Berdych v Kooyongu obsadil 3. místo, Hewitt ve finále smetl Del Potra

12. 1. 2013, 05:17
Aktuality 6
KOOYONG - Tomáš Berdych obsadil na exhibici v Kooyongu konečné 3. místo. V posledním zápase před Australian Open si zvedl sebevědomí hladkou výhrou nad Kypřanem Marcosem Baghdatisem. Tradiční generálku na Australian Open po dvou letech ovládl domácí Hewitt, který ve finále zametl s Del Potrem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych začal sezonu exhibící v Abú Dhabí, kde vypadl ve čtvrtfinále s Davidem Ferrerem. V indické Čennaí pak skončil rovněž ve čtvrtfinále na raketě Španěla Roberta Bautisty-Aguta. Sebevědomí nabral a do zápasového tempa se tak snad dostal alespoň na tradiční exhibici v Kooyngu, kde vyhrál dva ze tří zápasů a obsadil konečné 3. místo. 

Tomáš BerdychSedmadvacetiletý český tenista turnaj začal výhrou nad Chorvatem Ivanem Dodigem, v semifinále ale nestačil na domácího Lleytona Hewitta a dnes ho tak čekal pouze souboj poražených semifinalistů s Marcosem Baghdatisem

Zápas o bronz Berdych zvládl dobře. Odvrátit dokázal všech pět brejkbol, kterým čelil, bývalému finalistovi úvodního grandslamu sezony sebral třikrát podání a za 67 minut vyhrál 6-3 6-2. 

Rodák z Valašského Meziříčí se na turnaji na předměstí Melbourne připravoval třetí rok po sobě. V předchozích sezonách se tam odrazil pokaždé ke čtvrtfinále na Australian Open a i letos bude postup mezi nejlepší osmičku jeho minimálním cílem. V Melbourne Parku začne zápasem proti Američanu Michaelu Russellovi a cestou do čtvrtfinále, v němž by pravděpodobně vyzval obhájce titulu a světovou jedničku Djokoviče, by z papírově nejsilnějších soupeřů měl narazit na Verdaska, či Mónaka.

Titul podruhé pro Hewitta
Turnaj v Kooyongu nakonec vyhrál trochu nečekaně domácí Lleyton Hewitt, který navázal na svůj triumf z roku 2011 a na loňské vítězství krajana Bernarda Tomice. Jednatřicetiletý Australan cestou za titulem porazil tři hráče Top 15 - Kanaďana Milose Raonice, Berdycha a v dnešním finále i světovou sedmičku Juana Martín Del Potra

Lleyton Hewitt s trofejí pro vítěze a svými dětmiHewitt finálový duel ovládl a za stavu 6-1 a 4-1 to vypadalo na Argentincův debakl. Bývalý vítěz US Open Del Potro sice vyrovnal na 4-4, poslední dvě hry ale zase patřily domácímu tenistovi. 

Bývalý nejlepší tenista světa Hewitt už na začátku roku prohlásil, že se po dlouhých letech konečně cítí být na Australian Open stoprocentně fit. Los oblíbeného prvního grandslamu roku k němu ale nebyl vůbec milosrdný, hned v prvním kole se utká se světovou devítkou Jankem Tipsarevičem, který už letos vyhrál turnaj v Čennaí.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch)
sobotní výsledky (12. 01. 2012)

Finále:
Hewitt (Austr.) - Del Potro (2-Arg.) 6-1 6-4

Zápas o 3. místo:
Berdych (1-ČR) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
ale je to pořád lepší než v ní prohrát. Důležitej ale bude stejně až výsledek na AO. Snad se tam Tomášovi bude dařit aspon tak jako loni a předloni a dojde aspon do toho čtvrtfinále. Potenciální soupeři v prvních čtyřech kolech jsou hratelní. Russella a Rufina musí Tomáš jasně porazit - porážka by byla strašná ostuda. S Melzerem a Monacem/Verdascem bude mít asi o hodně víc práce, ale stejně to jsou asi nejlehčí soupeři který byli ve 3. a ve 4.kole k mání. Porážka ve čtvrtfinále s Djokovičem se naproti tomu zdá skoro jistá - pro Toma ale bude za takovejch okolností i to čtvrtfinále úspěch ... :)
Reagovat
Faddova
jj, taky budu fandit
Reagovat
SwissMaestro
Bylo by super kdyby Hewitt tuhle sezonu došel daleko na nějakém GS nebo kdyby vyhral nějakou tu 500 :/ Strašně žeru tu jeho bojovnost, nasazení a všechno...c mon Lleyton!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

Tak už máme i rozpis prvního hracího dne. Podle očekávání v nigh session Hewitt-Tipsarevič.
Reagovat
tommr
na tenhle zápas se docela těším. Kdyby Hewitt dokázal vyřadit i Tipsareviče tak by to byla prvotřídní senzace. Předpokládám, že se to bude hrát na centrkurtu a že to tudíž bude i v televizi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Lleyton dělá vlekou radost, škoda toho těžkého losu, který mu nepřál, i když má formu. Určitě to bude zápas 1. dne night session, takže kurt bude ještě pomalejší, což by mu mohlo sednout. Snad se dočkáme překvapení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist