadu
Ty myslíš, že drzoun by už na Djoka měl? Něco mi říká, že Veselý bude letos jediný, kdo Novaka porazí v regulérním zápase.
:-)
Reagovat
Kozoroh
Na antuce nebo na pomalém hardu se Kyrgiose zatím neobávám. Ale na trávě může Djokerovi zatopit, pokud by se do té doby nestřetli, tj. může ho zaskočit podobně jako Veselý v MC. Ve Wimbledonu, v New Yorku nebo v Riu by prohra byla těžší než ta s Veselkou. Proto jsem si přál střet s Gyrosem v Miami nebo teď v Madridu, neboť tam má Gyros nejmenší šance Djokera zdolat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kei - Miloš může být taky dobrý zápas, pokud ale nebude Miloš z večerního duelu moc unavený.
Reagovat
smazaný uživatel
taky bude unaveny,ze zajtra ani nenastupi
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Sousa je v pohode chlapík..Proti nemu by som si raz chcel zahrať..Trúfam si :))
Reagovat
Fandina
Ho porazit?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu čo predvádza?..No v nejakom geme by som sa na 30 dostal snáď :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, stačilo by dostat míček přes síť a Souso ukaž se :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial si hráči ako Nishikori, ale aj Djokovic alebo Nadal neuvedomia, že proti hráčom ako Kyrgios, Isner alebo Karlovic musia hrat od základnej čiary to najlepšie čo vedia a nie tých opatrných 60% spoliehajúcich sa, že veď to nemehlo sa vo výmene neudrží...Tak vzdy budú v týchto zápasoch zranitelní...

Nishikori sa dnes na BIG pointoch dostával do výmeny, ale opakovane v ten zlyhával, práve pre to vyčkávanie na UE súpera..
Reagovat
Kytka
Isner a karlovič jsou skutečně nemehla, pokud jde o pohyb, ale u Kyrgiose bych to netvrdila.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno..

Ale hrajú proti Nickovi podobným štýlom.
Reagovat
Kozoroh
No1e v posledních dvou letech s Izzym nemá větší problémy - v posledních třech zápasech porazil Izzyho bez ztráty setu. U zápasů No1e x Izzy mám za to, že Djoker přečetl všechny fígle, kterými ho Big John dokázal v minulosti zaskočit.
S Kyrgiosem se ještě nestřetnul a na Karloviče tak často nenaráží.
Reagovat
smazaný uživatel
wawrinka měl také dříve problém z kontrolou míčů a hodně kazil, pak přešel na shaped poly a rapidně se zlepšil, navíc zahraje větší úhly, než hrál dříve
Reagovat
Pavol
Berdych mal proti sebe hraca ktory ho nema rad a veri si na neho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasně, ja to nemysl na tento zápas s Andym, ale obecně...něco by měl zkusít změnit, jinak brzy vypadně z top 10
Reagovat
Kytka
Přesně, měl by něco změnit. Raketu měnil jednou, když přešel pod Krupu - od Wilson k Haed a taky to pomohlo. Ale jeho by musel někdo kopnout do pozadí, aby mu něco docvaklo. A Valverdu to neudělá. Krupa byl starší zkušený chlap, tenhle kluk se teprve učí. Co na tom, že byl v týmu Andyho, byl tam sparingpartner, ne hlavní trenér.
Reagovat
Marduch
Pro mě je to záhada. S příchodem Valverdua jsem doufal, že jeho hra by mohla absorbovat alespoň něco z Andyho trademarku - technika a pohyb. Ale kromě crossového FH ven z kurtu se nic moc nezměnilo, možný postupně spíš naopak..
Reagovat
Fandina
Já mám dojem, že Berďa za Velverdua hraje častěji výměny a míň útočí. Předtím hrál výměny daleko méně.
Reagovat
Kytka
Taky dělá víc UE, dřív byl přesnější, nestřílel tolik kolem kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si toho všiml. Dřív hrál agresivněji a hlavně mu šel 1. servis, který byl jeho největší zbraň s forehandem. Dnes je to jeho slabina, protože 50% in je na něj výborný výsledek..:-)
Reagovat
Marduch
Přitom nedávno řikal Valverdu do novin, že pořád do Toma hučí "útočit, útočit, udávat tón zápasu".
Reagovat
peggy
Panove nastupuje mladi,ted pan Berdych potom Rafa ani Noe si neni jisty.Takovy je zivot.
Reagovat
smazaný uživatel
No čo, kedy nám začne vyhrávať Kyrgios Grandslamy?..

Už dnes kompletný hráč, v čerstvých 21..Do roka a do dňa je asi odvážne tvrdenie, ale do dvoch to už bude jeho..
Reagovat
Kytka
Bohužel ale taky hulvát, jaký tu snad ještě nikdy nebyl. Snad ho lze porovnat jen s Nalbadianem v mladých letech, ale i to kulhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Má 21, snáď vyzreje..

Ale tenisovo fantastický, po Samprasovi ďalší chlapik s HUGE servisom...Navyše mu ani technika nie je cudzia a na antuke nebude tiež do počtu, ako dnes vidíme..
Reagovat
Kytka
Tenisově proti němu nemám absolutně nic. Na ten věk hodně dobrý. Otázka jestli vydrží zdravotně - s těmi kulatými zády, jak tu ostatní píší.
Reagovat
Kytka
A taky ti mladí, on, Zverev, a další, dělají dobře, že se nemrcasí dlouho v juniorce. Z dosavadní desítky - co byla poslední roky, letos se to hodně mění, tam nikdo netrčel do dvaceti jako třeba Veselý. Většinou sice neměli juniorský GS, ale zase jsou v desítce a ne kolem 50. místa. myslím, že Veselý tam byl jedničkou, protože byl bezkonkurenčně v té kategorii nejstarší. A teď se zase hrabe po challengerech a na kvaldu na větší turnaje, na které nemá pořadí, si zkrátka netroufne. I proto hraje jak hraje. To vítězství nad Nolem je výjimka a asi to zůstane jeho nejlepším zápasem v kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho nevydrží. Ty jeho kulatý záda nemohou ustát dlouho nápor, co musí léta snašet Andy, Nole, Roger, Rafa aspol.
Reagovat
Kytka
Ta jeho kulatá záda, za to mohou rodiče. Ale teď je doba, kdy žďuchanec dítěti do zad, aby se narovnalo, je pomalu trestným činem. Co já jich dostala, jsem taky vyšší, taky jsem se hrbila, ale díky tomu napomínání kulatá záda nemám. Teta mi říkala, jen si hrdě nes své centimetry, ten sousedovic prcek se musí natahovat na žebříku, aby trochu povyrostl. Dneska jsem jim vděčná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ľudia sa možu hrbiť, aj keď ich napomínajú rodičia..V škole sú tiež nevhodné stoličky, ktoré sú nízke a napomáhajú týmto disproporciám..Aspoň ja také pamatám v 90rokoch :)
Reagovat
Kytka
Tak to já měla dávno vystudováno. Na základce, před 50ti lety nízké stoličky nebyly. A to je to jsou ty další generace v průměru vyšší než ty další. Já mám 175 cm, moje drahá polovička 190 cm, v mládí jsme všude trčeli a teď koukáme častěji nahoru. Dřív všechny vyšší perlustroval pohledem a když jsem se ho ptala, co si tak prohlíží chlapy, řekl, že ne každý den potká někoho většího, než je sám. Dneska to už tak neplatí.
Reagovat
HECIS
Andy každým zapasem lepší vykon snad to už tentokrat na Nadala stačit bude :)
Reagovat
D@nny
ani p.ču...
Reagovat
Kytka
Taky budu fandit Andymu. Druhé kolo se Štěpánkem dělal pěkné kiksy, srovnal se až ve třetím setu a teď je zápas od zápasu lepší. To je známka lepších hráčů. pevní kola nic moc a pak se rozehrajou a jedou pro titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Trvalo mu, než si zvykl na neortodoxní hru Stepce, který navíc ve 3. setu začal dost kazit
Reagovat
George_Renel
Kdyby se Štěpánek v druhé polovině 1. setu nesnažil exhibovat, žádný 3. set nemusel být. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
já viděl jen 2. set a kousek 3. setu .... ale pořád zahrál lépe než Tom
Reagovat
Kytka
Přesně, kdyby první set dotáhl, dneska na zápas Můry s Tomem nedošlo.
Reagovat
George_Renel
O tom žádná. Zahrál opravdu výborně. Ale už v komentářích v průběhu zápasu jsem mu vyčítal ty tři exhibiční vložky, z nichž dvě mohly při neexhibování skončit brejkem v jeho prospěch a získal by tak i ten 1. set. Ale to je Radek.
A trénovat by raději mohl Veselého či Koláře.
Reagovat
Kytka
Přesně a mohl pomoci bodově jak sobě, tak Tomovi.
Reagovat
HECIS
Co zas tu rapluješ bohušu :D
Reagovat
smazaný uživatel
z čeho vycházíš, že hraje lépe. Berdych ho není schopen prověřit
Reagovat
Krisboy
Nalejme si čistého vína, přátelé: Berdych je tragéd. Proti Můře, No3emu a Rafovi hraje stále hůř a hůř.
Reagovat
Vojtiik
kdybys byl takový tráged jak Berdych, tak si pískáš :))
Reagovat
George_Renel
Hraje hůř, a bude ještě hůř.
Ale proč proboha tragéd? Nebo jsou všchni co vypadnou v QF tragédové?
Reagovat
Krisboy
Protože hraje - jak sám říkáš - hůř a hůř. Proti těm třem hráčům už na kurt nastupuje úplně posr...rozklepanej. No3e, Můra ale v něčem i třeba Roger se dokážou stále zlepšovat, reagovat na hru soupeře, přizpůsobit se novým hráčům, novým stylům...Berďa ne, mele si furt to svoje o kterým každej včetně jeho musí vědět, že to prostě nestačí.
Reagovat
George_Renel
Dobře, je tedy tragédem Monfils, Tsonga, Goffin, Gasquet, Wawrinka, Ferrer?
Reagovat
Kytka
Samozřejmě, nejsou to tragédi. Jen nám ta dosavadní první desítka pomalu stárne a do čtyřiceti v ní nebudou. Ferrer už 34, Wawrinka, Tom, Tsonga, všichni letos budou mít 31, Monfiels se tomu taky blíží. Věk nezastavíš. je jen otázkou času, kdy to neudrží ani Federrer, taky už to není co bývalo do třicítky. Navíc se mu teď začalo sypat proti dřívějšku i zdraví. Jsem vděčná, že těch 6 let jsme měli aspoň takového tenistu jako Tomáš. Hodně radosti jsme z jeho výkonů zažili. A např. na GS vyhraje jeden ze 126. To jsou pak všichni čtvrtfinalisté, semifinalisté a i finalisté tragédi, když nevyhrají? Zatím si užívám aspoň toho čtvrtfinále a snad ještě něco takového přidá. Protože až Tom skončí, strašně dlouhé roky se nikdo aspoň takový nenajde. Já už se toho asi nedočkám. tak si užívám toho, co je.
Reagovat
George_Renel
Však ano. Mě jen připadlo nefér nazvat Tomáše tragédem. Proto ty příklady.
Btw. I mně už to po šedesátce nejde tak dobře jako před deseti lety .-).
Reagovat
Kytka
Jo, to mohu potvrdit. Bolí mně tak od 59 záda jako prase, prostě hypermobilita páteře v oblasti kříže si říká o své. V mládí to byla výhoda, pokud jde o ohebnost a teď některý den bolí i normální chůze. No jsem už babuša.
Reagovat
tommr
seznam hráčů na který Tomáš nestačí a prohrává s nima už v šatně je čím dál tím delší. Z první dvacítky jsou tam skoro všichni až na pár výjimek jako Isner nebo Anderson ... :(
Reagovat
PetaM
Už i proti Rogerovi hraje hůře :D :D Ale on čeká na OH. Tam je vypráská omylem úplně všechny.
Reagovat
Krisboy
Tak to jo. To se mu omlouvám, to jsem nevěděl.
Reagovat
Kytka
Kdo čeká na OH Tom nebo Roger?
Reagovat
Kozoroh
Hrabe ti? Berdych se v TOP 10 drží 6. rok v kuse, loni byl na 4. místě světového žebříčku, hrál grandslamové finále a přes jeho výsledky ho nazýváš tragédem??
Berdychův výkonnostní strop nestačí na Djokera, Můru ani na Wawroše, který v elitě není tak dlouho jako Berďa, ale dokázal líp prorazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Markantní rozdíl v především v pohybu, technice a servisu. Pokud to tam Berďovi nepadá, nemá proti jednomu z nejlépe returnujícím hráčům šanci.
Reagovat
svetova.dvojka
Tomáš aktuálně nepatří do absolutní světové špičky i v tom žebříčku Race to London je daleko za první osmičkou, výsledky nejsou, méně vydělává špatné období...
Reagovat
tommr
dneska byl Tomáš tragickej hlavně na returnu. Ve druhým setu udělal při podání Murrayho jen jedinej bod a to ještě po nevynucený chybě soupeře ... :(
Reagovat
svetova.dvojka
Berďa může dělat Andymu sparing partnera..., na to možná ještě má. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hodím to i sem teda.

Paráda, 92% po 1. servisu, 70% po druhém. K slušnému výkonu z 1. set se v 2. setu přidal skvělý výkon na servisu, za celý set ztratil 1 míč po servisu snad, neskutečné. Co bych ale vyzdvihl je zlepšený 2. servis, v 1. setu v grafice bylo, že loni v Madridu ho hrál v průměru 139 km/h, letos 153 km/h, velký rozdíl a jde to vidět i na tom, že druhý zápas v řadě nečelil žádnému brejkbolu.

No a ty dropshoty, to byl takový bonbónek pozitivního zápasu. Povinnost splněna, s Rafou můžem jen překvapit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist