Berdych smetl Roddicka a Štěpánek Blakea, Češi porazili i Američany

22. 5. 2012, 16:08
Aktuality 12
Čeští tenisté na Světovém poháru družstev vyhráli i své druhé utkání a mají nakročeno do finále, o které si zahrají s Argentinou. . Nad Spojenými státy vedou už 2-0, když po suverénní výhře Berdycha nad Roddickem zvítězil jednoznačným způsobem i Radek Štěpánek, který smetl 6-1 6-2 Jamese Blakea. Češi si tak ve čtvrtek a v pátek zahrají proti Argentině o finále.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych nastoupil proti Andymu Roddickovi den po vydřeném vítězství nad Japoncem Soedou, ale proti Američanovi už předvedl suverénní výkon. Bohatá vzájemná bilance obou tenistů sice mluví ve prospěch někdejšího prvního hráče světa Roddicka, dnešní duel ale ukázal, jak velký je mezi nimi momentálně rozdíl.

Americký tenista, jehož podání otupila antuka v Dusseldorfu, ztratil hned svůj první servis, po něm další a za pouhých 24 minut čelil hrozbě 'kanára'. Roddick takovou ostudu nepřipustil a Berdychův setbol odvrátil, v dalším gamu už však český tenista set bez problémů ukončil. Roddickova pasivní hra neslavila úspěchy ani v další sadě. vítěz US Open z roku 2003 hned ve třetí hře znovu přišel o podání a další Berdychův brejk definitivně pohřbil jeho naděje na zvrat. Utkání ukončil český tenista po 61 minutách svým dvanáctým esem.

Druhý bod pak přidal rovněž suverénní výhrou Radek Štěpánek. Ten po úvodním zaváhání proti Itovi zametl 6-2 6-1 s veteránem Jamesem Blakem.

Češi tak po výhrách nad Japonci 2-1, na níž se podílel i deblista František Čermák, a nad USA vedou Červenou skupinu. Na závěr je čeká spolufavorit Argentina, se kterou si zahrají o postup do sobotního finále. Osvědčená daviscupová dvojice Berdych se Štěpánkem se na SP sešla společně poprvé a zatím je na dobré cestě získat pro Česko třetí titul ze Světového poháru.

V Modré skupině mají nakročeno k druhé výhře domácí obhájci titulu. Němce dnes do vedení proti Chorvatům poslal Florian Mayer, který ke včerejší dvousetové výhře nad Rusem Andrejevem přidal dnes další. Svou formu potvrdil německý hráč v duelu s Chorvatem Ivanem Dodigem, kterého smetl dvakrát 6-1.

Pokud Němci ve středu Chorvaty 'dorazí', zahrají si v přímém souboji o finále se Srbskem. To má po dnešku stejně jako Češi jistý druhý bod do skupiny, když díky hladkým výhrám Troického a Tipsareviče vede nad Rusy.

 

Výsledky - Světový pohár družstev (antuka, dotace 800.000 eur):

Červená skupina:
ČR - USA 1:0

Berdych - Roddick 6:1, 6:2.

Argentina - Japonsko 1:0 po úvodní dvouhře
L. Mayer - Ito 6:4, 6:4.

Modrá skupina: 
Německo - Chorvatsko 1:0

Mayer - Dodig 6:1, 6:1.

Srbsko - Rusko 2:0
Troicki - Tursunov 6:3, 6:2, Tipsarevič - Bogomolov 6:1, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
tommr
kterej se na kurtu zdržel dokonce ještě kratší dobu než Tomáš a vyřídil někdejšího hráče první světový desítky Jamese Blakea hladce 6:2 6:1 ... :)
Znamená to taky, že máme po dnešku už dvě vítězství o postup do finále si to rozdáme ve čtvrtek a v pátek s Argentinou. Bude to vlastně taková malá generálka na podzimní DC utkání ... :)
Reagovat
VlS
Až na osoby a obsazení na argentinské straně. Myslím, že v Argentině s Delpem, Monacem a Davidem to bude jiný kafe (čímž nechci říct, že tady to bede v kapse zadara)
Reagovat
tommr
je pravda, že Argentina má na WTC sice jen druhou garnituru, ale i tak to bude zajímavý porovnání. A Berlocq by se za určitejch okolností moh objevit v sestavě Argentiny i na podzim při DC ...
Reagovat
VlS
Déíval jsem se teď na Radka s Jamesem a byla to dobrá zábava. Radek je prostě komediant. Jamesův míček odpálenej stylem home run chytil rovnou do kapsy, čarování na síti, skvělá exhibice. No, a je to 2:0, debla si kluci můžou pinknout jen tak a hurá na Argentinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, i když šlo o antuku, tak neobvykle hladkej průběh.

Každopádně mě osobně víc zajímá Nice. Aspoň do doby, co tam budou Tomic s Dimitrovem, kteří už oba postoupili a evidentně oba odehráli zápas s bravurou.

Rozjela se taky kvalda na RG a postoupil Ivo Minář, kterej vyhrál třetí set 14:12!!! Hernych vypadl, ale Hájek jde dál. Mertla a Lojdu zápasy teprve čekaj. Nejzajímavější jméno v kvalifikaci je asi Tommy Haas, kterej taky úspěšně prošel přes první kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
U Mináře je potřeba říct, že vyřadil Golubjova, což je teda solidní výkon :)
Reagovat
tommr
zápas jsem bohužel nestih, ale musel to bejt z jeho strany výbornej výkon když takhle smet Roddicka ... :)
Jinak připomínám, že SP se boduje na podobným principu jako DC jen je v o stupen nižší kategorii (ATP 250). Pro týmový jedničky je za výhru ve skupině 35 bodů, za výhru ve finále 95 bodů a navíc lze získat i bonus 50 bodů za celkový vítězství na turnaji. Tomáš Berdych by tudíž v Dusseldorfu teoreticky moh získat až 250 bodů - a zatím má k tomu skvěle našlápnuto ... :)
Reagovat
Bob
že Tomáš porazil Roddicka, tebe snad jo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy už dávno není tak nebezpečný, bohužel je bez formy a ještě na antuce, to se nedá moc brát jako měřítko Tomášovy formy, ale tím jeho výkon nesnižuju, ale Andy na antuce letos moc neodehrál, takže výsledek je očekávatelný.
Andy pookřeje na trávě, doufám :-)
Reagovat
tommr
výhru Tomáše jsem čekal, ale rozhodně ne tak jednoznačnou. Otázka je, jestli hrál Tomáš tak dobře nebo Andy tak špatně ... :)
Reagovat
tommr
každá výhra nad Roddickem je cenná - Tomáš mu má pořád ještě co vracet ... :)
A Roddick umí zahrát i na antuce. Ještě mám v živý paměti jak v DC porazil Tomáše právě na antuce. Tenkrát si naši kvůli zápasu s USA nechali položit antuku do haly v Ostravě, ale stejně jim to nebylo nic platný ... :)
Reagovat
gocii
no výhra nad andym je vždycky cenná, jenže roddick je letos bez formy, a když se do ní pomalu začne dostávat tak se opět a zase zraní takže to není pro toma kterej je ted v nejlepší formě soupeř, včera roddick dostal stejně od berlocqa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist