Berdych úvodní zápas otočil, Štěpánek na Washington nenaváže

11. 8. 2011, 06:21
Aktuality 3
ATP MONTREAL - Tomáš Berdych v Montrealu úvodní zápas s drobnými problémy zvládl. Ve třech setech porazil Ukrajince Dolgopolova a s Karlovičem si zahraje o čtvrtfinále. Naopak Radek Štěpánek další úspěch nepřidá, v dohrávce neuspěl proti Felicianu Lópezovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se v prvním letošním zápase na letním turné po zámořských betonech rozjížděl dlouho 'na jedničku', stačil však včas přeřadit na vyšší stupeň a Ukrajince Alexandra Dolgopolova porazil 4-6 6-2 6-3.

Českému tenistovi utekl začátek zápasu, v němž přišel dvakrát o podání. Za stavu 2-5 si ještě jeden servis vzal zpět, na obrat úvodního dějství ale neměl. Nicméně v dalším průběhu utkání už žádný brejk nedopustil, sám využil tři z pěti brejkbolů a mohl se radovat z postupu do 3. kola.

Příštím soupeřem turnajové sedmičky Berdycha bude vytáhlý Chorvat Ivo Karlovič, který po boji a třech tie-breacích vyřadil Němce Philippa Petzschnera. S o téměř sedm let starším Karlovičem má pětadvacetiletý Čech bilanci 1-2.

Berdycha v Montrealu čeká také ještě čtvrtfinále ve čtyřhře, ve které startuje s Němcem Florianem Mayerem.

S turnajem se naopak rozloučil vítěz z Washingtonu Radek Štěpánek, který nezvládl dohrávku prvního kola a se Španělem Felicianem Lópezem prohrál 4-6 6-4 4-6.

Dvaatřicetiletý Štěpánek rozehrál zápas s Lópezem již v úterý, ale duel byl kvůli dešti přerušen a odložen na středu za stavu 1-1 na sety a 3:2 pro českého hráče. Dohrávku Štěpánek nezvládl, přišel hned o svůj první servis a s turnajem se loučí bez dalšího úspěchu.

Rodákovi z Karviné zřejmě chyběly potřebné síly po náročném turnaji a přesunu z Washingtonu do Kanady, navíc zápas rozdělený do dvou dnů příjemný také nebyl. S Lópezem prohrál v desátém vzájemném souboji teprve podruhé.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
středeční výsledky českých tenistů (10. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
López (Šp.) - Štěpánek (ČR) 6-4 4-6 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Dolgopolov (Ukr.) 4-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak k veci.Zacatek zapasu, jsem si opravdu rikala, dobre, ze neni na monitorovanem kurtu. To byla rychlost, s jakou bodiky priskakovaly,ale bohuzel na spatne strane. Pak ty nervy, jak to bude dal. Tom mel evidentne opet problemy s podanim, hlasily hned i dve dvojchyby. na zacatku, pri jinem live utkani na Nove Ale neni sam, kdo ma problemy z Top hracu s navratem po delsi pause. Tak snad i zatim uspesna snura ve ctyrhre mu pomuze se dobre rozehrat. Toto utkani bude asi dost nuda, jen aby to zvladl.Ivo se take nemuze poradne vratit. Tak at mu to alespon jedno utkani jeste vydrzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jejdanánku člověk se ráno probudí a zjistí co se to neděje:))...Nadal vypadl v prvním kole (prvním kole co hrál) no tedy... to se stát Berdychovi tak už je tu milión příspěvků že tam nemá co dělat a jakej je to looser a že je nemyslitelné aby hrač Top 10 vypadl s takovýmto hráčem jako je Dodig hned v úvodu:))..
Že by konec Nadalovi kariéry, protože podle Lopatu už nikdy nikoho neporazí:))
Reagovat
smazaný uživatel
ten Dodig asi nebude tak slabej....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist