Berdych: Škoda zranění, na Djokoviče jsem si věřil

21. 8. 2011, 13:11
Aktuality 20
Tomáš Berdych litoval, že v semifinále turnaje v Cincinnati musel kvůli zranění ramena skrečovat zápas s Novakem Djokovičem. Pětadvacetiletý Čech totiž cítil velkou šanci, že by mohl světovou jedničku jako teprve druhý hráč v sezoně porazit.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych se v prvním setu dostal do vedení 5-3, pak si ale bolesti začaly vybírat daň a devátý hráč světa po ztrátě prvního setu 5-7 zápas skrečoval

"Na začátku mě to jen trochu tahalo, hlavně při bekhendu a vysokých míčích," citoval Berdycha server atp.com. "Potom mě to začalo bolet i při podání a to nebylo vůbec dobré," dodal s tím, že zatím neví, jestli zranění ohrozí jeho účast na posledním grandslamu sezony US Open, který startuje za týden.

Berdych si poranil rameno ve 2. kole čtyřhry, ve kterém spolu s Radkem Štěpánkem porazili švédsko-rumunskou dvojici Lindstedt/Tecau. Zranění si zhoršil ve vítězném čtvrtfinále proti Švýcarovi Rogeru Federerovi. Český tenista přiznal, že pokud by se zápas s třetím hráčem světa protáhl na tři sety, musel by asi kvůli bolestem skrečovat. 

Poté Berdych nenastoupil do čtvrtfinále debla a doufal, že rameno utkání s Djokovičem vydrží. "Před zápasem jsem se cítil dobře a věřil jsem, že když rameno vydrží, budu mít opravdu velkou šanci vyhrát. Teď ale doufám, že se stihnu dát dohromady pro první zápas na US Open," prohlásil Berdych, který přišel o možnost zahrát si první finále od loňského Wimbledonu. Prodloužil také čekání na titul, jenž naposledy získal v květnu 2009 v Mnichově.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že o Andym nepadne ani slovo od uživatelů jsem čekal, ale od adminů mě to fakt překvapuje.
Reagovat
a.magerova
No taky už skoro 2 hodiny čekám na článek o Andyho vítězství, či zachycení rozhovoru s vítězem či skrečujícím a ono jaksi nic :-((

Samozřejmě gratulace vítězi. Uzdravení všem zraněným !!!
Reagovat
smazaný uživatel
možná kdyby Berdych včera vyhrál první set tak by Djokovič skrečoval xD
Reagovat
smazaný uživatel
Z posledních zápasů usuzuji na určitý pokles formy Djokoviče. Přijde mi hodně unavený. Jeho vítězství na US Open podle mě vůbec, ale vůbec není jisté.
A jestli to nakonec dopadne tak, že při letošním rozložení sil Djokovič získá pouze 2 GS, nemohl by tento rok hodnotit jako úspěšný. K čemu by mu pak byla neuvěřitelná 100% úspěšnost na běžných turnajích, kdyby na GS skončil pouze na 50%. A o tom to je!
Reagovat
Pe3k
Typický neúspěšný rok :D ROFL Každý tenista by chtěl zažít alespoň jednu takovou sezonu v životě.Pokud prohraje US open i tak to bude jedna z nejdominatnějších sezon v historii tenisu. Pokud se ti nezdá, dej si lajnu.
Reagovat
Jiri
POUZE 2 GS :D, kdyztak uz do uvozovek. Ta unava a opotrebovanost se musela projevit, takze to bude mit moooc tezke i na US. Jen mi mrzi, ze ho Roger nevymlask na nejakem mensim podniku misto RG, protoze na Rafu by mel (50:50). Chtel bych se dozit toho, jak nekdo vyhraje vsechny GS v jedne sezone, ale pri dnesni konkurenci a fyzicke narocnosti je to zrejme nemozne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finale RG by Djokovič určitě měl proti Nadalovi větší šance. Možná i více než 50:50 Federer namá na antuku hru a byl tam jako ve všech RG finále s Nadalem jenom do počtu. Jestli budou pro Djokoviče letos 2 nebo 3 GS se ještě uvidí, já tipuju 2.
Dávám uvozovky "jenom 2" ale fakticky při průběhu letošní sezony trvám na tom, že tohle by úspěch nebyl.
Reagovat
baggik
Pokles formy? Že ze dvou turnajů po dovolený jeden vyhrál a v druhým vzdal ve finále? No jak myslíš, ale k tomu zbytku: mluvíš absolutně z cesty! Djokovič měl před letoškem jedinej Grand Slam, letos už získal dva, navíc může přidat třetí, když bude zdravej. K tomu se stal světovou jedničkou, držel hodně dlouhou šňůru neporazitelnosti... Co bys víc chtěl? Aby v jednom roce vyhrál všechny 4 grandslamy? Komu se to povedlo? Navíc když je tady Nadal a Federer... Už se probíráš???
Reagovat
tito
Tak jen čekám, kdy to Novak skrečuje. Ani ne tak proto, že by byl vážněji limitován /ale nechci mu křivdit/, ale proto, že Andy ho slušně drtí....
Reagovat
tito
no tak se stalo. Fyzioterapeutovi ukazoval, že má problémy s forhendem ale ještě v posledním gamu to dával s velkou razancí, naopak se mi zdálo, že pokud s něčím, tak možná s údery nad hlavou. Ale třeba jen nechtěl prohrát, tak skrečoval.Uvidíme. Nicméně nyní, kdy Rafa i Roger se trápí, tak by konečně měl Andy proti Novakovi v případném finále na USO šanci získat premierový GS titul. Přál bych mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátoři často zmiňovali něco o zraněném ramenu.. A jinak musím napsat, že moc nesouhlasím s tím, že by ho Murray "slušně drtil"..Djokovič šíleně kazil i lehké balóny, aniž by ho Murray zaháněl nějak do úzkých.
Reagovat
smazaný uživatel
taky nesouhlasim s drcenim. Principialne ani fakticky :-) Problem byly rozhodne udery nad hlavou, o tom snad neni pochyb. Tady jsme to videli v blede modrem a mohli porovnat s Berdou. Jak clovek veri, ze se jeste chyti, pritom fyziologicky limit spousti ten psychologicky, na hru se neda divat, vloudeji se pochyby a podvedome obvinovani, ze je zraneny hrac vlastne simulant, pritom jsme rozumni a chapeme, navic tam mame na place kazdy toho sveho favorita, proste horkost na jazyku. PUMPERDENTLICH zapas!

A USO bych videla predevsim jako sanci na titul pro Berdu!
Reagovat
smazaný uživatel
''A USO bych videla predevsim jako sanci na titul pro Berdu!''

looooooooooool :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
proste bych mu to ze srdce prala, co je na tom k smichu? Konec koncu, ja taky vim, ze vyhraje Fedex ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se mě hodně chceš zbavit viď? Ještě chvíli pokračuj a umřu smíchy.
:D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Hlavně ať se dostane dál, než loni ;-)). Herní projev byl teď určitě lepší, než v Montrealu..snad se dá zdravotně dokupy, s načatým "tenisovým" ramenem by toho Tom moc neodpodával.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je snad samozrejme, ze predpokladam, ze bude Tomas naprosto fit. A zdravi preju i vsem ostatnim, je to jinak dost tristni podivana.
Reagovat
tito
Když použiji Vaše slova, mám jen dojem, že vzhledem k poklesu formy posledního týdne v rozporu se super egem a teatrálností /viz jedničky nedůstojné gestikulace v zápase se Štěpánkem/ nadhodnotil psychologický limit ten fyziologický...-) Vysvětlení dá závěr sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
snazim se celkem poctive o objektivitu, ale ani s timto uhlem pohledu nemam sebemensi problem, zadny z akteru dnesniho finale nejsou jaksi "salek meho caje".......:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dejte vsichni v realizacnim tymu hlavy dohromady a rameni domluvte. Ted, kdyz si Tom vzpomnel, jak hrat agresivni tenis k lajnam a vratil se mu prvni servis, tak by to bylo nefer, kdyby tento tenis nemohl hrat na poslednim grandslamu roku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist